پول خوشبختی نمی‌آورد؟ شعاری تاریخ‌گذشته! اما آیا می‌دانید برای رسیدن به خوشبختی در ایران چقدر باید درآمد سالانه داشته باشید؟! عددی که کمتر کسی می‌تواند به آن برسد

تحقیقی در سال 2010 که توسط دانیل کانمن و انگوس دیتون انجام شده بود، شعار قدیمی پول خوشبختی نمی‌آورد را زیر سوال برد. کانمن و دیتون به این نتیجه رسیدند که درآمد بیشتر مساوی است با یک حس عینی بیشتر از موفقیت و اینکه پول رفاه عاطفی را افزایش می‌دهد، اما فقط تا درآمد سالانه تقریبا 75000 دلار و پول بیشتر از این، مساوی با شادی اضافی نیست.

اما تحقیق کانمن بر اساس پاسخ های نظرسنجی ایالات متحده بود. ولی تحقیق سال 2018 دانشگاه پردو، بر اساس آمار نظرسنجی جهانی گالوپ از بیش از 1.7 میلیون نفر در 164 کشور، به اعداد دیگری برای کشورهای دیگر جهان رسید. یعنی نقاط مختلف دنیا به میزان پول متفاوتی برای رسیدن به اوج خوشبختی که پول می‌تواند به همراه بیاورد، نیاز دارند.

محققان بر این باور هستند که این داده‌ها می‌تواند به افراد کمک کند تا جاه‌طلبی‌های خود را به جالش بکشند و شاید کارفرمایان به کارمندان حقوق بهتری بدهند و دولت عدالت اجتماعی بهتری پیاده کند.

برای اینکه اعداد هر کشور پیدا شوند قدرت خرید و هزینه محلی زندگی در نظر گرفته شد. یعنی صرفا معادل دلاری ۷۵ هزار دلار به ارز محلی هر کشور تبدیل نشد. مهم این بود که با این میزان پول چقدر می‌شد خرید کرد.

S Money نقطه اشباع پولی هر کشور را حساب کرد. سراسر دنیا. آنها نسبت‌های قدرت خرید کشور از صندوق بین‌المللی پول به ارزهای محلی تبدیل کردند.

یافته های کلیدی

ایران بالاترین هزینه خوشبختی در جهان را دارد و به درآمد سالانه 239700 دلار نیاز دارد! یعنی ماهانه باید یک میلیارد تومان درآمد داشته باشید تا به ماکزیمم شادی‌اش که پول می‌تواند به ارمغان بیاورد برسید و بیشتر از آن شاید بی‌معنی باشد!
سیرالئون آفریقا مقرون به صرفه ترین کشور، جایی که شادی با درآمد 8658 دلار هم به دست می‌آید.
سانتا باربارا (CA)ی آمریکا بالاترین هزینه حوشبختی را دارد: 162,721 دلار.
ناکسویل (TN) آمریکاییکمترین هزینه خوشبختی را دارد: 88032 دلار.
در بریتانیا، شهرهای بالا و پایین از نظر عدد مالی خوشبختی، لندن (103,083 دلار) و لستر (79,188 دلار) هستند.

ایران و نروژ در میان گران‌ترین کشورها برای شاد بودن

محققان پوردو دریافتند که در همه جهان، شاد بودن عاطفی در سطح معینی فقط تا سطح معنی از درآمد و پول بالا می‌رود و حتی اگر بیشتر از آن پول دربیاورید اندکی هم از احساس خوشبختی شما کاسته می‌شود. با این حال، هر نقطه دنیا متفاوت است.

بدیهی به نظر می‌رسد که برخی از پردرآمدترین کشورهای جهان از جمله کشورهایی هستند که بالاترین قیمت خوشبختی را دارند.

اما در ایران که در رتبه اول قرار دارد، بیش از نیمی از جمعیت زیر خط فقر زندگی می کنند و از هر 9 نفر یک نفر با کمتر از 5.5 دلار در روز زندگی می‌کند. این در حالی است که تورم در ایران در بهمن ماه، حدود 47.7 درصد بود و قیمت کالاهای روزانه عادی ده‌ها برابر افزایش یافت که نشان می دهد قیمت بالای شادی بیشتر به دلایل اقتصادی است تا فرهنگی.

پس به جاهایی برویم که احساس خوشبختی ارزان‌تر است؟!

پول نمی تواند خوشبختی بخرد، اما ابزاری است که می تواند امنیت و ایمنی و احساس کنترل بر زندگی  به ما بدهد. به علاوه بخش بزرگی از خوشبختی یک احساس درونی یا ناشی از ارتباط سالم با دیگران است.

شغل‌های پردرآمد لزوما ما را خوشبخت‌تر نمی‌کنند. به خصوص اگر نیاز به گذران زمان زیاد در محل کار داشته باشند و میزان رفاه شما را پایین بیاورند.

شاید خوشبختی به این بستگی ندارد که چگونه پول خود را خرج می‌کنید بلکه به این بستگی دارد که پول را با چه کسی به دست می آورید و یا خرج می‌کنید.

داده های این تحلیل تا جولای 2023 را در برمی‌گرفتند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]