آیپد و تبلت پیسی در پزشکی

راستش من هیچ تحصیل آکادمیکی در زمینه فناوری یا آیتی ندارم، با این همه یک علاقهمند مشتاق اخبار آیتی و فناوری هستم و اشتراک این اخبار را خیلی دوست دارم.
ولی تقریبا هفتهای نیست که با این واکنشها روبرو نشوم:
– کامنت: چرا اسم وبلاگتون را گذاشتین «یک پزشک»؟ یعین واقعا پزشکین؟!
– همکاری که وبلاگم را دیده: سلام بر دکتر مجیدی! بزرگ آیتی دان ما! (من و کجا و آیتی دانی کجا، لحن حاکی از آن است که بابا اینقدر آیتی را دنبال میکنی که چه بشود؟ چه ربطی به تو دارد؟! ولی حرفشان در قالب تعارف و تعریف بیان میشود.)
– وبلاگنویس منتقد: بهتره هر کی در رشتهای که تخصص داره و درسش را خونده بنویسه. شما خوشتون مییاد ما پزشکی بنویسیم؟!
حالا اگر من بنویسم که کمتر پزشکی دیدهام که در حد روتینهای کاربری پیشرفته اینترنت اطلاع داده باشد، بلافاصله همکاران ده بیست استثنا را برایم فهرست میکنند. ولی واقعیت تلخ همین است.
جالب است بدانید که من تا جایی که ممکن است، در محل کار از صحبت درمورد فناوری و آیتی خودداری میکنم و حتی اگر سوال مستقیمی از من بشود، در حد دو جمله جواب میدهم!
چرا؟ خوب معلوم است، اظهار فضل زیاده از حد هم در این مملکت دردسر دارد. مثلا فردای همان روز همان همکاری که راهنماییاش کردهام ممکن است، بگوید: «فلانی اصلا علاقهمند به پزشکی نیست! باید فنی میخوند! استعدادش در اونه!
در حالی که من واقعا به هر دو در کنار هم علاقه دارم. خوب علاقه است، چه کارش کنم؟! دست خودم نیست!
ولی جالب است که من هر وقت سر و گوشی در وبسایتهای فرنگی آب میدهم، میبینم اصلا آنجا پزشکی و فناوری در کنار هم معنا دارند. معمولا پزشکان غربی عادت دارند از هر پدیده فناوری به نفع پزشکی و پیشرفت خودشان استفاده کنند و سرعت این کارشان هم واقعا زیاد است.
مثلا به این اینفوگرافیک جالب توجه کنید، همه چیزش واضح است و نیازی به ترجمه ندارد:
ببخشید سرتان را درد آوردم، مدتها بود روزنوشت ننوشته بودم. امیدوارم این پست مقدمهای باشد برای شروع روزنوشتنویسی گاه و بیگاه.
اولاً سرمون درد نگرفت… ثانیاً من اعتقاد دارم که آی تی بعنوان یه علم منفرد و جدا هیچ معنی نداره و بنظر من کسی که میگه من تخصص آی تی دارم یعنی هیچی نمیدونه… آی تی یه ابزاره که همه میبایست بسته به نیاز و البته خلاقیتشون ازش استفاده کنن…
مثل اینکه کسی بگه من تخصص جعبه ابزار دارم!!! خیلی بی معنیه، ولی وقتی که همون جعبه ابزار دست یه نجار یا آهنگر باشه تازه کاراییش رو بدست میاره
هیچ IT-Manی نمیتونه یه سرماخوردگی ساده هم درمان کنه ولی پزشک مسلط بر آی تی حتی از صدها کیلومتر دورتر هم میتونه یه عمل جراحی سنگین انجام بده… این آفت آدمهای باهوش و خلاق هست که آدمهای تک بعدی نمیتونند درکش کنند… در پایان ببخشید که کامنتم طولانی شد و سرتون رو درد آورد… همیشه پاینده باشید دکتر مجیدی عزیز
آقا اصلا به حرفشون گوش نکن !! این روز ها همه باید آی تی بدونن ! چه دکتر و مهندس ! چه کاسب و چه رفتگر شهرداری !!!
جاتون خالی!یه بار یکی از اساتید ما که فوق تخصص هم هست داشت با چه دقتی ادرس گوگل را بمن میداد.سن این دکتر هم حدود چهل هست.در مقایسه با این ها شما یعنی خود گیکی!
دکتر جان سلام
اولا بگم که من فوق لیسانس مهندسی نرم افزار کامپیوترم تا اعتباری باشه واسه حرفی که میزنم
دوما چیزهایی که شما در رابطه با ای.تی و کامپیوتر مینویسی چیزهای تخصصی ای نیست. مطالبی روز گجتها و نحوه استفادشونه. وگرنه اگر بخواهیم راجب رشته ما حرف بزنیم که خواننده هایی که مطلب رو درک کنند انگشت شمار میشن.(مثلا معماری سازمانی، انالیز تجاری، الگوریتمهای هوشمند سازی، اتوماسیون بوسیله وب سرویس ها و غیره)
حرفهای شما بقول دوست قبلی استفاده از امکانات روز دنیاست. که خاص رشته کامپیوتر نمیشه.
شاید علت اینکه دوستان شما رو خیلی متخصص ای.تی میدونن عقب بودن خودشون از دانش و اخبار روز دنیاس.
پیروز باشی دکتر جون
به من هم سر بزنین، خوشحال میشم
یه شاهد دیگه واسه حرفام اینکه اخبار علمی فرهنگی هنری شبکه دو هم این جور چیزها رو میگه اما واسه عوام میگه و خواص
مجیدی دوستت داریم.
دکتر جان اگر بخواهید به ایراد گیری های مردم توجه کنید زندگیتان نمیگذرد. عرض کنم در عرصه وبلاگ نویسی که واقعا همیشه از وبلاگتان استفاده میکنیم چه مطالب IT، چه پزشکی و چه ادبی. با این وسواس خوبی که در وبلاگ نویسی دارید قطعا در پزشکی صد چندان دقت به خرج میدهید. دست مریزاد جناب دکتر عزیز
+تا کی پزشکامون میخوان با کتابهائی که چندین سال پیش نوشته شدن بیماریهارو بشناسن!
+تو این مملکت چند تا پزشک داریم که تو آی – تی هم سررشته داره
+درسته شما ای-تی نخوندی ولی کدوم متخصص آی-تی میتونه اینقدر ساده و جذاب مارو از ندونستن نجات بده!!
++مرسی که مینویسی
سلام
یک مسئله ای که متاسفانه در وبلاگستان فارسی و حتی اجتماع واقعی جا افتاده این هست که به معرفی یک وب سایت و یک وسیله جدید و… گفته میشه بحث در زمینه آی تی. در صورت اینکه چنین مطالبی کاملا عمومی و خبری هستند و همانطوری که شما در دسته بندی هاتون نوشتید، بیشتر به استفاده از دستاورد های که آی تی می پردازه. دقیقا مشابه این می مونه که نحوه اتصال دوشاخه به پریز رو بگیم مطلب تخصصی رشته برق! به هر صورت با اینکه زمینه کاری و تحصیلی من آی تی هست، خواندن بسیاری از پست های شما رو به عنوان یک گیک انجام می دهم و نه به عنوان کسی که در زمینه آی تی اطلاعاتی. اینکه گاها تصور میشه وارد مرز های تخصصی رشته ما شدید، به دلیل کمبود اطلاعات آی تی در سطح عمومی جامعه و نو بودنش خصوصا در جامعه ما هست. در ایران من یک شرکت آی تی را می شناسم که در زمینه دور پزشکی و کاربرد آی تی در پزشکی فعال هستند و تیم آن ترکیبی از متخصصین آی تی، نرم افزار، سخت افزار، مهندسی پزشکی است و گاها از پزشکان نیز کمک می گیرند. موفق باشید.
دکتر عزیز، شما باید خیلی هم به خودتون افتخار کنید ! من دانشجوی رشته کامپیوتر هستم و متاسفانه چیزی که می بینم اینه که کسایی که تو رشته کامپیوتر هستن کمتر از کامپیوتر سر در میارن تا کسایی که تو این رشته نیستن! دلیلش نمی دونم چیه….ولی تو دنیایه امروز برای هر کسی لازمه که در حوزه فعالیت خودش در مورد کامپیوتر و آی تی اطلاعات کامل داشته باشه!
با سلام
تک بعدی بودن در جامعه ما عادی شده .منم گه گاه با چنین مشکلی مواجه می شوم چون در دو رشته متفاوت دانشگاهی تحصیل کرده ام. علاقه و استعدادتان ستودنی است ادامه دهید .
سلام دکتر
من یه سوال دارم
اگه کسی از فناوری خوشش میاد، لزوما باید درسش رو هم خونده باشه؟
نه، اصلا! تأسف من هم به این خاطر است که خیلیها دوست دارند آدم را تک بعدی ببینیند. بدون علایق جانبی دیگر.
سلام. اولا تولد پنج سالگیت مبارک.
دوم چند تا سوال:
اول اینکه چرا من میبینم 55 تا لایک خوردی درحالیکه در همون موقع توی گودرم و اون بالا اسم 14 نفر رو میبینم؟
دوم اینکه من توی گودر نمیتونم همزمان از نظرات و پستهای مرتبط استفاده کنم. یا اینو نشون میده یا اونو. شما از کدوم افزونه ها استفاده میکنی یا چه نکته ای رو بکار بردی؟
مثل همیشه فعال باشی. و شاد.
در مورد لایکشمار. ببینید وبلاگ من چنیدن خروجی فید دارد. پلایگن لایک شمار، لایکهای این خروجیهای فید را با هم جمع میزند.
سلام دکتر.حرفهایت را می فهمم و فکر میکنم از بین اینهمه مخاطبی که داری ازمعدود همکاران و خوانندگان ثابت وبلاگت هستم.معلوم است که خودت هم ادعایی در ای تی نداری ولی نوشته هایت به عنوان یک پزشک علاقه مند به تکنولوژی جذاب و اگر تعارف نباشد منحصر به فرد است.در کنار ان تعارف و کنایه ها اینهمه حمایت و قدرشناسی را هم ببینی به درستی کارت امیدوارتر میشوی.امیدوارم در هر زمینه ای که فعالیت میکنی موفق باشی
با سلام 2سال سر همین مطلب یه چیزی گفتم .پشت بندش 1000 تا فحشنامه برام اومد.دکتر جان این مردم اینجوری اند .مثلا” من استاد کامپیوترم /؟؟؟ چون ویندوز رو خودم نصب میکنم .یا میگن طرف مستاجره اونوقت همش پا اینترنته ….خوب خوبشان سراغ فیلم صکث ازمن میکند ..اونوقتها که فقط سرم توکتاب بود .متلک کرم کتاب و…..شکر کن دکتر .من از دست این جماعت شده ام 40 کیلو . هرچه بگویم باباجان من کاربر ساذه ام . …استاد مسللمم –موقعی که تدریس میکردم یک کتاب ذستت می دیدند …به هر حال شاد باشی وسرخوش .درود
kheili poste jalebi bud!man khodam daneshjuye pezeshki hastam va dar eine hal besiar alaghe mand be IT,va hame ham be man migan chera tu reshteye khodet in hame vaght nemizari!dar hali ke be nazare man in reshte kheili mitune tu pezeshki karamad bashe,be alave be nazaram alaghe dashtan be har doye in reshte ha hich monafati ba ham nadare,rasti babate inke commentam finglish bud bebakhshid!baz ham mamnun babate in poste jalebetun
سلام / خب تعریف آکادمیک و دقیق از IT به نظرم خیلی با آن چیزی که بین عموم اهالی وبلاگستان جا افتاده فرق میکنه. شما در واقع درباره “فناوری” می نویسید نه “فناوری اطلاعات”. اکثر سایتهای معروف مثل تک کرانچ و ریدرایتوب و مشیبل هم دقیقاً موضوع کاری اصلیشون “تکنولوژی” و معرفی اونه نه دادن اطلاعات تخصصی و مهندسی.
با تمام اینها من کار شما رو واقعاً تحسین میکنم.
تمام لطف وبلاگ شما همین به روز بودن در زمینه آی تی و استفاده درست از علم روز هست،موفق باشید