چگونه دانشمندان با هک کردن گوشی موبایل، یک آزمایشگاه سیار تشخیص پزشکی ساختند!

14

امروزه آزمایش‌های خونی یا به کمک وسایل خودکار گران‌قیمتی انجام می‌شود که بسیار بزرگ و غیرقابل حمل هستند یا با به صورتی دستی به وسیله تکنسین‌های ورزیده‌ای انجام می‌پذیرند که توانایی تشخیص انواع سلول‌های خونی و شمارش آنها را دارند. بدیهی است که چنین امکاناتی در بسیاری از مناطق دورافتاده و کشورهای فقیر دنیا در دسترس نیستند و بنابراین برنامه‌های مبارزه با بیماری‌هایی مانند ایدز و مالاریا با دشواری‌های جدی، روبرو می‌شوند.

چنین دغدغه‌ای دانشمندان UCLA و در رأیس آنها دکتر آیدوگان ازکان Aydogan Ozcan را بر آن داشت که به فکر راه حلی برای ابداع یک روش ارزان و در دسترس تشخیصی بیفتند. تلاش‌های آنها سرانجام جواب داد و آنها با تغییرات اندکی در گوشی‌های موبایل معمولی مجهز به دوربین، توانسته‌اند آزمایشگاه‌های سیار تشخیص پزشکی بسازند!

تنها افزودن یک LED یعنی دیود ساطع‌کننده نور، یک فیلتر نوری پلاستیکی و چند تکه سیم می‌تواند یک گوشی موبایل را به یک وسیله تشخیص نمونه‌های خون تبدیل کند. عنوان دقیق این طرح LUCAS است، LUCAS مخفف این عبارت است: Lensfree Ultrawide-field Cell-monitoring Array platform based on Shadow imaging. ازکان امیدوار است که گوشی‌های موبایل مجهز به قابلیت آزمایش خون را به تولید انبوده برساند.

برآمدگی‌ای که روی این دوربین سونی اریکسون می‌بینید، مربوط به منبع نوری است که نور فیلتر شده را می‌تاباند:

همانطور که در شکل زیر می‌بینید برای آزمایش باید گوشی از پشت باز شود و لام خون روی سنسور قرار داده شود. سپس باید خون با نوری آبی‌رنگ روشن می‌شود و عکسی گرفته می‌شود که توسط نرم‌افزاری مورد تحلیل قرار بگیرد:

حتی با وب‌کم هم می‌شود کار مشابهی کرد، منتها برای این کار ضروری است که وب‌کم جدا کرد و در محفظه جدیدی قرار داد. به علاوه و‌ب‌کم به یک دستگاه کامپیوتر هم برای گرفتن عکس و هم برای اجرای نرم‌افزار نیاز دارد. این عکس هم نرم‌افزار آقای ازکان را در حال اجرا روی یک کامپیوتر دسکتاپ نشان می‌دهد، البته نرم‌افزار روی خود موبایل هم قابل اجراست و موبایل بدون نیاز به کامپیوتر هم می‌تواند کار تشخیصی را انجام بدهد:

این هم دیاگرامی که روش کار را به روشنی نشان می‌دهد:

منبع: Wired.com


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

دو اینفلوئنسر سفر در واقع با یک تلویزیون ساده، سفر جعل می‌کردند و هیچ خبری از عکس واقعی در محیط…

دو عکاس به نام مانوئل بختر و و مانوئل رومز رام تصاویر خیره کننده‌ای خلق کردند که آنها را در حال پیاده‌روی در برف، کمپینگ در کوه‌ها و پرواز با هواپیما به سوی مقصدی دور نشان می‌دهد. اما در واقع آنها از در هنگام ثبت همه این عکس‌ها از اتاق…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

صندلی‌های بامزه طراحی شده با هوش مصنوعی توسط بونی کاره‌را

تصور کنید وارد اتاقی می‌شوید و صندلی‌ای را می‌بینید که شبیه یک قاچ هندوانه غول‌پیکر است، همراه با پوست و دانه‌هایش. یا صندلی‌ای که شبیه آناناس سیخ‌دار است، با لبه های تیز و اندرون نرمش؟این دنیای بونی کاره‌را است، هنرمند با استعداد سه…

بهترین کتاب های علمی تخیلی برای پرورش تخیل شما |۶۴ اثر خواندنی

تهیه فهرستی از آثار علمی تخیلی که در ایران ترجمه و منتشر شده باشند و محبوب باشند، دشوار است. کلا وقتی فهرست می‌کنیم هدف ما ترغیب خواننده به بیشتر خواندن است و نه اینکه ادعا کنیم چیز کاملی درست کرده‌ایم.پس این شما و شماری از محبوب‌ترین…

ریز علی خواجوی فرنگی‌ها: چگونه کیت شلی یک قطار را نجات داد؟

در سال 1901، راه آهن شیکاگو و شمال غربی، پل جدیدی را بر روی رودخانه Des Moines در بون، آیووا، در آمریکا افتتاح کرد. این پل رسماً پل راه‌ بون نام گرفت، اما اما مردم محلی به سرعت به آن لقب پل‌های بالای کیت شلی را دادند، به یادبود بانوی قهرمان…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
14 نظرات
  1. mohammad می گوید

    واقعا آموزنده و جالب …
    اما میزان مفید بودن طرح تا چه حد خواهد بود ؟
    با تشکر

  2. محسن نیازدل می گوید

    حتما همین فردا پس فردا سونوگرافی با موبایل هم مد میشه

  3. hamid می گوید

    سلام دکتر جان
    لطفن و بی زحمت یک دعوت نامه بالاترین واسه من بفرستین
    ممنون

  4. امید می گوید

    آقای پزشک لطف کنید مطلبی راجع به علاقه ی وبلاگ نویسان به کامنتهایشان و نوع برخورد آنها بنویسید. مثلاً بعضی از وبلاگ نویسان به شدت به کامنت ها اهمیت میدهند و به هر کامنت پاسخ ویژه میدهند که به نسبت خوانندگان گاهی زیادی وقت گیر است. در عین حال گاهی هم اصلاً به کامنت ها پاسخ نمیدهند یا اصطلاحاً تحویل نمیگیرند! مثلاً برای من خیلی پیش آمده که با توجه به برخورد نویسنده و سایر فاکتور ها، از نوشتن کامنت خودداری کنم و یا به آن ترغیب شوم. به هر حال این قضیه کامنت بسیار پر حاشیه است و نوشتن در مورد آن نیز کار مرد کهن!

  5. رامین می گوید

    با این گوشی های موبایل چه کارایی که نمیشه کرد.
    مطلب فوق العاده جالبی بود.

  6. korosh می گوید

    عالیه منم باید روش کار کنم از وبلاگ من هم دیدن کنید

  7. بیا تو خبر می گوید

    ببین چه طوری میشه روی گوشی من یه دستگاه MRI یا تشخیص وحشی بودن نصب کرد؟

  8. omid__metal90 می گوید

    ghashang bood kheili khoob be maghzeshoon khootoor mikone ke bayad chio ba che dastgahi tarkib konan va ye chize dige ekhtera konan….! albate fek konam ide in dastgah male irani haye moghime kharej bashe chon oona maghzeshoon ziad kar nemikone fek konam az javanaye sader shode irani komak gereftan…..!

  9. mojtaba می گوید

    جالب بییییییییید
    http://www.sadatsystem.com/forums

  10. محمد شكيبا می گوید

    مطلب بسیار خوبی بود
    برای همین پیامبر فرمود کار از بالاترین عبادات است. دست سازندش درد نکنه و خدا خیرش بده

  11. تبلیغات می گوید

    خیلی جالب بود. متشکرم

  12. maida ranjbar می گوید

    جالب بود خیلی، مرسی…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.