معرفی فیلم دزد بغداد – نقد، تحلیل و خلاصه داستان – The Thief of Bagdad 1924

0

کارگردان: رائول والش. تهیه کننده: داگلاس فربنکس. فیلمنامهک احمد عبدالله. داگلاس فربنکس. مدیر فیلمبرداری: آرتورادسن. موسیقی: کارل دیویس (1948). بازیگران: داگلاس فربنکس، اسنیتز ادوارد، چالز بلچر، جولین جانستن، سوجین، آنا می وانگ.، برندون هرست، نوبل جنسن. محصول آمریکا، 155 دقیقه.

ستاره دزد بغداد، بی برو و برگرد، داگلاس فربنکس است، که یکی از مهم‌ترین بازیگران دهه 1920 بود. در این فانتزیِ پر ماجرای «هزار و یک شب‌ای، که شامل دکورهای شرقی چشمگیر و لحظات جادویی سینمایی است، این قدرت و چالاکی فیزیکی فربنکس است که اصل جذابیت فیلم را تشکیل می‌دهد. بدن ورزشکارانه و انرژی مثبتی که این بازیگر ساطع می‌کرد باعث شد رسانه‌های آمریکا لقب‌هایی چون «آقای الکتریسیته» رویش بگذارند.

فربنکس قبل از آن نیز در فیلم‌هایی چون نشان زورو (1920)، رابین هود (1922) و سه تفنگدار (1921) در نقش اصلی ظاهر شده بود. شور و حال پسرانه‌اش، برای پریدن در دل ماجراجویی بعدی، او را به محبوب‌تری بازیگر اکشن‌های صامت تبدیل کرد، طوری که نوجوان‌ها حرکات آکروباتیک‌اش را در خانه و کوچه تقلید می‌کردند دزد بغداد اوج پیشهٔ سینمایی داگلاس فربنکس بود که در 1924 اسم‌اش مترادف شده بود و با قهرمانان بزن بهادر فیلم-های تاریخی و پر ماجرا. در این فیلم، فربنکس در نقش «احمد دزده»، بغداد، با خواستگاران درباریِ ایرانی و هندی و نیز یک شاهزاده خبیث مغول، رقابت می‌کند. خلیفه، احمد را به چالش می‌طلبد که اگر مرد میدان است و واقعا دخترش را می‌خواهد، برود و کمیاب‌ترین گنجینه روی زمین را بیابد؛ و بنابراین، احمد در سفرهایی پرماجرا به دورترین نقاط از جمله، «دره هیولاها» و «غار درختان طلسم شده» می‌رود و در آنجا پرنده‌ای ما قبل تاریخی و یک مجسمه غول پیکرِ زنده می‌یابد. در آخرین صحنه خیره کنندهٔ فیلم، احمد به تنهایی به دیوارهای یلند شهر محسورِ بغداد می‌رسد؛ اما به کمک جاو و جنبل، از غیب لشکری عظیم حاضر می‌کند که با دود و دمی جادویی مدام بر تعداد ربازانش در پهنای بیابان افزوده می‌شود.

احمد به یاری شنلی جادویی، خود را غیب می‌کند و یک بار دیگر می‌تواند آزادانه در شهر بچرخد؛ همان شهری که قبلاً از دکورها که توسط ویلیام کامرون مکنزی طراحی شد، همچون زمین بازی بی سر و تهی برای فربنکس جلوه می‌کند. که از سوی دیگر، جلوه‌ها و حقه‌های فیلمبرداری، از پرواز قالیچه پرنده تا طناب جادویی هم به کمک‌اش می‌آیند. فربنکس در طراحی آن دکورهای خارق العاده هم دستی داشت.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

تصور کنید که در یک دنیای تخیلی، هری پاتر را استودیو جیبلی می‌ساخت

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

نقاشی‌هایی که به بالاترین رقم‌ها قیمت‌گذاری و فروخته شده‌اند

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

هنرمندی با این تصاویر جالب پیش چشم ما مجسم کرده که اگر 10 بنای تاریخی و اسطوره‌ای معروف، سالم و…

یکی از جالب‌ترین چیز‌ها در مورد مطالعه تاریخ، یادگیری چیز‌های شگفت‌انگیزی است که نیاکان ما ایجاد کرده‌اند. اما برخی از یادگارهای آنها از بین رفته‌اند و فقط ویرانه‌های آنها باقی هستند و در مواردی همین ویرانه‌ها هم نیستند و فقط توصیف‌های متنی…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.