روباتی به نام هلیوگراف، سال پیش صدها مقاله خبری برای رسانه‌ها تألیف و منتشر کرد

2

آینده روزنامه‌نگاری به کدام سو خواهد رفت؟

این سؤالی است که خیلی وقت‌ها از خودم می‌پرسم. روزنامه‌نگاری «واقعی» این روزها با چالش‌های زیادی رو به رو است، از یک سو هرزنامه‌ها و مطالب سطحی، عرصه را بر روزنامه‌نگارهای محقق و باتجربه تنگ کرده‌اند و سبب می‌شوند که نوشته‌های خوب آنها خوانده نشوند.

از سوی دیگر حجم رخدادهای روزانه، آنقدر زیاد است که پوشش دادن درصد اندکی از آنها هم خیلی دشوار شده و نیازمند داشتن یک کادر پرشمار از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران و تحلیلگران است.

در این مورد دوم، هوش مصنوعی می‌تواند به کمک بیاید و زحمت رسانه‌ها را کم کند. این روزها بات‌ها و روبات‌ها راه خود را به همه جا باز کرده‌اند، از تحویل روباتیک غذاها با منازل گرفته تا حتی رهبری ارکسترها!

اما حالا آنها به صورت محدود به روزنامه‌نگاری و مخبری هم توانسته‌اند سرک بکشند. سال پیش واشنگتن پست، برای وبلاگ زنده خود از خدمات یک بات به نام هلیوگراف بهره‌مند شد که می‌توانست گزارش‌های رقابت‌های المپیک ریو را به صورت مختصر و مفید دریافت و به صورت نوشتار درآورد.

همان زمان، رهبر تیم مهندسی این بات امیدوار بود که گستره فعالیت این بات را افزایش بدهد تا این بات بتواند خبرهایی غیر از نتایج ورزشی را پوشش بدهد و تحلیل ژرف‌تری رو خبرها داشته باشد.

در عرض یک سال خیر، هلیوگراف توانسته است، 850 مقاله خبری تنظیم کند که حالا به جز رقابت‌های ورزشی، اخبار کنگره را هم فرامی‌گیرد.

واشنگتن پست، تنها رسانه‌ای نیست که به نرم‌افزارهای خودکار برای پوشش اخبار، دل بسته است، آسوشیتدپرس و USA Today هم گام‌هایی برای استفاده از هوش مصنوعی برداشته‌اند.

مدیر راهبردی آسوشیتدپرس -فرانسیسکو مارکونی- می‌گوید که با استفاده از این راهبرد در حالی که میزان مقاله‌های تولیدی در عرصه اقتصادی 10 برابر شده، میزان خطاها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

پس آیا روزی می‌رسد که بات‌ها و نرم‌افزارها، گزارشگری، تحیلیل خبر یا حتی وبلاگ‌نویسی را متحول کنند؟

به گمان علیرغم نقش روزافزون بات‌ها، هنوز هم روزنامه‌نگاران برجسته، نقشی ممتاز و تعیین‌کننده خواهند داشت.

رسانه‌ها و وبلاگ‌ها بی‌شک به پوشش گسترده اخبار، در کوتاه‌ترین زمان، برای نشان دادن میزان به‌روز بودن خود و جلب بازدیدکننده بیشتر نیاز دارند، اما خواننده‌های خاص، بی‌شک به تحلیل و مطالب متمایز نیاز دارند.

من خیلی وقت‌ها دو دهه بعد را تصور می‌کنم که بی‌شک دقت مترجم‌های خودکار، بسیار بیشتر از الان خواهد شد و حتی برگردان انگلیسی به فارسی آنها هم قابل فهم و با درصد خطای اندک خواهد شد.

در این صورت آیا وبلاگ‌ها و سایت‌های خبری فارسی برمی‌افتند و هر کس به صورت مستقل مطلب خواهد خواند؟!

به باورم در آن زمان گرچه ترجمه‌های ماشینی بسیار قابل توجه قرار خواهد گرفت. اما باز هم نویسندگان مبتکر با توانایی استنباط سطح بالای مطالب، جایگاه خاص خود را خواهند داشت. در عین حال همین مترجم‌ها یا بات‌ها بسیاری از کارهای خسته‌کننده و تکراری را انجام می‌دهند و زمان بیشتری برای خلق آثار دیگر باز می‌گذارند.

البته ناگفته پیداست که علیرغم چنین پتانسیلی، مخاطب خوب، علیرغم افزایش چند  برابری مخاطب عام، هر روز کاهش پیدا می‌کند و معلوم نیست که در چنین آینده‌ای ما به چه ترتیب مخاطب خاص دست و پا خواهیم کرد و چطور می‌توانیم حلقه مخاطبان خاص خود را حفظ کنیم.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سازه‌های و کارهای مهندسی کارا، زیبا و شگفت‌آور از سراسر دنیا

ساختن سازه مهندسی مسلما فقط به معنی ساختن چیزی کارا نیست. بلکه باید زیبایی سازه و تباین آن با محیط اطراف و ابعاد انسانی و فرهنگی آن در نظر گرفته شود. در ضمن امکان توسعه آن در آینده مد نظر قرار گیرد و همچنین چه بهتر که دوست‌دار محیط زیست…

با این تصاویر کارت پستال خیلی قدیمی در دهه ۱۹۰۰ آمریکایی‌ها، تصور خود از ۱۰۰ سال بعد را نشان داده…

مجموعه‌ای جذاب از کارت پستال‌های عجیب و غریب و در عین حال جذاب از استیون آر. شوک، دیدگاه‌هایی را ارائه می‌دهد که در دهه ۱۹۰۰ تصور شده است و نشان می‌دهند که چگونه شهر‌ها، شهرک‌ها و دهکده‌ها در سراسر ایالات متحده ممکن است طی ۱۰۰ سال آینده…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

واقعیت دگرگون: اگر استالین یا تزارها به سبک هنر شوروری یا روس‌ها، ساختمان‌های مهم دنیا را می‌ساختند!

هنر شوروری و روس‌ها و البته خلاقیت‌ها و ظرافت‌ها و جزئیات خودش را دارد. اما در این بین ساختمان‌های زمخت عظیم زیادی هم توسط آنها ساخته شده که بیشتر ابهت و پیشتازی و قدرت را می‌خواستند بنمایانند.حالا تصور کنید که ساختمان‌های مهم دنیا را…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

واکسن گارداسیل چیست؟ چه وقت و چه کسانی باید آن را تزریق کنند؟

گارداسیل واکسنی است که به محافظت در برابر انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) کمک می‌کند، که یک عفونت شایع مقاربتی است که می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله زگیل تناسلی و برخی از انواع سرطان شود. این واکسن برای جلوگیری از…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. رباتیک روبوفا می گوید

    خیلی خیلی جالب بود. بنده به عنوان شخصی که کار و شغلم رباتیک هست تا الان به همچین چیزی فکر نکرده بودم
    دمتون گرم

  2. pejman می گوید

    روبات ها ( نرم افزار های هوش مصنوعی ) روز به روز بیشتر بشر را بیکار میکنند …
    اگر جمعیت بشر تو نسل بعدی یک کاهش ناگهانی و قابل توجه نداشته باشه .. مشکل بیکاری بد جور گریبانش رو میگیره . نکته جالب اینه که در درجه اول قشر کم در امد و پایین جامعه بیکار تر از الان میشه . و جالبه که همین قشر بیشتر از همه زاد و ولد میکنه .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.