دوربین Clips گوگل از هوش مصنوعی و تراشه اختصاصی بینایی ماشینی برای عکس‌برداری استفاده می‌کند و می‌تواند بهترین عکس‌های ثبت شده را به شما پیشنهاد دهد

گوگل در کنفرانس ۱۲ مهرماه خود چندین سخت‌افزار جدید معرفی کرد که در سایه رونمایی از گوشی‌های پیکسل ۲ قرار گرفتند اما به مرور زمان، بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته و قابلیت‌های جالبی ازشان بیرون کشیده می‌شود.

یکی از این سخت‌افزارها؛ دوربین ساده کلیپس (Clips) گوگل است. این دوربین مینیاتوری در دو رنگ ترکیبی آبی و سفید طراحی شده و از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی با زاویه دید ۱۳۰ درجه سود می‌برد. این دوربین یک حافظه داخلی ۸ گیگابایتی دارد و نرخ عکس‌برداری آن ۱۵ فریم در ثانیه است.

خروجی این دوربین می‌تواند عکس، ویدیو و کلیپ گیف باشد. طراحی این دوربین به گونه‌ای است که می‌تواند روی هر وسیله دیگری نصب شود و به طور خودکار عکس‌برداری یا فیلم‌برداری کند. به ویژه، می‌تواند با گوشی‌های هوشمند رده بالای بازار مانند آیفون‌های ۸ و ۸ پلاس، گلکسی اس ۸ و گلکسی نوت ۸ جفت شود.

اما اهمیت این دوربین به خاطر مشخصات بالا نیست. گوگل در این دوربین یک قابلیت هوش مصنوعی استفاده کرده است که حسابی خبرساز شده است. هوش مصنوعی این دوربین باعث می‌شود از شما عکس و فیلم‌هایی خودکار بگیرد؛ یعنی خود دوربین تشخیص می‌دهد چه موقع باید از شما و خانواده‌تان یا دوستان‌تان عکس‌برداری کند. می‌تواند تا سه ساعت عکس و فیلم بگیرد اما بهترین عکس‌ها و لحظات را خودش برایتان انتخاب می‌کند.

اجازه بدهید مثالی بزنم. ممکن است در حال بازی کردن با فرزندتان باشید. دوربین کلیپس گوگل تمام بازی و حرکات شما را دنبال می‌کند و در لحظاتی که تصور می‌کند؛ بهترین لحظات برای عکاسی هستند، اقدام به عکس‌برداری خواهد کرد. در واقع، این دوربین می‌تواند تصمیم بگیرد چه زمانی عکس‌ها و ویدیوها ثبت شوند.

دوربین کلیپس هم از نرم‌افزار یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی گوگل و هم تراشه اختصاصی اینتل که توسط شرکت Movidius ساخته شده؛ سود می‌برد. سایت ورج گزارش می‌دهد، احتمالا روی این دوربین از تراشه Myriad 2 استفاده شده که یک واحد پردازشی بصری (VPU) است. VPU یک پردازنده مرکزی همانند GPU و CPU است.

Myriad 2 یک پردازنده اختصاصی برای مصارف بینایی ماشینی مانند تشخیص اشیا و ابعاد است. شرکت Movidius می‌گوید این پردازنده برای اولین بار در این صنعت ساخته و استفاده شده است. البته، قبلا روی پروژه تانگو گوگل و پهپادهای خودران DJI نیز به کار گرفته شده است. این پردازنده کمک می‌کند روی خود دستگاه پردازش‌های بینایی و بصری صورت گیرد.

گوگل‌ مدت‌ها است که به تراشه‌های شرکت Movidius علاقه‌مند است و از آن‌ها برای بهبود سیستم‌های تشخیص تصویر استفاده می‌کند. گوگل درصدد بود از این تراشه‌ها روی گوشی‌های تلفن همراه استفاده کند و اکنون شاهد یک محصول کامل مبتنی بر VPU هستیم.

نکته قابل توجه روی دوربین کلیپس؛ انجام کلیه فرآیندهای پردازشی و هوش مصنوعی روی خود دوربین است و دیگر مانند برخی از سیستم‌های پردازش تصویر مبتنی بر ارتباطات ابری (کلاود) نیست. این مزیت برای حفظ حریم شخصی کاربران بسیار سودمند است و باعث افزایش عمر باتری دستگاه می‌شود چون دیگر نیاز به ارتباط دایمی با سرور نیست.

استفاده از واحدهای پردازشی یادگیری ماشینی و شبکه عصبی دارد به یک جریان اصلی در صنعت گوشی‌های تلفن همراه و دوربین‌ها تبدیل می‌شود. اپل آیفون‌های جدید را با یک واحد پردازش عصبی روی تراشه A11 معرفی کرد. پیش از آن هم تراشه اختصاصی هواوی به نام کرین ۹۷۰ معرفی شد که یک واحد شبکه عصبی مشابه دارد و اینک شاهد تراشه VPN روی دوربین کوچک و ساده گوگل هستیم که شاید کاری انجام می‌دهد که سال‌ها است دوربین‌های رده بالا و غول‌پیکر بازار از انجام‌اش ناتوان هستند.

این دوربین از قابلیت وای‌فای ابری سود می‌برد و با هر دو پلتفرم گوشی‌های اندرویدی و آی‌او‌اس کار می‌کند. گوگل قیمت این دوربین جالب را ۲۴۹ دلار اعلام کرده است.

منبع: + و +


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]