یک ویدئوی جالب و پخشنشده از استیو جابز: فانی بودن نوآوریهای فناوری
آدمهای بزرگ در حوزه فناوری یا اصولا همه حوزههای دانش، صرفا به خاطر دانش خالصشان در زمینه کاریشان اهمیت ندارند، بلکه در بسیاری موارد «بینش» و زاویه نگاهشان است که درجه اول اهمیت را دارد.
با گذشت این همه مدت از فوت جابز، هنوز هم خاطرات و نقل قولهای جالبی را از او در این سو آن میبینیم.
به تازگی ویدئویی که تا به حال به صورت عمومی به نمایش درنیامده بود و مربوط به مصاحبهای میشود که جابز در سال 1994 در NeXT انجام داده بود، پخش شده است.
در این ویدئو جابز میگوید که کار در حوزه فناوری، به گونهای است که حتی دستاوردهای بزرگ آدم هم خیلی زود کهنه و غیرقابل استفاده میشوند. جابز میگوید که کار در فناوری، مثل ساختن یک کلیسا و بنای باشکوه نیست که هزاران سال بعد هم تحسین شود.
او از تشبیه زیبایی استفاده میکند و کاخ فناوری را به یک سنگ رسوبی مانند میکند. اگر از سطح به این سنگ رسوبی نگاه کنیم، تنها تازهترین دستاورد را میبینیم، در این سنگ رسوبی، حاصل همه عمر و تلاشها هر فرد، تنها به صورت یک لایه نازک، در زیر و مابین لایههای دیگر نمایان شده است.
خلاصه اینکه جابز در این ویدئو اعتراف کرد است که نوآوریها در حوزه فناوری، فانی هستند و با گذشت زمان فراموش میشوند. او میگوید که همه کارهایی که انجام داده، احتمالا به صورت کاملا ظرف 50 سال فراموش خواهد شد.
نظر شما چیست؟ آیا تا پنجاه سال دیگر جابز کاملا فراموش خواهد شد؟!
این ویدئوی جالب را میتوانید در یوتیوب ببینید یا از اینجا، از سایت خورجین دانلود کنید.
این نوشتهها را هم بخوانید
واقعا داره راست میگه.الان هم ما اون کسانیرو که انیاک رو ساختند یادمون نمیاد اما بقیه زمینه های علم هم معمولا همین طورند مگه نه؟
مگه تورینگ فراموش شده؟؟؟؟؟
جابز نباید فراموش بشه. صرف نظر از اینکه تو کدوم شرکت مشغول به فعالیت بود نوآوری های بسیار زیادی رو به جهان معرفی کرد… درسته از اپل بدم میاد ولی همیشه میگم استیو جابز مرد بزرگی بوده! من تا 50 سال دیگه زنده میمونم و نمیزارم جابز رو فراموش کنین!! :دی
خب 51 سال بعد فراموش میکنیم
قطعاً کسانی که تحول ایجاد میکنند فراموش نخواهند شد، حتی اگه تاریخ مصرف فناوریای رو که ارایه دادند بگذره. این رو هم نباید فراموش کرد که هر فناوری ای -حتی اگه روزی به کار نیاد- مقدمات ظهور فناوری و ایده جدیدتری رو فراهم میکنه که بدون اون قابل تصور نبود. مثل همون لایه باریکی از رسوبات که میتونه در طول زمان های طولانی لایه لایه روی هم انباشته بشه و به کوهی بسیار بلندتر تبدیل بشه، که جابز توی این ویدئو بهش اشاره کرد.
ولی مساله اینه که ما انسانهای زمان حال با توجه به مشخصات جامعه و فرهنگمون چقدر بخوایم به مطالعه تاریخ فناوری علاقه نشون بدیم.
حقیقت رو میگه، اما خوب شخصیت هایی که به این مساله دامن زدند نباید از یادها بروند.
کی ادیسون یا… فراموش کرده؟!!!
اول مطلب فانی را funny خواندم :)