بله! سیم‌کشی مغز آقایان و خانم‌ها واقعا با هم فرق می‌کند!

ممکن است مردان مریخی نباشند و زنان ونوسی! اما پژوهش‌های جدید نشاندهنده تفاوت مغز زنان و مردان است.

ما مدتهاست که مطابق تحقیقات قبلی متوجه شده‌ایم که بین مردها و زن‌ها یک تفاوت رفتاری وجود دارد، مثلا خانم‌ها، توانایی‌های زبانی و ادراک اجتماعی بهتری دارند، در حالی که مردها توانایی‌های حرکتی و درک فضایی بهتری دارند.

یافته‌های تصویربرداری هم نشان داده بودند که میزان ماده زن‌ها ماده خاکستری بیشتری دارند، در ماده خاکستری است که پردازش مغزی صورت می‌گیرد. اما مردها ماده سفید بیشتری دارند، ماده سفید مغز در واقع سیم‌ها یا کابل‌های در هم‌تنیده مغز است که باعث ارتباط قسمت‌های مختلف آن می‌شوند.

اما تحقیق جدید نشان می‌دهد که نحوه سیم‌کشی مغز مردان و زنان با هم متفاوت است. در این مطالعه 949 فرد جوان بین 8 تا 22 سال انتخاب شدند، 428 نفر از آنها مرد و 521 نفر از آنها زن بودند. با استفاده از MRI مغز آنها بررسی شد، نتیجه این بررسی:

به صورت کلی، سیم‌کشی مغز زنان جوان، دو نیمکره چپ و راست مغز را بیشتر به هم متصل می‌کند، در حالی که سیم‌کشی مغز مردان جوان، بیشتر قسمت‌های مختلف «یک» نیمکره را به هم وصل می‌کنند.

سیم‌کشی مغز

در تصویر بالا، مغز یک مرد را در بالا و مغز یک زن را در پایین می‌بینید.

برعکس در مخچه، نحوه سیم‌کشی در مردان و زنان، به شیوه‌ای دیگر است و در اینجا این مردان هستند که سیم‌کشی بیشتر برای ارتباط نیمکره چپ و راست مخچه، اختصاص می‌دهند!

نیمکره چپ مغز، محل تفکر منطقی است، در حالی که نیمکره راست، تفکر مستقیم و عینی است.

پس بر اساس این یافته جدید می‌توان استدلال کرد که به صورت «کلی» مردها توانایی‌های حرکتی بهتری دارند در حالی که زن‌ها بهتر می‌توانند تفکرات عینی و تحلیل‌ها را با هم بیامیزند!

ما می‌دانیم که زن‌ها و مردها به شیوه متفاوتی فکر می‌کنند و توانایی‌های ذهنی آنها متفاوت است، برخی این تفاوت را به شیوه تربیتی نسبت می‌دهند و اعتقاد دارند که نحوه تفکر متفاوت مرد و زن، القایی است، اما حالا می‌‌شود دلیل آورد که دانشمندان موفق به شناسایی یک تفاوت ساختمانی هم شده‌اند.

البته باید تأکید کنم که این یافته را نباید به تک‌تک مردها و زن‌ها تعمیم داد، چه بسیارند زن‌هایی که توانایی‌ها حرکتی‌شان بهتر از مردان است (مثلا ورزشکار ماهر هستند) و چه بسیارند مردهایی که می‌توانند با مهارت تفکرات تحلیلی‌ خود را با تفکرات عینی و ساده خود ترکیب کنند.

جالب است که وقتی دانشمندان بررسی کردند که این تفاوت در چه سنی بیشتر نمود پیدا می‌کند، متوجه شدند که در سن 13.4 تا 17 سال، یعنی همان سنینی که بلوغ شروع می‌شود، این تفاوت شکل می‌گیرد و پیشرفت می‌کند. در سالخوردگی هم این تفاوت کمتر می‌شود.

این تحقیق در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده است.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

5 دیدگاه

  1. خیلی خیلی جالب بود.. مرسی دکتر
    … و به همین علت هم هست که میگن زنها از ونوس اومدن و مردها از مریخ..! چون این دوتا جنس تحت هیچ عنوان و تحت هیچ گونه پیشرفتی هیچوقت وهیچوقت وهیچوقت همدیگر رو مطلقاً درک نخواهند کرد… هر مردی هر دانشمند مردی که بخواد زن رو توصیف کنه و درک کنه حتی مردهای معمولی، تلاشش مطمئنا و صددرصد به شکست برخورد میکنه و به حیرانی… چون “اون هم بالاخره یه مرده و مغزش مردونه هست و نمیتونه دقیقا حس مغز یه زن رو بفهمه”… (و همچنین درمورد زنها)…
    تنها نتیجه درست بنظر من اینه که برای تفاهم؛ تحملمون رو ببریم بالا و رفتارهای عجیب و غریب طرف مقابل رو بزاریم به حساب همین تفاوتهایی که از اساس تو مغز طرف وجود داره…تفاوتهایی که توی متن این پست بهش اشاره شد و هزاران تفاوت دیگه که هنوز کشف نشده و خدا میدونه توی مغز طرف و پشت اون چشم ها چه خبره و چی میگذره…

  2. سلام
    خدا قوت
    من نفهمیدم چطور به این نتیجه رسیدید!
    به نظرم اومد زنها می تونند دو مغزه باشند، یعنی چپ و راست و با هم داشته باشند. اما مردها یک طرفه اند. (سیم کشی عرضی ، سمت چپ تصویر)
    اما سیم کشی عمقی و اینطور فهمیدم که جلو مغز برای تفکرات عینی و مستقیمه و تحلیل های جزئی و پشتش تفکرات کلی و منطقیه و مردها چون دانسیته سیم کشی شون این ور بیشتره پس توانایی های منطقی کلی بهتری دارند! حرکت از کجا اومد نفهمیدم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]