رادار با وضوح بالا که از یک مایلی یک قطره باران را رصد می‌کند!

در جریان یک تحقیق علمی که با همکاری چند مؤسسه پژوهشی و به رهبری آزمایشگاه تحقیقات دریایی NRL انجام شد، پژوهشگران توانستند نوعی رادار داپلر با وضوح بالا را رونمایی کنند که آنقدر دقیق است که می‌تواند قطرات تک تک باران را در جو زمین از فاصله دور تشخیص بدهد.

باران

البته پیش از این هم ناسا برای رصد ذرات بسیار ریزی که به دنبال پرتاب شاتل‌ها به فضا از آنها جدا می‌شد، از رادار داپلر استفاده می‌کرد.

راداری که درست شده، 3 مگاوات قدرت دارد، پهنای باریکه آن 0.22 درجه است و می‌تواند از فاصله 800 متری با دقتی که گفته شد، عمل کند.

با این رادار می‌شود، شبیه‌سازی بسیار دقیقی از یک ابر را که اندازه‌اش به اندازه یک اتوبوس کوچک (تقریبا 14 متر مربع) است، از فاصله 2 کیلومتری ایجاد کرد، به این ترتیب می‌شود رفتار و خصوصیات قطرات باران را که اندازه‌شان بیشتر از 0.5 میلیمتر باشد، مورد بررسی قرار دارد.

رادار,باران

دانشمندانی که در این کار سهیم بودند، تخصص‌های مختلفی داشتند، از دانشمندان دینامیک و فیزیک ابرها گرفته، تا تئوری رادار و طراحی.

– عکس اول تزئینی است، این عکس صحنه‌ای از فیلم Sin City است.

منبع

3 دیدگاه

  1. این کار خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی شاهکاره … یعنب میدونید .. فاصیه زمانی بین موجوهایی که انعکاس میابند 0.0000000000000 ثاینه هم کمتر است … یعنی کوچکترین نویز و برفکی هم ندارند که این همه دقت دارند …. ماشا الله الکترونیک آنالوگ …

  2. احتمالاً این تکنولوژی هم دیگه برای سازمانها و سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی کهنه شده بود که ازش رونمایی شد. من مطمئنم اونا در حال حاظر به پیشرفته تر از این مجهز شدن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]