عکسی از صخرههای دارای ویژگی زیستتابی یا بیولومینانس که در سواحل اورگان میدرخشند
زیستتابی یا Bioluminescence، به تولید و انتشار نور توسط موجودات زنده که در اثر واکنشهای شیمیایی در بدن آنها صورت گرفته باشد گفته میشود.
در بیشتر زیستتابیها مادهای به نام آدنوزین تریفسفات دخیل است. در این واکنش نور فرابنفش و فروسرخ ایجاد نمیشود بلکه فقط نور سرد تابیده میشود. این واکنش شیمیایی ممکن است درون یاخته یا بیرون از آن صورت بگیرد.
یک عکاس از صخرههای درخشان در سواحل اورگان در حالی که آسمان بالای سر هم جلوهای خیرهکننده دارد، عکاسی کرده است.
«جی شاه» میگوید که در مورد اوج زیستتابی در ماههای ژوئن و جولای میدانسته.
در اینجا بیولومینسانس به دلیل داینوفلاژلات ها، رخ میدهد که نوعی جلبک هستند که به رنگ آبی میدرخشند.
«جی شاه» میگوید: «من 14 و 15 جولای را انتخاب کردم، زمانی که هوا در امتداد ساحل جنوبی اورگان بسیار صاف به نظر میرسید و ماه در بیشتر ساعات شب در زیر افق بود. شب چهاردهم هوا خیلی صاف بود، از این رو توانستم شهابسنگها و رنگ آسمان شب را هم به تصویر بکشند.
شاه برای این عکس در شب 24 تیر از نوردهی هشت و نیم دقیقه ای استفاده کرد.
شاه میگوید که او فقط به صورت تکی عکس میگیرد: «من تصاویر را با هم ترکیب نمیکنم.»
«به نظر من نوردهیهای منفرد فوقالعاده ارزشمند هستند، زیرا شما واقعاً باید محدوده دینامیکی تجهیزات را به حد مجاز برسانید تا در حین مدیریت نویز، پیشزمینه و آسمان شب خوبی داشته باشید. من این چالش را بسیار انگیزهبخش میدانم و وقتی آن را درست انجام دهم، فوقالعاده ارزشمند است.»
جی شاه از دوربین نیکون D850 با لنز 24 میلیمتری f/1.4 Rokinon برای گرفتن عکس سنگهای زیستتاب استفاده کرد. اولین نوردهی او 890 ثانیه نسبتا طولانی بود.
این نوشتهها را هم بخوانید