شبکههای اجتماعی به مثابه یک جهان موازی: دادهها چه میگویند؟
نویسنده مهمان: بهروز ابراهیمی : زمان زیادی از پیدایش نخستین شبکههای اجتماعی مجازی نمیگذرد و اکنون این شبکهها به جزئی جدانشدنی از زندگی ما تبدیل شدهاند، به طوری که برای بسیاری از ما چک کردن آنها به بخشی از روال روزانه تبدیل شده است. هر کدام از ما ممکن است با توجه به نیازهای خاص خودمان، از آنها استفاده کنیم. این استفاده طیف وسیعی از کاربردها، از حفظ ارتباط با دوستان تا بازاریابی و تجارت را دربر میگیرد. اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید چقدر از زمان شما در این شبکهها میگذرد؟ آیا به این فکر کردهاید که آنچه در شبکههایی اجتماعی از خود نشان میدهید، چقدر با زندگی واقعی شما تطابق دارد؟
با این مقدمه بد نیست ابتدا نگاهی به آمارهای جهانی استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف بیاندازیم. در مورد شبکههای اجتماعی، ما معمولا از اندازه آنها (تعداد کاربران) صحبت میکنیم، به همین دلیل هم است که فیسبوک با تعداد 1.2 میلیارد کاربر فعال ماهانه، غول شبکههای اجتماعی به نظر میآید. اما تعداد کاربرهای یک شبکه اجتماعی تنها عامل تعیینکننده میزان اهمیت آنها نیست. با پیدایش هر شبکه اجتماعی جدید با ویژگیها و کارکردهای متفاوت، تعدادی از کاربران با علاقمندیهای خاص جذب آنها میشوند.
امروزه هر کاربر اینترنت ممکن است عضو چندین شبکه اجتماعی باشد و در طول روز زمانش را به نحوی بین آنها تقسیم کند. بنابراین میزان استفاده هر کاربر از شبکههای مختلف و نحوه فعالیت آنها در هر کدام نیز معیار مهمی است. این مسئله بخصوص برای صاحبان تجارتها و شرکتها حائز اهمیت است. از این جهت که شرکتهای مختلف برای تبلیغ محصولات خود باید بدانند کاربران چقدر از زمان خود را در کدام شبکه اجتماعی میگذرانند، تا تبلیغات آنها نیز بر روی این شبکهها متمرکز شود.
در گزارش جدیدی که توسط سایت بیزینس اینسایدر منتشر شده است، شاخصی برای بررسی میزان زمان صرف شده توسط هر کاربر در شبکههای اجتماعی تعیین شده است. موارد زیر بخشی از نتایج حاصل از این گزارش را نشان میدهد:
– آمریکاییها بطور متوسط روزانه 37 دقیقه را در شبکههای اجتماعی به سر میبرند که بیشتر از هر فعالیت دیگری در اینترنت است.
– از این زمان تقریبا 60 درصد آن با استفاده از موبایلها و تبلتها است، نه کامپیوترهای شخصی.
– در بین شبکههای اجتماعی مختلف فیسبوک بیشترین زمان را به خود اختصاص داده است. ماهانه تقریبا 114 میلیارد دقیقه زمان فقط در آمریکا صرف فعالیت در فیسبوک میشود. اینستاگرام و توئیتر به ترتیب با 8 میلیارد و 5.3 میلیارد جایگاههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
– با اینکه اسنپچت تعداد کاربران کمتری نسبت به واتساپ دارد، اما زمان صرف شده در آن بیشتر است.
– پینترست، تامبلر و لینکداین که در سال 2013 با استفاده از اپلیکیشنهای موبایل افزایش زیادی در جذب کاربر داشتهاند، در ردههای بعدی قرار دارند.
شکل زیر درصد استفاده هر کاربر از پنج شبکه اجتماعی برتر را نشان میدهد. همانطور که میبینید بیشتر از نصف زمانی که هر کاربر در این شبکهها میگذراند به فیسبوک تعلق دارد.
سایت بیزینس اینسایدر، پیشتر نیز در گزارشی شبکههای اجتماعی بزرگ دنیا را از لحاظ تعداد کاربران فعال ماهانه با یکدیگر مقایسه کرده بود. یافتههای این گزارش باز هم حاکی از برتری قابل توجه فیسبوک در این زمینه است. شبکههای اجتماعی Qzone و Wibeo که هر دو چینی هستند، با توجه به تعداد بالای کاربران چینی در ردههای سوم و چهارم جای دارند. یکی از نکات جالب دیگر در این گزارش این است که سه مورد از ده شبکه پرکاربر، اپلیکیشنهای پیامرسانی رایگان میباشند (WhatsApp، LINE و WeChat).
در گزارش جالب دیگری از سایت بیزنس اینسایدر، ترکیب جمعیتی کاربران شبکههای اجتماعی مختلف با یکدیگر مقایسه شده است. موارد زیر بخشی از نتایج حاصل از این گزارش را نشان میدهد:
– 73 درصد از افرادی که درآمد بالای 75000 دلار دارند، عضو فیسبوک هستند. در مقابل، فقط 17 درصد از این افراد از توئیتر استفاده میکنند.
– 68 درصد کاربران اینستاگرام را زنان تشکیل میدهند.
– بیشتر کاربران لینکداین را مردان تشکیل میدهند.
– بالاترین درصد کاربران مرد متعلق به Google+ با 70 درصد میباشد.
– بالاترین درصد کاربران زن در آمریکا متعلق به پینترست با 84 درصد میباشد. همچنین اغلب کاربران عضو پینترست از تبلت استفاده میکنند.
– تامبلر بیشتر در بین نوجوانان و جوانان محبوب میباشد، اما فقط 8 درصد از افراد با درآمد بالای 75000 دلار در این شبکه عضو هستند.
با توجه به یافتههای این گزارش میتوان طیف درآمدی افراد استفاده کننده از هر کدام از شبکههای اجتماعی را مشاهده کد. در اینجا نیز همینطور که مشاهده میکنید فیسبوک با بیشترین اختلاف رقبای دیگر را پشت سر گذاشته است. لازم به اشاره است که این گزارش نیز فقط کاربران آمریکایی را مورد بررسی قرار داده است.
با توجه به آنچه گفته شد، به نظر میرسد شبکههای اجتماعی به جزئی جدانشدنی از زندگی روزمره بسیاری از مردم تبدیل شدهاند. برای شرکتهای تجاری نیز، دادههای قابل استخراج از این شبکهها مانند نحوه و میزان استفاده کاربران از هر کدام، توزیع درآمدی و ترکیب جمعیتی میتواند بعنوان تصویری نزدیک به جامعه، در جهت تعیین استراتژی تبلیغ محصولات مورد استفاده قرار گیرد.
این نوشتهها را هم بخوانید
لذت بردیم / تشکر
و روز به روز هم بر این آمارها اضافه میشه …
اون 30000 هزار دلار در سال حقوق یک نفر هست :|
که میشه 90 میلیون تومان :|
من هیچ حرفی برای گفتن ندارم :|
بازم تشکر
این تحلیل ها نگرانی های حاصل از مطلب قبلی ک در همین راستا بود رو تا حدودی برطرف میکنه!
خوبه هر از چندگاهی با این مدل نگاه های عمیق به مسیر حرکتمون، به فکر اقدام های پیشگیرانه باشیم.مطمئنا نسل بعد این درگیری های ذهنی رو نخواهند داشت به امید حداکثر استفاده از سهم نسل حاضر.
با افزایش حوزه کاربران شبکه های اجتماعی می توان حوزه های کاری جدیدی را جستجو کرد که به سرعت افزایش خواهند یافت
مطل جلبی بود خواهشمند است در خصص معیارهای ارزیابی عملکرد شبکه اجتماعی مطلبی بفرمایید.