اولین همایش تخصصی نرم‌افزارهای موبایل و موبایل وب ایران

به عنوان کاربر یک گوشی هوشمند یا تبلت، هر زمان که اپلیکیشنی با کیفیت خوب، رابط کاربری کارا و محتوای غنی و متناسب با نیازتان نصب می‌کنید، شاید به این فکر بیفتید که آخر چه کسانی با چه انگیزه‌هایی، روزهای زیادی، وقت خود را صرف نوشتن و آماده کردن چنین اپلیکیشن‌هایی می‌کنند!

همان طور که در پست قبلی اشاره کردم، مدت‌هاست که نوشتن اپلیکیشن تبدیل به یک صنعت بین‌المللی شده است. اپل تا به حال دو میلیارد دلار، به توسعه‌دهندگان اپلیکیشن پرداخت کرده است، میزان نصب اپلیکیشن در گوگل پلی و بازارهای دیگر اپلیکیشن‌های اندروید سر به فلک می‌زند و تازه باید درآمد ناشی از آگهی‌های مستقیم و غیرمستقیم را به حساب آورد.

در این میان سهم کشور ما و توسعه‌دهندگانش چیست؟

باید اعتراف کنیم که هنوز در کشور ما شرکت‌های نوپا برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های موبایل، به صورت تمام عیار رشد نکرده‌اند. البته کم نیستند افراد علاقه‌مند و گروه‌های دوستان یا شرکت‌هایی که تجاربی در برنامه‌نویسی دارند. اما فرضا شما نمی‌توانید ده شرکت را فهرست کنید که با مراجعه به آنها بتوانید به سادگی ایده خود را اپ کنید یا برای وب‌سایت خود اپلیکیشن سفارش بدهید. در واقع در بازه زمانی حاضر، همه در حال کسب تجربه هستند.

اشتباه نکنید! نوشتن اپلیکیشن مترادف با برنامه‌نویسی نیست! برای خلق نرم‌افزارهای موبایل، درست مانند صنعت‌های دیگر، باید مجموعه‌ای از افراد و مهارت‌ها در کنار هم قرار بگیرند و رشد کنند:

– ایده‌پردازان: آنهایی که نیاز مردم را شناسایی می‌کنند، ایده‌های بکر دارند و در شرایطی که ممکن است برخی تصور کنند همه اپلیکیشن‌های مهم قبلا نوشته شده‌اند و دیگر کار جدیدی نمی‌شود کرد با ایده‌های خود دیگران را شگفت‌زده می‌کنند.

– بازاریاب‌ها و مسئولان روابط عمومی: آنهایی که باعث تبلیغ یک اپلیکیشن می‌شوند یا با ارتباط با صاحبان مشاغل و حرف دیگر باعث ایجاد یک اکوسیستم جدید می‌شوند که موفقیت اپ را تضمین می‌کند.

مثلا فرض کنید کسی اپلیکیشنی برای آگاهی از اخرین فیلم‌های اکران‌شده در سینماهای ایران بنویسد و در کنار آگاه کردن کاربران از عوامل تولید، بازیگران و داستان فیلم، بخواهد ترتیبی بدهد که بلیت فیلم هم متناسب با محل سکونت کاربر، به صورت آنلاین قابل فروش باشد. چنین اپلیکیشنی بدون بهره‌گیری از کسانی که بتوانند با سینماداران ارتباط حرفه‌ای برقرار کنند، موفق نخواهد شد و منجر به تولید سرمایه نخواهد شد.

– متخصصان رابط کاربری: یک برنامه غنی از نظر محتوا که از نظر برنامه‌نویسی مشکلی نداشته باشد تا زمانی که رابط کاربری خوبی نداشته باشد، موفق نخواهد بود. به گمان من اپلیکیشنی که برای استفاده از آن نیاز به توضیح باشد، اپلیکیشنی است که رابط کاربری خوبی ندارد.

رابط کاربری باید بتواند با کابر حرف بزند، طوری که کاربر بی‌درنگ متوجه شد که برای انجام هر کار، روی کدام قسمت تپ کند. رابط کاربری خوب، هیچ چیزی را مبهم نمی‌گذارد.

– گرافیست‌ها و هنرمندان: همه کار یک اپلیکیشن را که نباید برنامه‌نویس‌ها انجام بدهند. شما تصور کنید که به جای پرنده‌های دوست‌داشتنی بازی انگری بردز یا به جای شخصیت داشتنی بازی Cut the Rope، برنامه‌نویس بازی از سر عجله، یک شخصیت نافرم را قرار می‌داد، آیا کسی رغبت می‌کرد که این بازی‌ها را اجرا کند؟ آیا این بازی‌های اینقدر همه‌گیر یا viral می‌شدند؟

– برنامه‌نویسان: نقش برنامه‌نویسان واقعا برجسته است، اپلیکیشنی با پرفرومانس بد که حتی در گوشی‌های هوشمند «های اند» با پردازنده‌های چندهسته‌ای به سختی اجرا شود و منابع گوشی یا تبلت را به شدت مصرف کند یا دارای باگ‌های آزاردهنده باشد، خیلی زود از چشم خواهد افتاد. اینها هستند که ایده‌های خام را عملی می‌کنند.


همه اینها را نوشتم تا روی این مسئله تأکید کنم که توسعه صنعت اپلیکیشن‌نویسی در ایران، چیزی نیست که بتواند به صورت انفرادی عملی شود.

ما نیاز به کارگاه‌ها، همایش‌ها و حتی برنامه‌های آکادمیکی برای همگام کردن و مجتمع کردن همه مهارت‌های فوق‌الذکر داریم، تا به تدریج شرکت‌ها و گروه‌هایی شکل گیرند گه بتوانند با برنامه‌هایشان نبض بازار را در دست بگیرند.

در چنین شرایطی است که کاربران، صاحبان صنایع و خدمات، دارندگان وبلاگ‌های بزرگ و سایت‌های خبری و خود اپلیکیشن‌نویس‌ها، همه منتفع خواهند شد.
کاربران با دسترسی به اپلیکیشن‌هایی متناسب با نیازهای محلی که بومی شده‌اند، صاحبان صنایع با امکان تبلیغ مؤثر و فراگیر، محتواسازان با داشتن اپلیکیشن‌ها موبایل کارا و اپلیکیشن‌نویس‌ها با داشتن حرفه‌ای سودآور همه در کنار هم رشد خواهند کرد و خواهند بالید.

خوشبختانه مطلع شده‌ام که با همت گروهی از دوستان خوب که بسیاری از آنها از وبلاگ‌نویس‌ها و فعالین وب شناخته‌شده هستند، قرار است تا دو هفته بعد یعنی دقیقا 17 اسفند، نخستین همایش تخصصی نرم افزارهای موبایل و موبایل وب ایران برگزار شود.

نخستین همایش تخصصی نرم افزارهای موبایل و موبایل وب ایران

نگاهی به وب‌سایت این همایش، نشاندهنده برنامه‌ریزی دقیق عوامل برگزاری است. همایش قرار است با شرکت حدود 300 نفر در مرکز همایش های معلم در تهران برگزار شود.

شما می‌توانید با رفتن به وب‌سایت همایش، یکی از این 300 نفر باشید.

در ضمن اگر خودتان خالق یک اپلیکیشن هستید، می‌توانید در صورت واجد شرایط بودن، اپلیکیشن خود را معرفی کنید.

در این همایش قرار است، سخنرانی‌های مفیدی توسط سخنرانان انجام شود و در مورد موضوعاتی مثل اقتصاد اپ‌نویسی، اپلیکیشن‌های native و وب‌اپ‌ها، تکنیک‌های تولید وب‌اپ‌ها، مهاجرت از برنامه‌نویسی وب به برنامه‌نویسی موبایل، کاربردپذیری و تجارب کاربری در نرم افزارهای موبایل، اپلیکیشن‌های موبایل در بازار ایران و… صحبت شود.

سخنرانان

ضمن اینکه همایش محیط مناسبی برای ملاقات افراد خوش‌فکر در زمینه اپلیکیشن‌هاست و می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای آشنایی و همکاری‌های بعدی.

7 دیدگاه

  1. بسیار حرکت جالبیه، ولی استارت اَپ‌نویسی در ایران به اونصورتی که در کشورهای پیشرفته‌تر مرسوم هست، کار بسیار سختیه و همت زیادی میطلبه. کاش بشه اختصاص منابع مالی مث وام رو برای توسعه‌دهندگان اَپ اجرایی کرد. همچنین قوانین کپی‌رایت باید با کنترل بیشتری به‌کار گرفته بشه.

  2. قیمتش یه مقدار غیر منطقیه…اگر یه کارگاه آموزشی هم در کنارش برگزار میشد خوب بود ولی اینکه بابت چندین ساعت سخنرانی محض بخواهیم این مبلغ رو هزینه کنیم زیاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]