محبوب قلب‌ها، پل نیومن – زندگینامه

پل نیومن، این بازیگر چشم‌آبی می‌توانست با بازی در هر چه به او پیشنهاد می‌کردند، ستاره‌ای بی‌بو و خاصیت باقی بماند، ولی در عوض در نقش‌هایی چالش‌برانگیز ظاهر شد که در آن واحد، هم از سوی مردم و هم از سوی منتقدان مورد استقبال قرار گرفت.

تولد: پل لئونارد نیومن، 26 ژانویه 1925، اوهایو
قد: یک متر و 80

همسران و فرزندان: جکی ویت بازیگر (1949 تا 1958، جدا شدند) پسری به نام اسکات و دخترهایی به نام سوزان و استفانی.
جوآن وودوارد (1968 تا آخر عمر)، دخترهایی به نام الینور، ملیسا و کلر

پل نیومن

جوایز اسکار:
برنده اسکار بهترین بازیگر مرد برای رنگ پول
نامزد اسکار به خاطر گربه روی شیروانی داغ، بیلیارد باز، هاد، لوک خوش‌دست،
Absence of malice، حکم، احمق هیچکس
نامزد بهترین بازیگر نقش دوم به خاطر جاده‌ای به سوی پردیشن
نامزد بهترین فیلم (تهیه‌کننده و کارگردان فیلم) برای ریچل، ریچل
اسکار افتخاری در سال 1986 به خاطر «شرافت کاری و تعهد و پایبندی به حرفه‌اش.»

پل نیومن برخلاف میل باطنی‌اش، «محبوب قلب‌ها» شد. کمپانی وارنر در ابتدای کار، نقش‌هایی رمانتیک به وی سپرد، ولی او خود به دنبال نقش‌هایی بود که غیرمتعارف و چالش‌برانگیز بودند.اگر چه قبل از هر چیز همین چالش‌برانگیز بودن نقش برایش اهمیت داشت ولی آنچه را دنبالش بود به فیلم‌هایی پرفروش تبدیل کرد و به عنوان یکی از جذاب‌ترین قهرمانان شورشی دورانش شناخته شد.

البته چندان هم نباید از او تصویر یک قدیس را ارائه کرد. همانطور که خودش زمانی گفت: «فقط می‌خواهم به عنوان فردی از من یاید بشود که سعی خودش را کرد.» و وقتی در سال‌های آخر دبیرستان از تیم فوتبال مدرسه بیرونش انداختند، سعی کرد در نمایش‌های کالجش بازی کند. کارهای تئاتری و تلویزیونی‌اش در اوایل دهه 1950 باعث شد وارنر با او قراردادی ببندد و در نخستین فیلم سینمایی‌اش، جام نقره‌ای (1954)، بازی کند که به شدت از آن انتقاد شد.

ولی در دومین فیلمش آن بالا کسی دوستم دارد (1956) جایگاه او  را به عنوان یکی از محبوب‌ترین بازیگران جوان تثبیت کرد. این یکی از دو نقشی بود که پل نیومن در پی مرگ جیمز دین از او به ارث برد. دومی، گربه روی شیروانی داغ (1958) از او یک ستاره ساخت.

پل نیومن در صحنه‌ای از فیلم گربه روی شیروانی داغ

نیومن پس از فسخ قراردادش با وارنر، با بازی در فیلم‌هایی چون بیلیاردباز (1961)، هاد (1962) و لوک خوش دست (1967)، به اوج شهرت و محبوبیت رسید. وقتی همسرش جوآن وودوارد در هالیوود، دنبال تهیه‌کننده‌ای می‌گشت که رمان مورد علاقه‌اش ریچل، ریچل را با حضور خودش تولید کند، نیومن وارد میدان شد و فیلم را تهیه و با شرکت همسرش کارگردانی کرد و با همان فیلم، جایزه انجمن منتقدان نیویورک به او تعلق گرفت. ولی کارگردانی، وقتی را از او نگرفت چون بلافاصله به اتفاق رابرت ردفرود، با بوچ کسیدی و ساندنس کید (1969) عملا ژانر فیلم‌های «دو رفیق» را ابداع کرد و پشت بندش با نیش (1973) همکاری‌شان را ادامه دادند. در این نقطه از زندگی حرفه‌ای‌اش، نیومن صاحب رویکردی سهل و ساده شده بود که شخصیت‌هایش حالتی طبیعی و راحت می‌بخشید. کارهایش پرظرافت‌تر از آن بود که در محفل برندگان اسکار جایی برای خود باز کند. پس از شش نامزدی ناموفق در سال 1985 یک اسکار افتخاری به خاطر کل کارهایش به او تقدیم شد. سال بعد، به خاطر بازسازی نقش بیلیاردبازش در رنگ پول، سرانجام اسکاری برد.

پل نیومن و تام کروز در فیلم رنگ پول

از آن زمان تا به حال، به دنبال یافتن چالش‌های جالب و روش‌های تازه‌ای بوده تا سهمش را به عنوان یک آدم فعال توی این دنیا بپردازد یا به قول خودش سعی داشته «بر غنای زندگی‌اش به عنوان یک موجود بشری بیفزاید، کسی که باج نمی دهد و در برابر موانع و مشکلات نیز جا نمی زند.»

نیومن در سال آخر عمر

پشت صحنه‌ها:

– پل نیومن چنان از بازی خود در تخستین فیلمش، جام نقره‌ای (1954)، خجلت‌زده بود که تا وقتی ده سال بعد قرار شد از تلویزیون لس آنجلس پخش شود، یک آگهی به مجله ورایتی داد و طی آن به خاطر بازی‌اش از مردم معذرت خواست ولی بعدا متوجه شد که دقیقا به خاطر همین آگهی این فیلم پربیننده‌ترین برنامه تلویزیونی شده است.

– نیومن برای بازی در نقش راکی گراتزیانو در آن بالا کسی دوستم دارد (1956)، دو هفته‌ای با گراتزیانو زندگی کرد تا طرز حرف زدن و حرکات و رفتارش را یاد بگیرد. نیومن همین دقت و بررسی را در مورد سایر فیلم‌هایش نیز به کار زد.

– او در اوایل آنقدر به جای مارلون براندو عوضی گرفته می‌شد که سرانجام شروع کرد به جای او امضا دادن!

– جفت سینمایی نیومن، همسرش جوآن وودوارد بود. آنها در ده فیلم همکاری داشته‌اند که با تابستان داغ طوانی (1958) آغاز و به خانم و آقای بریچ (1990) ختم شد. ضمن آنکه نیومن همسرش را تقریبا در همه فیلم‌هایش هدایت و کارگردانی هم کرده است.

پل نیومن و همسرش- نیومن مثل بسیار از عکس‌های دیگر در حال سیگار کشیدن دیده می‌شود، همان سیگارهایی که سرانجام او را مبتلا به سرطان ریه کردند!

– در بوچ کسیدی و ساندنس کید (1969)، این واقعا خود نیومن و رابرت ردفورد هستند که از بالای دره پایین می‌پردند، البته خوب از فاصله 3-2 متری بر روی تشکی می‌پردند که لبه دره برایشان انداخته بودند.

– وقتی تنها پسرش، اسکات، در اثر مصرف زیاد قرص، به طور ناگهانی درگذشت، نیمومن «بنیاد اسکات نیومن» را برای کمک به خانواده‌ها و اطلاع‌رسانی تأسیس کرد، یکی شعبه‌هایی این بنیاد به پدر و مادرهای کمک می کند که به نوعی از اعتیاد رنج می‌برند.

– پل نیومن در سال 1982، یک کمپانی مواد غذایی تأسیس کرد که انواع و اقسام محصولان غذایی از سالاد و پستا و پاپ‌کورن گرفته تا غذاهای سالم (ارگانیک) را تولید و عرضه می کند. دو سالی پیش فروش 150 میلیون دلاری این کپانی، همه صرف کارهای خیریه شد. خودش به شوخی می‌گوید: «مقادیری باعث شرمندگی است که سالادهای من بیشتر از فیلم‌هایم فروخته‌اند.»


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

27 دیدگاه

  1. فرمودید که “پل نیومن و همسرش- نیومن مثل بسیار از عکس‌های دیگر در حال سیگار کشیدن دیده می‌شود، همان سیگارهایی که سرانجام او را مبتلا به سرطان ریه کردند!”
    بابا! طرف 83 سال زندگی کرده!!! سرطان ریه هم نمی گرفت، توی این سن از سرماخوردگی می مرد!

  2. هالیوود با از دست دادن ستارگانی چون براندو و نوومن رنگ به سیاهی باخته است .

  3. یادش گرامی باد نقش او در فیلمهایی چون بوچ کسیدی و ساندنس کید و همچنین شاهکارش یعنی فیلم نیش فراموش ناشدنی هستند.

  4. مجله مشق آفتاب می‌خواهد یک ویژه‌نامه درباره وبلاگ و حواشی آن منتشر کند. امکان دارد در خدمت شما هم باشیم؟
    اگر جواب مثبت است،‌اطلاع دهید تا درباره جزئیات حرف بزنیم.

  5. خدایش بیامرزد. با اینکه پل نیومن یهودی بود اما یه مکان برای نگهداری بچه های معلول و فلج و سرطانی راه اندازی کرده بود که هزینه های این محل رو از کارخونه بزرگ خودش تامین میکرد.
    باب توجه ما مسلمانان نیومن یهودی بود.

  6. به قول خودش حتی اگر بازنده بشه باز هم بهترینه. یک نکته هم هست که هنر مندان در آمریکا و کشورهای پیشرفته تا سن بالا زندگی می کنند و شرایط زندگی خوبی هم دارند و حتی با داشتن بیماری های چون سرطان باز هم زندگی خوبی دارند اما متاسفانه در ایران تعداد زیادی از هنرمندان ارزشمند در سنین جوانی و میانسالی از بین می روند

  7. هر وقت اسمشو میشنوم یا عکسشو میبینم یاد شکم و لپهای باد کردش وقتی تو فیلم لوک خوش شانس داشت اون همه تخم مرغ اب پز میخورد میفتم روحش شاد!

  8. فقط میتونم بگم که تاریخ سینما یکی از اسطوره هاش رو از دست داد.هنرپیشه ای جذاب , بازیگری توانا,استادی زبر دست در سینما. بوچ کسیدی بیلیارد باز نیش لوک خوش دست و ………..
    من عاشق نقش های وسترنش هستم .انگاری که یکی از شاخصه های وسترن نیومن بود.دوبله نقش نیومن هم شاهکار بود همون تن و صدایی که باید باشه. شیطنت های نیومن همونی بود که همه ازش انتظار داشتن .بعد از جیمز دین , براندو , برت لنکستر , جان وین , همفری بوگارت , استیو مک کویین و …………. پل نیومن هم رفت . بعدیش کیه خدا میدونه. فقط این وسط سینماست که همیشه عزادار میمونه . افسوس نیومن هم جاودانه شد ……….. 

  9. دوستان به نظرم اسم paul نمی تونه یهودی باشه.پولس قدیس مال مسیحی ها بود.اسم خودش هم قبل از ایمان آوردن به مسیح پولس نبوده پس نمی تونیم بگیم این اسم بین همه ی بنی اسرائیل مشترکه.چه طور ممکنه یهودی ها اسم مسیحی رو خودشون بذارن؟اون هم با این خودبرتر بینی و احساس جدا از بقیه بودنشون!

  10. پل ستاره ای بود که نه تنها شیوه ی بازیگری بلکه شیوه ی زندگی مردم را هم تغییر داد با ان ولنگاری و زیبایی محسور کننده اش به هر حال اخرین مرد عصر کلاسیک هالیوود هم در گذشت روحش شاد بهترین

  11. همیشه زنده است چون می تونیم همیشه تو تلویزیون یا روی پرده سینما ببینیمش . راستی من فیلم “پرده پاره” رو هیچ وقت فراموش نمی کنم . شما چطور ؟

  12. پل بعد از مرگ جیمز دین دوتا از فیلم هایی رو که جیمز قرارداد بسته بود بازی کرد که یکیش تابستان گرم و طولانی بود تو هالیوود میگن اگر جیمز به خاطر تصادف نمرده بود سالها طول میکشید که پل بتونه مشهور بشه

  13. من فقط یه فیلم ازش دیدم اونم فیلم یکی آن بالا مرا دوست دارد. هم فیلم عالی بود هم خود پل.
    من عاشق شخصیتش تو فیلم شدم. عالی بود.
    امیدوار کننده وجذاب.به نظر از بهترین فیلمایی که تا حالا دیدم.

  14. من که دیوانه فیلم مرد هستم و دیالوگهاش با تقلید صدای اونو حفظ هستم.. واقعا هالیوود داره خالی از چنین ستاره هایی میشه

  15. این نوشته برام خیلی جالب بوده ، که بعد از چند سال هنوز یادمه__ بعد از مرگش توی یکی از مجلات معتبر امریکا عنوان جالبی برای مقالشون نوشته بود با این مضمون «خدا حافظ چشم ابی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]