چگونه لبخند واقعی را از لبخند تصنعی تشخیص بدهیم؟!

بعد از خواندن این پست خواهید توانست، لبخند کاذب را از واقعی تمیز دهید!
همان طور که قبلا هم در پستهایی نوشته بودم، در دانش پزشکی بارها با نام بیماریها، سندرمها، ابزارها، تکنیکهای تشخیصی و درمانی و یا نشانههایی مواجه میشویم که به نام پزشک کشفکننده یا ابداعکننده خوانده میشوند. کنجکاوی در مورد زندگی و خدمات هر یک از این پزشکان میتواند برای هر کسی جالب باشد.
اگر یک پزشک یا دانشجوی پزشکی پزشکی باشید، حتما نام دیستروفی عضلانی دوشن یا فلج ارب دوشن به گوشتان خورده است، اما به احتمال زیاد هرگز به این فکر نیفتادهاید که اطلاعاتی در مورد دکتر دوشن پیدا کنید!
گیلام بنجامین آماند دوشن Duchenne، در سال 1806 به دنیا آمد. او یک عصبشناس فرانسوی بود که بیشتر به خاطر پژوهشهایش روی الکتروفیزیولوژی اعصاب مشهور است. دوشن نقش زیادی در پیشرفت دانش نورولوژی داشت، او با تحقیقاتش شناخت ما را درباره هدایت عصبی و همچنین اثرات آسیب سیستم عصبی عضلانی دگرگون کرد، او بود که برای نخستین بار بیوپسی از عضلات را باب کرد.
تأثیر او روی دانش نورولوژی تا به آنجا بود که ژان مارتین شارکو که از او به عنوان پدر نورولوژی مدرن یاد میشود، خود را مدیون دوشن و ابتکارهایش از جمله بیوپسی از عضلات میدانست.
خانواده دوشن، حرفه ماهیگیری داشتند، اما او با طی کردن دوره تحصیلی موفق، موفق شد در 21 سالگی، وارد دانشکده پزشکی شود. در سال 1831، دوشن بعد از ارائه تزی در مورد سوختگی فارغالتحصیل شد. در همان سال ازدواج کرد، اما دو سال بعد همسرش به خاطر تب زایمانی درگذشت. مادرزنش او را مسئول غیرمستقیم مرگ دخترش دانست و شایع کرد که اگر دوشن اجازه میداد در هنگام زایمان دخترش مراقبش باشد، چنین سرنوشتی برای دخترش رخ نمیداد. به همین خاطر مادر زن دوشن، تنها پسر دوشن را از او جدا کرد و دوشن تنها در انتهای زندگی تواست دوباره پسرش را ببیند.
در سال 1835، دوشن روی الکتروپانکچر کار کرد، در این شیوه ابداعی، الکترودهای باریکی زیر پوست کار گذاشته میشد و بعد عضلات با جریان الکتریکی، تحریک میشدند.
دوشن در سال 1842 بعد از تجربه کردن یک ازدواج ناموفق دیگر، برای ادامه تحقیقاتش به پاریس برگشت. او توانست در این سال شیوه غیرتهاجمی تحریک الکتریکی عضلات با استفاده از الکترودهای پوستی را ابداع کند.
دوشن از عکاسی برای ثبت حرکات عضلات استفاده میکرد، اما او همواره از کمبودهای عکاسی برای نشان دادن حرکت عضلات مینالید، آخر در آن دوره خبری از فیلمبرداریای در کار نبود!
یکی از تحقیقات برجسته دوشن روی سیماشناسی یا Physiognomy که در قرن نوزدهم مبحث بسیار مهمی به شمار میفت. دوشن میخواست تعیین کند که چگونه عضلات صورت باعث نمایش و ابراز احساسات آدمی میشوند.
نحوه تحریک عضلات صورت توسط او بسیار جالب بود، عکسهایی عجیب و غریبی که از تحقیقات او در کتابی منتشر شد، سرو صدای بسیاری به پا کرد و او را مشهور کرد.
به علاوه او کارهای درخشان دیگری در مورد بیماری فلج اطفال حاد، فلج بولبار پیشرونده، مسمومیت با سرب، دیستروفی عضلانی و آتاکسی انجام داد.
دوشن در سال 1875 به خاطر خونریزی بیش از حد درگذشت.
اما دوشن در حین تحقیقاتش تصادفا نکته جالبی را کشف کرد: لبخند اصیل و واقعی با لبخند تصنعی تفاوت دارد!
لبخد دوشن
نخستین بار دوشن بود که متوجه تفاوت ظاهری لبخند واقعی و اصیل با لبخند تصنعی شد. او لبخند اصیل و واقعی را به نام خودش، لبخند دوشن نامید!
چند بار در روز لبخند میزنید؟ از میان این لبخندها، چند بار واقعا و به صورت غیرارادی لبخند میزنید؟ انسانها علاوه بر مواقعی که شاد هستند، در هنگامی که سعی میکنند مؤدب باشند مثلا وقتی به کسی معرفی میشوند و میخواهند به کسی خوشامدگویی کنند، یا وقتی سعی در پنهان کردن رنجش از کسی دارند، لبخند میزنند.
آیا تا به حال کنجکاو نشدهاید که بفهمید وقتی ستارههای مشهور یا سیاستمداران لبخند میزنند، لبخندشان واقعی است یا دروغین؟!
در واقع زیستشناسان و نورلوژیستها و و روانپزشکان زیادی با صرف ساعتها زیادی وقت و با مطالعه کسانی که دچار آسیب مغزی شده بودند، مثلا سکته کرده بودند، توانستند به تدریج متوجه مکانیسم ابراز احساسات با میمیکهای عضلات صورت بشوند.
قسمتهای مختلفی از مغز مسئول ایجاد لبخند واقعی و دروغین هستند. قشر حرکتی مغز مسئول کنترل کردن حرکات عضلات ارادی صورت است و لبخند تصنعی را باعث میشود، در حالی که لبخند واقعی از قشر cingulate منشأ میگیرد.
عضلاتی که مسئول بالا بردن گوشه دهان هستند، عضلات زیگوماتیک خوانده میشوند. این عضلات هم در لبخند واقعی و هم لبخند دروغین فعال هستند. ولی در جریان لبخند واقعی عضلات دیگر هم منقبض میشوند، این عضلات اوربیکولاریس اوکولی و پارس اوربیتالیس هستند، آنها گونه را بالا میبرند و پوست اطراف چشمها را چین میاندازند.
یکی از بهترین راه های تشخیص لبخند واقعی از دروغین، نگاه کردن به انتهای خارجی ابروهاست، وقتی کسی لبخند واقعی میزند، این قسمت کمی پایین میرود و پوست خارج چشم چین میافتد. همچنین در جریان لبخند واقعی، چین پوستی بین ابرو و پلک به سمت پایین حرکت میکند.
به علاوه لبخند کاذب نسبت به لبخند واقعی، کمتر حالت متقارن دارد، لبخند واقعی میتواند بیشتر از پنج ثانیه طول بکشد، در صورتی که لبخند کاذب میتواند بیشتر استمرار پیدا کند.
گرچه لبخند کاذب، میتواند خیلی متقاعدکننده باشد و حتی افرادی با منقبض کردن پلکها و فشردن آنها به هم تظاهر به یک احساس واقعی کنند، ولی با تمرین، میتوان در تشخیص لبخند واقعی (دوشن) از لبخند تصنعی ماهر شد.
لبخندهایی که حاکی از شادی واقعی باشند، سطحی نیستند. به همین خاطر است که حتی در فرهنگهای مختلف، لبخند به یک صورت، در چهره نمایان میشود و حتی افراد نابینا هم وقتی شاد هستند به صورت غیر ارادی لبخند میزنند.
شناسایی لبخند واقعی از کاذب میتواند به شما کمک کند که دریابید آیا دوستان و نزدیکان شما واقعا تمایل به همکاری و همدلی با شما دارند یا نه. البته اول باید مطمئن شوید که در این کار خبره شدهاید! شما میتوانید با این صفحه و با دیدن 20 لبخند مختلف، قدرت تشخیص خود را به بوته آزمایش بگذارید!
– راستی سریال Lie to me را دیدهاید؟ در این سریال شبکه فاکس، تیم راث نقش دکتر کارل لایتمن را بازی میکند، او همکارانش با استفاده از دانش زبان بدن و با تکیه بر تغییرات ریز و ناچیزی که در چهره حین دروغ گفتن پدیدار میشود، به مقامات قانونی خدمات مشاورهای میدهند. دو سه قسمت، بیشتر از این سریال ندیدهام. فکر کنم بد نباشد، شما هم این سریال را ببیند.
وایییی خیلی جالب بود من اسم دوشن رو به خاطر کارم زیاد شنیدم ولی در مورد لبخند دوشن چیزی نمی دونستم
بازم مرسی مرسی
خیلی جالب بود،با توضیحات کامل شما دکتر عزیز در تست تونستم 18 مورد از 20 مورد رو درست تشخیص بدم.حالا فکر کنم لبخند حقیقی دوستانم رو از لبخند مصنوعیشون تفکیک کنم.
خیلی جالب بود. دستتون درد نکنه برای این مطلب. من پزشکم و ۱۹ تا از ۲۰ تا رو درست تشخیص دادم. به مادرم هم که روانشناسی می خونه نشون دادم که چون مطلب شما رو نخونده بود ۱۳ تا از ۲۰ تا رو درست تشخیص داد.
من فکر می کنم آدم های رک و راستگو لبخند تصنعی کمتری دارند.لبخند تصنعی شاید نوعی دروغ به طرف مقابلت باشه یا پنهان کاری از اونچه که توی دلت هست و محترمانه نمی خوای بیان کنی.
خیلی جالب بود
راستی، تو مایه های این سریال که معرفی کردید The Mentalist هم بد نیست
با تشکر
بسیار مطلب زیبا و قابل تاملی بود دکتر
ممنون از شما
تست کردم! از 20تا فقط 12 تاش رو درست حدس زدم! نا امید کننده اس 😀
عالی بود .ای ول دکتر !!!!
لبخند فرایند پیچیده ای است. لا اقل در ذهن کوچک من آنقدر بزرگ است که فراموش کردن لبخندی محال به نظر می رسد برایم. خوب است پزشک ها و علم ها و عکاس ها و آدم های بزرگ که ابزار حرف زدن را دارند،؛ خوب است آنها به این مراحل کوچک زندگی اهمیت می دهند. و آنها را با زبان قدرمتند خودشان اثبات می کنند. خوب است که شما این ها را می نویسید و لبخند برای خواننده هایتان می آورید. گاهی وقت ها ذهن،پدیده های زیادی را می داند درحالیکه نام “علم” رویش نیامده. نورولوژی را دوست دارم و این لبخندهایی که بی فلسفه روی ذهن جاری می شود.
سلام
خیلی جالب بود، ممنون.
هر چند به نظر من ،لبخند، دروغش هم بهتر از چهرهٔ عبوس و ناراحت است.
بهترین ها
آخ آخ دکتر جان زدی وسط هدف ٬ بنده نیز گیر اینجور انسانهای تصنعگرا افتادهام. یه بابایی بود همش لبخند داشت ولی بعد میزد تو حالم. بنده نیز یکروز آنچنان حال گرامیاش را جا آوردم تا دیگر از این لبخندهای مضحک نثار ما نکند.
ی got 16 out of 20 correct
واقعا جالب بود. زبان بدن واقعا موضوع جالبیه و ارزش داره آدم مطالعه در این زمینه داشته باشه که خیلی جاها به درد می خوره.
سلام دکتر !
من این سریال و تا آخرین اپیزود پخش شده دیدم ! باید بگم فوق العاده ست ! اگه دنبال یه سریال جذاب جدید هستین > گود چویس : دی <
چرا اصرار داری حتی چنین تشخیص هایی را هم فرمول بندی کنی؟ بابا یعنی بعد از یک عمر زندگی بدون فرمول نمی توانیم بفهمیم کی کی واقعا خندیده کی تظاهر کرده؟!! شورش را درآورده ای
سلام.اون لینکی که تو پستتون برای تشخیص لبخند واقعی از کاذب داده بودین فیلت شده.
بله! ولی صفحه بهتری پیدا نکردم که بتواند شما را تمرین دهد!
سلام عالی بود ادامه بده و نوشتن رو رها نکن
باسلام
ازلطف شما ممنون اما لبخند دروغین آنقدر زیاد شده که نیاز به قیاس نمی باشد
اگه سریال جالبیه، درباره اش بنویس. در گلدن گلوب ازش خبری نبوده.
کل مطلب مفید بود یه طرف . لای تو می یه طرف دیگه سریالش خیلی خوبه خیلی از دست ندین
لای تو می را دیده ام. کل فصل یکش را. بسیار جالب است. تست شما را نتونستم باز کنم. اون صفحه نفرت آور دسترسی به تارنمای فراخوانده شده امکان پذیر نیست آمد. اگه می فهمیدم تصویر ۲۰ لبخند چه چیزی برای سانسور کردن داره خوب بود.
اگر کلمه micro expression را جستجو کنید به تست های جالبی بر می خورید که در آن عکسی برای یک لحظه به شما نشان داده می شود و شما باید بگوید حسی که عکس منتقل می کند چیست
برای معرفی این سریال و پرداختن به موضوع زبان بدن ازتون ممنونم
سریالش خوبه کاملا . بیشتر از سه قسمت ببینین 🙂
wow !
من 20 تا از 20تا رو درست تشخیص دادم ! فک می کنم به خاطر سه سیزن Lie to me دیدن باشه البته D:
تست کردم از 20 تا 16 تا رو درست حدس زدم:D
19 تا از 20 تا
سلام دکتر عالی بود.من نمیدونستم دوشن همچین کشفیاتی داشته.و خوش به حال شما که انقدر اطلاعات جالب دارین.اخه من خودم پزشکم اما واقعا وقتی واسه کارای قشنگی که شما انجام میدین ندارم
ممنونم از لطف شما
ممنون خیلی نکته جالبی بود من یه نکته ای رو بهش خیلی اعتقاد دارم اگه خنده کسی به چشمش برسه واقعیه اگه نه ساختگیه، وقتی لب بخنده و چشم نخنده حتما یه جای کار می لنگه به هر حال از 20 مرود من تونستم 15 مورد رو درست تشخیص بدم
سلام
مطلب جدیدی بود برام و البته جالب.
اساسا تشخیص دروغ از حقیقت (نه واقعیت) بسیار مفیده.
سالها از دروغی رو حقیقت میپنداشتم و خود را خوشبخت ترین فرد عالم.
اما هیچ حقیقتی پنهان نمی مونه.
و خداوند رو بسیار شاکرم که چشمانم رو به روی حقیقت اگرچه تلخ و به ظاهر ویرانگر باز کرد.
آگاهی و کشف حقیقت نعمتی است بسیااااار بزرگ و ارزشمند که بهای سنگینی برای باید پرداخت کرد اما ارزشش را دارد.