یک رخداد عجیب: عکسی واحدی که با آیفون گرفته شده بود، هر یک از بازتابهای تصویر یک زن در دو آینه را متفاوت با ژست اصلی او نشان میداد! چگونه چنین چیزی ممکن است؟
چند وقت پیش از زنی در حال امتحان لباس عروسیاش، با آیفون عکسی گرفته شد. چیز عجیب این بود که تصویر او در دو آینه متفاوت از خود ژست او بود.
دو بازتاب در آینه خانم تسا کوتس که در مقابل دو آینه بزرگ ایستاده است، ژستهایی داشتند که خیلی مشخص با ژست او تفاوت داشتند.
در حالی که کوتس یک بازو را به سمت بالا و دیگری را پایین گرفته بود، در بازتاب سمت چپ هر دو بازو پایین بود و در بازتاب سمت سمت راست او هر دو دست را تا را روی شکم به هم قفل کرده بود.
تازه این یک عکس لایو بود و نه یک سری عکس به اصطلاح پشت سر هم یا Burst. پس چگونه ممکن است عکسی این طوری شده باشد؟!
خانم کوتس زیاد زن خونسردی نبود، عصبانی شد و بعد از آن در خیابان دچار یک حمله پنیک شد!
کوتس، که یک بازیگر و کمدین بریتانیایی است، مصمم شد علت قضیه را دریابد. پس به فروشگاه اپل رفت.
تکنسینی به نام راجر به او توضیح داد که “آیفون یک دوربین صرف نیست، بلکه یک کامپیوتر است.”
پس حتی در نمای اصلی عکس لایو که آیفون یه شما نشان میدهد، ممکن است مجموع پردازش چند ثانیهای که شاتر باز بوده را در یک عکس برای شما خلاصه کند.
در این حالت وقتی که عکس لایو گرفته میشده کوتس حالت دستهایش را عوض کرده و بنابراین وقتی عکس پردازش شده عکس خود او با دو بازتابش متفاوت شده.
راجر به کوتس گفت این تصمیم را هوش مصنوعی کرده و عکس را به هم پیوند زده.
نکته جالب این است که تکنسین اپل میگوید که پس از اینکه گوگل پیکسل 8 را معرفی کرد که چندین عکس میگیرد و بهترینها را انتخاب میکند، اپل در حال آزمایش بتای ویژگی مشابه بوده.
با این حال اتفاقی که در این مورد پیش آمده، احتمالش خیلی کم و به قول راجر یک در میلیون بوده.
گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی از نظر کیفیت تصویر داشتهاند، اما پیشرفتهای بزرگ را نمیتوان به پیشرفتهای سختافزاری محدود کرد.
کلی از بهبود عکسها در بخش نرمافزاری و هوشمند شدن رخ میدهد و از الگوریتمهایی برای بهبود استفاده میشود. یعنی دوربینهای پرچمدار امروز مثل دوربینهای قدیمی اپتیک با کیفیت نیستند. بیشتر وقتها ما متوجه تغییر درامتیکی نمیشویم. اما بسیار موارد در موقع باز شدن چند عکس گرفته میشود و بعد بهترین عناصر از هر عکس انتخاب و در کنار عناصر دیگر چیده میشود.
در عوض، عکاسی محاسباتی بیشترین تأثیر را بر روی تصاویر گوشیهای هوشمند داشته است. عکاسی محاسباتی به استفاده از الگوریتمها در یک کامپیوتر گوشی هوشمند اشاره دارد.
به عنوان مثال، باینینگ binning یا ترکیب پیکسل در گوشیهای هوشمند اتفاق میافتد که در آن دادههای چهار پیکسل در یک پیکسل ترکیب شوند، این امر کیفیت کلی تصویر را با وجود نور کم زیاد میکند.
توضیح ضروری:
عکس اول پست کاملا زینتی است و ربطی به خبر ندارد. عکس اصلی را «نمیشد» گذاشت. محدودیتهایی هستند و امیدوارم ما را درک کنید. عکس اصلی را کات هم نکردم، چون به نظرم بسیار بدتر از استفاده از عکس زینتی از آب درمیآمد.