کامپیوتر کوانتومی گوگل جلوه‌گری کرد و برتری خود را به رخ کشید: حل مسئله‌ای که ابررایانه‌های امروزی نمی‌توانند حل کنند!

0

گوگل گزارش داد کامپیوتر کوانتومی ساخته است که قدرتمندتر از هر ابررایانه در دنیا است و می‌تواند مسئله‌های محاسباتی را حل کند که از توانایی قوی‌ترین کامپیوترهای جهان نیز خارج است.

روز جمعه روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد یک مقاله تحقیقاتی از گوگل به تازگی منتشر شده که نشان می‌دهد یک پردازنده کامپیوتر کوانتومی می‌تواند محاسبه‌ای را در مدت زمانی کمی بیش از ۳ دقیقه انجام دهد که قدرتمندترین کامپیوترهای تجاری دنیا (برای نمونه ماشین Summit آی‌بی‌ام) در ۱۰ هزار سال انجام می‌دهند.

این کامپیوتر کوانتومی موفق شده است در ۲۰۰ ثانیه بررسی کند یک سیستم تولیدکننده اعداد تصادفی واقعا درست کار می‌کند یا خیر!

در این گزارش اعلام شده گوگل اصطلاحا به مرز چپرگی کوانتومی (quantum supremacy) رسیده است. چون کامپیوتر کوانتومی جدید این شرکت می‌تواند مسئله‌ای را حل کند که در حالت عادی غیرقابل حل است.

روزنامه فایننشال تایمز می‌نویسد اگر خبر گوگل درست باشد؛ اولین محاسبه‌ای است که به طور کامل توسط یک پردازنده محاسباتی کوانتومی در جهان انجام شده است. این ادعایی است که محققان گوگل نیز در مقاله خود تاکید کردند و می‌گویند اکنون قوی‌ترین کامپیوتر جهان را ساختند.

حل پیچیده‌ترین مسئله‌های دنیا در آینده‌ای نزدیک

گوگل در ماه مارس ۲۰۱۸ از تراشه کوانتومی ۷۲ کیوبیتی Bristlecone خود رونمایی کرد. گوگل در آن زمان خوش‌بینانه گفت می‌تواند با این تراشه از ابررایانه‌های روتین پیشی بگیرد.

محاسبات کوانتومی در دنیای کنونی ارزش بسیار زیادی داشته و امکان بررسی میلیون‌ها حالت یک مسئله را در کسری از ثانیه فراهم می‌کند. از محاسبات کوانتومی می‌توان در شبیه‌سازی‌های فیزیکی و شیمی استفاده کرد. عمدتا این شبیه‌سازی‌ها توسط کامپیوترهای معمولی یا ابررایانه‌های فعلی دنیا امکان‌پذیر نبود یا ده‌ها سال طول می‌کشد که عملا شبیه غیرممکن است.

کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند پیچیده‌ترین فرمول‌ها و مواد شیمیایی را شبیه‌سازی کنند تا به فرآیند تولید و ساخت داروها در پزشکی کمک شود. پنل‌های خورشیدی، خودران‌ها و هوش مصنوعی از دیگر حوزه‌هایی هستند که به انتظار کامپیوترهای کوانتومی نشستند.

اوایل همین هفته جاری میلادی، شرکت آی‌بی‌ام از کامپیوتر کوانتومی ۱۴ نانومتری خود رونمایی کرد که ۵۳ کیوبیتی بود. این کامپیوتر در ماه اکتبر در اختیار مشتریان آی‌بی‌ام قرار می‌گیرد.

افزون بر این، اپراتور مخابراتی AT&T نیز اعلام کرده است در حال کار روی یک کامپیوتر کوانتومی است یا فناوری مشابهی که به کامپیوترهای کوانتومی متصل می‌شود.

گفتنی است مقاله تحقیقاتی گوگل درباره جدیدترین کامپیوتر کوانتومی این شرکت ابتدا در سایت ناسا منتشر شده ولی سریعا برداشته شد. سپس، روزنامه فایننشال تایمز ان را به صورت یک مقاله علمی منتشر کرد که افراد عادی نیز بدان دسترسی ندارند و باید حق عضویت پرداخته باشند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

در جریان قرار و ملاقات (برای انتخاب همسر) چه آداب معاشرت و نکاتی را باید رعایت کنیم؟

آداب قرار ملاقات به مجموعه‌ای از رفتار‌ها و انتظارات قابل قبول اجتماعی اشاره دارد که معمولاً هنگام قرار ملاقات رعایت می‌شود. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:وقت‌شناس باشید: به موقع برسید یا به طرف دیگر…

مهم نیست این تابستان چقدر گرم است، برهنه نخوابید! مشکلات سلامتی بی‌لباس خوابیدن

بر اساس تحقیقات یک شرکت فروش تشک آنلاین به نام Casper حدود ۲۸.۵ درصد از آمریکایی‌های گفته‌اند که هر شب، هفتگی، ماهانه یا هر چند وقت یکبار برهنه می‌خوابند. اما ۷۱.۵ درصد دیگر گفتند که همیشه با لباس می‌خوابند.واضح است که برهنه خوابیدن…

اگر ابرقهرمانان‌ها و شرورهای فیلم‌ها و کامیک‌ها در دوره ویکتوریا می‌زیستند!

عصر ویکتوریا دوره‌ای از تاریخ بریتانیا بود که از سال 1837 تا 1901 همزمان با سلطنت ملکه ویکتوریا بریتانیا ادامه یافت. این دوره، دوره تغییرات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی قابل توجهی بود که نه تنها بریتانیا، بلکه سایر نقاط جهان را عمیقاً…

خودکشی دسته جمعی در دمین آلمان در پایان جنگ جهانی دوم

خودکشی دسته جمعی در دمین به رویداد غم‌انگیزی اشاره دارد که در پایان جنگ جهانی دوم در شهر دمین آلمان رخ داد. در اواخر‌آوریل و اوایل ماه مه 1945، هنگامی که نیرو‌های شوروی در حال پیشروی به سمت شهر بودند، بسیاری از ساکنان آن، از جمله زنان،…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

مجموعه‌ای از تصاویر هراس‌آور، عجیب با به اصطلاح نفرین‌شده!

برای قسمتی از شگفتی یا ترس خودمان از پیرامون یا عکس‌ها نمی‌شود توضیح صریح ارائه کرد. احتمالا منشا این ترس‌ها به تدریج در سیناپس‌های مغزی ما از هزاران سال پیش یه یادگار گذاشته شده.آدم فکر می‌کند اگر قرار باشد برنامه هوش مصنوعی ایجاد شود…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.