شگفت‌انگیز: ببینید که مغزتان چطور در این خطای ادراکی جالب، عکس سیاه و سفید را رنگی می‌بیند!

1

پیش از این در «یک پزشک» زیاد پیش که نمونه‌هایی از خطاهای ادراکی بینایی را منتشر کرده باشم.

سیستم بینایی ما یک دوربین ساده نیست و مغز ما یک پردازش درست و حسابی پپیچیده روی سیگنال‌های خام انجام می‌دهد. اگر این پردازش‌ها نبود، ما دنیا را طور دیگری می‌دیدم.

در عنوان این پست از واژه خطای ادراکی استفاده کردم. اما خیلی وقت‌ها، واقعا عبارت خطا را به پردازش سیگنال‌های بصری، نمی‌توان نسبت داد.

مثال عرض می‌کنم. یکی از پردازش‌هایی که مغز ما انجام می‌دهد، تطبیق رنگی یا chromatic adaptation نام دارد.

هیچ فکر کرده‌اید که ما رنگ اشیا را در نور کم و زیاد و متفاوت، تقریبا یکسان می‌بینیم؟

مثلا اگر یک ورق کاغذ سفید را زیر نور سفید فلورسنت یا ته‌رنگ زرد لامپ تنگستنی بگیرید، شما در هر دو حالت رنگش را تقریبا سفید و یکسان می‌بینید و رنگ آن به مجرد تغییر شرایط نوری در ذهنتان تغییر پیدا نمی‌کند.

این ثبات حس رنگ، برای تشخیص اشیا واقعا مفید است.

حالا می‌رسیم به قسمت اصلی این پست.

عکس سیاه و سفید اول  پست را که این بالا دیدید.

اما حالا در عکس گیف بعدی شما این عکس را در دو حالت خواهید دید:

اول عکس را در حالتی می‌بینید که رنگ‌های آن خیلی اشباع شده و بعد عکس را در حالت سیاه و سفید می‌بینید.

اما یک کاری کنید:

کاملا روی دایره وسط عکس تمرکز کنید و به صورت مستقیم به جاهای دیگر عکس نگاه نکنید.

این بار وقتی عکس از حالت فوق‌اشباع ، سیاه و سفید می‌شود، در شگفتی متوجه می‌شوید که مغز شما عکس سیاه و سفید را رنگی می‌بینید!

این در شرایطی است که عکس دوم واقعا سیاه و سفید است.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بهترین سریال های هندی | 49 سریال هندی تماشایی به همراه توضیحات

محتوای شرقی به صورت عام و فیلم‌ها و سریال‌های هندی به صورت خاص طرفداران خاص خودشان را دارند. به خصوص با توجه به کم‌مایه شدن سینما و تلویزیون آمریکا روز به روز افراد بیشتری رو به سریال‌های کره‌ای یا سینمای مستقل‌تر کشورهایی مثل اسپانیا و…

10 شهید دنیای فناوری!

هر کدام از ابزارها و دستگاه‌هایی که ما در زندگی عادی خود از آنها استفاده می‌کنیم، ثمره تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و افراد زیادی بوده‌اند. اگر فداکاری، ریسک‌پذیری، شهامت و ماجراجویی این افراد نبود، ما هیچ کدام از این فناوری‌ها و ابزارها را…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

سازه‌ها و چیزهایی که حس مگالوفوبیای ما را به شدت تحریک می‌کنند – گالری عکس

مگالوفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترس شدید و غیرمنطقی از اشیاء یا چیزهای بزرگ استفاده می‌شود. کلمه "مگالوفوبیا" از ترکیب دو کلمه یونانی "مگالو" به معنای بزرگ  و "فوبیا" که به معنی ترس یا بیزاری قوی است، گرفته شده است.افراد مبتلا به…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. علی مهدوی می گوید

    سلام 🙂 فکر کنم عکسی که توی پست گذاشتید مربوط به پدیده afterimage میشه، نه تطبیق رنگی. چون وقتی چشم مدتی به عکسی خیره میشه بعد از محو شدنش نگاتیوش رو مشاهده می‌کنه. رنگ‌هایی که توی عکسِ سیاه‌سفید می‌بینیم در واقع نگاتیوِ عکس اولن:
    s11.picofile.com/file/8407007118/159860537045126705.gif

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.