90 درصد کپچاهای گوگل، یاهو و پیپل، با فناوری هوش مصنوعی Vicarious قابل شکستن هستند!
حتما با «کپچا» CAPTCHA آشنا هستید، کپچاها همان حروف و اعداد در هم و برهمی هستند که هنگام ورود به سایتها و حسابهای کاربری خود باید وارد کنید، با کمک آنها ضریب امنیت سایتها بالا میرود، چون ما به صورت پیشفرض تصور میکنیم که فعلا برنامهای وجود ندارد که بتواند به صورت خودکار متوجه کاراکترها کپچاها بشود و تنها یک انسان میتواند این کار را انجام بدهد. با کمک کپچاها میزان اسپم وبلاگها و فورومهای اینترنتی نیز بسیار کم شده است.
اما حالا یک شرکت نوپا به نام Vicarious ادعا کرده است که یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی نوشته است که میتواند از 90 درصد کپچاها و «ریکپچاها»ی،از جمله آنهایی را که توسط گوگل، یاهو و پیپل مورد استفاده قرار میگیرند، کشف رمز کند و کاراکترهای آنها را به درستی متوجه بشود!
و این در شرایطی است که محققان دانشگاه استنفورد در مقالهای که در سال 2011 منتشر کرده بود، اظهار کرده بودند که اگر یک حملهکننده تنها بتواند یک درصد مواقع بتواند کپچاها را حل کند، آن گاه باید کپچاها را «شکسته شده» در نظر بگیریم.
شرکت Vicarious این موفقیت را با پژوهشهای نوروساینس و یادگیری ماشینی، کسب کرده است، برنامههای آنها کپچاها را به عنوان یک تست تورینگ رندر میکند.
سیستمهای پیشرفتهای مانند واتسون شرکت IBM از یک سری شیوههای الگوریتمی برای جستجو یا نفوذ و هک مانند brute force استفاده میکنند، اما این نخستین بار است که سعی شده از شیوه ادراک انسانی در این فناوری هوش مصنوعی استفاده شود. بنابراین نیاز به نیروی پردازشی عظیم یا یک دیتابیس بزرگ نیست.
الگوریتمهای Vicarious میزان کارایی و بازدهیای شبیه مغز انسان دارند.
البته شرکتهایی که تستهای کپچا را توسعه میدهند، نباید نگران باشند، چون تا زمان استفاده تجاری از این فناوری، زمان زیادی باقی مانده است و هدف اصلی از این فناوری استفاده از آن در زمینه روباتیک یا تحلیل تصاویر پزشکی و جستجوی هوشمند در عکسها و ویدئوها است.
اما دیر یا زود، شرکتهای اینترنتی باید به دنبال راهی دیگر برای تأیید ورود کاربران و دور نگه داشتن روباتهای اینترنتی از صفحات ورود باشند.
این نوشتهها را هم بخوانید
من فکر میکنم ما ایرانیها بتونیم ازش به عنوان ocr فارسی استفاده کنیم