معرفی سریال جدید Person of Interest

نویسنده مهمان: امیر کافه‌چی: بعد از اینکه اسپیلبرگ، گزارش اقلیت را در 2002 ساخت، به یاد نمی‌آورم که اثر جذاب دیگری که بتواند داستانی مشابه آن، بدون کپی‌کاری و تکرار را به روی پرده سینما یا تلویزیون بیاورد تماشا کرده باشم. پیش‌بینی جنایت و جلوگیری از وقوع آن قبل از اعمال جرم، از آن ایده‌های سینمایی خاصی است که پرداختن به آن هم فقط از عهده‎ آدم‌های خاص برمی‌آید. حالا بعد از 9 سال از آن بلاک‌باستر سینمایی، جی جی آبرامز، به همراه جاناتان نولان*، هر دو از آدم‌های خاص صنعت فیلم‌سازی آمریکا، با تغییراتی کلی در ایده‎ اولیه گزارش اقلیت، قرار است پخش تلویزیونی یک مجموعه‌ تلویزیونی اکشن – درام و البته ساینس‌فیکشن با عنوان «سوژه» (Person of Interest) را از بیست و دوم سپتامبر امسال (اوایل مهر ماه) از کانال CBS آغاز کنند. آبرامز و نولان با کمک دو نفر دیگر، تهیه‌کنندگی اجرایی مجموعه را هم عهده‌دار خواهند بود.

داستان مجموعه‌ی «سوژه» که از این ‌به ‌بعد، آنرا با نام اختصاریش، POI اطلاق می‌کنم، درباره آقای فینچ (Mr.Finch)، میلیاردر و طراح برنامه‌ کامپیوتری است که با نرم‌افزارش، هویت آدم‌هایی را که به نوعی با بروز یک جرم در ارتباطند، شناسایی یا شاید بهتر باشد بگویم «پیش‌بینی» می‌کند! جرم‌هایی که هنوز اتفاق نیافتاده‌اند و درباره اینکه آدم‌های مورد بحث، چه نقشی در صحنه‌ جرم دارند – قاتل هستند، یا مقتول، و یا نظاره‌گر وقوع جرم، – هم اطلاعاتی به‎‌دست نمی‌دهد. جدای از این، زمان و مکان وقوع حادثه هم با استفاده از این نرم‌افزار مشخص نمی‌شود! بنابراین نباید انتظار داشته باشید که همانند گزارش اقلیت استیون اسپیلبرگ، یک گروه ویژه دولتی، متخصص در جلوگیری از بروز جرم، اینجا به دنبال چیزی باشند که تقریباً هیچ اطلاعاتی از آن در دست ندارند. اما مستر فینچ که از نظر جسمانی، معلولیت مختصری هم دارد و خود به تنهایی قادر به درگیر شدن در موقعیت‌های خطرناک نیست، تصمیم می‌گیرد از کمک یک مامور سابق CIA به نام ریس (Reese) که به تصور خیلی‌ها مرده است، بهره بگیرد تا بتواند جلوی بروز قتل‌ها را بگیرد.

اگر اهل تماشای مجموعه‎‌های تلویزیونی باشید، حتماً جی‌جی آبرامز را با مجم.عه‎ پرطرفدار و معروفش «لاست» می‌شناسید. مجموعه‌ای که تولید و پخشش، نزدیک به هفت سال طول کشید و یکی از پرخرج‌ترین پروژه‌های تلویزیون لفب گرفت. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید آبرامز تنها Lost ای مجموعه ‌ POI نیست. مایکل امرسون (Michael Emerson) که نقش بن لاینوس را در مجموعه‎ لاست ایفا می‌کرد و بخاطر آن نقش چندین جایزه «اِمی» هم دریافت کرد، این بار ایفاگر نقش مستر فینچ در POI خواهد بود. از همین الان و از روی تبلیغات مجموعه‌ می‌شود حدس زد که بازی جذاب مایکل امرسون، باز هم نظر منتقدان و مردم را جلب کند و یکی از نقاط قوت مجموعه POI هم به حساب بیاید.

اما مایکل امرسون، تنها بازیگر معروف این مجموعه‌ی تلویزیونی نیست. جیمز کاویزل (James Cavieziel)، بازیگر نقش Reese مامور سابق CIA خواهد بود. اسم جیم کاویزل، اولین ‎بار با بازی در فیلم خط قرمز باریک، در سال 1999 بر سر زبان‌ها افتاد، اما بازی او در فیلم مصائب مسیح و در نقش حضرت عیسی بود که به او شهرت جهانی بخشید. گو اینکه بیشتر از اینکه باعث خیر باشد، موجب شد تا بعد از آن، نقش‎‌های کمتری به او پیشنهاد شود. حالا، بازی در مجموعه‎ POI شاید بتواند تا حدی، به شهرت آسیب‌‎دیده‌ او کمک کند تا مجدداً به عنوان یک بازیگر قابل، به سینما برگردد.

خود جی جی آبرامز در مصاحبه‌ای با EW (اینترتینمنت ویکلی) تماشای این مجموعه‌ جدید را مثل خوردن چیپس دانست! او دلیلی که او را به کار روی مجموعه‌ Person of Interest جذب کرده را این طور عنوان می‌کند:
«همین که جونا (نولان) ایده‌اش را درباره داستان Person of Interest مطرح کرد، به شدت به آن علاقه‌مند شدم. تنها چیزی که می‌خواستم این بود که زودتر این سریال ساخته شود تا بتوانم آن را تماشا کنم و بنابراین از جونا خواستم تا فیلمنامه قسمت اول آن را بنویسد. چیزی که از ایده‎ اولیه‌اش هم بهتر از آب درآمد. بعدش هم نوبت ساختن مجموعه رسید و نویسندگان آن (یونا، کرگ و بقیه) هر قسمت را بهتر از قسمت قبلی در آوردند. می‌دانید، کار کردن روی سریالی که بعد از پایان هر قسمتش، می‌خواهید قسمت بعدی را هم زودتر تماشا کنید، مثل خوردن چیپس می‌ماند! نمی‌خواهید هیچ‌وقت هم تمام شود! »

آبرامز البته علاقه‌اش به کار کردن با Michael Emerson را هم پنهان نمی‌کند. او درباره‌ کار با امرسون می‌گوید:

«… حتی فکر این که مایکل را برای نقش فینچ (Finch) انتخاب کنیم، مرا سر ذوق آورده بود. حساب کنید که وقتی این اتفاق افتاد، چقدر هیجان زده شده بودم! تا قبل از آن ایده‎ ساخت مجموعه، روی کاغذ هیجان‌انگیز بود، اما با ملحق شدن مایکل امرسون، همه چیز «در عمل» هیجان‌آور شد!»

نکته‌ جالب دیگر این که که از آبرامز و امرسون، یک مجموعه‎ دیگر هم با عنوان «شغل‌های عجیب» قرار است توسط کانال NBC تولید شود. مجموعه‌ای که تمی “درام- کمدی” دارد و قرار است در قالبی واقع‌گرایانه به مشکلات میانسالی و گذران وقت بپردازد. تولید آن مجموعه فعلاً با پروژه‌ی POI متوقف شده است.

شاید با توضیحی که بالاتر درباره‌ داستان POI دادم، همین الان هم کنجکاو باشید تا زودتر این سریال را تماشا کنید. اما چیزی که این سریال را حتی جذاب‌تر هم میکند، تماشای نوع خاص اجرا و کنار هم چیدن دقیق عناصر مجزایی‌ست که با جلو رفتن مجموعه، بیشتر و بیشتر جلوی پای تماشاگر گذاشته می‌شوند؛ مشابه همان سبکی که جی‌جی آبرامز قبلاً در لاست استفاده کرده بود. به هرحال تماشای تیزر 4 دقیقه‌‎ای از این مجموعه، کم‌و‎بیش می‌تواند تصویر خوبی از آنچه که قرار است با آن روبرو شوید، به شما بدهد.

POI از آن دسته‌ آثاری است که تولیدشان تا حد زیادی به شرایط حاکم بر جامعه‌ آمریکا بعد از سپتامبر 2001 بستگی داشته است. بعد از حادثه‌ برج‌های دوقلو بود که تعداد زیادی دوربین مدار بسته در گستره‎ وسیعی از شهر نیویورک در آمریکا نصب شد تا بسیاری از حرکات مردم عادی زیرنظر قرار گیرند. از آن زمان تا به حال، تلویزیون و سینمای آمریکا بصورت مداوم در تلاش برای تشخیص زمان درست، برای به تصویر کشیدن مواردی‌ بوده که یادآور حادثه 11 سپتامبر یا موارد مرتبط با آن بوده‌اند. اینجا در POI هم، به صراحت ، موضوع حمله‎ تروریستی به برج‌ها و نظارت گسترده‌ دولت بر مکالمات تلفنی و اینترنتی شهروندان پیش کشیده می‌شود و نرم‌افزار طراحی‌شده توسط شخصیت‎های Mr. Finch به عنوان محصول چنین استراتژی‌ای معرفی میشود. با بررسی اطلاعات دوربین‌های نصب‎شده بعد از جریان سپتامبر 2001 است که Reese و Mr.Finch، جستجو برای مجرم و جلوگیری از وقوع جرم را دنبال می‌کنند. دوربین‌‎هایی که به نظر می‌رسند کم و بیش حساسیت خود را برای مردم نیویورک از دست داده‌اند و به یک بخش طبیعی از زندگی روزمره جامعه امریکا تبدیل شده‌اند. اما از روی نقد‌هایی که بر قسمت اول این مجموعه نوشته شده، به نظر می‌رسد که نولان قصد ندارد یک‌طرفه به ضرورت وجود دوربین‌ها به عنوان نیاز امنیتی و یا بر هم‌زننده‌ حریم شخصی شهروندان رأی دهد و هوشمندانه، انتخاب را به تماشاگر می‌دهد. با این‌حساب می‌شود امیدوار بود که مجموعه‎ POI، یک مجموعه‌ صرفاً اکشن – علمی و تخیلی نباشد و به تماشاگرش اجازه‌ی تفکر روی المان‌های اجتماعی مختلفی که بصورت روزمره با آنها روبروست را بدهد. یک ماه دیگر صبر کنید.

* نام جاناتان نولان، قطعاً برای آن دسته از سینمادوستانی که دنبال‌کننده‌ی آثار کریستوفر نولان، برادر جاناتان هستند، آشناست. داستان کوتاه ممنتو موری که فیلمنامه‌ی Memento بر اساس آن نوشته شد (1999)،به علاوه‌ی فیلمنامه‎ فیلم‌های بتمن می‌آغازد (2005)، پرستیژ (2006)، و شوالیه تاریکی (2008) همگی توسط جاناتان نوشته و توسط کریستوفر نولان کارگردانی‎ شده‌اند.


جاناتان نولان، فیلمنامه‌نویس قسمت اول مجموعه

منابع : Wikipedia , Hollywoodreporter , Seriable , Comicbookresources , The ledger.com

22 دیدگاه

  1. ممنون….قبلا دکتر مجیدی راجع بهش نوشته بود طی مطلبی…منم این سریال رو ازش خوشم اومد(به خاطر امرسون!!) و به واچ لیست IMDB ام اضافه اش کردم….تقریبا تنها دلیلی که هفته ای یک بار به این سایت سر میزنم و چند فیلم قدیمی پیئدا میکنم برا دانلود،همین سریال هستش!!
    امیدوارم که پخشش هرچه سریعتر شروع بشه……
    مشخصا سریال زیبایی از اب در میاد!! مخصوصا اینکه امرسون،خیلی خوب میتونه نقش یه ادم ناتوان،با نقشه های خوبی که بد هستن!!در بیاره…تو لاست،هم اول همه متنفر بودن از این other! بعدش همه طرفدارشون شدن!! البته من که همیشه طرفدار شخصیت بد سریال میشم!
    ممنون….

  2. ممنون،خوب بود ولى کلا مطالبى که واقعا ارزش خوندن داشته باشن دارن به یکى دوتا در هفته میرسن

  3. خیلی ها منتظرش هستن من که به شدت منتظرش هستم به خاطر برادر کریس نولان یعنی جاناتان نولان

  4. هر چی فکر کردم چی بنویسم که نشون دهنده ی خوشحالی و هیجانم باشه هیچی به فکرم نرسید ، جز همون اولین کلمه ای که با خوندن چند سطر اول تو ذهنم اومد :
    آآآآخجوووووووووووووووون
    ———————–
    واقعا ممنون
    خیلی خوشحال کننده بود

  5. صرف وجود نام آبرامز نمی شه گفت سریال خوبی از کار در می آد. آبرامز بعد از لاست, سریال های فرینج و undercover رو هم ساخته (creators) که زیاد موفق نبودن.

    1. من اجازه میخوام که با این نظرتون مخالفت کنم. سریال فرینج در حال حاضر یکی از سریالهای پرطرفدار بین مجموعه های علمی تخیلی محسوب میشه. البته جی جی آبرامز نقش چندانی در جلو بردن این سریال نداره و در حال حاضر، صرفاً یکی از تهیه کننده‌گان مجموعه ست.

  6. سلام.
    اگه سریال منتالیست و می بینید خیلی عالی میشه راجع به این سریال هم مطلب آپ کنید.
    ندیدم توی سایتتون راجع بهش چیزی باشه.

  7. من این سریال رو دنبال میکنم و الان فصل سوم هستم.
    جالبه بدونید توی این فیلم تا به حال دو سه بار نام حزب‌الله رو آوردن و چند بار هم اسم ایران و برنامه هسته ای ایران.

  8. سریال تمام شد،بعضی پایان سریال رو نپسندیدن،ولی من بشخصه پایان سریال رو موفق دیدم،بزرگترین پیام این سریال این بود که اخلاق فوق قدرت است و فینچ بارها حتی برخلاف نظر گروه ،به ماشینش قدرتی مضاعف نداد، همیشه محدودش میکرد،تا کنترلش کند،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]