کشف یکی از قدیمیترین دایناسورهای جهان به لطف بارانهای شدید
یکی از قدیمیترین دایناسورهایی که تاکنون کشف شده، با کمک بارانهای سیلآسا در ایالت ریو گرانده دو سول در برزیل به دست آمده. پس از بارانهای شدید که فرایند فرسایش را در نزدیکی یک مخزن آبی متعلق به دوره تریاسیک تسریع کرد، دیرینشناسان به این کشف دست یافتند. این فسیل حدود ۲۳۳ میلیون سال قدمت دارد.
اگر تاریخگذاریها صحیح باشند، این حیوان در ابتدای دوره دایناسورها قرار دارد. این موجودات پیشتاریخی احتمالاً در دوره تریاسیک و در زمانی که همه قارهها در یک خشکی عظیم به نام پانگهآ (Pangaea) به هم پیوسته بودند، ظهور کردند.
شکارچی بزرگ و قدیمی
این فسیل که منتظر بررسیها و انتشار تحقیقات بیشتر است، به یک شکارچی ردهبالا از خانواده هِرِراسوریدائه (Herrerasauridae) تعلق دارد. این خانواده شامل دایناسورهای گوشتخواری است که بر روی دو پا حرکت میکردند. احتمالاً این فسیل یکی از کاملترین نمونههای این خانواده باشد که تاکنون کشف شده است.
پس از بارانهای شدید، تیمی از دیرینشناسان به رهبری رودریگو تِمپ مولِر (Rodrigo Temp Müller) از دانشگاه فدرال سانتا ماریا، چندین استخوان را کشف کردند. با حفاری بیشتر، آنها دریافتند که بیشتر اسکلت این حیوان باستانی که حدود ۲.۵ متر طول داشت، در محل قرار دارد.
فرصت یادگیری و چالشهای ناشی از آب و هوا
اگرچه به نظر میرسد که این کشف عظیم به لطف بارانها به دتانشمندان هدیه شده، اما در واقعیت، شرایط جوی شدید میتواند به اکتشافات دیرینشناسی آسیب برساند. در مناطق دیگر، تیم استخوان لگن و استخوان پای یک فسیل دیگر را یافت که توسط بارانهای شدید تخریب شده بود، که این امر خواندن اطلاعات فسیلی کمیاب را دشوارتر میکند.
این کشف باستانی فرصتی هیجانانگیز برای یادگیری بیشتر درباره روزهای نخستین دایناسورها فراهم میکند. اینکه این حیوان یک گونه جدید برای علم است یا عضو یکی از گونههای موجود، هنوز مشخص نیست، اما تیم به شدت «هیجانزده و شگفتزده» از آنچه که تاکنون کشف کردهاند، هستند.