سلاحهای مرگبار آینده: پهپادهایی که در کف دست جای میگیرند ولی تنها با یک ضربه سریع میتوانند انسانها را بکشند + ویدئو
طی سالهای اخیر؛ درباره خطرات هوش مصنوعی، روباتهای هوشمند و پهپادها زیاد صحبت شده است. دانشمندان زیادی نسبت به آینده بشر ابراز نگرانی کردند و این مصنوعات بشری را قاتل خود انسان قلمداد میکنند.
اما شاید تا به امروز؛ این صفآرایی مخالفان و موافقان هوش مصنوعی برایمان چندان جدی نبوده؛ چون خطری واقعی زندگی ما را تهدید نمیکند و داریم درباره چند دهه بعد صحبت میکنیم.
ایلان ماسک؛ مدیرعامل شرکت تسلا و اسپیساکس و چندین شرکت شناخته شده دنیای فناوری یکی از مخالفان همیشگی روباتهای خودمختار و هوشمند است. استفان هاوکینگ؛ فیزیکدان و نظریهپرداز معروف دههها اخیر نیز یکی دیگر از مخالفان سرسخت هوش مصنوعی است و دایما نسبت به آینده ابراز نگرانی میکند.
این دو فرد به همراه چندین شخصیت سرشناس دیگر؛ موسسه تحقیقاتی به نام «Future of Life» راهاندازی کردهاند که به طور ویژه روی آینده هوش مصنوعی و بشر کار میکند.
این موسسه در جمعه اخیر؛ در نشست سازمان ملل درباره سلاحهای متعارف؛ فیلمی به نام «Slaughterbots» را پخش کرده است که نگاهی جدید به خطرات هوش مصنوعی برای دنیای انسانها دارد.
این فیلم در روزهای اخیر؛ سروصدای زیادی در اینترنت بهپا کرده است. در این فیلم پهپادهای خودمختار بسیار کوچکی نشان داده میشود که میتوانند کف دست انسان قرار بگیرند و با دستورات صوتی هدایت شوند.
این پهپادهای بسیار کوچک طوری طراحی شدهاند که میتوانند سر انسان را هدف قرار گرفته و با یک ضربه آنی به آن؛ انسان را در دم بکشند.
اسلحههای آینده
در این فیلم به طور عملی نشان داده میشود که چگونه یک مدل از این پهپادها میتواند شکاف و سوراخی بزرگ میان سر انسان ایجاد کند. همچنین؛ نشان داده میشود که گروههای خرابکاری یا قاتلین چگونه میتوانند به راحتی با در دست داشتن چند عدد از این پهپادها به یک جمع انسانی یا ساختمان حمله کرده و در چند ثانیه تمامی افراد را به هلاکت برسانند.
این فیلم نشان میدهد که خطر روباتهای قاتل و پهپادهای مجهز به هوش مصنوعی بسیار جدیتر و خطرناکتر از چیزی است که در عموم جامعه یا میان دانشمندان تصور میشود. هر گروه خرابکاری، هکری، تروریستی، دولتی و حتا گروههای دانشجویی و دانشآموزی میتوانند این پهپادها را ساخته و استفاده کنند.
در این نشست روی این موضوع بحث میشود که چگونه یک فناوری که قرار است نجاتبخش انسان باشد؛ به ابزار و اسلحهای بر علیه او تبدیل میشود و میتواند به طور خودمختار جان انسانها را بگیرد.
در این فیلم نشان داده میشود که چگونه یک هواپیمای ساده میتواند صدها و هزاران پهپاد را در یک منطقه رها کند تا هر انسانی که در تیررس و دروبین اینها دیده شد را تنها با یک ضربه سریع به سرش از پای درآورند. در اینجا دیگر از سلاحهای هستهای یا بمبهای شیمیایی استفاده نمیشود و هیچگونه خرابی یا آلودگی محیطی وجود ندارد.
در این نشست سازمان ملل برای محدودسازی ساخت چنین ابزارهایی تصمیمگیری شده است و قرار است در آینده قوانینی برای مقابله با این سلاحهای جدید ویرانگر وضع شود ولی آیا قانون میتواند مانع پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی شود؟
سوال جدیتر این است که چگونه میتوان هوش مصنوعی را در اختیار یک گروه یا یک سری افراد قرار داد تا دیگران بدان دسترسی نداشته باشند یا ازش سوءاستفاده نکنند؟
در انتها به ویدئوی کوتاهی از این پهپاد توجه بفرمایید:
این نوشتهها را هم بخوانید
در مورد سوال مطرح شده در انتهای پست باید گفت متاسفانه هیچ تضمینی وجود نداره. پیشرفت هوش مصنوعی در حال حاضر فراتر از این ویدئو هست و در اختیار چند کشور پیشرو و معلوم الحال! خب حتمن هم میدونین که این کشورها با فروش سلاحهای مرگبار تجارت میکنند… باقی ماجرا رو خودتون حدس بزنید. بمب هستهای دیگه خطر محسوب نمیشه. هوش مصنوعی به سرعت جایگزین شده.
من حدود ۵ سال پیش توی خواب دیده بودم دقیقن همچین وسیله ای رو
در ادامه ی خواب به یکی از استادام سوء قصد شد …