می‌توان وارد حرفه نقاشی ساختمان شد؟

رپورتاژ

در سال‌های اخیر، با افزایش تقاضا برای ساخت انواع ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری و به دنبال آن افزایش ساخت‌وساز، مشاغل مرتبط با ساختمان‌سازی نیز رونق بسیاری پیدا کرده‌اند. یکی از کارهای پررونق در این حوزه، کار نقاشی ساختمان است. به‌گونه‌ای که بسیاری از شرکت‌های ساختمان‌سازی به دنبال استخدام نقاش ساختمان هستند.

اما اغلب علاقه‌مندان به فعالیت در حوزه رنگ آمیزی ساختمان، آشنایی چندانی با این شغل و چالش‌های آن ندارند. به همین دلیل در مقاله پیش رو به معرفی شغل نقاشی ساختمان و مهارت‌های موردنیاز این شغل پرداخته، وظایف شغل نقاش را شرح داده و به این سوال متداول علاقه‌مندان به نقاشی ساختمان که «چگونه نقاش ساختمان شوم؟» پاسخ خواهیم داد.

معرفی شغل نقاشی ساختمان

شغل نقاشی ساختمان مناسب افرادی است که استعداد هنری داشته و به کارهای عملی و فنی علاقه دارند. یک نقاش ساختمان از انواع رنگ‌ها برای پوشش سطوح مختلف همچون دیوار داخلی و گاهی دیوار خارجی، سقف، درب و پنجره‌های ساختمان‌هایی با کاربری گوناگون استفاده می‌کند. افراد فعال در کار نقاشی ساختمان می‌توانند در پروژه‌های کوچک مانند خانه‌های شخصی و یا پروژه‌های بزرگ مثل مجتمع‌های تجاری و مسکونی و برج‌های چندین طبقه به فعالیت بپردازند. این افراد می‌توانند از سایت کاریابی نقاشی ساختمان برای پیداکردن موقعیت شغلی و پروژه موردنظر خود استفاده کنند.

یک نقاش ساختمان پیش از شروع رنگ آمیزی باید سطوح موردنظر را به‌وسیله سنباده، گچ‌کاری یا بتونه‌کاری، صاف و یکدست کند و سپس به رنگ‌کاری بپردازد. برای رنگ‌کاری و نقاشی ساختمان رنگ‌های متنوعی در بازار وجود دارد که به‌عنوان نمونه می‌توان به دسته‌بندی‌هایی همچون رنگ روغنی، رنگ آکریلیک و رنگ پلاستیکی اشاره کرد. رنگ، گچ، تینر، نردبان و قلم‌مو از جمله وسایل کار نقاشی ساختمان محسوب می‌شوند.

ساعات کاری یک نقاش ساختمان متغیر بوده و به عواملی همچون نوع کار، سفارش مشتری و نوع قرارداد بستگی دارد. معمولا نقاش‌های ساختمان پس از پذیرش سفارش مشتری، باید به‌صورت تمام‌وقت مشغول به کار باشند و حتی در برخی از موارد، روزهای تعطیل نیز به رنگ آمیزی ساختمان ادامه دهند. امکان دارد که نقاشان ساختمان بین سفارش‌های کاری برای مدتی بیکار بمانند. معمولا محل کار یک نقاش ساختمان در ساختمان‌های مسکونی، واحدهای تجاری، ادارات و سازمان‌های مختلف خواهد بود.

خلاقیت و توجه به جزئیات، از جمله ویژگی‌های فردی یک نقاش ساختمان است. علاوه بر این، نقاشان ساختمان باید در کار خود دقت زیادی داشته باشند و از کار در ارتفاع نیز نترسند. کسب و کار نقاشی ساختمان ممکن است به‌صورت فردی یا گروهی انجام شود. به همین دلیل، یک نقاش باید دارای مهارت انجام کار گروهی باشد.

مهارت‌های موردنیاز یک نقاش ساختمان

انجام شغل نقاشی ساختمان نیز مانند هر شغل دیگری به داشتن مهارت‌های سخت و نرم مختلفی نیاز دارد. از جمله مهارت‌های موردنیاز یک نقاش ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهارت مناسب در انجام کار عملی
  • داشتن ذوق و استعداد هنری برای ترکیب رنگ‌های مختلف و نوع نقاشی ساختمان که انجام می‌دهد.
  • آشنایی کامل با رنگ‌های مختلف ساختمانی
  • مهارت توجه به جزئیات
  • توانایی انجام کار با دقت و حوصله بسیار
  • توانایی انجام کار فردی و گروهی
  • نداشتن ترس از انجام کار در ارتفاع و داشتن توانایی حفظ تعادل
  • آشنایی با مسائل و اصول ایمنی و بهداشتی کار ساختمانی

بررسی وظایف نقاش ساختمان

همان‌طور که گفته شد، یک نقاش ساختمان موظف است با استفاده از ابزار و وسایلی همچون رنگ، تینر و روغن، کار نقاشی ساختمان را مطابق با خواسته و نظر مشتری انجام دهد. نقاش‌های ساختمانی، وظایف دیگری را نیز بر عهده دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اندازه‌گیری سطوح مدنظر مشتری برای تخمین و برآورد میزان رنگ و وسایل موردنیاز برای رنگ آمیزی
  • کندن رنگ یا پوشش فرسوده و قدیمی سطوحی که قرار است نقاشی شود.
  • پر کردن ترک‌ها و حفره‌ها و صاف نمودن سطوح موردنظر با استفاده از گچ‌کاری و بتونه‌کاری
  • زدن رنگ آستری برای سطوح ساختمانی و ترکیب رنگ‌های گوناگون برای رسیدن به رنگ موردنظر مشتری و در نهایت رنگ آمیزی نهایی ساختمان
  • پوشیدن لباس مخصوص و ماسک مناسب در هنگام کار نقاشی ساختمان
  • همکاری با گچ‌برها، متخصصین دکوراسیون داخلی، نجارها، لوله‌کش‌ها، مهندسان برق و سایر افراد برای آماده‌سازی در صورت نیاز
  • محافظت از اسباب و وسایل ساختمانی مانند کابینت و وسایل روشنایی در هنگام رنگ آمیزی ساختمان
  • آماده‌کردن سطوح رنگ آمیزی پیش از رنگ‌کردن همچون ترمیم سوراخ‌های دیوار یا استفاده از پرایمر
  • شناخت ترکیب‌های رنگی مختلف و استفاده از رنگ‌های مناسب برای سطوح گوناگون ساختمانی
  • همکاری با دیگر نقاشان حرفه‌ای ساختمان در پروژه‌های بزرگ
  • استفاده از تکنیک‌های خلاقانه برای نقاشی ساختمان
  • مشاوره‌دادن به مالک ساختمان یا کارفرما برای انتخاب نوع رنگ و جزئیات آن
  • انتخاب و خرید رنگ و دیگر وسایل موردنیاز مانند قلم‌مو
  • تمیزکردن همه وسایل و لوازم و محیط کاری پس از اتمام کار نقاشی ساختمان

چگونه می‌توان وارد حرفه نقاشی ساختمان شد؟

معمولا آموزشگاه‌های زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای، هر ساله دوره‌های ویژه آموزش نقاشی ساختمان را در سطوح مختلف برگزار می‌کنند. افراد علاقه‌مند به حرفه نقاشی ساختمان می‌توانند در این دوره‌ها شرکت کرده و پس از گذراندن دوره آموزشی، مدرک معتبر دریافت کنند. این افراد پس از کسب مهارت‌های موردنیاز رنگ آمیزی ساختمان و به‌دست‌آوردن تجربه کاری لازم، می‌توانند وارد بازار کار حرفه نقاشی ساختمان شوند.

اما باید به این نکته اشاره کرد که برای این که وارد حرفه نقاشی ساختمان شد، نیازی به گذراندن دوره‌های آموزشی رسمی نیست. بسیاری از نقاشان حرفه‌ای کار نقاشی ساختمان را با کارآموزی نزد یک استادکار نقاشی شروع کرده‌اند و بدین ترتیب، مهارت‌ و دانش فنی لازم برای این کار را با شاگردی‌کردن پیش آن‌ها آموختند.

یک نقاش ساختمان باید دارای دست و بدن قدرتمندی بوده و از کارکردن در ارتفاع نترسد. این فرد باید از نقاشی‌کردن لذت ببرد، به رنگ‌ها توجه داشته باشد و بتواند زیبایی‌های آن‌ها را درک کند. این نکته را نیز باید در نظر گرفت که نقاشی ساختمان، مهارتی عملی با آیتم‌های بسیاری است و برای ارتقای مهارت در این حرفه به سال‌ها تجربه کاری نیاز است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مقاله به معرفی شغل نقاشی ساختمان و مهارت‌های موردنیاز این شغل پرداخته، وظایف شغل نقاش را شرح داده و به این سوال متداول علاقه‌مندان به نقاشی ساختمان که «چگونه نقاش ساختمان شوم؟» پاسخ دادیم. همان‌طور که گفته شد، کار نقاشی ساختمان جزو مشاغل پرتقاضای مرتبط با ساختمان‌سازی است و افراد با کسب مهارت و تجربه کاری در این حوزه می‌توانند درآمد بالایی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]