ورزش شدید و تأثیر آن بر اشتها: نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند

هورمون گرِلین و تنظیم اشتها

گرِلین (Ghrelin)، هورمونی است که نقش اصلی آن تحریک اشتها و افزایش حس گرسنگی است. این هورمون از معده آزاد شده و می‌تواند بر هیپوتالاموس (Hypothalamus) – بخشی از مغز که مسئول تنظیم حس گرسنگی است – تأثیر بگذارد. پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که سطح بالای گرِلین در بدن، کاهش وزن را دشوارتر می‌کند.

این افزایش سطح گرِلین هنگام رژیم‌گرفتن، از مکانیزم‌های طبیعی بدن برای جلوگیری از گرسنگی طولانی‌مدت است.

پژوهش جدید و کاهش اشتها با ورزش شدید

محققان دانشگاه ویرجینیا (University of Virginia) در پژوهشی جدید دریافتند که ورزش با شدت بالا (High-intensity Exercise)، به ویژه در زنان، در مقایسه با ورزش متوسط تأثیر بیشتری بر کاهش سطح گرِلین دارد.

این پژوهش نشان داد که بعد از ورزش‌های شدید، سطح نوعی از گرِلین به نام توع «دی‌اَسیله» (Deacylated Ghrelin یا DAG) که حدود ۸۰٪ از کل گرِلین بدن را تشکیل می‌دهد، به شدت کاهش می‌یابد. همچنین، سطح نوع «اَسیله» (Acylated Ghrelin یا AG) در زنان کاهش بیشتری داشته که می‌تواند توضیحی برای کاهش بیشتر اشتها بعد از ورزش در زنان باشد.

تفاوت‌های جنسی در پاسخ هورمونی به ورزش

در این تحقیق، شرکت‌کنندگان شامل هشت مرد و شش زن با سن‌های متوسط ۴۳ و ۳۲ سال بودند. نتایج نشان داد که سطح DAG گرِلین بعد از ورزش شدید در هر دو گروه کاهش می‌یابد، اما سطح AG گرِلین تنها در زنان به طور قابل‌توجهی کمتر شد. این یافته‌ها، اهمیت بررسی پاسخ‌های هورمونی در جنس‌های مختلف را نشان می‌دهد و پیشنهاد می‌کند که ورزش با شدت بالا ممکن است برای کاهش اشتها در زنان مؤثرتر باشد.

راهنمایی‌هایی برای کاهش طبیعی اشتها

دکتر میر علی (Mir Ali)، جراح و متخصص کاهش وزن، معتقد است این نتایج به دلیل نمونه کم شرکت‌کنندگان باید با احتیاط تفسیر شود. او توصیه می‌کند که برای کاهش اشتها به طور طبیعی، غذاهای پروتئینی و سبزیجات مصرف شوند، چرا که به دلیل نیاز بیشتر به انرژی برای هضم، اشتها را طولانی‌تر سرکوب می‌کنند؛ در حالی که کربوهیدرات‌ها و قندها اثر کمتری در این زمینه دارند.

 

منبع
medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]