عکسهای جعلی مشهور تاریخ

ویرایش کردن عکسها و درست کردن عکسهای جعلی این روزها کار بسیار آسانی است، هر کسی میتواند با فتوشاپ تغییراتی در عکسها بدهد، اما از سوی دیگر در عصر اینترنت، ماه زیاد پشت ابر پنهان نمیماند و معمولا عکسهای جعلی جنجالی بعد از مدتی افشا میشوند.
اما همیشه اوضاع به همین ترتیب نبوده است، در این پست، نگاهی میاندازیم به تاریخچه عکسهای جعلی، عکسهایی که در زمانهای قدیم، گاهی خیلی هم جدی گرفته میشدند و بعضی از آنها از آنچنان اعتبار تاریخی برخوردارند که ما هنوز هم آنها را اصیل تلقی میکنیم. در پایان پست، دو سه عکس جعلی مشهور دوره خودمان را مرور خواهیم کرد.
نخستین عکس جعلی:
در سالهای دهه ۱۸۳۰ میلادی، بسیاری از مخترعات در پی آن بودند که روند عکاسی را تکامل دهند، یکی از آنها «هیپولایت بیراد» بود، او گرچه به توفیق زیادی در کارش دست پیدا نکرد، اما عکسی گرفت که در پشت آن به دروغ نوشته بود، این مخترع به خاطر سرخوردگی از اختراعی که به نام کس دیگری ثبت شده، خودش را غرق کرده و این تصویر جنازه او در مردهشورخانه است!
نخستین عکس جعلی، چیزی جز یک ژست دروغین جلوی دوربین نبود.
نخستین عکس از روح!
در سال ۱۸۶۱ ویلیام مملر عکسی از خودش گرفت که در آن محو افتاده بود، خودش اعتقاد داشت که گرفته شدن این عکس حاصل یه اشتباه ناخواسته بوده است، اما دوستان مملر گفتند که در این عکس شبیه پسرعموی فوتشدهاش افتاده است و به زودی شایع شد که برای نخستین بار عکسی از یک روح گرفته شده است.
عکس زیر در سال ۱۹۷۱ گرفته شده است و در آن مری تاد لینکلن -بیوه آبراهام لینکلن- را در جلوی عکس و شبح همسر فوتشدهاش را در پشت میبینید.
عکسی از جنازه لینکلن:
بعد از اینکه در سال ۱۸۶۵ لینکن ترور شد، به کسی اجازه داده نشد که از پیکر او عکس بگیرد، اما عکاسان هنرمند بیکار ننشتند و این عکس را خلق کردند که خیلیها هنوز گمان میکنند که عکس واقعی اوست!
البته لینکلن پرتره مشهوری هم دارد که در واقع حاصل ترکیب عکس سر او با بدن «جان کالهان» – رهبر جنوبیها – است.
پریها:
در دهه ۱۹۲۰ زمانی که این عکسها درست شد، برخیها واقعا گمان میکردند که عکسها واقعی هستند.
هیتلر در دوره کودکی:
در سال ۱۹۳۳ این عکس در انگلیس و آمریکا دست به دست میشد. شایع شده بود که این عکس هیتلر در دوره کودکی است ولی در واقع این عکس حاصل دستکاری عکس یک کودک دوساله زیبا به نام «جان می وارن» بود، مادر این طفل را تصور کنید که عکس دلبندش را با برچسب عکس هیتلر شیطانصفت در دست مردم میدید.
عکس جعلی
هیتلر در دوره کودکی
عکس واقعی کودکی که به عنوان هیتلر جا زده شده بود
سربازان قهرمان یا غارتگر:
این هم عکس مشهوری که در سال ۱۹۴۵ گرفته شده است و سربازان روسی را در حال برافراشتن پرچم شوروی بر فراز ساختمان پارلمان آلمان نشان میدهد، اما قبل از انتشار عکس، تصویر ساعت روی دست راست یک سرباز روس حذف شد، دلیلش هم این بود که تصور میشد مردم با دیدن این عکس و دیدن ۲ ساعت در دست راست و چپ این سرباز گمان کنند که او دزدی کرده است.
عکس بانوی شبحی رینهام هال:
این عکس در دوره خودش بسیار مشهور بود، این عکس را دو عکاس مجله کانتری لایف به نامهای کاپیتان پرواند و ایندره شیرا از راهپله عمارت رینهام هال در Norfolk در سال ۱۹۳۶ گرفتند.
عکس هیولای دریاچه نِس:
این عکس را یک جراح انگلیسی در سال ۱۹۳۴ گرفته است. سالهای زیادی مردم تصور میکردند که هیولایی در دریاچه نس وجود دارد، اما شواهدی برای این امر وجود نداشت، تا اینکه این عکس گرفته شد، عکسی که به زودی مشخص شد جعلی است و با استفاده از یک زیردریایی اسباببازی که سری هیولاشکل روی آن نصب شده بود، گرفته شده است.
بیلی مِیِر یکی از مشهورترین متقلبان در زمینه ایجاد عکسهای جعلی از یوفوها بود، او حدود ۱۰۰۰ عکس جعلی و تعداد زیادی فیلم و فایل صوتی جعلی در این مورد ایجاد کرد.
عکس گربه عظیمالجثه:
این عکس در سال ۲۰۰۰ بسیار مشهور شد، عکس ابتدا در اینترنت مورد توجه قرار گرفت و به زودی به مجلات و روزنامهها و شوهای تلوزیونی Tonight Show و Good Morning America هم راه یافت، تا اینکه در سال ۲۰۰۱ بالاخره مشخص شد که شخصی این عکس را با کامپیوتر ویرایش کرده بود و برای تعدادی معدودی از دوستانش برای شوخی فرستاده بود.
توریست بدشانس:
چند روز بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱، شایع شد که در آوار برجهای تجارت جهانی دوربینی یافت شده است و در این دوربین این عکس پیدا شده است. اما به زودی با دلایلی متعدد، فتوشاپی بودن عکس رو شد، لباسی که توریست به تن دارد، جهت برخورد هواپیما و اینکه هواپیمایی که به برج خورد بویینگ ۷۶۷ بود و نه بویینگ ۷۵۷ در این عکس، همه اینها مشخص کردند که عکس واقعی نیست.
این عکسها را یک توریست اهل مقدونیه به نام پیتر استاکد در سال ۹۷ گرفته بود و بعد از حادثه ویرایش کرده بود.
ناداوری:
روزنامه AS در فوریه ۲۰۱۱ عکسی از مسابقه فوتبال بارسلونا و اتلتیکو بیلبائو منتشر کرد که در آن ادعا شده بود، گل تیم بارسلونا آفساید بوده است، در واقع مدافع تیم حریف به صورت دیجیتالی در عکس حذف شده بود.
چند سال پیش در یک پست دیگر تعداد دیگری از عکسهای جعلی و ویرایششده مشهور را منتشر کرده بودم ، توصیه میکنم آن پست را هم ببینید.
یه مجموعه کتابایی بودن به اسم عجیب تر از عجیب و فراتر از باور و …عکس هیولای دریاچه تس تش بود با کلی قصه های پر آب و تاب…
:))))
آره، اتفاقا منم یاد اون کتاب عجیب تر از علم افتادم.
جدا از بحث راست و دروغ بودن؛ دوس داشتم و از خوندن ماجراهاش لذت می بردم
–
ممنون دکتر
این پستتون منو یاد یه پست قدیمی که یه جایی تو نت خونده بودم انداخت!
با این عنوان: “دروغ هایی که اینترنت یادم داد!”
اون عکس آخری خداااا بود
عجب کلاشی بوده جعل کننده ی اون 😐
مقاله بسیار جالبی بود… ممنون
ممنون بابت گرداوری!
ولی اون یارو عجب حوصله ای داشته هزار تا فیلم و عکس جعلی برای یوفوها درست کرده! 🙂 خیلی دوست داشته یوفوها واقعی باشن
بسیار عالی بود …
لذت بردیم 🙂
خوشم اومد باحال بود
tnx
خیلی جالب بود 🙂
مطلب سرگرم کننده و جالبی بود.
آقاى مجیدى در لینکى که براى عکس هاى جعلى اى که چند سال پیش منتشر کرده بودید عکس آخر مربوط به جورج بوشه … تو این عکس فرمودید عکس دست کارى شده و بوش در عکس حضور نداشته ، که با کمى دقت در چهره ى سربازان پشت سر بوش متوجه میشید که تصویر سه تاشون سه بار تکرار شده !!! و درواقع در عکس اصلى بوش حضور داشته و در عکس جعلى حذف شده !!!
خیلی معرکه بود آقا.
جمعآوری این عکسها نشان از حرفهای بودن شما تو وبگردی داره :دی
چاکرم