ویژهنامه نوروزی «یک پزشک» – قسمت 13: کتابهایی که زندگی شما را تغییر میدهند: معرفی 11 کتاب در مورد آموزش خلاقیت و متفاوتاندیشی
در بازار کتاب، انبوهند کتابهای شبهعلمی روانشناسی که میخواهند هنر ثروتمند شدن، خوشبخت شدن، روابط موفق میانفردی یا رهایی از تنشهای روزانه بیاموزند.
اما صرفنظر از درجه اعتبار علمی این کتابها، باید پرسید غایت آرزوی ما چیست؟ فرض کنید که این کتابها بتوانند ما را به ثروت برسانند، ما را به یارمان برسانند، ما را جذاب کنند یا از تنشهای روزانه برهانند، آیا اینها نهایت شادی و رضایتمندی ما را فراهم میآورند؟
آبراهام مَزلو، روانشناس آمریکایی مشهوری بود که نظریه مشهورتر «سلسله مراتب نیازهای انسانی» یا «هرم مزلو» را ارائه داد. به این هرم نگاه کنید و پیش خودتان قضاوت کنید که در سالهایی که سپری کردهاید، دنبال دست یافتن به کدام طبقه این هرم بودهاید.
در سلسله پستهایی که در ویژهنامه نوروزی «یک پزشک» داشتم، خواستم شما را با «قله» این هرم آشنا کنم. اما این پستها اگر بدون معرفی کتاب باشند، مسلما کامل نخواهند بود.
پس در این پست تعدادی از بهترین کتابهایی که در بازار کتاب ایران میتوانید در مورد خلاقیت و شکوفایی پیدا کنید، به شما معرفی خواهم کرد.
در «یک پزشک»، پستهای معرفی کتاب زیادی نوشتهام، شاید اگر هیچ کدام از کتابهای قبلی معرفیشده را تهیه نکرده باشید، خسران زیادی متوجه شما نشده باشد، اما این بار واقعا توصیه میکنم که دست کم دو سه کتاب این پست را تهیه کنید و سر فرصت و ذره ذره بخوانید، احتمال اینکه این کتابها بتوانند شما را از روزمرگی رایج به درآورند و شما را در مسیری نو بیندازند، زیاد است!
یک سرهنگ روسی سابق، یک جراح پلاستیک باسابقه و یک عارف هندی، سه کتاب از کتابهای معرفیشده در پایین را نوشتهاند، برای من بسیار جالب بود که علیرغم این که این سه از سه دنیای کاملا متفاوت بودهاند، در شرایط مختلفی زیستهاند و در دهههای مختلفی، جهانآزمایی کردهاند، در نهایت روح سخنشان در مورد خلاقیت تقریبا یک چیزی بوده است و توصیههای بنیادیشان با هم تفاوت زیادی ندارد. هر سه خلاقیت را -همچون مزلو- در رأس هرم نیازهای آدمی و نقطه اوج او میدانند و هر سه پیشنهاد میکنند که با فراغت از پایبند تن و جامعه، لذت خلاقیت و خودشکوفایی را بچشیم.
1- خلاقیت، راهکارهایی برای یک زندگی جدید، آزادسازی نیروهای درون: این کتاب را واقعا تصادفی تهیه کردم و تصور نمیکردم که عارفی هندی به نام «اُشو» اینقدر معانی عمیق در مورد زندگی و خلاقیت را بتواند در یک کتاب بگنجاند.
انتظار من این بود که مثلا با خواندن کتاب زندگینامه استیو جابز، چیزهای بیشتری در مورد خلاقیت دستگیرم شود، اما این کتاب 248 صفحهای که شاید در کمتر روزنامه و نشریه فرهنگی معرفی شده باشد و احتمالا نامش به گوشتان نخورده باشد، نظرم را تغییر داد.
اشو، بین سالهای ۱۹۳۱ تا ۱۹۹۰ میزیست، تعالیم «اشو»، توانسته زندگی میلیونها نفر از همه سنین و مسلکها را تغییر بدهد. از او به عنوان یکی از هزار آیندهساز قرن بیستم و یکی از ده مردی که سرنوشت کشور هند را تغییر دادهاند، در کنار گاندی، نهرو و بودا نام برده شده است.
تلاش اصلی او کمک به ایجاد شرایطی برای تولد نوع جدیدی از انسان بود. او در کتابهایش با آمیختن حکمت جاودانه شرق و توان علمی و فناوری غرب، معجونی سخت گوارا به خوانندگان ارائه میدهند.
بریدههایی از این کتاب:
اگر تکبعدی باشی، میتوانی به قلهای رفیع دست پیدا کنی، اما آن موقع فقط یک قلهای. دلم میخواهد تو کل سلسله جبال هیمالیا شوی -نه فقط یه قله، که قلههایی بر فراز قلههای دیگر.
بوی خوش آزادی:
خلاقیت، بزرگترین عصیان در عالم هستی است. برای خلق کردن باید از همه قید و بندها رها شد، وگرنه خلاقیت تو چیزی جز تقلید و نسخهبرداری نخواهد بود، فقط یک نسخه بدل! تو فقط هنگامی میتوانی خلاق باشی که فردیت خویشتن را دریابی. تو به عنوان بخشی از روانشناسی عامه مردم نمیتوانی چیزی خلق کنی. روانشناسی عامه مردم، غیرپویا و غیرخلاق است، چون زندگی کسالتآوری را سپری میکند، هیچ رقث و سرود و تفریحی نمیشناسد، از این رو قالبی و فاقد قوه ابتکار است.
فرد خلاق نمیتواند راه رفته را طی کند، باید راه خود را در میان جنگلهای انبوه زندگی بیابد. باید تنها گذر کند، باید از ذهن توده مردم، مبرا و متمایز باشد. ذهن جمعی پستترین ذهن در دنیاست، -حتی افراد به اصطلاح امحق هم از حماقت جمعی برترند. اما همین جمعگرایی از بازار رشوه گرمی برخوردار است، به این معنا که فقط برای افرادی احترام و افتخار قائل است که مصرانه راه ذهن جمعی را تنها راه صحیح بدانند.
در گذشته، افراد خلاق شامل نقاشان، موسیقیدانان، شاعران، مجسمهسازان، صرفا از روی ضرورت محض مجبور بودند از حسن شهرت و احترام چشم بپوشند. آنها مجبور بودند، زندگی سنتشکنانهای را در پیش بگیرند، زندگی یک خانه به دوش، این تنها راه ممکن برای بروز و ظهور خلاقیت آنان بود. در آینده دیگر لزومی به این کار نیست. اگر مرا درک کنید و حقیقت نهفته در گفتههای مرا با دل و جان احساس کنید، آنگاه در آینده هر کس میتواند به عنوان فردی شاخص زندگی کند. دیگر نیازی به زندگی سنتشکنانه نیست. زندگی سنتشکنانه محصول فرعی یک زندگی جزمی، متحجر و قراردادی است که آبرو در ان حرف اول را میزند.
اما تصور نکنید که این کتاب یکسره، شامل توصیههای دقیق اشو است، کتاب مملو است از حکایات فلسفی و عرفانی نغز و پرمعنا. حتی اگر شما تعهدی در خود برای یادگیری خلاقیت از طریق این کتاب احساس نمیکنید، خواندن همین حکایات ساعات خوشی را برای شما فراهم میسازند.
این حکایات آنقدر جالبند که نقل آنها در میهمانیها و در کنار دوستانتان میتواند شما را به هسته خوشسخن یک جمع و مرکز توجه دوستانتان تبدیل کند. این هم کارکردی جانبی برای این کتاب.
این کتاب را انتشارات فردوس منتشر کرده است.
2- شکوفاسازی خلاقیت: این کتاب نوشته دکتر رابرت فیشر و مری ویلیامز است و انتشارات پیک بهار با ترجمه ناتالی چوبینه آن را در 246 صفحه منتشر کرده است.
در شکوفاسازی خلاقیت، عوامل متفاوتی مؤثرند از جمله شرایط محیطی، نوع آموزش، نحوه سلوک، کمکهای خانواده و دهها مورد دیگر.
در این کتاب نویسندگان تلاش کردهاند تا با حفظ چارچوبهای علمی و تجربی، به خوانندگان کمک کنند تا این توانایی نهفته و خفته را شکوفا کنند و آن را به صورت یک مهارت درآورند.
3- سایکوسیبرنتیک، روانشناسی خلاقیت: این کتاب بسیار مشهور است، کتاب در سال 1960 نوشته شده است و سالهاست که جزو برترین کتابهای کلاسیکی که میتوانند به ارتقای شخصی و زندگی خوانندگان کمک کنند، قرار دارد.
نویسنده این کتاب، یک جراح زیبایی برجسته آمریکایی بود به نام مکسول مالتز است که در سال 1899 به دنیا آمد و در سال 1975 درگذشت.
آدم تصور میکند که یک جراح پلاستیک باید مشغولتر از آن بوده باشد که کتاب بنویسد و راه زندگی توصیه کند، اما در مورد دکتر مالتز این طور نبود.
خودش در این کتاب در جایی نوشته است:
چهل سال است که به کار جراحی پلاستیک مشغولم، در این مدت تصاویر جسمانی صدها، بلکه هزارها انسان را تغییر دادهام، کار رضایتبخشی دارم، سازنده هستم. چانهها را صاف کردهام، بینیها را تراشیدهام، زخمهای زشت را از صورتها برداشتهام، چین و چروک و گوشتهای اضافی صورتها را محو کردهام.
دلیل این همه مراجعه مردم گواه این حقیقت است که آنها به تصویر جسمانی خود اهمیت میدهند و چرا ندهند؟ چرا نباید مردم به فکر سر و وضع و قیافه خود باشند؟ انسان عاقل و بالغ همین کار را میکند.
در نقش جراح پلاستیک به بسیاری از مردم کمک کردهام، تا احساس بهتری از خود پیدا کنند و با این حال، زندگی همهاش به صورت زیبا نیست. نیروی دیگری هم هست که میتواند میتواند جراحات ذهنی شما را پاک کند. این نیرویی است که میتواند حتی در دنیای پرآشوب ما و حتی وقتی حوادث برخلاف میل ما اتفاق میافتند به ما احساس امنیت بدهد.
بحث بر سر تصویر ذهنی ماست.
شکسپیر در داستان هاملت مینویسد: «سلاح برگیرید و در برابر دریای مشکلات بایستید.»
برای رسیدن به زندگی خلاق باید سلاح برگیرید، باید خود را با سلاحهای پرقدرت مجهز کنید تا به وقت لزوم و در برخوردها با شداید از آن استفاده کنید.
در قسمت دیگری از کتاب او روزی از زندگی خود را برایتان تعریف میکند که زندگیاش را تغییر داد، روزی که او تازه انترن شده بود و پدرش به شوق دیدن پسر در لباس سفید میخواست به دیدن او در بیمارستان بیاید. اما به ناگاه، خبری ناخوشایند با تلفن به دکتر مالتز داده شد: پدر او در مسیر راه با کامیون تصادف کرده بود و درگذشته بود. دکتر مالتز در این کتاب شرح میدهد که چگونه نهتنها از آن شوک به درآمد، بلکه زندگی خلاقی در پیش گرفت.
این کتاب را انتشارات شباهنگ منتشر کرده است.
4- مگاخلاقیت: این کتاب زیبا را دکتر اندره جی. الینیکف نوشته است، او تا سال 2002، یک سرهنگ روسی بود، اما در این زمان به امریکال نقل مکان کرد تا دانشجوی کالج نیروی هوایی امریکا شود!
اما تخصص اصلی او علوم نظامی نیست، بلکه آموزش خلاقیت و شیوههای ذهنی رسیدن به این مهارت است.
این کتاب مملو از تمرینهای عملی خلاقیت است و پر از حکایت و داستانهای و مثالهایی است که میتواند شگفتزدهتان کند. این کتاب را انتشارت رسا منتشر کرده است.
5- پرورش استعداد همگانی ابداع و خلاقیت: این کتاب نوشته دکتر الکس اس اسبورن است و انتشارات نیلوفر آن را منتشر کرده است.
ظاهر کتاب ممکن جذاب به نظر نرسد و فونت کتاب هم مقداری ریزتر از معمول است.
این کتاب هم مملو از نکات تاریخی و حکایتهایی است که شما را تشویق به یادگیری خلاقیت و شهامت دست زدن به ابداع میکند.
6- خلاقیت، تفکر انتقادی: این کتاب نوشته آنتونی وستون است.
بریدهای از کتاب:
خلاقیت همان طور که خواهیم دید نوع خاصی از بازیگوشی را میطلبد، اما وادادن نیست. خلاقیت کار میطلبد.از ادیسون نقل شده است که الهام تنها یک درصد نبوغ را تشکیل میدهد و 99 درصد بقیه، عرق جبین ریختن است. شاید او کمی مبالغه کرده باشد. من میگویم 20 درصد الهام و 80 درصد عرق ریختن، اما خود همین هم، کم عرقی نیست!
این کتاب را انتشارات آمه منتشر کرده است.
7- مغز و خلاقیت: پستهایی را در ویژهنامه خلاقیت یک پزشک به ببرسی خلاقیت از دید نوروساینش اختصاص دادم، اما اگر میخواهید کتابی در این مورد بخوانید، کتاب «مغز و خلاقیت» را به شما توصیه میکنم. این کتاب را ماریو توکورو و کن موگی نوشتهاند. این کتاب را نشر دانژه منتشر کرده است.
8- هنر نوآوری: این کتاب را تام کلی نوشته است که یک مشاور اقتصادی، نویسنده و سخنران برجسته در زمینه خلاقیت و نوآوری است.
این کتاب با نقل داستانهایی از مسیر حرکت شرکتهای بزرگ فناوری به کار کسانی میخورد که از زاویه خلاقیت صنعتی به پدیده خلاقیت نگاه کنند.
کتابهای 9 – 10 و 11: انتشارات مبلغان سه کتاب جالب دارد که خواندنش برای کسانی که میخواهند مسیر خلاقیت و داستان موفقیت شرکتها و حتی کشورها را درک کنند، مفید است.
عنوان این سه کتاب: ساخت چین، شگردهای دل در تسخیر بازار، سرگذشت شگفتانگیز گوگل است.
خواندن این سه کتاب را به دوستداران فناوری و خلاقیت توصیه میکنم.
این نوشتهها را هم بخوانید
عجب کتاب های خوبی
مرسی دکتر
بله منم جزو آن چند میلیون آدمی هستم که با تعالیم جناب اشو زندگیم به کل تعقیر کرد….البته باید خاطر نشان کرد که ایشون هیچ کتابی رو خودشان در قید حیات ننوشتند و کتابهای موجود از سخنرانیهای ایشون جمع آوری و توسط شاگردان به نگارش در آمده است…
با سپاس از زحمات شما. تقریبا تمام کتابهایی را که معرفی کرده اید خوانده ام. حیف است که نامی از کتاب خلاقیت تالیف دکتر محمدرضا عابدی انتشارات جامی نبرید. تا آنجا که من میدانم ایشان هم پزشک هستند و صاحب نظریاتی میباشند که در سطوح آکادمیک مطرح است. نثر روان و ساختار بومی کتاب، انگیزه یک ضرب تمام کردن آنرا به اکثر خوانندگان میدهد
بی نظیر بود، امیدوارم بتونم حداقل یکی از این کتاب ها رو طی چند ماه آینده بخونم. ضمنا دکتر جان شما خودت و این وب لاگ جالبت نمونه های بسیار خوب از نبوغ هستید.
بابت کتابای خوبی که معرفی کردین ممنونم. پیشاپیش عیدیمو ازتون گرفتم
بسیار ممنون!
البته امیدوارم بتونم این کتاب ها رو پیدا کنم. چون به عنوان مثال کتاب اول رو در کتابفروشی های آنلاین پیدا نکردم. اگر محلی رو میشناسید ممنون میشم معرفی کنید.
دکتر عزیز
با تشکر از معرفی کتابها ، لطفا در مورد اشو کمی محتاط باشید ، ایشان سابقه خوبی ندارد
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B4%D9%88
عالی بود مرسیی برای من که فوق العاده بود و مفید
ظاهرا انتشارات های چشمه و ثالث هم ممنوع الفعالیت شدن! واقعا متاسفم
Fantastic !
علاقه مند شدم کتاب های بالا رو تهیه کنم بخونم فقط دو تا از سه کتاب اخری که معرفی کردید رو تا حالا خوندم
واقعا تشخیص کتاب های به قول شما شبه علمی با کتاب هایی که واقعا حرفی برای گفتن داشته باشن بخصوص اونجایی که به حوزه روانشناسی مربوط می شه سخته
با سلام
بابت مطالب نورزنامه واقعا سپاسگزارم مخصوصا think differnt که اساسی توی جونم ولوله انداخته .در فهرست کتابها جای یک کتاب، که خیلی ها رو به سمت خلاقیت برده خالی بود. گفتم بنویسم شاید به درد همه بخوره :
کتاب راه هنرمند(بازیابی خلاقیت) نوشته خانم جولیا کامرون و ترجمه گیتی خوشدل- نشر پیکان
فکر میکنم کتاب روانشناسی خلاقیت رو 100 درصد تهیه کنم. در مورد اون هرم هم قبلاً وصفشو شنیده بودم و واقعا باعث شد تادیدم نسبت به آدم ها و اولویت بندی هاشون در زندگی یک تغییر اساسی پیدا کنه!
البته توجه داشته باشید که نظریه مازلو فقط یک نظریه است. اساسا نمی توان بر روی نظریات اساس فکری چید! هیچ نظریه ای کامل نیست و نظریه مازلو هم قطعا از این اثل مستثنی نیست.
البته در مورد دین الهی این گزاره صادق نیست، چون دین نظریه نیست! یعنی نظر یک انسان نیست در مورد واقعیات اطراف، بلکه توضیح حقیقتِ واقعیات اطراف است توطس خالق اون ها!
عالی
مرسی از وقت گرانبهایی که صرف کردید
اصلا سال 91 رو باید سال خلاقیت نامگذاری کرد
دکتر پی دی اف این ها رو سراغ نداری؟
برام بی معنی که کسی کلی مطلب درباره ی خلاقیت بنویسه، بدون اینکه خودش چیزی خلق کرده باشد و دارای خلاقیت باشه، چند تا از کسایی که کتابای بالا رو نوشتن، خودشون چیز جدید خلق کردن؟
به کتاب ها یه جورایی میگن خوراک
دکتر واقعا” این دم عیدی یه حال اساسی دادی همیشه از اول ویژه نامه ها میگفتم نامردیه اگه از کتاب چیزی گفته نشه… واقعا” مرسی از شما
اول سال نویی معرفی کتاب برای نو شدن تفکر !!!!
راستی دکتر جان گفتم نمایشگاه بین المللی کتاب هم تو راهه خدایی با برنامه ریزی یه “گاد پست” برای معرفی کتاب بده گفتم که از الان به فکر باشین!!!!!
بازم ممنون از شما اینم از عیدی شما به ما !!!!!
عیدی بسیار خوبی از شما گرفتم. ممنون از این همه حس تعهد و پویایی شما نسبت به مطالبتون که من رو به وجد آورده…
اولا اینکه یه دنیا تشکر بابت وقتی که صرف مطالب می کنید..
اما توجه منو این هرم مزلو به خودش جلب کرد و توضیح شما در بالی هرم که “به این هرم نگاه کنید و پیش خودتان قضاوت کنید که در سالهایی که سپری کردهاید، دنبال دست یافتن به کدام طبقه این هرم بودهاید”همونطور که میدونید مزلو پدر انسانشناسی رفتار گرا بوده..اما این هرم مورد انتقاد افراد بسیاری قرار گرفته..چرا که مزلو اعتقاد داره”هر «نیاز» هرچقدر پایینتر قرار داشته باشد، قویتر است و بدون ارضای نیازهای هر طبقه نمیتوان به طبقه بالاتر دست یافت.”با این مضمون ما به قله هرم- خودشکوفایی- نمیرسیم مگر پشت سر گذاشتن 4 مرحله و ارضای کامل در هر مرحله.. از دید بنده با نگاهی اجمالی به زندگی انسانهایی که به قله این هرم دست یافتند در خواهید یافت که لزوما نیازی به ارضای کامل در مراحل قبلی نیست..
دوست عزیز، البته فرمایش شما تا حد زیادی صحیحه. من خودم شاید جز همون دسته از افرادی هستم که جایگاه و موفقیت امروز خودم رو (نمیگم قله) مدیون زیر پا گذاشتن خیلی از نیاز های سطوح پایین تر هستم. ولی حالا که نگاه میکنم میبینم این روش زندگی کردن (jump به قله) اصلاً درست نیست، و مانند یک ریسک هست.
متاسفانه ما ایرانی ها به دلایل ضعف فرهنگی و آموزشی یاد گرفتیم دائم در حال جامپ باشیم تا اینکه بخوایم پیوسته و perfect به اهدافمون برسیم.
نمونه بارزش آزمون کنکور دانشگاهها، خیلی ها هنوز درک و تسلط درستی از رشته ای که توی دبیرستان در اون تحصیل کردند ندارند، ولی به هر قیمتی که شده کنکور رو پشت سر میذارن و وارد دانشگاه میشن. این فقط یک مورد مشابه کوچیک از چیزی که من در موردش عرض میکنم بود، و میشه این رو به همه جوانب زندگیمون از جمله رسیدن به ذهن خلاق تعمیم بدیم.
همین الان چندتا از این کتاب ها رو در لیست خریدم قرار دادم
امیدوارم حتی بتونم به کسی هم هدیه بدم
واقعاً باید با ارزش باشند
ممنون
در مورد هرم مزلو متاسفانه خیلی از ماها مدتهاست که درگیر چند سطح پایینی این هرم هستیم ولی خودمون رو در راه رسیدن به قله اون میبینیم.
هنوز واسه خیلی از ماها این باور جا نیفتاده که باید به ترتیب این هرم رو بالا رفت!
البته شاید عدهای در اجتماع این حقیقت رو خیلی پیشترها درک کردند و از درگیر نگهداشتن دیگران در همون سطوح اولیه نفع می برند. افرادی که خلاقیت دیگران موجب نابودی و از دست دادن منافع خودشونه.
این روزها مردم تمام اهدافشون رو در بدست آوردن “پول” میبینند، و در راه دستیابی به اون لذتهای بزرگی رو از دست میدن.
به ما توی ایران یاد دادند که “محدودیت منجر به خلاقیت میشه”، در صورتی که من هیچوقت این گفته رو قبول نداشتم، و امروز میبینم که مطابق با هرم مزلو درست فکر میکردم. انسان ابتدا باید خیلی چیزها بدست بیاره و خیالش از بابت خیلی چیزها راحت باشه تا بتونه خلاق باشه.
سلام به شما آقای فرشاد
شما با محدود کردن تفکرتون به یک نظریه صرف، که یک انسان صرفا بر اساس یافته های خودش ارائه داده، آن هم نظریه ای با انتقادات فراوان بر اون، دارید جلوی خلاقیت خودتون رو هم می گیرید. هیچ دلیلی برای این که از روی یک نظریه بگیم ” باید طبقه ها به شکل این هرم مازلو و به ترتیب ذکر شده در اون طی بشه” وجود نداره. کما این که دوستمون در نظرات بالاتر اشاره کردن که مثال های بسیاری، حتی اکثر مثال های موجود در عالم واقع طبق این روند حرکت نکردن. تعصب بر یک نظریه یعنی حذف خلاقیت و تفکر انتقادی
ویژه نامه خلاقیت بسیار عالى بود. بى صبرانه منتظر اى بوک آن نیز هستم.
خیلی برام مفید بود
همیشه سعی میکنم پستهاتون را بخونم چون همیشه حداقل یه چیز خوب داره
ممنونم
سلام
اگه این کتابا به صورت دانلود رایگان دراختیار قرار داده میشد حرف نداشت.
ممنونم از اینکه فرهنگ کتابخوانی رو ترویج میکنید.
سلام و عرض تبریک جای چند تا کتاب خیلی خالی بودش .راه هنرمند (بازیابی خلاقیت ) جولیا کامرون نشر پیکان — مجموعه کتابهای ادوارد دوبونو —
تو لینک زیر هم کتابهای خوبی معرفی شده
http://www.adinebook.com/gp/search/488-2392967-6601552?search-alias=books&rh=n%3A1000%2Cp_1%3A%25D8%25AE%25D9%2584%25D8%25A7%25D9%2582%25D9%258A%25D8%25AA%2Cp_11%3Asalesrank%2Cn%3Ad100&page=1
http://www.adinebook.com/gp/search/488-2392967-6601552?search-alias=books&rh=n%3A1000%2Cp_1%3A%25D8%25AE%25D9%2584%25D8%25A7%25D9%2582%25D9%258A%25D8%25AA%2Cp_11%3Asalesrank
سلام
ممنون دکتر. همین الان خلاقیت (اشو) رو خریدم.
عالی بو ممنون.
اگه میشد این کتابارو بصورت صوتی تهیه میکردن خیلی عالی بود
سلام
کتاب خلاقیت اشو رو از کجا میشه تهیه کرد؟ تو جیحون و ادینه بوک نبود
؟؟؟
سلام
من 1 پسره 4 ساله دارم. میخواهم روی خلاقیت اون کار کنم کدوم کتاب رو پیشنهاد میدهید. که برای کودکان بهتر باشه
مرسی
سلام !
با تشکر از زحماتتون امیدوارم همیشه همینطور پرانرژی باشید!
ولی
در مورد کتاب اشو و با نقد های موجود فکر میکنم لازم بود یه لینکی به نقد این نوع نگرش های جدید می زدید !
http://rasekhoon.net/article/show-70137.aspx
http://www.zitova.com/thread556.html
موفق و موید باشید
خلاقیت ،ابتکار ونواوری چه تفاوتهایی با هم دارند؟
سلام ممنونم از سایت بسیار خوبی که دارید موفق باشید
ممنون