آیا ساخت یک هکینتاش منطقی است؟! پیشنهاد یک سیستم کارا و برآورد هزینه آن

شما ممکن است جزو دسته‌ای از خوانندگان «یک پزشک» باشید که به یک لپ‌تاپ ویندوزی با خوصیات سخت‌افزاری متوسط هم راضی هستید، همان قدر که با لپ‌تاپ بتوانید گیم‌های معمولی را بازی کنید، وب‌گردی کنید، برنامه ویرایشگر متن و عکس را اجرا کنید و سیستمتان نسبتا روان عمل کند، برایتان کفایت می‌کند.

اما در کنار شما دسته‌ای از کاربران هم هستند که همیشه به دنبال تجربه‌های نو هستند، برای آنها پرفورمانس بالا سیستمشان و همچنین زیبایی آن بسیار اهمیت دارد، آنها کوچک‌ترین lag در اجرای بازی‌های گرافیک بالا را برنمی‌تابند. بعضی از همین کاربران هم هستند که از ویندوز خسته شده‌اند و به سمت لینوکس و یا مک متمایل شده‌اند.

این نوشته راهنمایی است برای کسانی که عاشق جمع کردن سیستم هستند و قدری فنی‌تر از بقیه هستند.

بله! چه کسی است که یک آی‌مک را دوست نداشته باشد، زیبایی آی‌مک تحسین‌برانگیز است، اما خرید یک آی‌مک 27 اینچی، مخصوصا اگر ویژگی‌های سخت‌افزاری‌اش را بالا انتخاب کنیم، چیز به صرفه‌ای نیست، مخصوصا برای ما کاربران ایرانی.

پس چطور است که خودمان آستین‌ها را بالا بزنیم و یک هکینتاش سر هم کنیم!

هکینتاش، کامپیوتری است که با اینکه از سخت‌افزارهای اپل استفاده نمی‌کند، اما می‌تواند سیستم عامل مک را اجرا کند.

هکینتاش

در اینجا ما می‌خواهیم حساب و کتاب کنیم که آیا می‌شود با هزینه‌ای کمتر از خرید یک آی‌مک، سیستمی سریع‌ با ویژگی‌های سخت‌افزاری برتر داشته باشید، سیستمی که بشود به آسانی در وقت نیاز، ارتقایش داد.

ما می‌خواهیم مرور کنیم که آیا این کار منطقی است یا نه و اصولا چه کسانی باید به دنبال آن بروند.

با هم ساخت سیستمی را مرور می‌کنیم که از نظر سخت‌افزاری با بهترین آی‌مک‌های بازار برابری کند، تازه می‌خواهیم ظاهر سیستم ما شیک باشد و صدای چندانی هم تولید نکند.


همین اول پست، برای اطلاعات عمومی که هم شده، بیایید با هم ببینیم که قیمت بهترین آی‌مک‌ای که فعلا می‌شود از اپل سفارش داد چقدر است!

شما اگر یک آی‌مک 27 اینچی با این مشخصات سفارش بدهید:

– پردازنده Core i7 چهار هسته‌ای 3.5 گیگاهرتزی

– حافظه رم 32 گیگ

– حافظه یک ترابایت فلش

– کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5

با احتساب کیبورد و ماوس و مجیک ترک‌پد و داریو DVD و کابل تاندربولت، باید حدود 3500 دلار بپردازید که البته مالیات آمریکا هم روی آن می‌آید! (+)

این مشخصات فوق‌العاده هستند و کمتر کسی به آنها نیاز پیدا می‌کند. معمولا ما به رم و یا حافظه فلش کمتری نیاز داریم.

اما به هر حال، در یک حالت رؤیایی، بدون احتساب مالیات، هزینه این سیستم با دلار 2950 تومانی، حدود 10 میلیون و سیصد هزار تومان خواهد شد!

البته در یک حالت رؤیایی! چون همین الان در فروشگاه‌های ایران برای یک آی‌مک 27 اینچی با مشخصات سخت‌افزاری پایین‌تر از حالت ایده‌آل بالا، 13 میلیون و سیصد هزار تومان از مشتری‌های طلب می‌کنند و اگر یک درایو خارجی هم برایش بخریم، هزینه کلی 13 میلیون و ششصد هزار تومان می‌شود.

12-19-2013 1-49-36 AM

همین هزینه فضایی 13 میلیون و ششصد هزار تومانی، می‌تواند انگیزه‌ای شود، برای خواندن ادامه این پست.


مرحله اول:‌ خرید و جمع کردن قطعات

خرید قطعات با کیفیت و عملکرد خوب که با هم بخوانند، اهمیت زیادی دارد:

ما این قطعات را پییشنهاد می‌کنیم (قیمت‌های ایران تقریبی هستند و هر آن عوض می‌شوند!)

– پردازنده اینتل Core i7-4770K با فرکانس پردازشی 3.5 گیگاهرتز:
قیمت‌اش در خارج کشور حدود 320 دلار و در ایران حدود یک میلیون تومان است!
یکی از معرکه‌ترین پردازنده‌ها برای ساختن هکینتاش – این پردازنده می‌تواند به راحتی تا 32 گیگ رم را هم پشتیبانی کند و می‌توان آن را اورکلاک هم کرد.

12-19-2013 2-42-14 AM

– مادربورد Gigabyte GA-Z87X-UD5H Z87 LGA 1150
قیمت‌اش در خارج کشور 222 دلار و در ایران یک میلیون و 130 هزار تومان است.
10 پورت USB دارد که 8 تای آنها USB 3.0 هستند.

12-19-2013 2-39-56 AM

– رم 16 گیگ Corsair Vengeance
قیمت‌‌اش در خارج حدود 160 دلار و در ایران حدود 610 تومان است.

– 120 گیگ حافظه فلش SanDisk Extreme
120 دلار – 450 تومان

– کارت گرافیک EVGA GeForce GTX760
265 دلار – یک میلیون تومان

– دو ترابایت هارد Seagate
80 دلار – 275 تومان

– آداپتور TP-LINK TL-WDN4800 Dual Band Wireless PCI Express یا مشابهش
40 دلار – 60 تومان

– یک فن 450 واتی Corsair Enthusiast
100 دلار – 300 تومان

– برای مانتیور نویسنده مقاله منبع این نوشتار یک مانتیور عالی 4K برند Seiki را پیشنهاد کرده است، یک مانتیور 39 اینچی. اما من تصور نمی‌کنم داشتن مانیتور بیشتر از 27 اینچ کاربردی داشته باشد و اگر هم کسی نیازی داشته باشد، فکر کنم سیستم چندمانتیوره بهتره از یک مانتیوره پاسخ بدهد.

متأسفانه تنوع مانتیورهای موجود در بازار ایران کم است و در قسمت مانیتورها 27 اینچی انتخاب‌های کمتری هم داریم، اما شما می‌توانید یک مانیتور 23 اینچی D2342P ال جی که سه‌بعدی هم هست، انتخاب کنید، این مانتیور حدود 950 تومان قیمت دارد یا یک مانیتور 27 اینچی S23A360H Plus سامسونگ را که این یکی حدود یک میلیون تومان قیمت دارد.

12-19-2013 2-35-33 AM

– در مورد کیس هم گستره انتخاب ما در ایران محدود است و بعضی از کیس‌های عالی مثل کولرمستر در بازار به راحتی گذشته پیدا نمی‌شوند، اما شما می‌تواندی یک کیس گرین X9 بخرید که پانصد هزار تومانی برایتان آب می‌خورد. برای یک پاور خوب هم 650 تومان می‌توانید کنار بگذارید.

12-19-2013 2-36-33 AM

جمع: هفت و نیم میلیون تومان – که اگر یک ماوس و کیبورد حرفه‌ای و عالی و یک درایو اپتیک هم به آن بیفزایید، حدود 300 هزار تومان دیگر باید خرج کنید و مجموع هزینه‌های شما به 7 میلیون و 800 هزار تومان می‌رسد!

سیستم مشابه این حدود 2670 دلار درمی‌آید، با تبدیل دلاری 7 میلیون و  870 هزار تومان و در شرایط واقعی بازار ایران همان طور که گفتیم 13 میلیون و ششصد هزار تومان! یعنی 5 میلیون و 800 هزار تومان صرفه‌جویی!


وارد مراحل نصب سخت‌افزاری نمی‌شوم، چون خودش مستلزم، چندین و چند پست مشروح است و من هم شخصا در این زمینه دانشی ندارم و هدف این پست هم این نبوده است.

12-19-2013 1-42-15 AM

اما خوب است در مورد نصب تازه‌ترین نسخه سیستم عامل مک یعنی Mavericks کمی بنویسم.

نصب ماوریکس با استفاده ازفلش داریو قابل بوت، خیلی آسان است، کافی است شما UniBeast را از سایت TonyMacX86.com دانلود کنید، یک نسخه رایگان ماوریکس را هم از اپ استور بگیرید و بعد با استفاده از UniBeast بوت کنید.

12-19-2013 1-42-52 AM

بعد از نصب، ممکن است مشکلاتی مثل دانلود شدن اپ از اپ استور برایتان پیش بیاید که البته قابل حل هستند!


نتیجه‌گیری نهایی: آیا ساخت هیکنتاش منطقی است یا نه؟

باید بگویم بستگی دارد:

برای آدم‌های زیر تهیه یا ساخت هیکنتاش اصلا توصیه نمی‌شود:

1- آنهایی که اصلا به دنبال یک وسیله رایانشی پرتابل هستند، آنها باید مک‌بوک تهیه کنند!

2- آنهایی که زیبایی فوق‌العاده آی‌مک برایشان مهم است و یک کیس بزرگ و یک مانیتور که هر چه باشد به زیبایی مانیتور اپل نیست، اصلا برایشان جالب نیست.

3- آنهایی که داشتن خود سخت‌افزارهای اپل برایشان مهم است و از نظر فنی ماهر نیستند.

4- آنهایی که به دنبال پرفورمانس بالا نیستند و فقط می‌خواهند کاربر مک شوند. این دسته انتخاب‌های اقتصادی خوبی می‌توانند داشته باشند، بهترین آنها خرید یک مک مینی است که بین 2 تا 3 میلیون تومان برایشان هزینه در بر دارد.

آنها می‌توانند یک مک بوک پرو رتینای 13.3 اینچی با قیمتی حدود 4 میلیون تومان تهیه کنند یا یک مک‌بوک ایر ارزان‌تر را.

به علاوه حتی می‌شود یک آی‌مک 27 اینچی با قدرت پردازشی کمتر را با قیمتی بین 6 تا 7 میلیون تهیه کرد، با 4.5 میلیون تومان هم می‌شود یک آی‌مک 21.5 اینچی میدرنج داشت.

چه کسانی بهتر است به دنبال ساخت هیکینتاش باشند:

1- آنهایی که از خود سیستم مک خوششان می‌آید ولی برایشان مهم نیست که سخت‌افزار اوریجینال اپل را داشته باشند.

2- آنهایی که گیک هستند و تجربه ساخت هیکینتاش برایشان یک دنیا می‌ارزد.

3- آنهایی که امکان فروش این هکینتاش را دارند، در نظر بگیرید ما هزینه جمع کردن یک هکینتاش های اند را مرور کردیم، بنابراین با قیمتی بسیار کمتر یک فروشنده باهوش می‌تواند، سیستمی خوب برای مشتریان بالقوه جمع‌آوری کند. شاید بشود یا هزینه خرید یک مک مینی جدید یعنی چیزی حدود سه میلیون تومان، یک هیکنتاش کامل را جمع‌آوری کرد.

4- آنهایی که به دنبال یک پرفورمانس رؤیایی هستند، اما در عین حال می‌خواهند چند میلیون تومانی هم صرفه‌جویی کنند.

به علاوه باید در نظر داشته باشید که این هکینتاش را بسیار آسان می‌شود ارتقا داد و یا اصلا قطعاتش را فروخت و یا بعد از این همه دردسر رویش ویندوز نصب کرد!

5- آنهایی که یک سیستم دسکتاپ ویندوزی با پرفورمانس بالا دارند و احتمال دارد با تغییرات سخت‌افزاری جزئی از همین الان یک هکینتاش هم داشته باشند!


اما در پایان لازم است به این 3 نکته اشاره کنم که:

1- برای انتخاب قطعات باید دقت کنید، خواندن این مقاله لایف‌هکر و نیز مراجعه به سایت tonymacx86 را به شما توصیه می‌کنم.

 2- انگیزه ما برای ساخت هکینتاش باید بیشتر از انگیزه گیک‌های فرنگی باشد، اما در عمل مثلا من نشنیده‌ام که در یکی از بازارهای فروش محصولات اپل، فروشنده‌ای پیدا شود که پیشنهاد فروش هیکنتاش را بدهد. فقط یکی دو نفر از دوستان آنلاین را می‌شناسم که این کار را پی گرفته‌اند.

3- سیستمی که پیشنهاد شد، می‌تواند به درد آن دسته از خوانندگانی هم بخورد که قصد جمع کردن یک پی سی دسکتاپ های اند را دارند! هزینه برآورد شده هم تقریبا بیانگر هزینه‌ای است که این روزها یک فرد مشتاق داشتن یک سیستم های اند باید کنار بگذارد!


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

32 دیدگاه

  1. درود بر شما
    دلیل اصلی برتری کامپیوترهای اپل هماهنگی بالای سیستم عامل با سخت افزار است.به نظر من اگر قرار باشد این هماهنگی را با نصب نسخه های هک شده مک از دست بدهیم،دیگه این سیستم عامل برتر نیست وآخرین نسخه ویندوز (8.1) خیلی بهتر است.به خصوص وقتی بدانیم نسخه های هک شده مک مشکلات زیادی دارند.

  2. من این رویام رو روی Vmware پیاده کردم…..!
    فقط یه سوال دارم
    آیا کسی تونسته Mavericks رو هم روی VM اجرا کنه؟
    ممنون

  3. این کار از پایه اشتباهه! وقتی شما مک رو روی یه پی سی نصب کنید اون حتی اساسی ترین درایور سیستم که مربوط به ACPI هست رو نداره یعنی حتی پایه ای ترین کارها مثل خاموش ، اسلیپ یا ری استارت رو هم ندارید دیگه باقیش بماند! – بعد لازمه که بگم برای استفاده از unibeast شما نیاز به یه مک دیگه دارید تا این کارو انجام بدید
    من آخرین بار که هکینتاش نصب کردم نسخه لاین بود بعد از اون بهترین کار برای استفاده از مک روی پی سی یا لینوکس استفاده از اون به صورت ماشین مجازی هست

  4. خیلی دوس دارم بسازمش ولی متاسفانه
    بولش نیست :-(

    دوستانی ک می خوان بسازن. جای ما رو هم خالی کنن:-)

    چاکرات

  5. دکتر ممنون مقاله خوبی بود فقط باید عرض میکردید که به همه اینا باید یه صبر ایوب و حوصله درست و حسابی هم اضافه کنید
    چون نصب کردن هکینتاش به این سادگیا نیست و البته با این سیستمی که شما فرمودید پرفورمنس خود ویندوز دیگه اونقدر بالا میره که نیازی به مک نباشه مخصوصا بخاطر گیم ها
    دوست عزیزی که در مورد نصب ماوریکس سوال کرده بودن باید بگم که شما اول باید 10.8 را روی vmware نصب کنید و بعدش از طریق اپلیکیشن به ۱۰.۹ آپدیت کنید
    این روشی هستش که فعلا خودم دارم ازش استفاده میکنم

  6. ما هم که با گنو/لینوکس خوشیم! p:

    ممنون بابت مقاله :) واقعا انتظار نداشتم یه سیستم های اند اینقدر از آب در بیاد! مثه اینکه خیلی وقته خودم رو درباره قیمت ها آپدیت نکردم.

  7. پس بذارید منم تجربم رو توی هکینتاش بگم:
    خیلی مختصر و مفید میگم، چندسال پیش کلی پول دادم انواع هکینتاشا رو خریدم، روی لپتاپم با وسواس تمام اجراش کردم، هاردم فرمت شد حدود 4میلیون خسارت (کارای مردم) بهم وارد شد! تمام اطلاعاتم پرید. سعی کردم روی پی سی خونه اجرا کنم پی سی هم از بین رفت! ینی هارد اونم پرید. آخرسر رو همون پی سی اجرا کردم پدرم در اومد و خیلی کارارو نمیشد انجام داد واسه هر سرویس ساده باید شونصدتا ترفند و کلک سوار میکردم و سرعتشم غشی بود! و هزارتا مشکل دیگه که بجز اون خسارت خودش 10میلیون می ارزید ینی من حاضرم اینهمه مشکل نداشته باشم در ازاش 10میلیون بدم، حالا یه سیستم قوی پیشکش.
    آخرسر رفتم مثل بچه آدم یه آیمک 27 اینچی خریدم هم خودمو راحت کردم هم لپتاپ و پی سی و هاردامو! اتفاقا همون دو هفته ی اول انقد باهاش ور رفتم که سیستم عاملش پرید، و کلا همه چیزش پرید! وصلش کردم به اینترنت فکر کنم دو سه تا کلیک زدم 4 ساعت بعد همه چیز عین روز اولش شد (+برنامه های اضافیش+فایلهای خودم) همین سادگی و راحتی خودش یه دنیا می ارزه. بگذریم از اینکه همین ویندوز و برنامه نصب کردن خودش داستان داره در مقایسه با مک.
    خلاصه بنظرم اصلا خودتونو علاف نکنید هرچقدر که پول دارید برید به همون اندازه یه مک بخرید الکی زمان و اعصابتون رو هم حروم نکنید.
    (البته برای تست و کنجکاوی هرجوری بخواید میتونید وقت بگذرونید ولی واسه کار جدی یا استفاده ی درست و حسابی دور هکینتاشو خط بکشید :) )

  8. من تا به حال هکینتاش نصب نکرده بودم اما از زمانی که از سایت زیر هکینتاش تهیه کردم بیشتر رویاهام به حقیقت پیوست.
    پیشنهاد می کنم امتحان کنید.

    http://www.idreams.ir/?page_id=360

  9. به نظر من در مورد ایجاد هکینتاش این مقاله نقصان زیادی داره! در این خصوص به ذکر همین بسنده می کنم که قطعات لازم برای ساختن هکینتاش خیلی دست بالا آورده شده. همین الان من ماوریکس رو به صورت خیلی روان و بدون هیچ ایرادی روی سیستمی با مشخصات زیر اجرا می کنم:
    cpu : intel corei7 930
    hdd: 500Gig WD
    Mainboard: Gigabyte ga-x58a-ud3r
    Ram: 6 Gig
    VGA: gt240
    سرعت آپ سیستم در حدود 20 ثانیه هست!

    1. قسمت اول مقاله را حتما نخوانده‌اید، صحبت از یک سیستم میدرنج یا سیستمی که بتواند ماوریکس را ران کنه، نکردم، هدف ساخت هیکنتاشی بود که با پرفرومانسی برابر با بهترین آی مک داشته باشه.

      1. دکتر حرف شما درسته به جز دو مورد:
        گرافیک: این گرافیکی که نام برده شده از دو تا آی مک هم قوی تره، به مدل نگاه نکنید چون مثل آی مک آنبرد نیست و برای گیمینگ حرفه ای طراحی شده و مختص ویندوز هست و در مکینتاش کلی از قدرتش بلااستفاده.

        مادربرد: سه تا ماژول گرافیک داره که آی مک نداره البته این نکته مزید بر علت بالا هم هست. و یک سری امکانات دیگه. مثل 8 تا ساتا و…

        به نظرم در مورد این دو تا نویسنده مطلب ولخرجی کرده.

  10. من هم استفاده از هکینتاش رو با توجه به تجربه قبلیم اصلا توصیه نمی کنم.
    هم کنده و هم خیلی از قابلیت ها رو نداره .
    ضمن اینکه در مک مهم هماهنگی بسیار بالای سخت افزار با سیستم عامل هست که این مورد اصلا در مورد هکینتاش صدق نمی کنه (حتی افتضاح تر میشه) .
    به نظرم سیستم یا لپ تاپ (هر چقدر هم که خفن باشه) بازم نصب هکینتاش روش خوب جواب نمیده.
    برعکس من خودم سیستمی رو داشتم که خیلی از مشخصاتش نزدیک به همین چیزی بود که شما معرفی کردید حتی خیلی هاش مثل همین کیس دقیقا مشابه بود. ولی آخر سر مجبور شدم مک بوک بخرم .
    به نظرم مک بوک حتی اگر پایین ترینش رو هم بخرید(من البته رتینا خریدم) می ارزه به این سیستم با ۷ میلیون پول و آخرشم هیچی .
    توصیه من خرید یک مکبوک با یک مانیتور هست .
    هر چند که مانیتورهای اپل مخصوصا سری رتینا روی مک بوک یک چیز دیگست . وقتی باهاش کار می کنی عملا با هیچ مانیتور دیگه ای نمی تونی کار کنی . نه نور نه شفافیت نه رزلوشن هیچ کدام رو نمی شه دیگه ترک کرد!

    1. من Mavericks 10.9 رو که جدیدترینه رو این سیستم نصب کردم راضی هستم مشکلی هم ندارم!!
      Mb: asus p5q
      CPU: intel 8400 6m
      VGA: NVidia GT-520
      sound: zoltrix
      monitor: w1941s LG
      wifi: dlink
      در کل در کنار ویندوز عالیه تازه به شخصه اصلا انتظارشو نداشتم با این سیستم خوب جواب بده… البته رو ati 3800 ج نداد برا همین عوضش کردم

  11. من برای یک کار کوچیک ولی ضروری هکینتاش نصب کردم، بعد گفتم بذار ببینم پرفورمنسش تو تدوین چه جوریه و دیدم از ویندوز خیلی بهتره!(از 8.1 استفاده میکنم) هیچ کامپوننتی نداره و انگار با مووی میکر داری کار میکنی!
    دوستی گفتن که درایور acpi نداره ولی اینطور نیست چون بهش اضافه شده و من در این مورد هیچ مشکلی نداشتم(مثل ویندوز)

    نسخه هکینتاش من (iatkos) حتی uefi رو هم ساپورت میکنه! و چون رو یه هارد جداگانه هستش اصلا به بوت ویندوز صدمه نزده(اونایی که نصب کردن میدونن چی میگم)

    من سیستمم رو سال گذشته جمع کردم، و تقریبا هم رده یک آیمک معمولی ایوی بریج هستش و باید بگم هکینتاش بدون هیچ مشکلی و دردسری روش نصب شد

  12. ممنون بابت این مقاله ،
    لطفا”میشه یکی به من بگه اصولا” یه همچین پرفورمانسی به درد انجام چه کارهایی میخوره ممنون میشم ؟

  13. سلام آقای دکتر

    باید عرض کنم از شما انتظار ارائه همچین پست هایی نمیره!
    من واقعا دلیل علاقه شما رو به محصولات اپل نمی دونم!

    آیا واقعا زیبایی یا حتی کارایی ، ارزش این رو داره که ما انسانیت و اخلاق و از همه مهمتر آزادی خودمون رو زیر پا بذاریم و از محصولات شرکتی استفاده کنیم که آزادی های بنیادین کاربران رو نقض میکنه و دست به جاسوسی میزنه؟

    از طرفی طبق قوانین نسخه برداری این کار غیر قانونی و مخالف با ارزش های اخلاقی است!
    ممکنه گفته بشه که کپی رایت در ایران حداقل برای محصولات خارجی وجود نداره و ما می تونیم از این محصولات استفاده کنیم!
    اما این تفکر سطحی و ساده لوحانه است!
    ما باید بر وسعت افکار خود بیفزاییم و دیدی وسیع تر نسبت به کپی رایت پیدا کنیم!
    چطور می تونیم فرهنگ کپی رایت رو در کشور نهادینه کنیم اما از طرف دیگر دست به نقض این قانون بزنیم؟
    و با این کار شاید امید و آرزو های جوانی را که توسعه دهنده نرم افزار است به باد فنا دهیم!وچه تلخ است این کار!

    اخلاق ، چیزی ورای قانون است! و حکم میکند که به داشته های انسان ها بدون خواست خود آنها تعدی نشود حال چه این انسان در آمریکا باشد چه در ایران چه در دور افتاده ترین کشور آفریقا!

    من خود از منتقدین کپی رایت هستم و از طرفداران لایسنس های نرم افزارهای آزاد اما معتقدم اگر کسی محصولی را تحت این مجوز منتشر کرد باید به آن احترام گذاشت!

    حرف برای گفتن زیاد است اما سخن کوتاه می کنم…

    لطفا کمی بیشتر در خصوص فلسفه نرم افزارهای آزاد و گنو/لینوکس مطالعه کنید و خود را از بند این زندان های زیبا(منظور محصولات اپل و مایکروسافت است که با ظاهری زیبا ما را همواره زیر نظر دارند و ما چون اسیری در بند آنها شده ایم) رهایی بخشید.

    معرفی منابع مطالعاتی:

    ۱- سایت رسمی پروژه گنو:

    gnu.org

    ۲- سایت رسمی بنیاد نرم افزارهای آزاد:

    fsf.org

    ۳- انجمن اوبونتو ایران:

    forum.ubuntu.ir

  14. “یا یک مانیتور ۲۷ اینچی S23A360H Plus سامسونگ را که این یکی حدود یک میلیون تومان قیمت دارد.”

    این مانیتور 23 اینچیه! نه 27 ک :|

  15. به عنوان یک گیک کلاسیک برام سواله که وقتی می‌تونم بدون هیچ دردسری و بدون انجام هیچ عمل غیرقانونی‌ای یه توزیع گنو/لینوکس روی سیستمم نصب کنم و اون رو به سلیقه‌ی خودم به دقیقاً هرچیزی که دوست دارم تبدیل کنم، چرا باید برم دنبال هکینتاش؟

  16. خب چه کاریه! خیلی راحت میشه رفت به مک بوک پرو درست حسابی که مثلا قیمتش ۶ تومن هست خرید و بعد به مانیتور وصلش کرد! اینطوری فک کنم خیلی بهتر از این کارا باشه!

  17. مرسی از متن زیبا ، فقط با انتخاب هارد و گرافیک موافق نیستم که اصلا با GTX 780M و هادرد SSD PCIe اپل قابل مقایسه نیست که هاردش رو اگه برای اپل هم کم کنیم چیزی حدود 3 میلیون صرفه جویی میشه!
    ولی در کل جالب بود. به شخصه برای کارهای آموزشی و ساده ساخت هکینتاش می ارزه، در رابطه با دردسرش هم با نیما همنظرم….

  18. سلام به شما دوستان عزیز
    در مورد هکینتاش باید بگم که زیاد به درد نمی خوره
    من دارم از خود مکینتاش اصلی استفاده می کنم روی ٰvm
    آپدیت هم می شه و دستکاری نشده
    توی سایت اپل اپس آموزشش هست (خود مکینتاش اصلی با قابلیت آپدیت)
    اخرین نسخه رو هم آموزش میده (یعنی El Capitan)

  19. سلام نظر شخصی خودم من میباشد اما اصلا بدرد نمیخورد مداوم کرش میکنه یه مثال قدیمی داریم میگه تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها توی سایت خارجی همه گفتن نصب نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]