رویکرد به فبلتها، یک موج احساسی زودگذر یا یک جریان مستمر؟

طبق برآوردها در حال حاضر، هر دقیقه ۴۸ هزار اپلیکیشن دانلود میشود و تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰ درصد گوشی هوشمند داشته باشند.
تبلتها هم ابزار بسیار محبوبی شدهاند و دیگر به یک از وسایل ضروری زندگی روزمرهمان تبدیل شدهاند، وبگردی و تماشای ویدئو با آنها لطف دیگری دارد.
اما در مورد گوشیهای با صفحه نمایش بزرگ که اصطلاحا به آنها فبلت گفته میشود، چه میتوان گفت؟
برخی گمان میکنند که با توجه به راحت نبودن استفاده از این وسایل در بیرون از خانه و اندازه قابل توجه آنها، کاربران به زودی متوجه میشوند که اشتباه کردهاند و دیگر گوشی با سایز بیشتر از ۵ تا ۵.۵ اینچ نخواهند خرید.
اما برخیها هم درست نظری خلاف این دارند. آنها گمان میکنند که فبلتها میتوانند پاسخی برای نیازهای هر دو دسته کاربرانی باشند که به گوشیهای روتین و تبلت نیاز دارند.
ما در این پست میخواهیم ۳ نمودار را با هم مرور میکنیم که بینشی جدید در ما ایجاد میکند:
۱- میزان محبوبیت تبلتها در کمتر شده است:
تبلتها البته هنوز بسیار محبوب هستند، اما اگر درصد تبلتهای موجود را به کل گجتها محاسبه بکنیم، متوجه میشویم که میزان محبوبیت تبلتها افت کرده است و کاربران جلب خرید وسایل دیگر شدهاند.
شاید علت این امر این باشد که خلاقیت چندانی را در تبلتها شاهد نیستیم و برای مثال خیلی بعید است که کسی آیپد ایر یک داشته بیاید و آیپد ایر ۲ بخرد، اما در عرصه گوشیها میزان تغییر در هر نسل، نسبت به نسل قبلی به مراتب بیشتر است.
۲– گوشی همچنان بزرگتر میشوند
این نمودار هم خیلی جالب است و نشان میدهد که از سال ۲۰۰۷ تا کنون، چقدر صفحات نمایش گوشیهای ما بزرگتر شدهاند. راستش زمانی صفحات سه و نیم اینچی برای ما بزرگ محسوب میشدند، اما حالا صفحات زیر پنج اینچ برای ما صفحات کاملا عادیای محسوب میشوند.
۳– هر چه صفحه نمایش کاربران بزرگتر میشود، میزان استفاده آنها از اپلیکیشنها هم بیشتر میشود:
محاسبه شده که آنهایی که گوشیهای با صفحات نمایش بزرگتر دارند، ۳۴ درصد بیشتر از اپلیکیشنها استفاده میکنند. این شاید در تضاد با عقیده کسانی باشند که معتقدند، گوشی بزرگتر، مساوی است با داشتن یک گجت دست و پاگیر و در نتیجه کاهش کاربری مؤثر کاربر.
همین امر باعث میشود که توسعهدهندگان اپلیکیشنها، اپها خود را برای صفحات بزرگتر بهینهتر کنند.
از همه چیزهایی که گفتیم میشود نتیجه گرفت که توجه مردم به فبلتها یک چیز زودگذر نخواهد بود و لااقل تا چند سال این موج ادامه خواهد داشت تا زمانی که فناوریهای جدید مثلا صفحات نمایش قابل گسترش یا امکانات دیگری برای ما به ارمغان آورند!
با سلام
منم همینطور فکر میکنم
ولی خوب به نظرم باید تفکیک جنسیتی بشه چون معمولاً دست خانمها کوچکتر از اقایون هست
قبول دارم ولى نیازى نیست تو طراحى گجت تفکیک بشه.حتى تو طراحى اپلیکیشنا! قابلیتى که فبلتها دارن تغییر اندازه مانتیوره و اسمشو گذاشتن (one hand operation) خیلى به درد خانما میخوره!
مثل همیشه خیلی خوب بود! اما تو تیتر چرا اشکال تایپی؟؟!!
ممنون که درست کردید 🙂
فبلت عااااالیه! دست طراحاشونم درد نکنه! مخصوصا برا پزشکا!تبلتى که تو جیب روپوش جامیشه! خصوصا در دوران رزیدنتى و اینترنى! منکه واقعا احساس قدرت میکنم و از وقتى یه۶اینچى خریدم به ریش تبلت به دستها میخندم! صفحه بزرگ مخصوصا وقتى با اپ تو دیت و مداسکیپ کار میکنى قشنگ چشماى ادم ازمون تشکر میکنن! من یه بار وسط,مورنینگ چشمام بوسم کرد.چون کل کنفرانسمو از رو فبلتم خوندم! ولى دوستم همیشه تبلتش عین این کیف مهمونیا زیر بغلشه!
من شخصا با صفحه نمایش خیلی بزرگ حال نمیکنم. نهایته ۴.۷ رو میتونم انتخاب کنم. با برداشتن حاشیه های بالا و پایین میشه صفحه ای بزرگتر و گوشی کوچتر داشت. امیدوار…
سایز گجت کاملا بستگى به کاربر داره! پزشکا تو محیط بیمارستان و نه مطب خصوصا تو کشیکا اغلب سرپان و نمیتونن یه وسیله بزرگ و کیف با خودشون داشته باشن ولى خیلى وقتا به اطلاعات فورى و کتاب نیاز پیدا میکنن! و خواندن متن واقعا صفحه بزرگ میخواد! اگه ساعت سه نصف شب فیکس یه بیمار باشى که مثلا تو شوک نره یا اریتمى پیدانکنه درحالى که فردا باید تو جلسه صبحگاهى گزارش بدى و باید خودتو براى حمله اساتید اماده کنى و همه چى بلد باشى …. واقعا چه بهتر از یه فبلت که تو جیب جا میشه و همه کتابا و یادداشتها و نکات توشه و حتى دوربین داره و عکس از بدن بیمار و نوع ضایعه رو داره!
من دانشجو ام .فبلت ۶.۳ اینچی دارم.باهاش برنامه نویسی میکنم، وبگردی میکنم.واسه پی دی اف فوق العادس.حمل ونقلش هم اصلا سخت نیست با این که من لاغرم ودست بزرگی ندارم .در ضمن معمولا تبلت ها دوربین ضعیفی دارن ولی فبلت ها دوریین خوبی دارن.خلاصه شبانه روز به سامسونگ به خاطر ایجاد دسته ای در گجت هابه نام فبلت دعا میکنم 🙂
در مورد گجت ها، یک سیر نمایی داره طی میشه، بطوریکه به زودی به مقدار نهایی و اشباع خودش میرسه و از اون به بعد، معنی زندگی ما عوض میشه، ولی نه با تغییر سایز ها، بلکه با ارائه محصولی که معنی زندگی را عوض میکنه، باز هم منظورم روش زندگی نیست، معنای زندگیه…
فبلت واقعا حرف نداره 🙂
از وقتی لومیا ۱۵۲۰ رو گرفتم هر صفحه نمایشی کمتر از ۶ واسم کوچیک بنظر میاد 🙂