چگونه کوانتوم دات می‌تواند تلویزیون‌های اولد را به چالش بکشد؟

1

در دنیای تلویزیون، نام‌ها به هم نزدیک شدند ولی فناوری‌ها روز به روز از یکدیگر دورتر می‌شوند.

تلویزیون‌های QLED سامسونگ اصلا با تلویزیون‌های OLED ال‌جی یکی نیستند؛ نه در نام و نه در فناوری! شاید تفاوت نامی آن‌ها فقط یک «Q» و «O» باشد که تصور تشابه را برای کاربران ایجاد کند ولی همین تفاوت یک حرف؛ دنیایی از فناوری را پشت‌سرش دارد.

باور عمومی و بررسی‌های آزمایش‌گاهی می‌گویند که در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸؛ تلویزیون‌های OLED ال‌جی بهتر از QLED سامسونگ هستند.

سامسونگ هنوز دارد فناوری کوانتوم دات و QLED خود را روی پنل‌های LCD پیاده‌سازی می‌کند که نقاط قوتی دارند ولی به پای اولد ال‌جی نمی‌رسند. ما داریم امروز این حرف را می‌زنیم و نشانه‌هایی هست که می‌گویند شاید در چند سال آینده؛ دیگر این حرف درست نباشد و QLED واقعا تلویزیون‌های ال‌جی را به چالش بکشاند.

اینجا فعلا نمی‌خواهیم درباره MicroLED صحبت کنیم؛ بلکه می‌خواهیم درباره استفاده بهتر از فناوری کوانتوم دات و انقلاب بزرگی که در ابتدایش هستیم؛ حرف بزنیم.

حرف حساب کوانتوم دات چیست؟

کوانتوم دات یک نقطه مولکولی کوچک است که می‌تواند براساس طول موج‌های مختلف نورهای رنگارنگی از خود انعکاس بدهد. بنابراین؛ با یک طول موج می‌توان رنگ سبز و با یک طول موج دیگر، رنگ قرمز را به دست آورد. درخشندگی این نقاط کوانتومی هم شدیدا به اندازه سطح نقطه و انرژی طول موج‌ها بستگی دارد.

در حال حاضر، نمایشگرهای کوانتوم دات مانند تلویزیون‌های QLED سامسونگ، از یک لایه نازکی از کوانتوم دات در مقابل چراغ‌های LED آبی استفاده می‌کنند. این چراغ‌های LED آبی، نه تنها نور آبی مورد نیاز ما را تامین می‌کنند؛ بلکه انرژی لازم برای ساخت کوانتوم دات‌های قرمز و سبز را نیز تامین خواهند کرد که در نهایت رنگ‌های قرمز و سبز هم به دست می‌آیند. این‌طوری سه رنگ اصلی سازنده هر طیف رنگی دیگر را در اختیار دارید.

چون رنگ‌های ساخته شده توسط کوانتوم دات به راحتی قابل تنظیم هستند؛ بنابراین تولیدکننده‌های تلویزیون می‌توانند انواع رنگ‌های با عمق و وسعت زیاد را برای تصاویر HDR بسازند. از سوی دیگر؛ کوانتوم دات مصرف انرژی بهینه‌ای دارد و تلویزیون‌های می‌توانند با انرژی کمتری، شفافیت تصاویر بیشتری ایجاد کنند. در تلویزیون‌های فاقد کوانتوم دات نیاز به چراغ‌های LED جداگانه برای هر رنگ و استفاده از پنل چراغ‌های LED آبی هستیم که انرژی بسیار بیشتری مصرف می‌کنند.

چرا آینده برای کوانتوم دات است؟

ولی تا اینجا فقط مقدمه داستان را گفتیم. درحالی‌که فناوری کوانتوم دات می‌تواند کیفیت رنگ و بهره‌وری تلویزیون‌های LCD را افزایش دهد ولی یک مشکل بزرگ دارد: فیلترهای رنگ!

در حال حاضر، کوانتوم‌ دات‌ها بخشی از نور پس‌زمینه پنل‌های LCD هستند. به بیان دیگر، کوانتوم دات‌ها و چراغ‌های LED آبی؛ نور سفید را می‌سازند که پلورایز شده است و از طریق کریستال مایع به فیلترهای رنگی می‌رسد. پس، تمام این مراحل و چندین مرحله دیگر لازم است تا شما یک تصویر را مشاهده کنید.

از فنی، فیلترهای رنگی مسدودکننده نور هستند و فقط به یک طیف نوری خاصی اجازه عبور می‌دهند. در یک تلویزیون خواه از نوع کوانتوم دات یا اولد؛ نور پس‌زمینه سه رنگ قرمز، سبز و آبی را می‌سازد ولی برای هر پیکسل، فیلترها دو رنگ را مسدود کرده و فقط به یک رنگ اجازه پرتاب شدن را می‌دهند. در نتیجه؛ انرژی بسیار زیادی در پشت تلویزیون به هدر می‌رود.

در اینجا، گام بعدی فناوری کوانتوم دات در پنل‌های LCD، استفاده از کوانتوم دات به جای فیلترهای رنگ است. این تکنیک می‌تواند به طور قابل توجهی؛ دنیای تلویزیون‌ها را دگرگون کند و بهره‌وری را افزایش دهد.

دستاورد چنین فناوری می‌تواند به دست آوردن همان عمق رنگ با انرژی کمتر یا نورانیت و شفافیت بیشتر با همان انرژی مصرف شده در گذشته باشد.

شرکت Nanosys که یک سازنده پنل‌های کوانتوم دات است، می‌گوید با این تکنیک می‌تواند شفافیت و بهره‌وری یک تلویزیون را ۳ برابر کرد. این تکینک روی بهبود زاویه دید نیز اثرگذار است.

در تکنیک جدید؛ انتظار می‌رود که دوباره از یک نور پس‌زمینه آبی ولی با کوانتوم دات‌های قرمز و سبز استفاده شود. در تلویزیون‌های اولد از همین نور پس‌زمینه آبی استفاده می‌شود ولی برای به دست آوردن رنگ‌های دیگر از فیلترهای رنگ سود می‌برند. شرکت ال‌جی در اولدهای جدید خود روی فیلترهای رنگ کار کرده است تا عمق و شفافیت بیشتری به دست بیاید.

انتظار داریم که از تکنیک جدید کوانتوم دات در تلویزیون‌های LCD سال آینده استفاده شود.

قاتل اولد در راه است

هنوز کار کوانتوم دات تمام نشده است و برای غلبه به اولد باید یک مرحله سخت دیگر را هم پشت سر بگذارد.

سازندگان تلویزیون چندین دهه است روی پنل‌های LCD کار می‌کنند و کیفیت خوبی دارند ولی در مقابل پنل‌های اولد؛ شکست می‌خورند. کوانتوم دات باید بتواند از دست مرحله واسط کریستال مایع نیز خلاص شود و به طور مستقیم نور رنگی را پیکسل‌ها بتاباند.

در آینده، انتظار داریم نمایشگرهای کوانتوم دات به جای «فوتولومینسانس» از «الکترولیومینسنت» استفاده کنند. یعنی چه؟

کوانتوم دات‌های آینده به جای استفاده از LED پس‌زمینه آبی برای تحریک کوانتوم‌دات‌ها و ساخت نورهای سبز و قرمز؛ به طور مستقیم از انرژی الکتریکی و برق استفاده می‌کنند. با کمی انرژی برق؛ می‌توان پیکسل‌هایی روشن و شفاف ساخت و اگر نیاز به رنگ مشکی هست؛ برق پیکسل را قطع کرد.

در این صورت؛ نحوه کار یک کوانتوم دات به اولد نزدیک می‌شود. همان‌طور که قابل حدس زدن است؛ این ویژگی در کوانتوم دات می‌تواند به کنتراست بسیار بالا و خیره‌کننده بیانجامد.

نقاط کوانتومی به طور طبیعی کارآمد هستند و حالا با استفاده از کمی انرژی مستقیم برق می‌تواند شفافیت و روشنایی بسیار بالایی بسازد.

به لحاظ تئوری، فناوری کوانتوم دات می‌تواند با این تکنیک‌ها از اولد پیشی بگیرد و در عمق رنگ، ساخت نور سیاه، شفافیت و کنتراست بهتر ظاهر شود.

برخی اعتقاد دارند که این نوع پیاده‌سازی از کوانتوم دات را دیگر نباید QLED گفت و مثلا از نام‌هایی مانند QDEL یا QDTV صحبت می‌کنند. پیاده‌سازی این فناوری روی گوشی‌های موبایل هم می‌تواند QDED باشد.

بنابراین: انتظار می‌رود تا چند سال آینده به طور گسترده‌ای شاهد تلویزیون‌های کوانتوم دات با کیفیت تصویر بهتر از اولد باشیم. نه تنها سامسونگ، بلکه دیگر تولیدکنندگان مانند TCL و Hisense نیز به این سو خواهد آمد. تلویزیون‌های کوانتوم دات آینده از کنتراست بسیار بالایی سود می‌برند و عملکرد بهتری نسبت به تلویزیون‌های اولد فعلی ال‌جی به نمایش خواهند گذاشت.

چه زمانی این تغییر بازار رخ می‌دهد؟ مطمئنا به این زودی‌ها نخواهد بود و چند سال دیگر!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های ساده‌ای که به خاطر پرسپکتیو و زاویه دید، گیج‌کننده و تفکربرانگیز شده‌اند!

زاویه دید خیلی مهم است. این موضوع در زندگی هم صادق است. ما گاهی عادت نگاه کردن از یک زاویه دید خاص و گسترده نکردن نگاه خود را پیدا می‌کنیم و در نتیجه برداشت خیلی عجیبی از چیزهای ساده می‌کنیم. این طوری می‌شود که کارهایمان اشتباه از آب…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

عکس‌های دلپذیر این سلبریتی‌ها با میدجرنی نسخه پنج و این دستور ایجاد شده که شما هم می‌توانید از آن…

تصور کنید که بخواهید عکس‌هایی از شمار قابل توجهی از سلبریتی‌ها داشته باشید که همه در حال انجام یک کار واحد هستند، آن هم در یک شرایط نوری یکسان.در شرایط عادی که نمی‌شود به همه‌شان دیکته کرد که ژست مورد نظر ما را بگیرند. اما هوش مصنوعی…

مشهورترین ستاره‌های هالیوود قبل از اینکه مشهور شوند (طنز!)

با میدجرنی می‌شود چهره‌ها را جوان کرد، اما تصور کنید که این کار را در مورد شخصیت‌های تخیلی فیلم‌ها انجام بدهیم و تصور کنیم آنهایی که جوانی‌شان را ندیده‌ایم، قبل از پا به سن گذاشتن چگونه بوده‌اند.یودادوایت شروتتانوس…

نحوه تماشای فیلم ها و سریال های تلویزیونی مارول به ترتیب درست – یک فهرست جالب

خب، اول اصلا باید پاسخ بدهیم که چرا ممکن است کسی از فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مارول لذت ببرد و عاشق‌شان باشد.من خودم اصلا دوست‌دار این فیلم‌ها نیستم. ولی خب مگر من عاشق ژانرهایی از سای فای نیستم و از اینکه بقیه این دنیاها را درک…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. محمد tv می گوید

    مطلب مفیدی بود اما بنظرم تلویزیون اولد برتری داره هرچند که تلویزیون های کوانتوم دات روشنایی بالاتری دارن

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.