مستندهای نامزدهای اسکار امسال

8

نویسنده مهمان: یوسف اسفندیاری: 5 مستندی که امسال نامزد اسکار در بخش مستندهای بلند شده‌اند، هر کدام به خوبی قدرت فیلم مستند را نشان می‌دهند. یکی از آنها باعث تغییر قانونی در پنتاگون شد و دیگری می‌تواند احتمالا باعث تغییر برخی از سیاست‌های اسرائیل نسبت به فلسطین شود، مستند دیگر هم توانسته است بعد از 40 سال خواننده‌ای فراموش‌شده را دوباره احیا کند.

در ادامه مطلبی خلاصه و مفید، برای راهنمایی مستند های ذکر شده است.

1- پنج دوربین شکسته –  5 Broken Cameras

یکی از کارگردان‌های فیلم، اولین دوربین فیلمبرداری خانگی‌اش را در سال 2004 برای فیلمبرداری تولد چهارمین فرزندش خرید. اما کم کم با همین دوربین طی سفرهایی به روستای خود در فلسطین، مشغول به فیلمبرداری از اهالی روستا و فامیل و زندگی شخصی آنها شد. این روستا که سال‌ها درگیر مبارزه بدون خشونت با اسراییل بوده است، در همان سال‌ها اسرائیل شروع به شهرک‌سازی در این منطقه کرد. او طی 4 سال بعدی، 4 دوربین دیگر برای فیلمبرداری خرید، اما در نهایت هر کدام از آنها توسط سرباز‌های اسرائیلی طی تظاهرات شکسته شد یا به آنها شلیک شد.

مستند ساز به خوبی توانسته با استفاده از فیلم‌های خانوادگی، نوعی ژورنالیسم قدرتمند را به تصویر بکشد. این فیلم نشان‌دهنده عجین شدن مبارزات با زندگی روزمره و خانوادگی فلسطینی‌ها است. دستگیری دوستان یا تولد فرزندان هر دو اتفاقی عادی برای اهالی آنجا و در کل فلسطین شده است.

پنج دوربین شکسته

به علاوه این فیلم مستند، فیلمی است درباره خانه او و تهدیدی که همیشه در معرض آن است.

2-دروازه‌بانان The Gatekeepers

این مستند داستان شکل‌گیری و فعالیت‌های «شین بت» -پلیس مخفی اسراییل- را از دیدگاه 6 نفر از رؤسای این سازمان مخوف، روایت می‌کند.
مستندساز همین که توانسته این 6 نفر را جلوی دوربین بنشاند، کار بزرگی کرده است. همانطور که این فیلم نشان می‌دهد، عقاید اینها تأثیر مستقیمی بر روابط اسرائیل و فلسطین داشته و مستندساز بدون جانبداری از گروه خاصی، به طور یک ناظر کاملا بی‌طرف این مستند را ساخته است. فیلم هوشمند، پر از مصاحبه و کمی تا قسمتی افشا کننده است.

دروازه‌بانان

3-چگونه با وجود طاعون زنده بمانیم How To Survive a Plague

فیلمی درباره فعالان مبارزه با بیماری ایدز است. این مستند، توسط فیلم‌های آرشیوی، تاریخچه‌ای دو گروه عمده مبارزه با ایدز را به تصویر می‌کشد. گروه‌هایی که از همان سال‌های اول، فعالیت خود را شروع کرده بودند.

چگونه با وجود طاعون زنده بمانیم

کارگردان با فیلم‌های آرشیوی یک درام کامل خلق کرده است. نکته دیگر جنبه الهام‌بخش و مثبت‌اندیشی است که در سرتاسر فیلم به چشم می‌خورد. در لحظه‌هایی از فیلم، القای مؤثر حس شادی یا غم، اشک بیننده در می‌آید. در آخر بیننده شاهد یک تاریخچه شگفت‌انگیز از افرادی است که با تمام وجود تلاش می‌کنند تغییری در این دنیا به وجود بیاورند.

4-جنگ نامرئی The Invisible War

مستندی افشاگرانه در موضوعی بحث برانگیزِ تجاوز و آزار جنصی زنان در ارتش آمریکا. در این مستند با زنانی مصاحبه می شود که نه‌تنها یک بار، بلکه چندین بار مورد تجاوز و آزار جنصی قرار گرفته‌اند.

جنگ نامرئی

در حالی که بعضی از مستندها تنها تاریخچه چیزی را نشان می‌دهند و بعضی دیگر علت رویداد خاصی، این مستند عملا باعث بهبود و تغییر شده است. با پخش این مستند، پنتاگون اقدام به تغییر قانون آزار جنصی زنان، کرده است. البته همانطور که در این مستند نشان داده می‌شود، بحث فرهنگی هم نقش عمده‌ای در این رفتار دارد. به هر حال این مستند به خوبی قدرت این رسانه را برای تغییر نشان می‌دهد.

5- در جستجوی شوگرمن Searching For Sugar Man

در سال 1970 خواننده‌ای به نام «رودریگز» آلبومی را منتشر کرد که با وچود استقبال منتقدان، هیچ موفقیت تجاری در آمریکا پیدا نکرد. اما به گونه‌ای آلبوم او به آفریقای جنوبی راه پیدا کرد و شهرتی باورنکردی در آن کشور به دست آورد. در این مستند «مالیک بنجلول» سوئدی به دنبال این خواننده که همه فکر می‌کنند خودکشی کرده، می رود.

در جستجوی شوگرمن

داستان رودریگز کاملا مشابه افسانه پریان است. اصلا باور کردنی نیست. این مستند از زمان اکران در جشنواره ساندنس تا حالا که نامزد اسکار شده همه جایزه‌ها را گرفته است. فیلم شبیه هیچ مستند موسیقی دیگری نیست و بیشتر یک مستند معمایی است تا موسیقی. فیلم چنان داستان باورنکردنی دارد که تا دیده نشود کسی آن را باور نمی‌کند.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از امتیازبندی جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرح

فهرست فیلم های برتر سال ۲۰۲۲ با استفاده از اطلاعات زیر تدوین شده است:۱-جوایز اصلی اهدا شده در جشنواره های مطرحی چون کن، ونیز، برلین، ساندنس و...۲- جوایز انجمن های منتقدانی چون نیویورک، لس آنجلس، واشنگتن دی.سی و...۳-فهرست فیلم…

محصولات باورنکردنی که اپل در آینده عرضه خواهد کرد (شوخی با اپل – گالری عکس)

رونمایی از اپل ویژن پرو با قیمت و پیچیدگی‌های خاص خودش باعث شد که دست طنزپردازان در شوخی با اپل بازتر شود.به راستی اگر اپل سال‌های بعد بخواهد در زمینه‌های متفاوت فعالیت کند آنها را چطور رونمایی خواهد کرد. چه توصیف‌هایی برای آنها ردیف…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

این عکس‌ها را ببینید تا تصدیق کنید که افسوس‌ها (حسادت‌های) اینستاگرامی ما بسیار اوقات درست نیستند!

هر کسی ممکن است طور خاصی از اینستاگرام استفاده کند. یکی صفحات خبری را دنبال می‌کند، دیگری بیشتر صفحات کاری یا سرگرمی را. یکی به اخبار و عادات سلبریتی‌ها علاقه دارد و برخی‌ها هم همه آشنایان و اعضای خانواده و دوستان قدیم و جدید را دنبال…

طراحی‌ها و معماری‌های نبوغ‌آمیز و عالی که باید تحسین‌شان کرد

همان طور که در برخی پست‌های قبلی از طراحی‌ها و معماری بد گفتیم (در اینجا و اینجا برای مثال) سوی مخالف آنها هم وحود دارد. یعنی طراح یا معماری صنعتی به کاربرد و جنبه زیباشناختی اماکن و اشیا دقیقا فکر کرده و چیزی دلخواه و هماهنگ با محیط پدید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ / ویدیوهای دیدنی /بهترین فیزیوتراپی تهران /خرید سیفتی باکس / کمربند پلاتینر / محصولات پوستی بیوآکوا رو تا 60 درصد تخفیف از فروشگاه رومدباش بخر / ویکی درمان / عمل بینی /خرید پروتز مو / دوچرخه تاشو /حرف آخر /قرص لاغری /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /آموزش تزریق ژل و بوتاکس /چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم /شیشه اتومبیل /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /داروخانه آنلاین تینا /
8 نظرات
  1. شهاب الدین می گوید

    واژه جنصی فیل.تر شده یا برای سایت ممکنه مشکل ساز باشه که اینگونه نوشتید؟ تو سایت‌های زیادی این لغات را به صورت صحیح‌شان دیده‌ام.

    1. فرانک مجیدی می گوید

      بله، این لغت جزو کلمات حساسیت‌زاست متأسفانه و به عمد برای جلوگیری از دردسر، این‌طور نوشته شده.

  2. رقیه می گوید

    سلام.مطلب خیلی خوبی بود.به همین دلیل دقیق تا آخرش رو خوندم و همین باعث شد به دو تا غلط املایی بخورم.فکر میکنم برای خواننده شما این غلط های املایی آزار دهنده باشه.

  3. vahid می گوید

    جالب بود مرسی

  4. امین می گوید

    سلام. نمی دانم قبلا هم شما این کار رو کرده بودید یا نه ولی امروز که دیدم برای نام فیلم‌ها هم فارسی و هم انگلیسیشو نوشتید و هم لینک دادید به IMDB برای هر فیلم واقعا لذت بردم. بسیار کار حرفه‌ای و پسندیده‌ای هستش. فقط ایکاش جوری لینک می‌دادید که کلیک روی لینک توی تب جدید باز می‌شد.

    موفق باشید و شاد.

  5. فرانک مجیدی می گوید

    بله. ما همیشه به آدرس آی‌ام‌دی‌بی و نام انگلیسی فیلم ها در تمام نوشته‌ها و پرونده‌های سینمایی اشاره کرده‌ایم. ممنون از پیشنهاد خوب‌تان 🙂

  6. هومن می گوید

    سلام
    خیلی خوبه این ریویو و معرفی از فیلمها می زارین ولی مثلا این مستند ها هم سخت گیر میاد و بعد زیرنویسشم که دیگه هیچی … اگه میشه یه لینک حداقل از زیرنویسشون بزارین یا یه جا واسه دانلودشون معرفی کنید…
    ممنون

  7. احمدرضا می گوید

    من مستند پنج دوربین شکسته و جنگ پنهان را دیده ام… بسیار عالی و دیدنی هستند. البته ساده انگاری است اگر فکر کنیم پنج دوربین… می تواند در سیاستهای اسرائیل تاثیر بگذارد…

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5