بررسی آسیب‌های مغزی در کتاب‌های کمیک آستریکس!

چه کسی گفته است که در Pub Med فقط مقاله‌های خشک و گاه ملال‌انگیز پزشکی را می‌توان پیدا کرد؟ گاهی هم کودک درون پزشک‌ها بارز می‌شود و آنها تحقیقات جالب‌تری منتشر می‌کنند. از جمله این یکی:

پنج جراح مغز و اعصاب دانشگاه دوسلدورف آلمان، موضوع جالبی برای تحقیق انتخاب کردند: بررسی آسیب‌های مغزی در کتاب‌های داستانی مصور! آنها در اولین گام بر کتاب‌های کمیک آستریکس متمرکز شدند.

آستریکس، یک سری از کتاب‌های کمیک فرانسوی هستند که توسط رنه گوسکینی داستان‌نویسی شده و توسط آلبرت اودرزو به تصویر درآمده‌اند.

استریکس

این طراحی‌ها تازمان مرگ گوسکینی در سال ۱۹۷۷  ادامه‌ یافت. داستان کتاب‌های کمیک آستریکس، در دهکده‌ای که در مقابل اشغال رومی‌ها مبارزه می‌کند روی می‌دهد. نژاد ساکنان دهکده از نژاد گل است. ( گل نام باستانی کشور فرانسه است.)

بعضی از کتاب‌های کمیک، آستریکس به فیلم انیمیشن تبدیل شده‌اند و لابد شما کارتون‌های آن را تلویزیون خودمان دیده‌اید.

این پزشکان برای انجام مطالعه خود، 34 کتاب آستریکس را انتخاب کردند و وضعیت نورلوژیک و علایم آسیب مغزی تروماتیک را در آنها مورد بررسی قرار دادند. آنها مکانیسم وارد آمدن تروما، زمینه اجتماعی اقتصادی قربانی و ضارب و شرایط محیطی تروماها را برای تعیین عوامل خطر، لحاظ کردند.

معلوم شد که مجموعا 704 آسیب مغزی در این کتاب‌ها به تصویر کشیده شده است. بیشتر قربانی بالغ و مرد بودند.

پنجاه درصد تروماها شدید بودند و سطح هوشیاری یا GCS مجروحان را تا 3 تا 8 پایین آورده بود. موارد شکستگی جمجمه هم مشخص شدند.

اما خوشبختانه در دنیای خیالی ادبیات کمیک آستریکس، هیچ کدام از بیماران علیرغم آسیب شدید و کاهش زیاد سطح هوشیاری دچار مرگ یا آسیب دائمی نورولوژیک نشدند.

63.9 درصد موارد آسیب سر، رومی بودند و در 90 درصد موارد گل‌ها عامل این آسیب سر بودند.

70.6 درصد کسانی که متحمل ضربه می‌شدند، کلاخود به سر داشتند، اما در 87.7 درصد موارد کسانی که دچار آسیب می‌شدند، کلاهخود نداشتند یاکلاهخودشان از سرشان در آمده بود.

در نهایت نتیجه‌گیری شد که عوامل خطر ماهش شدید سطح هوشیاری اینها هستند:
– ملیت رومی
– لکنت زبان
– گم کردن کلاهخود
– استفاده ضاربان از شربت جادویی!

3 دیدگاه

  1. عجب پزشکان بیکاری!!!!!!!!!! حالا این تحقیق چه دردی رو دوا میکنه؟!به نظر من احتمالا این نوروسرژن ها یا مریض ندارن یا عقل!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]