چیزهایی که استیو جابز را در گور میلرزانند!

دیگر زمان نسبتا قابل توجهی از فوت استیو جابز گذشته است، دنیا فناوری بدون او گاه کسلکننده به نظر میرسد، شوهای اپل به مانند قبل هیجانانگیز نیستند، دیگر خبری از پرخاشهای او با کارکنان اپل یا پاسخهای او شبانگاهی به او ایمیلهای دریافتی نیست.
اما آیا روح جابز با دیدن تغییر و تحولات اپل بعد از مرگش، آسوده است؟!
در اینجا ۱۰ مورد از چیزهایی را فهرست میکنیم که احتمالا اگر جابز زنده بود و آنها را میدید باعث خشم و دشنامگوییاش میشد!
۱- سیری: اپل چنان سیری را تبلیغ میکند که گویی سیری یکی از ویژگیهای کلیدی آیفون ۴S است و یکی از مشوقهای ما برای خرید آن است. در آگهیها، از جمله آگهی تازهای که در آن «جان مالکوویچ» شرکت کرده است، این طور وانمود میشود که سیری، آدم فرزانهای است که حتی میتواند به سؤالاتی مثل مفهوم زندگی هم پاسخ بدهد، در صورتی که عملا این طور نیست.
من مثل خیلیهای دیگر یادم رفته که آخرین بار چه زمانی از سیری استفاده کردهام. سیری یک محصول بتا است و تا تکامل فاصله زیادی دارد.
جابز در زمان حیاتش اندکی با سیری بازی کرده بود و اصلا این محصول مورد توجهاش قرار نگرفت.
تصور میشود که اگر جابز زنده بود، اجازه نمیداد نسخه تکاملنیافته سیری وارد آیفون شود.
۲- آیفونی با صفحه نمایش با نسبت طول به عرض ۱۶ به ۹: در این مورد در یکی از پستهای یک پزشک به صورت مفصل برایتان نوشتهام. خیلیها معتقدند آیفون ۵، صفحه نمایش ۴ اینچی با نسبت طول به عرض ۱۶ به ۹ خواهد داشت.
اما جابز واقعا از نسبت ۱۶ به ۹ متنفر بود، چه برای آیفون و چه در مورد آیپد. او هم به صورت عمومی و هم در کتاب زندگینامهاش به این مسئله اشاره کرده بود.
او اعتقاد داشت که فرمت مناسب برای نسبت طول به عرض صفحه نمایش، همان چیزی است که اپل قبلا پیدا کرده است. به گفته او، این شرکت برای پیدا کردن این نسبت طلایی، سالها وقت صرف کرده است. او باور داشت که گوشی ۳.۵ اینچی، مناسبترین و راحتترین اندازهای است که یک گوشی میتواند داشته باشد. او حتی به شوخی گفته بود که گوشیهای اندرویدی ۴ اینچی شبیه اسکیتبورد هستند!
۳- راه دادن مدیران پروژه و تأمینکنندگان مواد خام و قطعات به جلسات داخلی اپل: با ریاست «کوک»، امکان ورود این افراد به نشستهای اپل فراهم شده است، اما تا وقتی جابز زنده بود، روی خوش به آنها نشان نمیداد و اعتقاد داشت این مدیران خارجی نباید در کار مهندسان و طراحان نابغه اپل، دخالتی کنند. او نمیخواست که هیچ چیزی خدشهای به روند خلق محصولات اپل وارد آورد.
۴- مذاکره با گوگل و عروسک خیمهشببازیاش، یعنی سامسونگ: جابز اعتقاد داشت که اندروید یک محصول دزدی است، او فکر میکرد که اریک اشمیت به او و اپل خیانت کرده است، از میخواست هر کاری را برای متوقف کردن اندروید انجام دهد. از نظر او مذاکره با گوگل هیچ معنیای نداشت و هیچ پولی جبران این اهانت را نمیکرد. به باور او مذاکره به دزدها، کار درستی نبود!
۵- طراحی رابط کاربری تلویزیون اپل: جابز از رابط کاربری اپل تیوی متنفر بود. بر اساس اظهارات یک طراح، او پنج سال پیش این رابط کاربری را رد کرده بود. اما حالا که جابز رفته، دیگر کسی نیست جلوی آن رابط کاربری را بگیرد.
۶- ساختن گجتهای تازهای که در بعضی از جنبهها نسبت به مدل قبلی، ضعیفتر باشند: آیپد جدید، کمی نسبت به آیپد ۲ ضخیمتر است و وزن بیشتری دارد، از لحاظ شارژ هم گفته میشود، یک ساعت کمتر شارژ نگه میدارد، از زمان ۶ ساعته برای شارژ کامل آیپد تازه هم که مطلع هستید.
اینها عقبنشینیهای خیلی جزئیای هستند و صفحه ریتنای چشمنواز آیپد تازه شاید ما مصرفکنندگان را قانع کند که این عقبنشینیها جزئی را به حساب نیاوریم.
اما اگر جابز زنده بود، بعید بود این موارد را قبول کند و آنقدر به مهندسان و طراحان فشار میآورد که این عیوب هم برطرف شوند.
۷- حمایت از خیریهها: متأسفانه جابز علاقهای برای حمایت از برنامههای خیریه نداشت، او فقط در یک مورد با یک سازمان غیرانتفاعی مبارزه با ایدز که خواننده گروه U2 -بونو- حمایتش میکرد، مشارکت کرد. تازه، جابز در این مورد هم متقاعد به همکاری نشده بود، اما وقتی فهمید که با این همکاری میتواند، باعث همکاری U2 برای تبلیغ آیپاد و بازاریابی موفقتر شود، موافقت کرد.
اما برنامه جدید اپل، حمایت از خیریهها بدون هیچگونه چشمداشتی است. تا به حال اپل ۵۰ میلیون دلار کمک به خیریهها انجام داده است. تیم کوک حتی موافقت کرده است که در صفحه خانگی وبسایت اپل، نشان سازمان RED که کارش مبارزه با ایدز است، قرار بگیرد. اپل سابق بر این تنها در دو فاجعه بسیار بزرگ انسانی یعنی سونامی ژاپن و زلزله هاییتی- دست به کار مشابه زده بود.
۸- تقسیم کردن سود سهام اپل: جابز بعد از بازگشت به اپل شرایط بحرانی را تحمل کرد، این شرکت در آن زمان حتی تا مرز سقوط هم پیش رفته بود. این مسئله تأثیر بدی روی جابز گذاشت، طوری که او از دادن حتی یک سنت سود هم به سهامداران اپل متنفر بود.
او دوست داشت سرمایه شرکتش صرف سرمایهگذاریهای کلیدی آتی و یا خریدهای راهبردی شود.
۹- درز کردن اطلاعات از اپل: اگر جابز زنده بود، هیچ کس جرأت حرف زدن در مورد محصولات آینده اپل را نداشت، حتی اگر آن شخص، رئیس شرکت فاکسکان باشد. گرچه حرفهای رئیس شرکت فاکسکان که حاوی اطلاعاتی ناچیز در مورد اپل تیوی بود، تکذیب شده است، اما اگر جابز زنده بود، احتمالا نینجاهایی به سراغش میفرستاد!
۱۰- اشکالات جزئی که در رابط کاربری محصولت اپل وارد شده است: جابز در زمان حیات، با دقت همه زوایای رابط کاربری را بررسی میکرد، او رابط کاربری دوست داشت که از سوی کاربر قابل فهم باشد و از نظر زیبایشناسی بدون عیب باشد. اما در فاصله چند ماه از فوت جابز، مواردی از تسامح به چشم میخورد.
مثلا به اپلیکیشن تقویم نگاه کنید. در نگاه اول ممکن است بیعیب باشد، اما وسطچین نبودن عدد ۱ و روزهای هفته، چیزی بود که جابز قطعا متوجهاش میشد.
در پایان یک مورد دیگر را هم اضافه کنم، تصور کنید که روح جابز مطلع شود قرار است اشتون کوچر در فیلمی در نقش او بازی کند!
توهین به شرکت سامسونگ و گوگل در این پست دور از انتظار است به هر حال رقابت های بین شرکت ها نباید باعث شود یک شرکت موفق اسیایی را این جور تحقیر کنیم باید تاسف خورد
دقت کنید که من دیدگاه جابز را بازتاب دادهام.
از قبر؟ :-))؟
به نظر من خیلی از اینها کارهای خوبی هستش! اگه اچ دی ام آی رو لپ تاپ هاش هم بگذاره با یو اس بی ۳ و بلوتوث رو هم راه بندازه به نظرم کاملا کارهای درستیه و به نفع مشتریه!
استفاده مفرط و نامناسب از ذره بین ، آسیبهای جدی به چشم وارد میکنه…
اگه جابز بود که شرکت دشت الان به قهقرا پیش میرفت یا اینکه تو دادگاه نشسته بود و دعوا میکرد. جابز دیگه فسیل شده بود.
دکتر جان!
در مورد عدم علاقه جابز به کمک به خیریه ها باید بگم که متاسفانه در آمریکا قانونی هست که اکثر خیراتی که شما به موسسات مختلف میدی از مقدار مالیاتتون کم میشه و این مسئله در مورد مالیات افراد ثروتمند که مالیاتهای هنگفتی دارن بسیار بیشتر هم هست و باعث میشه که این افراد به جای دادن مالیات به دولت اون رو دو دستی تقدیم موسسات خصوصی خیریه بکنن و برای خودشون بدون اینکه در اصل ریالی اضافه خرج کرده باشن، محبوبیت و امپراطوری خیریه ای بسازن و دولت هم که از این بابت پول کم میاره فشار رو بر قشر کم درآمد تر که دستی در خیریه نداره وارد میکنه.
اینکه مثلا بیل گیتس یا خیلی های دیگه میان برای شرکت خودشون یک خیریه هم میسازن بخاطر رضای خدا و انسان دوستانه نیست بلکه دردشون اینه که نمیخوان این پول مالیات رو به دولت بدن و میخوان خودشون با دست خودشون خرج کنن و مجبوبیت اجتماعی باهاش کسب کنن. واقعا که ازشون دلم پره…
این چه بدی ای داره مگه؟ دولت با این کارش افراد رو تشویق به کارهای خیریه می کنه. چنین قانونی در ایران هم برای برخی موسسات خیریه وجود داره. این قسمت حرفتون هم که گفتین “دولت هم که از این بابت پول کم میاره فشار رو بر قشر کم درآمد تر که دستی در خیریه نداره وارد میکنه.” خیلی بی معنیه. مثلا دولت چه فشاری میاره؟ میزان مالیات مشخصه و بصورت درصدی از درآمد افراده. همون افراد کم درآمد هم اگه بخوان می تونند به جای مالیات به خیریه کمک کنند. ضمنا میزان کمکهای بشر دوستانه افرادی مثل بیل گیتس خیلی بیشتر از مالیاتی است که آنها باید بپردازند. شما ظاهرا از اون دسته افرادی هستید که همیشه به دنبال توجیهی برای رد کارهای خیریه هستند. یا موسسات خیریه رو متهم به دزدی می کنند یا میگن این وظیفه دولته یا میگن کمکهای خیریه برای خودنماییه و …
صحبتهای علیرضا در مورد مالیاتها تا حدی درست است. برای مثال اگر شرکت من در آمریکا ۱۰۰k$ در آمد داشته باشد بایستی در حدود ۳۰ تا ۴۰ دزصد آن را مالیات بدهم. حال اگر ۲۰k$ را به خیریه بدهم دیگر در آمد شرکت ۸۰k$ خواهد بود. و مالیات روی این مقدار گرفته میشود. حال در هر دو صورت به طور خالص یک مقدار شرکت من سود خواهد داشت.
ولی چرا خیریه, نه مالیات؟ شرکت من از برنامه متن باز postgreSQL برای پایگاه داده استفاده میکند. من میتوانم این مبلغ ۲۰k$ را به این شرکت خیریه دهم تا باعث شود که این شرکت بتواند سریع تر جلو برود و من هم میتوانم موفقیت بیشتری در شرکتم داشته باشم. امروزه اغلب تکنولوژی هایی که استفاده میکنیم حتما از یک پروژه متن باز آمده اند مانند Android که linux میباشد. Apple OS X که unix میباشد و مثالهای بیشمار دیگر. و تمام این پروژهها توسط پولهای خیریه حمایت شده اند. مایکروسافت, گوگل,… هر ساله میلیونها دلار خیریه میدهند. علاوه بر این, شرکتها کمک های مردم دوستانه میکنند که باعث محبوبیت آنها نیز میشود. اگر بیل گیتس پول ها یش را خرج کمک به انسانها نمی کرد و مالیات به دولت آمریکا میداد شاید دولت آمریکا آن را هزینه برای لشکر کشی به جاهای مختلف میکرد. استیو جابز هم مرد بزرگی بود که همیشه چندین سال جلو تر از زمان فکر میکرد و عمل میکرد ولی این دلیلی بر صحه گذاشتن روی تمام کارهایش نیست.به نظر من بیل گیتس هم انسان بزرگی است زیرا که تا چند سال آینده دارایش صرف خیریه خواهد شد اگر چه خیلی از سیاستهای مایکروسافت باعث کند شدن پیشرفت تکنولوژی میشود.
تمام این انسانها کاری کرده اند که امروز مردم زندگی راحت تر و بهتر داشته باشند.
با تشکر,
بسیار زیبا بود. یه نکته:چرا دو ایکن مربوط به چاپ مطلب ودریافت به صورت فایل PDF جابجا هستند؟
احتمالا راست چین شدهاند با توجه به قالب.
جالب بود.
اپل هنوز هم فرصت داره یه استیو جابز جدید داشته باشه.
پست قابل تاملی بود.
عنوان های مورد استفاده در این یادداشت با ادبیات جابز همخوانی ندارند و فقط حدسیاتی هستند که نگارنده ی منبع مورد اشاره ی شما به جابز نسبت داده است به نظرم جابز و تفکر خاصی که داشت فراتر از اپل بود هر چند استیو جابز به احتمال زیاد ته دلش پیشرفت های دیگر شرکت های رقیب را تحسین میکرده ولی چون با منافع شرکت در تضاد بودند طبیعی است برخورد بدی نشان می داد او خوب می دانست بقیه هم دارند سیب خودشان را میسازند و طرح این موضوع که سیب شما شبیه درخت سیب ماست شاید توی دنیای باز این روزها کار سخت و دشواری بوده و هست .
باسلام من با خوندن این مطالب این موضوع به ذهنم خطور میکنه که این اتفاقات رو محصولات اینده اپل تاثیر داره و شاید این تاثیرات رو تو چند سال آینده بشه مشاهده کرد
ba in harfa estenbate man ine ke jobs ye dictatore tamam ayar dar sanate computer bood
این که یه آدم شدیدا بیزینس منی ( اون هم نه از نوع درست حسابیش) مثل جابز رو در حد یک پیامبر بالا ببرن خودش بزرگترین دستاورد تجاری اپله که کل دستاورد های تکنولوژیکش پیش اون ناچیز به حساب میاد. ” اگر جابز زنده بود چنین میکرد و چنان نمی کرد….” حالا جالبه که در اذهان عموم مایکروسافت ( با اون همه سرمایه گذاریهای کلان در امور عام المنفعه ) مظهر سرمایه داریه خونخواره و استیو جابز و شرکت شدیدا انحصار گراش یه نابغه تمام عیاره! کلن هر ایده جدید هم که تو بازار میاد از اپل دزدیده شده!
دکتر جان امیدوارم شما فقط این مطلبو نقل قول کرده باشین و خودت از فت های اپل و جابز نباشی…
مطلب خیلی عالی بود و بیش از حد انتظار من برای یک سایت حتی از نوع جهانیش بود
امیدوارم اینطور مطالب بیشتر مورد توجه قرار بګیرد چون نکات ریز بسیاری دارد
مرسی. هم جالب بود و هم با مزه! با نینجا ها خیلی حال کردم. از دست جابز وسواسی نابغه! D:
تصور میشود که اگر جابز زنده بود، اجازه نمیداد نسخه تکاملنیافته سیری وارد آیفون شود.
اگه اشتباه نکنم درسته که آیفون ۴ اس رو جابز معرفی نکرد ولی موقع معرفیش زنده بود.
کاملا درسته. ضمنا اونجایی که گفته “اپل چنان سیری را تبلیغ میکند که گویی سیری یکی از ویژگیهای کلیدی آیفون ۴S است.” واقعا هم از نظر اپل همینطوره. طبق مصاحبه اخیر تیم کوک در D10 اصلا اون S آخر ۴S برای Siri بوده (در حالیکه S آخر ۳GS به معنای Speed بوده است)
فقط امیدوارم راه این مرد بزرګ که انقلابس در سطخ شرکت داذی ایجاد کرد از بین نرود و فردا روزی با ګوشی ۴ اینچی حالا با هر نسبتی مواجه نشویم
بذتر از اون مثلا ۲ نوع آیفون !
و یا بدتر ساختن یک وسیله مث ګلکسی نوت توسط اپل !
البته در مورد آیپد نسل سوم به نظر میرسد هیچ راه حل بهتری نبوده البته اګر صفحه نمایش IGZO را نشناسیم
منتها شاید کیفیت اونقدر که اپل میخواسته بالا نبوده تا استفاده شود و همانطور که اطلاع دارید فقط سامسونګ تایید تولید را بدست آورده !
جابز هم آدم بوده؛ کامل نبوده؛ خدا نبوده! بس کنید این پرستشها را…
اگر را کاشتیم، هیچ درنیامد.
اصلن مهم نیست این «اگر»ها؛ چون هزاران اگر میتوان ساخت و هیچ نتیجهای هم به دست نیاورد.
هیچ جای مطلب نوشته نشده: «…لزومن بازتاب عقاید نویسنده/… نیست!»
بیماری این روزها (و سالها)ی دنیای دیجیتال اینه که: یا اپل داری یا نه؛ یا میخوای داشته باشی یا نه؛ یا طرفدارشی یا نه…
آدمی که با همهی بزرگیش، خودخواهیش، مخالفت با کار خیر و … شده باشه برتریش،…
درضمن اگر یک شرکت، «درست» باشه، متکی به دیکتاتوری نیست! و تصمیمی که میگیره، برای رسیدن به چیزی «درسته»، نه چیزی که «رییس بزرگ» میخواد یا نمیخواد! یا حتی چیزی که «اون» «میخواست» یا «نمیخواست»، که «هیچ» اهمیتی نداره.
هر کسی هم جای جابز توی فیلمش بازی کنه، نظر جابز در مورد اون بازیگر، بیاهمیت خواهد بود.
دوست عزیز زیاد داغ نکنین!
کسی در حال پرستش نیست! موضوع الگو برداریست! الگو برداری از چیزهای خوب یک مدیر موفق و به گفته لقمان دوری جستن از معایب!
اگر عقلایی و مذهبی هم برخورد کنیم برای پیشرفت باید در حال گذشتگان دقت کرد چنان که در بین آنان زیسته باشیم!
اسم بیماری که جابز داشت دقیقا چی میشه؟ پارانویا؟ توهم؟ اینکه همه دنیا از دست اپل تقلید می کنن واقعا بارز ترین خصوصیت جابز بود!
مریض نبود، خودخواه بود.
«تقلید کردن دنیا از جابز»، «خصوصیت جابز بود»؟!
متاسفانه اگر روح جابز شاهد پیشرفتهای این دنیا باشه در آینده
خواهد دید که اندروید دنیا رو تسخیر کرده و خواهد کرد.
طفلکی مثل فر فره باید تو گور بلرزه.
دکتر چرا فکری به حال نسخه موبایل وبلاگ نمی کنید؟ من می خوام عکس ها رو به سایز واقعی ببینم و گهگاهی هم به نسخه دسکتاپ دسترسی داشته باشم، چرا این کارو انجام نمی دین؟ نکنه شما هم مثل اپل معتقد به محدود کردن کاربر هستید؟؟؟ رسیدگی کنید لطفا
مشکل اینه که خیلیها در ایران وقتی نسخه موبایل سایت را میبینن دوست دارن عکسها را کوچکتر ببینین. در فکرش هستم و در حال انجامه، ولی طول میکشه.
سلام . شما چرا از wptouch pro برای نسخه موبایل استفاده نمیکنید؟ خوبی این افزونه این است که راست چین هم ساپورت میکنه و میشه به صورت یک وب اپ روی گجت نصبش کرد و کار باهاشم خیلی راحت تره. روح جابز هم هر وقت خواست با موبایل ۱پزشک رو بخونه از رابط کاربری فعلی تو گور نمیلرزه :دی
دکتر مدت هاست که تیتر مطالب رو از طریق فید دنبال میکنم و واقعا رغبت به باز کردن هیچ کدومشون نداشتم چون همشون به نوعی تعریف و تمجید از اپل و یا استیو جابز بودن ولی این مطلب در نوع خودش متفاوت بود چون با یک دیدگاه انتقادی به اپل نگاه میکنه (ولی باز هم نه جابز!)
کلا بیاید این رویه بت سازی رو کنار بگذاریم. جابز مدیری فوق العاده و یکی از بهترین رهبران تکنولوژی جهان بود ولی فراموش نکنیم همین جابز زمانی از بیل گیتس شکست خورد و در زمانی به موفقیت رسید که بیل گیتس کناره گیری کرد. حالا منظورم این نیست که بیاید از بیل گیتس بت بسازیم ولی حرفم اینه که آسمون سوراخ نشد و فقط جابز افتاد پایین! انسان های بزرگ دیگری هم بودن و هستن.
USB3.0 رو هم اضافه کنید اگه قرار باشه لپ تاپ های جدید داشته باشن. تا اونجایی که میدونم جابز اصلا از این خوشش نمیومد.
استیو جابز بارها و بارها نشون داده در بازه های زمانی مختلف نظرش نسبت به یک ایده متفاوت بوده و حتی از نظرش برگشته و ۱۸۰ درجه عملکردش رو تغییر داده . نمونه اش تبلت آیپد
وسطچین نبودن عدد ۱ و روزهای هفته؟ من هنوز هم با دقت زیاد در اپلیکیشن تقویم چیزی متوجه نشدم. اینها که وسط چین هستند. میشه بیشتر توضیح بدید؟
روزهای هفته کمی به راست تمایل دارند. احتمالاً منظور دکتر از وسطچین نبودن عدد ۱، مربوط به عدم تطابق امتداد خط عمودی عدد ۱ و نقطهی زیر آن است. از لحاظ منطقی شکل فعلی صحیح است چرا که با در نظر گرفتن زایدهی بالای این عدد در سمت چپ، به همین شکل وسطچین میشود. ولی از لحاظ زیباییشناختی بهتر است که خط عمودی عدد یک وسط باشد نه کل شکل عدد.
از همه بدتر مورد آخریه :دی
بعد از مدتها سری به وبلاگ شما زدم جناب دکتر و بد ندیدم که نظری هم ارسال کنم. به زعم بنده شاید بسیاری از این تغییرات تن استیو جابز را در گور بلرزاند، اما این الزاماً به معنی اشتباه بودن آنها نیست. کمک نکردن به خیریهها و یا تغییراتی که ذکر فرمودید شاید در این دسته قرار گیرند. روحیهی دیکتاتوری استیو جابز اپل را از سراشیبی سقوط نجات داد، اما شاید اکنون با مدیریتی بهتر، بتوان سرعت رشد این شرکت را دو چندان نمود. شاید اپل با چند سال دیگر تحت مدیریت استیو جابز، دوباره به سراشیبی میافتاد. این چیزی است که احتمالاً تحلیلگران بازار اپل پیشبینی کردهاند و تصمیم به اینگونه تغییرات گرفتهاند.
همچنین گرچه شما صرفاً نقل قول نمودید، اما ادعای تقلید و دزدی گوگل از اپل به نظر بنده بسیار سطحی و غیرقابل قبول است. بحث در این زمینه طولانی بوده و مستلزم مد نظر قرار دادن نکات زیادی است. اما به طور کلی واقعیت عکس این است. یادمان نرود که استیو جابز نه یک مخترع، بلکه تنها یک بیرنسمن موفق بود که توانست فنآوریهای موجود را تجاری کند. البته این قابل ستایش است، ولی فنآوریهایی که اپل وارد بازار کرد، همه قبلاً وجود داشتند و اپل تنها روش ارائهی آنها را به کاربران تغییر داد تا کاربران عادی توانایی استفاده از آنها را داشته باشند و به این طریق باعث شد که این فنآوریها در بازار جا بیفتند و سایر تولیدکنندگان به فکر ارائهی محصولات مشابه بیفتند. این موضوع باعث شد که برخی کاربران به اشتباه فکر کنند که اپل مبدع اینها بوده است. نمونههای زیادی هم میتوان نام برد از گوشی و تبلت تا سیستمعامل، تلویزیون هوشمند و غیره.
امیدوارم همیشه موفق و سلامت باشید.
خب مثل جابز مگه چند تا می تونن باشن
درسته که اون رفته ولی این نوع تفکرش در اکثر مواقع منطقی بوده کاش خط مشی او نرو رعایت می کردن
من خودم یکی از استفداه کنندگان از آندرویید هستم و از قیمت های گزافی که برای اپل دریافت میشه اصلا دل خوشی ندارم
درکل به نظر من هر چیزی در یک حد معقولی جای برای هزینه کردن داره حتی اگر من درآمد بسیار بالایی داشته باشم ولی برای هر چیزی به اندازه معقولش باید هزینه کرد و اینکه این هزینه چه توجیهی داره
ولی به جابز و شخصیت خاصش بسیار علاقه مند بودم
ممکن است برخی از موارد فوق درست باشد (علی الخصوص توجه به جزئیات)، ولی الان راهبری اپل در دست کوک است و او باید مسیرهای بعدی زا تصمیم بگیرد، نه مرحوم جابز
حضور جی فریمن معروف به ساؤریک در مراسم wwdc را هم باید به این لیست اضافه کنید. تا جاییکه یادمه کابز مخالف جیلبریک کردن بود
ببخشید منظورم جابز بود. با کیبورد گوشی اشتباه تایپی زیاد میکنم!
بنظر من استیو نه تنها دیکتاتور نبود بلکه یک آدم با طرز فکر بسیار باز بود. اون از هرکس فقط کاری که واسش استخدام شده بود رو میخواست. اگه کتاب زندگینامش رو بخونید متوجه میشید. درسته چیزی اختراع نکرد اما تحول های بسیار مثبتی ایجاد کرد. اگه همون آیفون عرضه نمیشد ، اندروید و سیمبین ۳ هیچوقت بوجود نمیومدن. هنوز مایکروسافت مشغول ویندوز موبایل ۶.۵ بود!!! با اینکه خود من هنوز با هیچ تبلتی کار نکردم ولی نگرشی که بوجود آورد با سیاست بازاریابی جذابش بخوبی اپل رو به یک غول تبدیل کرد.
چرا سوزن شما طرفداران اپل روی یک سری موضوعات و بحث های تاریخ گذشته گیر کرده است و ذهنیت خود را بروزرسانی نمیکنید؟
اگر آیفون نبود، اندروید بوجود نمیومد؟!!! مگه اطلاع ندارید که پروژه اندروید از ۲۰۰۳ کلید خورد و از ۲۰۰۵ تحت مالکیت گوگل دراومد؟ و آیفون در ۲۰۰۷ معرفی شد؟ پس روی چه حسابی میگید اگر آیفون نبود اندروید هم نبود؟!!
آیا ویندوز موبایل از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ نسخه جدید نداده بود؟ و این روند ادامه نداشت؟ پس چطور میگید که اگر آیفون نبود الان ویندوز موبایل در این ۵ سال روی همون نسخه قدیمی مونده بود؟!!!
چرا مثل جابز متوهم فکر میکنید که همه دنیا منتظر اپل بودند؟ چرا فکر میکنید که همه بیکار نشسته بودند و هیچ حرکتی نمیکردند تا اپل همه چیزهای جدید را اختراع و کشف کند؟
البته این رو قبول دارم که اپل بطور متفاوتی به مدت موقت بازار را در دست گرفت، اما الان اکثریت بازار از دستش خارج شده.
بهرحال هر دزد و دیکتاتوری میتونه در مدت کوتاهی موفق و یا حتی محبوب بشه، اما هر چیزی پایانی داره و پایان اپل (بخصوص با مرگ جابز) خیلی نزدیک تر شده.
ببخشین دکتر شما از مردم نظرسنجی کردین که میگین «کاربرا دوس دارن سایز کوچیک عکس رو ببینن»؟ بله منم دوس دارم سایز کوچیک ببینم اما سایز بزرگ دانلود کنم. یه لینک به صفحه دسکتاپ که شق القمر نیست که؛ لینکشو همین پایین بذارین. والا حوصلم از این قالب تک رنگ و بدون هیچ سرگرمی ای سررفته؛ چون من بیشتر کارمو با موبایل انجام میدم. ممنون
یاد روزهایی میافتم که رییسم چند هفته به مسافرت خارج از کشور میره و اونوقت میتونم کارها رو بدون دخالتهای سلیقهای و بیجای اون پیش ببرم، طوری که خودش هم بعد از برگشت از سفر شگفت زده بشه و از نتیجه راضی باشه.
شاید گاهی اوقات برای پیشبرد هدفی لازم باشه افراد کوتهفکر و متعصب از دخل و تصرف در امور کنار بمونن. برای پیشرفت باید محدودیتهای سلیقهای رو برداشت و ریسک کرد. و این روحیه حساس و وسواسی جابز مانع این حقیقت برای اپل بود.
البته از اینکه این وسواس جابز گاهی اوقات بسیار بهجا بود شکی نیست، و همه ما سلیقه او رو تحسین میکنیم. اما خوب…!
دکتر متوجه این قسمت نشدم !
“دیگر خبری از پرخاشهای او با کارکنان اپل یا پاسخهای او شبانگاهی به او ایمیلهای دریافتی نیست.”
“یا پاسخهای او شبانگاهی به او ایمیلهای دریافتی نیست”
؟!
شب نصفه شب پیش مییومد به بعضی از ایمیلها جواب نابهنگام میداد.
بله واقعا اعتقاد و اصولی که جابز به اون معتقد بود و هرگز در این موارد از اصول خودش کوتاه نمی اومد باعث شد اپل به اینجا برسه اما با خوندن این مطلب اینطور به نظرم رسید که دیری نخواهد پایئد که محصولات اپل هم کیفیتشون رو فدای کیمیت و سود بیشتر کنن و واقعا همون اتفاقی می افته که در تیتر مطلب ذکر شد…
دکتر منظور محمد رو متوجه نشدین؛ جمله بندی پاراگراف اولتون اشتباهه؛ اصلاحش کنید، این طوری: پاسخ های شبانگاهی او به ایمیل های دریافتی…
آخی استیو 🙁
ولی معتقدم مهم نیست که تنش تو گور بلرزه یا نه مهم اینه که مدیر جدید چنین تصمیمی گرفته. مدیر جدید روش جدید داره و یک شرکت همیشه نیاز به روشهای جدید داره
دزدی؟ 🙂 خودش که از اول با دزدی از وزنیاک شروع کرد…..
جابز دزد بزرگی بود که همه رو به دزدی متهم میکرد تا کسی متوجه دزدی خودش نشه.
جابز طراح فوق العاده ای است.روحش شاد
Steve Jobs’o suzondan!
Dar guri niss’ ke bekhad tosh belarze!!
بابا اشتون بچه باحالیه . من خوشم میاد ازش .
مجیدی جچان کم مونده مجسمه استوی رو بزاری جلوت واسش خم و راست شی؟
آخه یه مطلب چه قدر میتونه تعریف و تمجید باشه؟
بابا یکم واقع گرایانه مطلب بزارید و اپل رو نکنید خدای همه چیز
روحش شاد
سلام دکتر جان
در مورد خیریه و داستان RED
فکر می کنم همکاری شون قبل از مرگ استیو بود ، چون آیپاد شافلِ (نسل قبلی ) قرمز (خیلی قرمز که برای مبارزه با ایدز و اینا بود) تولید شده بود ، که شاید حدودا ۲ سال پیش باشه!
واقعا مطلب مزخرفی بود!دیگه حالم از اپل و جابز به هم میخوره..میشه دیگه چیزی از این یارو نگی؟
استیو جابز؟؟؟؟؟؟؟؟
خب اون که مرد تموم شد رفت
العان کوک ریسه و براش آرزوی موفقیت میکنیم و امیدواریم هی ور نداره اتهام دزدی بزنه به اینو اون والله به خدا
حتما جابز تو فکرش بوده خدا هم عالم هستی رو از ایده های اون دزدیده و ساخته
در ضمن اینکه یه شرکت بیاد بره پول بده به خیریه بهتره یا بده به کاخ سفید بزنن به بدنشون حال کنن؟؟
دوما ما ایرانی هستیم و کاری نداریم دولت آمریکا چجوری پول و مالیات میگیره
ممنون دکتر از مطلبتون
ولی جابز خیلی غ.ل.ط میکنه به سامسونگ میگه “عروسک خیمه شب بازی گوگل” .
خدا بیامرزتش مرد فوق العاده ای بود
به نظرم جابز واقعا یک استثنا بود و نظیرش رو حالا حالا دنیا به خودش نمی بینه
یارو خودش شاهدزد بوده بعد میگه گوگل دزده! سنگ پای استیو