چگونه نوشتههای «یک پزشک» یا هر سایت دیگری را در Instapaper – Pocket – Readability یا Evernote دنبال کنید!
مقدمه: خیلیها در وبلاگستان، هدفشان افزایش هیت در کنار نوشتن مطالب ارزنده و انتشار افکارشان است. اما در «یک پزشک»، گرچه اصلا از افزایش هیت بدم نمیآید، اما هدف من افزایش درجه تأثیرگذاری و تشویق کاربران به نگاه و اندیشه متفاوت بوده است.
درست به همین خاطر است که من دوست دارم انواع شیوهها را برای دنبال کردن مطالب «یک پزشک» به شما معرفی کنم و ابایی از این ندارم که این کار، میزان بازدید از نسخه اصلی وبلاگ را تا حدی پایین بیاورد. به همین خاطر فید «یک پزشک» همیشه کامل بوده است و اگر مشکلات تکنیکی نبود، روی اپلیکیشنهای گوناگون و حتی وباپ یک پزشک هم کار میکردم.
مطالب یک پزشک، معمولا طولانیتر از حد معمول وبلاگستان هستند، به همین خاطر من همیشه دوست داشتهام، شرایطی فراهم کنم که خوانندگانم در رفاه کامل مطالب یک پزشک را دنبال کنند.
پیش از این در پستی برایتان توضیح دادم که چگونه میتوانید یک پزشک را در فلیپبورد یا کارنتس دنبال کنید.
اما ما اپلیکیشنهای دیگری هم داریم که کار خواندن مطالب و پستها را برایمان بسیار ساده میکنند.
این اپلیکیشنها طوری راحت شدهاند که متن در آنها با حداکثر وضوح نمایان میشود، کاربر آنها میتواند در صورت نیاز اندازه فونت، عرض ستون مطالب، فاصله سطرها از هم، رنگ صفحه، نوع فونت و رنگ آنها را تغییر بدهد و خلاصه مطالب را در موبایل یا تبلت خود با حداکثر رفاه بخواند و روی آنها تأمل کند، بدون اینکه چشمها و ذهنش خسته شوند.
اپلیکیشنهای مشهوری که در این دسته قرار میگیرند، اینها هستند:
Instapaper – Pocket – Readability و Evernote
این اپلیکیشنها بسیار عالی هستند، با استفاده از آنها میتوانید مطالب مورد نظر خودتان را با یکی دو کلیک، به اپ مورد نظر بخوانید و بعد سر فرصت بخوانید.
اما خیلی وقتها وقتی امکانات فوقالعاده این اپلیکیشنها را میدیدم، از خودم میپرسیدم:
آیا راهی میشود پیدا کرد که با استفاده از آن خوانندگان «یک پزشک» یا هر وبلاگ دیگر بتوانند همه مطالب وبلاگ را در این اپلیکیشنها ببینند، بدون اینکه نیاز به ارسال دستی تک تک مطالب باشد؟ آیا میشود کار ارسال مطالب به این اپها را خودکار کرد؟
پاسخ را امروز در سرویس ifttt یا ایفت پیدا کردم.
با استفاده از ایفت میتوانید فید یک پزشک یا هر فید دلخواه را دیگر را به اپلیکیشنها یادشده بفرستید و این اپلیکیشنها را تبدیل به فیدخوانهای دوستداشتنی کنید!
بله! گوگل ریدر در حال مردن است، اما ما در ماههای آتی بیکار ننشتهایم و مرتب به شما شیوههای متنوع فیدخوانی را معرفی خواهیم کرد!
ارسال خودکار مطالب به اینستاپیپر
اینستاپیپر، اپلیکیشن بسیار خوشساختی است. این اپلیکیشن یکی از بهترین آفلاینخوانهای موجود است.
این اپلیکیشن را برای iOS از اینجا دانلود کنید. اندرویدیها هم میتوانند آن را از اینجا بگیرند.
اما اگر دسترسی به گوگل پلی ندارید، میتوانید خیلی راحت و سرراست، اپلکیشن را از اینجا دانلود کنید.
این اسکرینشاتی از یکی از پستهای یک پزشک در اینستاپیپر است:
همان طور که میبینید، متن پست به صورت واضحی قابل مشاهده است و کاربر میتواند به دلخواه نوع نمایش متن را تغییر بدهد.
اما برای اینکه مطالب «یک پزشک» به صورت خودکار به اینستاپیپر شما ارسال شوند، باید این کارها را بکنید:
– به سایت ایفت بروید و ثبتنام کنید.
– به اینجا بروید.
– کانال اینستاپیپر خود را فعال کنید.
– در قسمت نشانی فید، آدرس فید یک پزشک را بنویسید:
http://feeds.1pezeshk.com/pezeshk
– کار تمام است، از این به بعد مطالب یک پزشک به صورت خودکار وارد اینستاپیپر شما خواهند شد و شما چه کاربر موبایل باشید و چه تبلت میتوانید به آسودگی و رفاه مطالب حقیر را بخوانید.
ارسال خودکار مطالب به Readability
از اسم Readability پیداست که این سرویس و اپلیکیشن آن چه هدفی را دنبال میکنند، هدف Readability خوانا کردن مطالب است و تا حد زیادی شبیه اینستاپیپر است.
آیکون Readability که یک مبل راحتی را نشان میدهد به خوبی هدف نویسندگان این اپلیکیشن را نمایش میدهد:
شما میتوانید Readability را برای iOS و اندروید به ترتیب از اینجا و اینجا دانلود کنید.
اما اگر دسترسی به گوگل پلی ندارید، میتوانید آن را از بازار بگیرید.
برای ارسال خودکار مطالب به Readability تقریبا همان مراحلی را طی کنید که در مورد اینستاپیپر انجام داده بودید. اما این بار باید برای این کار به اینجا مراجعه کنید و نشانی فید یک پزشک یعنی http://feeds.1pezeshk.com/pezeshk را وارد کنید.
این هم یک اسکرین شات:
ارسال خودکار مطالب به Pocket
پاکت هم یک سرویس مشابه است که اجازه میدهد مطالب را برای خواندن در آینده ذخیره کنید و آنها را آفلاین بخوانید و درست مثل دو سرویس قبلی، متنها را به صورت واضح نمایش میدهد.
شما میتوانید پاکت را برای iOS و اندروید به ترتیب از اینجا یا اینجا بگیرید.
اما اگر دسترسی به گوگل پلی ندارید، میتوانید آن را از این لینک دانلود کنید.
خوبی پاکت این است که یک نسخه وبی هم دارد.
برای ارسال خودکار مطالب یک پزشک به پاکت باید به اینجا بروید و بعد از فعال کردن کانال پاکت، نشانی فید یک پزشک را وارد کنید.
ارسال خودکار مطالب به Evernote
Evernote یک اپلیکیشن بسیار ایدهآل برای یادداشتبرداری است که با آن میشود مطالب منتخب را ذخیره کرد و آفلاین خواند.
نسخه آیپد این اپلیکیشن، واقعا زیباست.
شما میتوانید Evernote را برای iOS و اندروید به ترتیب از اینجا و اینجا بگیرید.
اما اگر دسترسی به گوگل پلی ندارید، میتوانید آن را از این لینک دانلود کنید.
Evernote متأسفانه چندان میانهای با متنهای فارسی ندارد، اما اگر میخواهید از Evernote به عنوان فیدخوانی برای وبلاگهای انگلیسیزبان استفاده کنید، میتوانید به اینجا بروید و با درج آدرس فید مورد نظر، کار را انجام بدهید.
با این کارها، در واقع ما سرویسها و اپلیکیشنهایی را که به صورت پیشفرض فیدخوان نبودند، مبدل به فیدخوان کردیم. البته مشخص است که این کار فقط برای دنبال کردن چند آدرس فید محدود مناسب است و مثل یک فیدخوان اصلی، این اپلیکیشنها برای دنبال کردن تعداد زیاد فید مناسب نیستند.
این نوشتهها را هم بخوانید
دیروز این کار رو امتحان کردم. ولی متاسفانه متوجه شدم ifttt برای چک کردن رسیپها خیلی کند عمل میکنه و مثل گودر بلادرنگ نیست. انگار با یک بازه زمانی حدود 5 دقیقه اتوماتیک آپدیت میشه. حتی گاهی اوقات متوجه تغییر یا آپدیت در چنل this رسیپ مورد نظر نمیشد. امیدوارم به مرور زمان این مشکل حل بشه.
دکتر ضمن تبریک سال نو و تشکر از مطلب خوبتون،سوال من اینه که این روشهایی که گفتین،برای از این به بعده اما مطالب قبلی رو چه جوری میشه بک آپ گرفت؟من مطالب گ. ریدر رو برای خودم ایمیل می کردم،
1.با تعطیل شدن ریدر،آیا چیزایی که توی اینباکسم هست درست نمایش داده میشه یا از بین میره؟
2.راهی هست که بشه جیمیل رو به پی دی اف تبدیل کنم یا فایل ورد مثلا؟
قبلا توی لب جیمیل یه قابلیتی رو فعال می کردیم که ایمیلها رو به پی دی اف یا داکیومنت تبدیل می کرد،اما الان چنین گزینه ای رو نداره!البته یه اسکریپتهایی هست برای گوگل داکز،اما از نظر امن بودن مطمئن نیستم بهش و دنبال راه بهتر می گردم.
سال نو شادباش…
سلام.
با امکاناتی که شما فرمودید می توان فایل xml گودر را به این اپلیکیشن ها افزود و استفاده کرد. من هنوز به فیدلی عادت نکردم.
خیلی ممنون.
درود بر شما
از همون اولین پستی که ایفت رو معرفی کردی ،به سرعت سراغش رفتم و حال پست های ستاره دار گوگل ریدر رو در pocket دارم.
اما یک سوال:اکنون که به feedly مهاجرت کرده و دارم به اون عادت می کنم،آیا در آینده که گودر خاموش می شود باز می توان از قابلیت های آن در ایفت استفاده کرد.؟ و ایا اصولاً اینکه feedly می تواند مستقل از گوگدر کار کند؟(بدون نیاز به هنگام سازی با گوگل ریدر)
با تشکر
من هم فکر نمی کنم فیدلی بدون همگام سازی با گودر کار کنه … حداقل فعلا که این طوریه. شاید با قطع سرویس گودر در آینده، چنین امکانی از طرف فیدلی اضافه بشه ..
دکتر من فلیپ بورد رو تست کردم اما خیلی گیج کننده بود،درسته که میشه ورق زد اما مثل گودر دسته بندی نداره انگار و همه ی مطالب قاطی و بی نظم بود.آیا از اپلیکیشنهای اندروید و وب چیزی هست که شبیه نت ویبس باشه؟چون اون مثل گودر یه نظم و سامانی داره و فیدها رو زیر هم نشون میده.کمک کنین لطفا.ما داریم از ناراحتی می میریم!
سوال بعدی:در نت و… آیا راهی هست که فیدهای آپدیت نشده رو نمایش نده؟
آقای دکتر Pocket یک افزونه (add-on) برای فایرفاکس داره که بسیار کاربردیه من خیلی مواقع که فرصت برای خوندن مطالب یک پزشک در کامپیوتر ندارم از این طریق خیلی راحت مطالب رو به pocket منتقل میکنم و سر فرصت در سایر دیوایس هام میخونم. خوبیه افزونه اینه که هر لینکی رو میشه باهاش به Pocket فرستاد نه فقط لزوما لینک های یک پزشک رو!
اتفاقا اصلن بدرد این کار نمیخوره اصلا درست مطالب رو ارسال نمیکنه و به هیچ وجه روش خوبی برای فیدخونی نیست اینکار