اپلیکیشنی که در CES 2017 سر و صدا زیادی به پا کرد: به کمک ایپولی، افراد نابینا یا دچار مشکلات بینایی یک راهنمای هوشمند همهجا حاضر دارند
تا وقتی خود آدم، دچار یک مشکل سلامتی نشده باشد، نمیتواند کاملا درک کند که گاهی سادهترین کارها چقدر برای افراد بیمار و کمتوان، دشوار میشود. خیلی وقتها مشکل اصلی نیست که باعث رنج این افراد میشود، بلکه حس وابستگی همیشگی و از دست دادن استقلال، آزاردهنده میشود.
خیلی وقتها افراد نابینا یا کمبینا، در حسرت یک خرید مستقل و تنها هستند. آنها آرزو میکنند که کاش نجوایی از عالم غیب، به آنها میتوانست بگوید که هر آن در محیط پیرامونشان چه میگذرد، چه اشیایی حضور دارند و کیفیت و کمیت آنها به چه صورت است.
خیلیها CES را تنها به واسطه سختافزارها و گجتها میشناسند، در صورتی که در این نمایشگاه فناوری، برخی اوقات محصولات نرمافزاری عرضه میشوند که میتوانند تأثیرگذارتر از بسیاری از گجتها باشند.
یکی از اپلیکیشنهایی که در CES 2017 گل کرد، اپلیکیشن Aipoly بود. ایپولی یک اپلیکیشن یادگیری ژرف بیدرنگ است.
ایپولی از خیلی جهات شبیه یک معجزه میماند و میتواند به نابیناها، افراد کمبینا و حتی به کسانی که کوررنگ هستند کمک کند.
همه چیز خیلی ساده انجام میشود، گوشی هوشمند خود را به سمت مورد نظر میگیرید و ایپولی میتواند به شما بگوید چه چیزهای در پیرامون شما هستند. البته ایپولی فعلا فقط در مورد هزار شیء به رایگان این کار را انجام میدهد.
خوشبختانه ایپولی نیازی به اتصال اینترنتی ندارد، یعنی این طوری نیست که ایپولی مجبور باشد به سامانههای پردازشگر ابری متصل شود و بنابراین کاربر متکی به داشتن یک اتصال اینترنتی مطمئن باشد.
ایپولی با فرکانس 3 بار در ثانیه محیط اطراف را اسکن میکند و به کاربرش میگوید که چه میبیند.
ایپولی حتی میوهها، گیاهان و حیوانات را هم میشناسد و در واقع قادر به شناسایی 2 هزار گونه مختلف آنهاست. البته این قابلیت به صورت کامل، در نسخه پولی این اپ وجود دارد. حالا به من بگویید که خود شما روی هم چند گونه حیوانی و گیاهی را میشناسید؟!
ایپولی میتواند متون اطراف را بخواند، چه یک تابلو باشد و چه یک تکه کاغذ یا برچسب یک کالا. البته در محدوده زبانهایی که فعلا در پایگاه داده آن هستند.
ایپولی میتواند قیمتها را بخواند. (البته قیمتهای دلاری)
ایپولی تخصص خاصی در شناسایی مواد عذایی دارد و به این ترتیب کاربر آن میتواند، این نیاز اساسی را برطرف کند.
ایپولی قادر به شناسایی 1400 رنگ است! باید بگویم که این توانایی مسلما بسیار بیشتر از توانایی من و شما و به خصوص آقایان است که همیشه در شناسایی رنگ از بانوان عقبتر هستند!
فعلا ایپولی به زبانهای انگلیسی، ایتالیایی، اسپانیایی، آلمانی، فرانسوی، ژاپنی و عربی وجود دارد. کاش زبان فارسی هم زمانی وارد ایپولی شود.
ایپولی در شرایط تاریک، میتواند به صورت خودکار، از طریق فلش گوشی، محیط اطراف را روشن کند و هر زمان که محیط دوباره روشن شد، فلش را خاموش میکند.
نسخه پولی ایپولی، امکانات بیشتری دارد و میتواند 4 برابر نسخه رایگان گیاهان، حیوانات، غذا و اشیا را بشناسد.
نسخه پولی این اپ، ماهانه حدود 5 دلار، هزینه اشتراک دارد. البته کاربران میتواند یک هفته به صورت رایگان، امکانات این نسخه را آزمایش کنند.
ایپولی میتواند حرکات افراد را هم شناسایی کند، مثلا به شما میگوید که یک مرد در حال راه رفتن یا یک فرد در حال دوچرخهسواری میبیند. این اپ میتواند قوطیهای مواد غذایی را به سرعت شناسایی کند و حتی در مورد قیمت و محتوایات آن، اطلاعات لازم را بدهد.
توانایی تشخیص چهره ایپولی هم جالب توجه است، به این ترتیب یک فرد نابینا میتواند چهره چند دوست و عضو خانواده را معرفی کند و بعدا در شرایط خاص، مثلا مهمانیها، متوجه شود که هر لحظه، چه کسانی در برابر او نشستهاند.
ایپولی فعلا فقط نسخه iOS دارد. البته مطابق اطلاعات سایت این اپ، این امکان پیشبینی شده که بتوان آن را روی دوربینهای امنیتی، روباتها و بازوهای صنعتی و نیز روی Raspberry Pi نصب کرد.
تصور اینکه یک اپلیکیشن 60 مگی بتواند اینقدر توانا و یاریگر افراد کمتوان باشد، بسیار شگفتانگیز است و افقی که میتوان برای این اپ پیشبینی کرد، بسیار درخشان است.
اما شمایی هم که هیچ مشکل بینایی هم ندارید، بهتر است این اپ را تست کنید. درست است که دقت شناسایی این اپ، صد در صد نیست و خطاهایی هم دارد، اما مشاهده دقت در همین حد هم بسیار هیجانانگیز است.
دانلود اپلیکیشن ایپولی
این نوشتهها را هم بخوانید
کاش روزی برسه که رویش اعضا جای پیوند اعضا و بازوهای روباتیک رو بگیره. کاش روزی چشم واقعی برای این افراد رشد داده بشه تا لذت برخورد نور به پلکشون رو حس کنن.
من خودمrpدارم و کم بینا هستم
ولی تبلتم آندرویدیه