به خاطر یک مشت کامنت
اگر حوصله خواندن یک متن بلند را ندارید، فقط این چند سطر را بخوانید!:
– کامنت چیز مهمی است. اما این روزها خوانندهها به خصوص خوانندگان فیدی، کم کامنت میگذارند.
– چقدر خوب میشد، آدم همه کامنتهایش را در وبلاگهای مختلف یکجا جمعآوری میکرد.
– کاش میشد، از گوگل ریدر برای یک وبلاگ کامنت گذاشت و همچنین کامنت گرفت.
– برای کامنت گذاشتن از گوگل ریدر برای این وبلاگ کافی است، این افزونه را نصب کنید!
کامنت و نگاه تازه به آن:
فناوری فید، در کنار همه مزایا و امکاناتی که برای وبلاگنویسان و خوانندگان فراهم میآورد، یک مشکل بزرگ دارد و آن کم شدن کیفیت و کمیت کامنتهای وبلاگنویسهاست.
با فیدخوانها، خوانندگان ثابت وبلاگها، دیگر کمتر به خود زحمت باز کردن مجدد یک وبلاگ را میدهند، تا در آن کامنت بگذارند. از بد حادثه خوانندگان فیدی اکثرا از خوانندگان خاص و ثابت وبلاگها هستند و صرفنظر کردن از نظرات این عده، کار سادهای نیست.
«اشتراک»، کلیدیترین خصوصیت وب 2.0 است، کاربران لینکها و عکسها و ویدئوها را با هم به اشتراک میگذارند و به صورت گروهی ویکی مینویسند و لینک، داغ میکنند. اما در مورد کامنتها، که بدون آنها واقعا یک وبلاگ را نمیتوان یک وبلاگ دانست، از زمان روی زبان افتادن اصطلاح وب 2.0 کمتر شاهد تحولات ویژه بودهایم.
اما سرویسهایی مثل IntenseDebate و Disqus کوشش میکنند، کامنتها را به چیزهای اجتماعیتری تبدیل کنند:
– کامنتهای هر کس بیشک اهمیت دارند: همچنان که پستها، توییتها، کوتاهنوشتهای فرندفید، لینکها و آرای هر شخص در سایتهای لینکدهی اجتماعی اهمیت دارند، کامنتها هم بیشک اهمیت دارند و جزئی از شخصیت آنلاین هر فرد هستند، کامنتها نشاندهنده علایق هر شخص و نحوه تعاملش با دیگر وبلاگنویسان هستند.
اما چطور میشود، همه کامنتهایی که یک شخص در وبلاگهای دیگر میگذارد، دید؟ چگونه میشود، این جزء مهم زندگی آنلاین کاربران را هم زیر نظر داشت و از دست نداد؟ سایتهای مثل IntenseDebate و Disqus قدم اول را برای این کار برداشتهاند.
کافی است در این سایتها ثبتنام کنید و بعد در سایتهایی که از سیستم کامنت این سرویسها بهره میبرند، کامنت بگذارید، دیگران میتوانند به سادگی و به روشهای گوناگون کامنتهای شما را دنبال کنند.
به علاوه هر کاربر میتواند کامنتهای خود را در فرندفید و توییتر هم نمایش دهد.
– کامنتگذاری تعاملیتر: با IntenseDebate و Disqus کامنتگذاری اجتماعیتری میشود، چون هر خواننده میتواند،مستقیما به کامنت دیگری که در مورد یک پست نوشته شده، پاسخ بدهد، به کامنتهای جالب امتیاز بدهد و یا از کامنتهای بیکیفیت، امتیاز کم کند. حتی به مرور زمان کامنتگذارهای برتر، میتوانند امتیاز زیادی پیدا کنند.
– IntenseDebate و Disqus، در خدمت سرویسهای وبلاگی با سیستم کامنتگذاری مشکلدار هستند. سیستم کامنتگذاری سرویس وبلاگنویسی محبوب بلاگر، با وجود همه برتریهای این سرویس، به صورت متناسب پیشرفت نکرده است. با IntenseDebate و Disqus میتوان، یک سیستم کامنت بهتر داشت.
به باور من سیستم کامنتگذاری اجتماعی که IntenseDebate و Disqus شروع کردهاند، روز به روز فراگیرتر خواهد شد و وبلاگهای بیشتری از آن استفاده خواهند کرد. انتظار میرود بلاگر، وردپرس دات کام و وردپرس دات ارگ، مووبل تایپ و دیگر سیستمهای وبلاگنویسی محبوب، در آینده نزدیک به صورت پیشفرض از یک سیستم کامنتگذاری اجتماعی پشتیبانی کنند، سیستمی که در ان خوانندگان بتوانند با یک OpenID، کامنت بگذارند، از امکانات اجتماعی استفاده کنند و کامنتهای خود را به صورت مجتمع در یک جا گردآوری کنند.
در کنار این تحول، به احتمال زیاد به زودی فیدخوانها و در صدر آنها گوگلریدر مجهز به فناوریای خواهند شد که با آن هر خواننده فید میتواند به سادگی در محیط فیدخوان، کامنتی برای یک پست بنویسد و کامنتش به صورت خودکار وارد سیستم وبلاگ شود.
اما تا زمان رخ دادن این تحولات و با امکانات موجود هم، میتوانیم نگاه جدیدی به مقوله کامنت داشته باشیم. من پیشنهاد میکنم اگر از علاقهمندان وب 2.0 هستید، عضو یکی از سایتهای IntenseDebate یا Disqus شوید.
ارسال کامنت از گوگل ریدر به وبلاگ:
ارسال کامنت از گوگل ریدر به وبلاگ، یکی از آرزوهای من از روزی بوده که خبر راه افتادن گودر را وبلاگم نوشتم. در شرایط حاضر، این کار کمی دردسر دارد، اما گمان میکنم، اگر تجربهاش کنید، دیگر نمیتوانید از این ویژگی صرفنظر کنید. خرید IntenseDebate از سوی اتوماتیک -شرکتی که پشت سر سیستم وبلاگنویسی وردپرس است- این نوید را میدهد که شاهد تحولات جدی در زمینه کامنت باشیم.
الف- راهنمای ارسال کامنت از گوگل ریدر به وبلاگ برای خوانندگان وبلاگ:
1- اگر وبلاگم را از طریق فید و با گوگل ریدر دنبال میکنید و اگر مروگرتان فایرفاکس است، به اینجا بروید و افزونهای به نام IntenseDebate in Google Reader را نصب کنید. توجه داشته باشید که برای نصب افزونه، باید نخست ثبتنام کرده باشید و لاگین شده باشید.
2- بعد از نصب افزونه، در قسمت زیر هر فید، گزینه کامنت ظاهر میشود:
3- روی کامنت، کلیک کنید:
همه کامنتهای قبلی را میتوانید ببینید و بخوانید و میتوانید کامنت جدید هم بگذارید. کامنت شما وارد سیستم مدیریت وبلاگم میشود و بعد از تأیید شدن، نمایش داده خواهد شد.
4- بهتر است عضو سایت IntenseDebate شوید.
ب- راهنمای فراهم کردن امکان ارسال کامنت از گوگل ریدر به وبلاگ برای صاحبان وبلاگها:
کار برای کسانی که دومین شخصی دارند و اصطلاحا وردپرس دات ارگی هستند، بسیار ساده است. آنها کافی است ، یک پلاگین وردپرس را نصب کنند.
این پلاگین کامنتها را بین وبلاگ و اکانت IntenseDebate سینک میکند، یعنی هر کامنتی که وارد وبلاگ شود، وارد اکانت IntenseDebate میشود و هر کامنتی که از طریق IntenseDebate برای وبلاگ گذاشته شود، وارد سیستم وردپرس میشود.
خوشبختانه، شما به عنوان صاحب یک وبلاگ وردپرس دات ارگی میتوانید همان سیستم کامنت وردپرس را در وبلاگتان حفظ کنید، بنابراین اگر عقیده دارید سرعت بارگزاری IntenseDebate کم است، یا اگر ظاهر قسمت کامنتینگ IntenseDebate را نمیپسندید، یا علاقه زیادی به سیستم کامنت پیشفرض وردپرس دارید، میتوانید همان سیستم کامنت وردپرس را در خود وبلاگ داشته باشید و از این افزونه و سیستم IntenseDebate فقط برای گرفتن کامنت از گودر استفاده کنید.
1- وارد IntenseDebate شوید،ثبتنام کنید و بعد روی Add blog کلیک کنید:
2- آدرس وبلاگ خودتان را بنویسید و به مرحله بعد بروید:
3- در اینجا اگر وردپرس دات ارگی باشید، به شما لینک دانلود افزونه داده خواهد شد،اگر در بلاگاسپات وبلاگ مینویسید، میتوانید سیستم کامنتینگ IntenseDebate را نصب کنید.
4- مثل همه پلاگینهای وردپرس، پلاگین را نصب کنید.
5- در قسمت تنظیمات وردپرس، نام کاربری و پسورد IntenseDebate خودتان را بنویسید.
6- پلاگین، کامنتهای شما را با اکانت شما در IntenseDebate سینک میکند. باید قدری منتظر بمانید.
7- در همین قسمت تنظیمات IntenseDebate، میتوانید انتخاب کنید که سیستم IntenseDebate جانشین سیستم کامنتینگ وردپرس شود یا نه.
8- از این به بعد خوانندگان فید شما میتوانند، میتوانند برای شما کامنت بگذارند!
سلام
اون پلاگین رو که نتونستم نصب بکنم.. انگار هنوز در مرحله آزمایشیه و پابلیک نشده
چه عجب یک نفر به این موضوع کامنت اشاره کرد بالاخره!
ممنونم از مطالب جذاب و جدید شما.
من با برنامهای که کار میکنم در همون محیط میتونم صفحهی کامنتها رو باز کنم و نظرم رو بدم. باعث خوشحالیه که برای مخاطب، برعکس بسیاری از دوستان، ارزش قائلید.
سلام دکتر
عالی بود سعی می کنم ازش استفاده کنم
متشکر از مطلب بسیار جالب و مفیدتون
ممنون از این راهنمایی عالی. من هم سیستم نظرات وبلاگم رو بردم روی سایت IntenseDebate. امیدوارم همه وبلاگها این کار رو انجام بدن تا بتونیم راحتتر برای هم کامنت بزاریم.
سلام دکتر
خیلی قشنگه تم زیبایی داری از کجا این تم آوردی
سایتت با چی کنترل می کنی
ممنون میشم منو راهنمایی کنی
دقیقا چیزی بود که دو روز و دو ساعت و ۴۵ دقیقه پیش بهش فکر کردم .
امان از این دنیای پر سرعت امان نمیده به ادم که به یه نقص حتی فکر کنه .تا میای فکر کنی حلش کردن
جالب بود .
چند وقتیه که سیستمم دچار مشکل شده ه و بهم اچازه ی بهم اجازه ی کانکت شدن نمیده الانم توی کافی نتم. خواستم از وبتون سیو از بگیرم و خونه نوشته هاتون رو مطالعه کنم اما نمیشه! چرا؟ من فضای کافی رو دارم و دو تا وبلاگ دیگه رو هم برداشتم اما فقط وب شما این اجازه رو نمیده. چرا؟؟؟؟؟
دستتون درد نکنه. تستش می کنم
همونطور که دوستان اشاره کردند،درسته که با نصب پلاگینی که فرمودین میشه از گوگل ریدر کامنت گذاشت ولی مجموعه کامنتهای اونجا با سایت یکی نیست!اگر از دوستان کسی توضیحی داشت لطفن راهنمایی کنه.
دکتر من از توی گوگل ریدر کامنت میذارم اما کامنت ها توی اون سرویس ثبت میشه اما توی خود وبلاگها ثبت نمیشه خودتون میدونید دلیلش چیه؟
پزشک عزیز!
وقتی ایمیل جای نامه را گرفت یک چیزهایی را به دست آوردیم و چیزهایی را هم از دست دادیم.
ما که ادر فهم درست باید مثل شراب چند ساله جا می افتادیم، انتظار می کشیدیم، دلمان تنگ میشد، فکر میکردیم، و دلمان در هوای هم تشنه میشد حالا با یک ایمیل در عرض چند ثانیه همه چیز را در دسترس میبینیم و و دگیر فرصتی نیست تا دلمان ورز بیابد.
همه ی این چیزها برای دل بود. حالا که عادت کرده ایم همه چیز را ساندویچی میل کنیم و از کنار همه چیز برای تلنبار اطلاعات به سرعت بگذریم دیگر نایی برای مشکل کردن بیشتر کار دل نداریم.
عزیز من! از زحمتت ممنون.
اما من دوست دارم به وبلاگت سر بزنم. اگر روزی خود گوگل ریدر این زحمت جانفرسا را برایم کشید آنوقت ارزشش را دارد که از آن استفاده کنم.
وگرنه من دوست دارم برای رسیدن به وبلاگ دوستان پیاده روی کنم.
در حین پیاده روی به او فکر میکنم و به قصد او میروم.
چه فایده که او خود را به من تحمیل کند و کم کم از نظرم بیفتد.
ظاهرا من مشکل دارم! نه؟
اما عزیز جان خود را به سختی می آندازی که کارهای سخت سخت از ما بخواهی؟
این به معنای نادیده گرفتن زحماتت نیست.
بالاخره شاید روزی من هم ساندویچ خور حرفه ای شدم. آن روز سراغ این دستورالعملت خواهم آمد و دعایت خواهم کرد.
باز هم ممنون.
راهنما را برای کسانی که از فایرفاکس استفاده میکنند گفتهاید. کسانی که استفاده نمیکنند چی؟!
سلام . از شما بخاطر مطالب وزین تان سپاسگزارم. همیشه از آنها بهره مند شده ام.
موفق و موید باشید.
یا علی
خیلی عالیه. بازتاب های انگلیسی را دیده بودم. خوب شد که شما هم اینجا بسیار ساده و کامل توضیح دادید. ممنون.
آقا من n ماه پیش گفته بودم یه افزونه ای بسازن برای وردپرس که بشه از فیدش هم نظر بگیره، همه صداشون در اومد گفتن فید برای سریع خوندن و رد شدنه! واقعاْ چقدر خوب می شه اینجوری… حالا باز خوبه کاربرهای فایرفاکس مثل قدیمها کم نیستن شکر خدا.
Feed Reader مرورگر Opera به صورت درونی (Built-in) این ویژگی رو داره و شما میتونید برای هر مطلب کامنت بذارید
سلام
از این راهنمای خوب ممنونم. در سایت ثبتنام کردم و الان هم از این سیستم در وبلاگم استفاده میکنم. من کلمه Comments را در کدی که این سایت برای قرار دادن در قالب وبلاگ در اختیار میگذارد به کلمه «نظرات» عوض کردم. وقتی صفحه وبلاگم لود میشود در ابتدای لود شدن همین کلمه «نظرات» دیده میشود ولی وقتی صفحه به طور کامل لود میشود کلمه Comments جایگزین آن میشود!
در وبلاگ دیگری هم که از همین سیستم استفاده کرده بود همین مشکل را دیدم!
متشکرم
پلاگین فایرفاکس را نصب کردم .اما برای دیدن دکمه کامنت در گوگل ریدر صاحب وبلاگ هم باید در سایت ثبت نام کرده باشد؟ آخه من دکمه رو ندیدم؟!
فقط ورد پرس وبلاگ اسپات!پس ما چی!ناراحت شدم
مرسی جالب بود.
سلام. من داشتم دنبال یه راه حلی میگشتم که بتونم کل کامنتهای یک وبلاگ رو که متعلق به بلاگفا هست رو به راحتی پرینت بگیرم و یا تبدیل به فایل ورد کنم. آیا شما راه حلی ندارید؟