چگونه اپل میلیون‌ها آی‌فون را به صورت همزمان و سر وقت، تحویل می‌دهد؟

میلیون‌ها نفر این روزها در حال پیش‌خرید آی‌فون هستند، تا روز 20 سپتامبر، همزمان با شروع آی‌فون‌های جدید یعنی آی‌فون 5S و آی‌فون 5C، سفارش خود را تحویل بگیرند. در مرحله اول آی‌فون در این کشورها به فروش می‌رسد: آمریکا، استرالیا، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، ژاپن، سنگاپور و بریتانیا.

اما سؤالی که ممکن است در ذهن شکل بگیرد که اپل با استفاده از چه مکانیسمی، سفارش‌ها را درست 20 سپتامبر (و نه زودتر یا دیرتر) تحویل خواهد داد؟ البته شرکت‌های بزرگ دیگر مثل آمازون هم، هر بار همین کار را می‌کنند.

بلومبرگ در نوشته‌ای در این مورد توضیح داده است:

آی‌فون‌های تکمیل‌شده در کارخانه‌های فاکسکان و پگاترون، با رعایت جزئیات امنیتی فراروان با هواپیما انتقال داده می‌شوند، فضای لازم برای حمل آنها از قبل پیش‌خرید می‌شود، برای حمل محموله‌ها حتی از هواپیماهای ترابری سابق ارتش روسیه هم استفاده می‌شود، FedEx برای انتقال بین‌المللی از هواپیماهای یویینگ 777 استفاده می‌کند.

09-12-2013 10-20-18 AM

برای اینکه به میزان کافی آی‌فون در مرحله اول ساخته شده باشد، اپل ارزیابی دقیقی از میزان تقاضا انجام می‌دهد. تیم‌هایی از واحدهای فروش، بازاریابی، عملیات و مالی برآورد می‌کنند که چه تعداد آی‌فون باید آماده شود، این آی‌فون‌ها با نظمی در سراسر دنیا بعد از رونمایی از گوشی، توزیع می‌شوند.

در واقع قبل از رونمایی رسمی، کار توزیع آی‌فون‌ها در سراسر دنیا شروع می‌شود، مأموران امنیتی اپل در هر گام با محموله‌ها هستند، در هنگام بارگیری خودروهای حمل، در فرودگاه‌ها و در انبارها.

همان طور که گفتم FedEx برای حمل گوشی به آمریکا عمدتا از بویینگ 777 استفاده می‌کند، این هواپیماها می‌توانند در عرض 15 ساعت از چین به خاک آمریکا برسند، بدون اینکه نیاز به سوختگیری مجدد داشته باشند. هر هواپیمای بویینگ می‌تواند 450 هزار آی‌فون را به هزینه 242 هزار دلار حمل کند، به عبارتی هزینه انتقال هر آی‌فون از چین به آمریکا، کمی بیشتر از 50 سنت است.

در مقام عمل، کار حتی دشوارتر از برآورد اولیه میزان تقاضا است، چون مردم آی‌فون‌هایی با رنگ‌ها و ظرفیت‌های حافظه متفاوت سفارش می‌دهند، آی‌فون 5S، سه رنگ و سه ظرفیت دارد و آی‌فون 5C، پنج رنگ و دو ظرفیت.

09-12-2013 10-20-50 AM

بنابراین اپل باید به صورت مرتب میزان فروش و نوع سفارشات را در فروشگاه‌های خودش، فروشگاه‌های ثالث و وب‌سایت خود پایش کند، تا ببیند در کدام مناطق میزان تقاضا بیشتر است و یا اینکه چه مدلی بیشتر سفارش داده می‌شود.

6 دیدگاه

    1. دقیقاً!
      منم آخرش نفهمیدم چطور این کار انجام میشه. مسلماً جزئیات کار خیلی زیاده، که این پست فقط در مدح خفن بودن کل پروسه بود، نه نحوه انجامش!

  1. چندی پیش توی وبسایتم نگاهی داشتم بر وضعیت بسیار بد کارگران فاکسکان… تو دنیای امروز باید هرکی میخواد به جایی برسه پاشو بذاره روی یه عده آدم، ترجیحا بی گناه…. کسی که محصولات اپل یا حالا هر برند دیگه ای را دستش میگیره اطلاع نداره چقدر آدم پای این گجت زحمت کشیدن؛ که خیلی هاشون حقوق واقعی خودشون را نگرفتن و تازه، شرایط سخت کاری را هم تحمل کردن…
    جای تعجب نداره که بعدش هم بیان پز آن-تایم بودن خودشون را بدن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]