برنامه‌ای که دوربین شما را به ماشین زمان تبدیل می‌کند

14

Adobe و MIT با همکاری هم برنامه‌ای ساخته‌اند که می‌تواند دوربین‌های شما را به ماشین زمان تبدیل کند!

ایده آنها خیلی جالب است: تصور کنید که در حال نگاه کردن به عکسی تاریخی هستید، مثلا در حال نگاه کردن به عکس یکی از خیابان‌های تهران در سی سال پیش هستید یا به عکس سخنرانی دکتر مصدق در جلوی مجلس می‌نگرید. حالا با دوربین خودتان به همان مکان می‌روید و قصد می‌کنید که یک عکس از همان محل با همان زاویه و میزان زوم عکس قبلی بگیرید. کار چندان ساده‌ای نیست ولی اگر بشود چنین عکسی گرفت و بعد دو عکس را در هم آمیخت، واقعا عکس جالبی از آب درمی‌آید!

برنامه‌ای که صحبتش را کردیم دقیقا همین کار را برای عکاسان ساده می‌کند. این برنامه منظره دوربین را با عکس‌های تاریخی مقایسه می‌کند و به شما کمک می‌کند که در جای درست بایستید و از همان زاویه عکس تاریخی، عکس تازه‌ای بگیرید.

در حال حاضر این برنامه روی لپ‌تاپ اجرا می‌شود، اما پژوهشگران قصد داند به زودی امکان اجرای آن را روی دوربین‌های دیجیتال هم فراهم آورند. (+)

به نظر من ایده وقعا جالبی است و در صورت همه‌گیر شدن استفاده از این برنامه عکس‌های زیبایی را شاهد خواهیم بود.

اما پیش از این هم افراد دیگری، ایده مخلوط کردن عکس‌های تاریخی و عکس‌های جدید را به شیوه دیگری دنبال کرده‌اند:

موزه لندن یک اپلیکیشن موبایل به نام StreetMuseum در اختیار کاربران آیفون قرار داده است که در واقع یک نوع برنامه «واقعیت مجازی» است. این برنامه با استفاده از نقشه گوگل و برچسب‌های جغرافیایی، عکس‌های تاریخی جالبی به کاربرش نشان می‌دهد. استفاده از این اپلیکیشن وقتی لذت‌بخش‌تر می‌شود که کاربر در موقعیت گرفته شدن یک عکس تاریخی قرار بگیرد، در این صورت او به شیوه سه‌بعدی در صفحه موبایل خود آمیزه‌ای از عکس تاریخی و منظره روبرویش را خواهد دید! چیزی شبیه این:

اما ماهایی که نه دسترسی به برنامه اولی داریم و نه ساکن لندن هستیم، نباید از اینکه چنین امکاناتی نداریم، افسرده باشیم، چون هنوز هم می‌توانیم به شیوه دستی و با استفاده از فتوشاپ عکس‌های اینچنینی بگیریم و به اشتراک بگذاریم.

سایت جالب historypin سایتی است که اجازه می‌دهد کاربران عکس‌های قدیمی و جدید ترکیبی را با هم به اشتراک بگذارند. تا به حال بیش از 12 هزار عکس در این سایت به اشتراک گذاشته شده است.

اما فارغ از بحث‌های تکنیکی، چنین میلی به احیای گذشته در حال، نشاندهنده تمایل ذاتی شهروندان غربی به پاسداشت فرهنگ و تاریخشان است. آیا ما هم چنین شوق و ذوقی داریم؟ یا اصلا ترجیح می‌دهیم گذشته‌مان را فراموش کنیم؟

اگر عکسی را سراغ دارید که با استفاده از همین ایده در ایران گرفته شده باشد، به من ایمیلش کنید.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

موجودات شگفت انگیزی که اکنون منقرض شده‌اند: بقایای باورنکردنی آنها از گذشته‌های طولانی

مادر طبیعت هرگز دست از شگفت زده کردن ما بر نمی‌دارد و در طول میلیون‌ها سال موجودات باورنکردنی، از ظریف گرفته تا خشن زایش کرده است.وقتی تاریخ جانداران را مرور می‌کنیم، حشرات به اندازه یک انسان، خزندگان با ابعاد بزرگ، و جوندگان با شاخ …

سلاح‌های مخفی و شگفت‌انگیز آلمان نازی در طی جنگ جهانی دوم

در طول جنگ جهانی دوم، آلمان نازی سرمایه گذاری زیادی در تحقیق و توسعه تسلیحات مخفی انجام داد تا بتواند بر دشمنان خود برتری یابد. برخی از برجسته ترین سلاح های مخفی که توسط آلمانی ها ساخته شده اند عبارتند از:موشک V-2: V-2 اولین موشک…

ابر تورم آلمان در سال 1923 چه بر سر مردم آورد؟

به زمانی می‌رویم که یک آلمانی طبقه متوسط، ​​میلیاردها مارک در جیب خود حمل می‌کرد اما هنوز نمی‌توانست چیزی بخرد. یک قرص نان 200 میلیارد مارک قیمت داشت.با حقوق بازنشستگی یک هفته‌ای حتی یک فنجان قهوه را نمی‌شد خرید. سقوط آزاد ادامه داشت و…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…
آگهی متنی در همه صفحات
14 نظرات
  1. M می گوید

    Imagine this technology in shape of holograms projected on real locations…you could do that and live in a digital world. keeping memories….playing family movies and sort of living in them. seeing your loved ones who does not live at the time. and get a chance to see them at your scale! and imagine we could record smell, which is already a science in process… and so on……

  2. مهدی می گوید

    سلام دکتر. من سه مجموعه عکس با عنوان “از تهران قدیم تا تهران امروز” برای صفحه ویژه تهران سایت بی بی سی گرفته بودم. لینکش اینجاست.

    ۱۱ تصویر از مجموعه اول: http://www.bbc.co.uk/persian/specials/1425_ag-old-new-tehr/
    ۱۱ تصویر از مجموعه دوم: http://www.bbc.co.uk/persian/specials/1543_ag-oldnew-teh2/
    ۱۲ توصز از مجموعه سوم: http://www.bbc.co.uk/persian/specials/1547_ag-oldnew-teh3/

    1. علیرضا مجیدی می گوید

      ممنون، عکسهاتون جالب بودن.

  3. ahmad598 می گوید

    هیستوری پین مال گوگله و ما رو تحریم کرده
    ؛-)

  4. حسن اسماعیل زاده می گوید

    سلام آقای مجیدی

    وبلاگ واقعاً عالی‌ای دارید.

    با افتخار لینک شدید.
    منت سرم می‌گذارید اگر لطف بفرمایید و مرا لینک کنید…
    ممنون…

  5. Jay می گوید

    سالیان هست که وبلاگتون رومیخونم همیشه اطلاعت آی تی شما رو تحسین کردم من رشته تحسیلی و کاری ام ی آتی و مخابرات هست ولی شما بعنوان یک پزشک و کسی که در ایران زندگی میکنی با اطلاع و همیشه آپ تو دیت هستی 🙂 اپبلیکشنی که گقتی رو من دارم و عالی هست اگر دوست داشتی برات چند تا از عکس هایی که کرقتم در مناتق تاریخی لندن با آیقون ۴ رو بفرستم
    روز شادی داشته باشی

  6. محمود می گوید

    سلام دکتر ممنون از مطالب جالب همیشگیتون..
    در ضمن هیستوری پین رو قبلا اینجا کامل معرفی کرده بود
    http://farnet.ir/?p=3324

  7. حسن می گوید

    بنظرم اگر هم شوق و ذوقی برامون مونده باشه بخاطر احساس کمبود و عقب ماندگی هاییه که متاسفانه نصیبمون شده ، یعنی بازگشت به گذشته و نه پاسداشت فرهنگ و تاریخ!!

  8. یک نویسنده می گوید

    یک سایتی بود اما فراموش کردم الان من دارم دنبالش می گردم به زودی خبرش رو میدم

  9. بهرام می گوید

    با سلام
    ایده ای جالب است سفر به گذشته و همچنین آینده یکی از رویاهای بشر در طول تاریخ بوده و این هم یک راه است شاید با وجود استفاده از دنیای دیجیتال قابل دستریس تر.
    بهر حال با اجازه این مطلب رو توی وبلاکم لینک کردم.
    با تشکر.

  10. misssdandelion می گوید

    ممنون از مطلب جالبتون

  11. سید افتاده می گوید

    با سلام دکتر جان زیبا بود , شاید بنوعی نمودی از آیینه عبرت الهی (فاعتبروا یااولی الابصار ) باشد . ممنون

  12. مسعود می گوید

    ای ول…………………………

  13. ali می گوید

    خیلی خیلی قشنگ بود من که خیلی حال کردم !

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.