توقف انتشار قدیمی‌ترین روزنامه ملی جهان پس از ۳۲۰ سال: وینر سایتونگ اتریش

قدیمی‌ترین روزنامه ملی جهان، تقریباً ۳۲۰ سال پس از آغاز به کار، آخرین نسخه روزانه خود را چاپ کرده است.

وینر سایتونگ، یک روزنامه روزانه مستقر در وین، پس از تغییر قانون اخیر که منجر به عدم سودآوری آن می‌شد، دیگر نسخه‌های روزانه را چاپ نخواهد کرد.

این قانون که در‌آوریل توسط دولت ائتلافی اتریش تصویب شد، به الزام قانونی شرکت‌ها برای پرداخت هزینه برای انتشار اطلاعیه‌های عمومی در نسخه چاپی روزنامه پایان داد و به این ترتیب وینر تسایتونگ به عنوان روزنامه رسمی درآمد خود را از دست داد.

طبق گزارش اشپیگل، این تغییر منجر به از دست دادن درآمد تخمینی ۱۸ میلیون یورو (۱۵ میلیون پوند) برای ناشر شد و روزنامه را مجبور کرد ۶۳ جایگاه شغلی خود را کاهش دهد، از جمله کاهش کارکنان تحریریه خود از ۵۵ به ۲۰ نفر.

این نشریه به انتشار آنلاین ادامه خواهد داد و‌ امیدوار است که یک نسخه چاپی ماهانه را توزیع کند، اگرچه گزارش شده است که این طرح هنوز نهایی نشده است.

این روزنامه که متعلق به دولت اتریش است اما از دبیران انتشار مستقل است، در اوت ۱۷۰۳ شروع به انتشار کرد و اخبار کشور و جهان در زمان ۱۲ رئیس جمهور، ۱۰ قیصر و دو جمهوری را منتشر کرد.

همین روزنامه بود که در سال ۱۷۶۸ در مورد کنسرتی با شرکت  یک نوجوان ۱۲ ساله ب استعداد نوشته بود. نام او چه بود؟! ولفگانگ آمادئوس موتزارت!

هنگامی که اتریش در جنگ جهانی اول شکست خورد، این روزنامه یک نسخه ویژه با نامه کناره‌گیری آخرین امپراتور هابسبورگ، قیصر کارل، منتشر کرد.

در آخرین نسخه چاپی روزانه خود در روز جمعه، سرمقاله‌ای منتشر کرد که قانون جدید دولت را مقصر پایان دوره چاپ خود دانست و گفت: «این زمان طوفانی برای روزنامه‌نگاری با کیفیت است… در پلتفرم‌ها، محتوای جدی برای جلب توجه با محتوای جعلی و  ویدئو‌های گربه‌ها و تئوری‌های توطئه مبارزه می‌کند.»

در ماه‌آوریل تیراژ این روزنامه فقط ۲۰۰۰۰ در روز‌های هفته بود، اگرچه این رقم در آخر هفته‌ها دو برابر می‌شد.

آرنولد شوارتزنگر، همراه با صدراعظم سابق اتریش، فرانتس ورانیتزکی و ولفگانگ شوسل، یکی از آخرین مصاحبه‌شونده‌های این روزنامه بودند.

روزنامه در طول سه قرن چاپ خود تنها یک وقفه اجباری داشت. پس از الحاق اتریش به آلمان هیتلری، این روزنامه توسط نازی‌ها در سال ۱۹۳۹ بسته شد. در سال ۱۹۴۵، در حالی که اتریش هنوز تحت اشغال متفقین بود، دوباره شروع به چاپ کرد.

البته عنوان قدیمی‌ترین روزنامه جهان توسط Gazzetta di Mantova که یک روزنامه محلی است که برای اولین بار در سال ۱۶۶۴ منتشر شد، به چالش کشیده شده است. همچنین روزنامه لندن، روزنامه رسمی دولت بریتانیا که کار خبری به سبک روزنامه‌های معمول ندارد، در ۱۶۶۵ آغاز به کار کرده بود.

پس از این به بعد قدیمی‌ترین روزنامه ملی جهان که همچنان زنده و پابرجا است، نشریه آلمانی Hildesheimer Allgemeine Zeitung محسوب می‌شود که اولین بار در سال ۱۷۰۵ منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]