یک تریلیارد کیسه پلاستیکی‌ای که سالانه به محیط زیست تحمیل می‌کنیم

9

نویسنده مهمان: حامد حاتمی: آخرین بار که از کیسه های پلاستیکی استفاده کرده اید چه زمانی بوده؟ شاید همین امروز … کیسه های پلاستیکی امروزه همه جا پیدا می‌شوند. در فروشگاه‌ها، ارائه کالا علاوه بر بسته بندی معمول، درون کیسه های پلاستیکی نوعی احترام به مشتری تلقی می شود. اما استفاده زیاد و گاه بی مورد از این کیسه‌ها در حال تبدیل شدن به یک بحران جدی زیست محیطی است.

بد نیست با هم نگاهی به آمار این بحران بیندازیم:

سالانه حدود 5 میلیون کیلوگرم کیسه های پلاستیکی، راه خود را از زباله دانی‌ها به آبهای جاری و در نهایت به اقیانوس‌ها باز می کنند، نشریه تلگراف برآورد می‌کند که در هر کیلومتر مربع از آب اقیانوس‌ها حدود 46 هزار قطعه پلاستیک شناور هستند که هر سال باعث مرگ حدود 1 میلیون پرنده دریایی و حدود 100 هزار پستاندار آبزی (نظیر دلفین‌ها و…) و حیوانات مختلف از 200 گونه متنوع می شوند.

07-03-2013 08-53-48 PM

مؤسسات تحقیقات قطبی نیز اظهار می‌کنند که زباله‌های پلاستیکی خود را تا اقیانوس‌های منجمد شمالی و جنوبی رسانده‌اند یا بعبارتی دیگر زباله‌های پلاستیکی اقصی نقاط دنیا را فتح کرده‌اند. مشکل اینجاست که هنوز راه مؤثر و مقرون به صرفه‌ای هم برای جمع‌آوری و کنترل این مقدار زباله پلاستیکی پیدا نشده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در نشنال جئوگرافیک هر سال حدود 500 میلیارد تا 1 تریلیارد کیسه پلاستیکی در سراسر جهان تولید و مصرف می‌شود. اما تنها 1% از این مقدار پلاستیک، بازیافت می‌شوند. علت این است که بازیابی کیسه‌های پلاستیکی بسیار گران و هزینه‌بر است. کریستین ساینس مانیتور هزینه تقریبی بازیافت هر تُن کیسه پلاستیکی را حدود 4000 دلار برآورد می کند در حالیکه که همین مقدار پلاستیک بعد از بازیافت تنها 32 دلار ارزش خواهد داشت.

07-03-2013 08-54-00 PM

 تا دلتان بخواهد باز هم  از این آمارهای تکان دهنده هست، اما ما چه باید بکنیم؟ همانطور که دیدید بازیابی و اصلا جمع‌آوری این حجم از زباله ها تقریبا کاری غیرممکن است و حتی در صورت امکان هم بسیار هزینه بر خواهد بود. پس گزینه جمع آوری و بازیافت فعلا راه حل اصلی ما نیست. اما پزشکان همیشه می‌گویند پیشگیری بهتر از درمان است…این راهکار در اینجا هم صدق می کند. استفاده نکردن از کیسه‌های پلاستیکی و جایگزینی آنها با انواع پارچه‌ای و کاغذی می تواند روش مناسبی باشد.

در حال حاضر تعدادی از کشورها به این نتیجه رسیده‌اند و هر سال تعداد شهرها، ایالتها یا کشورهایی که قوانینی بر علیه کیسه‌های پلاستیکی وضع می کنند، بیشتر می شود. در اینجا می توانید لیستی از کشورهایی که در آنها قوانینی برای ممنوعیت یا محدودیت کاربرد کیسه های پلاستیکی وضع شده را ببینید.

07-03-2013 08-54-18 PM

در کشورما هنوز قانونی برای محدود کردن استفاده از کیسه های پلاستیکی وجود ندارد، اما ما می‌توانیم با کم کردن مصرف کیسه های پلاستیکی به حفظ مرمر آبی زیبایمان کمک کنیم. مثلا اگر برای حمل وسیله‌ای که خریده ایم، نیاز به کیسه پلاستیکی نداریم، از فروشنده کیسه پلاستیکی قبول نکنیم. داشتن یک سبد کوچک یا کیف پارچه ای، برای خرید هم راهکار مناسب دیگری است که نیاز ما به کیسه پلاستیکی را کمتر می کند.

با یک حساب سرانگشتی اگر هر ایرانی هر روز یک کیسه پلاستیکی کمتر استفاده کند، هر روز 70 میلیون وهر ماه حدود دو میلیارد قطعه زباله پلاستیکی کمتر در کشور ما تولید خواهد شد.

07-03-2013 08-54-37 PM

پی‌نوشت: 21 تیرماه جاری، روز خرید بدون نایلکس و بدون ظروف یک‌بارمصرف پلاستیکی در فروشگاه‌های شهروند و میادین تره‌بار شهرداری تهران است. این روز که «روز بدون نایلکس» نامگذاری شده و با شعار «امروز یک کیسه پلاستیکی کمتر» در دستور کار قرارگرفته است. (+)

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با زادروز هرژه. به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویند که جلوی یکی از…

گالری عکس: طراحی‌های داخلی و خارجی افتضاح و عجیب که با کمی قدرت شبیه‌سازی مغزی رخ نمی‌دادند!

چیزی که من اسمش را می‌گذارم شبیه‌سازی مغزی واقعا چیز لازمی در زندگی و کار است. یعنی اینکه بتوانید قبل از جابجایی و ساختن اجسام در ذهن تجسمش کنید و بعد حین کاربری‌های مختلف تصورش کنید و پیش‌بینی کنید که کجای کار می‌لنگد.فکر کنم از زمان…

مجموعه عکس‌های چیزهای عجیب و ترسناکی که مو بر تن راست می‌کنند

چرا گاهی دوست داریم داستان‌ها یا فیلم‌های ترسناک را ببینیم؟ خود آزاری؟!در این پست که تعدادی عکس نستا ترسناک (بیشتر عحیب) خواهید دید، می‌خواهم نخست کمی در این مورد حرف بزنم.دلایل لذت بردن افراد از وحشت می‌تواند از فردی به فرد دیگر…

این عکس‌های تاریخی را یا ندیده‌اید یا احتمالش کم است که دیده باشید!

پسرک «بانجو» نوا» با سگش -  تقریباً در اوایل دهه 1900جورج لوکاس قبل از تکامل جلوه‌های کامپیوتری، 1984فضای داخلی خطوط قطار اورینت اکسپرس،  سال 18831947. دختری در حال بازی با ماشین اسباب‌بازی، شهر نیویورک، عکس از فرد…

تصور واقعیت دگرگون به کمک میدجرنی – گالری عکس

تاریخ دگرگون یک ژانر جذاب است که به بررسی چگونگی تغییر مسیر تاریخ در صورت رخ دادن برخی رویداد‌های کلیدی به گونه‌ای متفاوت می‌پردازد.یک تغییر جزئی یا یک واگرایی عمده می‌تواند تخیل ما را به کار بیندازد تا آینده‌ای کاملا متفاوت که الان جزو…

آیا سیگار الکترونیکی ایمن‌تر و سالم‌تر از سیگار معمولی است؟

در انگلستان، هم‌زمان با مبارزه با سیگار کشیدن جوانان، سیگارهای الکترونیکی به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت برای کمک به مردم برای ترک سیگار تبلیغ می‌شوند. ما به اینکه چرا در مورد این دستگاه‌ها دو نظر بسیار متفاوت وجود دارد، نگاهی می‌اندازیم.…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /خرید از چین / شیشه اتومبیل / زانوبند زاپیامکس / لیزر فوتونا / زانوبند زاپیامکس /بهترین مرکز لیزر ساری /داروخانه تینا /خرید مواد اولیه آرایشی در شیمی سنتر /خدمات فیزیوتراپی /لیفت صورت در تهران / کمربند طبی / زانوبند زاپیامکس / فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن / biniclinic.com / کمربند پلاتینر / مراقبت پوست / مهدکودک فلکه اول تهرانپارس / سایت نوید / روپوش پزشکی / سرور مجازی ایران /بای پپ /خرید سیفتی باکس /ویکی درمان /خرید پروتز مو /حرف آخر /کاندوم / خرید سرور مجازی / بهترین کلینیک زخم تهران /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی / مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو /چاپ فلش / لاغری فوری /درمانکده / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی /فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز /پزشک زنان سعادت آباد / ایمپلنت دندان /خرید خودنویس /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت /سریال ایرانی کول دانلود /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش /فروشگاه اینترنتی زنبیل /خرید ساعت دیواری /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /چاپ کلاه /کاشت مو /کاشت مو /پزشکا /قیمت ساک پارچه ای /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /مجتمع فنی ونک /
9 نظرات
  1. علی رازی می گوید

    جناب مجیدی، ممنون از مقاله خوبتون.
    با اجازه در یک گروه فیسبوکی حامی طبیعت بازنشر شد.

    https://www.facebook.com/groups/245388238911000/permalink/405574459559043/

  2. علی می گوید

    سلام دکتر.
    این قضیه واقعا معضلی برای بشریت و به خصوص ما ایرانی هاست.
    اتفاقا همین چند هفته پیش بود که با دوستی آشنا شدم که یه شرکتی رو بهم معرفی کرد که موادی به پلاستیکها اضافه می کنه که اونها رو زیست تجزیه پذیر می کنه.
    اگه دوست داشتید به این سایتها یه سری بزنید :
    http://d2w.ir

    http://www.symphonyenvironmental.com

    امیدوارم همه ما بتونیم در حفظ محیط زیست مون فعال باشیم.

  3. علی می گوید

    یکی پلستیک رو می ندازه بیرون ، یکی هم جمعش میکنه !

    آهای آقا یا خانوم محترم ، هر آشغال ( پلاستیک یا غیر پلاستیک ) رو

    می اندازی زمین ، یک رفتگر زحمت کش خم میشه تا برش داره 😐

    تصمیم گیریش با تو هست چی کار میخوای بکنی !

  4. علی می گوید

    جناب دکتر،با اجازه تون از قسمتهایی از این مقاله در وب خودم استفاده خواهم کرد.

  5. حسین می گوید

    از گاندی نقل قول شده:
    The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated

  6. علیرضا می گوید

    با سلام خدمت دوستان عزیز
    من خودم خیلی فوکوسم تو زمینه و ازار دهنده است واقعاً واسم ،یه جورایی حرفه دلم با جامعه است که از فقر فرهنگی میدونم این مسئله را ،هر کالایی را خریداری میکنیم یه نایلکس میگیریم واسش و اگه فروشنده امتناع کنه ناراحت میشیم جالب اینجاس تا میرسیم خونه کالا را از نایلکس را در میاریم و پلاستیکشو مستقیم میندازیم تو زباله ،این کارم کاملاً طبق عادته ،من خودم واسم پیش اومده که به فروشنده گفتم آقا نایلکس نمیخوام و با دست اوردم وسایلمو تو ماشین ،بعد جالب اینجاست که فروشنده چشاش گرد شده ،بعضی وقتام با شنیدن اینکه بی دلیل واسه چی نایلکس بگیرم فکر کرده وتایید کرده حرفمو….

  7. 1pedar می گوید

    مدتها درباره این نوع آلودگی محیط زیست فکر کردم و چند راهکار به ذهنم رسید
    1- کمپینی که مالیاتهای ویژه ای رو برای این محصولات در نظر بگیره تا قیمت تمام شده بالاتر بره و همینجور مفت مفت دست مردم ندن.
    2- داشتن یک زنبیل به سبک 20 سال پیش هنگام خرید تا مواد خریداری شده را راحت تو زنبیل بزاریم واحتیاجی به کیسه پلاستیکی نباشه.(انگ بی کلاس بودن قابل تحمله)
    3- یکی دو قلم کالا را بدون کیسه از فروشگاه تحویل بگیریم.
    4- در خریدهایی که مجبور به استفاده از کیسه پلاستیکی هستیم از فروشنده بخواهیم که وسائلمان را درون کیسه زباله(نو) تحویلمان بدهد چون کیسه زباله را می توان مجددا استفاده کرد( به عنوان کیسه زباله)
    قطعا تمام این کارها و پیشنهادات دیگر احتاج به فرهنگ سازی و همت داره

  8. mohsen می گوید

    من یه سوال دارم. ما هر وقت میریم به دامان طبیعت کلیه ی پلاستیک ها و بطری ها رو میسوزونیم. با توجه به آلودگی که وارد هوا میکنه راه حل منطقی به نظر میاد یا نه؟

  9. مکاریان می گوید

    درود بر شما
    باید سعی شود فرهنگ استفاده از کیسه های قابل تجزیه استفاده شود که عمر آنها در محیط زیست کمتر می باشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5