نگاهی دقیقتر به مشخصات گوشیهای گلکسی اس ۹ و تفاوتشان با پرچمدارهای دیگر بازار

سامسونگ شب گذشته از گوشیهای سری گلکسی اس ۹ رونمایی کرد. این پرچمدارهای جدید غول کرهای، در چندین بخش مانند پردازنده، رم، دوربین و برخی قابلیتهای نرمافزاری نسبت به سری گلکسی اس ۸ ارتقا یافتهاند.
حالا بازار تحلیل و مقایسه این گوشی با دیگر اسمارتفونهای رده بالای بازار چه اندرویدی و چه آیفون X داغ شده است.
برخی از کاربران از گوشیهای جدید سامسونگ راضی به نظر میرسند و قابلیتهای جدید این اسمارتفونها را دلیل کافی برای خرید آن میدانند ولی برخی دیگر از کاربران انتظاری فراتر از اینها داشتند و تمایل داشتند با یک گوشی کاملا جدید مواجه شوند.
در ادامه نگاهی دوباره به مشخصات سختافزاری گوشیهای گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس خواهیم انداخت و در مقایسه با دیگر اسمارتفونهای مطرح بازار از جمله هواوی میت ۱۰ پرو، گوگل پیکسل ۲ ایکسال، الجی وی ۳۰ و آیفون X، سعی میکنیم به نتیجه مشخصی برسیم.
حرف اول: مقایسه سختافزاری
سامسونگ در گلکسی اس ۹ از پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ استفاده کرده است. البته، گوشیهایی که وارد بازارهای امریکا و چین میشوند این پردازنده را دارند و در باقی بازارها از پردازنده اگزینوس استفاده شده است.
مسلما اسنپدراگون ۸۴۵ از مدل ۸۳۵ گوشیهای پیکسل ۲ ایکسال و الجی وی ۳۰ بهتر است. میت ۱۰ پرو از کرین ۹۷۰ استفاده میکند و آیفون X به A11 Bionic مجهز شده است. در اینجا، پرچمدارهای سامسونگ چیزی کم ندارند و شاید بهترین پردازنده دنیا را هم داشته باشند.
در سیستمعامل، تقریبا همه پرچمدارهای اندرویدی به جز وی ۳۰ به سوی اندروید اوریو ۸ رفتند و آیفون X از iOS 11 بهره میبرد.
در حافظه رم و فضای ذخیرهسازی نیز شاهدیم که سامسونگ توانسته دوباره خودش را از رقبا پیش بیندازد یا حداقل مساوی باشد و کاربران احساس کمبودی نداشته باشند.
گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس به ترتیب ۴ و ۶ گیگابایت رم دارند و فضای ذخیرهسازی آنها ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت است. میت ۱۰ پرو فقط ۶ گیگابایت رم دارد و پیکسل ۲ ایکسال و وی ۳۰ تنها ۴ گیگابایت رم دارند. آیفون X نیز ۳ گیگابایت رم دارد.
البته: این اعداد نمیتوانند بیانکننده کارایی دستگاهها باشد بهطوریکه قطعا آیفون X با رم ۳ گیگابایتی کارایی و سرعتی بالاتر از بسیاری گوشیهای پرچمدار اندرویدی دارد.
سامسونگ در حالی دارد مدل ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی اس ۹ را وارد بازار میکند که رقبای دیگر اندرویدی هنوز در ۱۲۸ گیگابایت هستند. البته؛ آیفون X هم مدل ۲۵۶ گیگابایتی دارد.
در نمایشگر و محافظ صفحهنمایش تمام این پرچمدارها در یک سطح هستند و شاید کیفیت تصویر کمی بهتر یا بدتر از خود نشان بدهند ولی تماما از آمولد یا سوپر آمولد با دقت تصویر QHD سود میبرند. به گوریلا گلس 5 مجهز شدند و البته تراکم پیکسلی گلکسی اس ۹ برابر ۵۷۰ است که بالاترین تراکم صفحهنمایش در میان گوشیهای دنیا است.
حرف اول و آخر: دوربین
اما در دوربین اوضاع پرچمدارهای اندرویدی و آیفون X چطور است؟ مدلهایی که داریم با هم مقایسه میکنیم؛ همگی دوربین دوگانه دارند(پیکسل ۲ ایکسال دوگانه نرمافزاری است) و از دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی سود میبرند. فقط وی ۳۰ دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی دارد و آیفون X نیز ۷ مگاپیکسلی است.
سامسونگ در بخش دوربین؛ دست به ابتکار و تغییر بزرگ زده است. از یک سیستم دیافراگم متغیر استفاده میکند، فیلمبرداری اسلوموشن با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه افزوده و میتواند کیفیت 720P HD فیلمبرداری کند. احتمالا این ویژگیها باعث میشوند که شاهد تصاویر با کیفیت بالاتری نسبت به گلکسی اس ۸ باشیم اما هنوز برای مقایسه با دیگر گوشیها زود است.
پیکسل ۲ ایکسال از یک سیستم هوش مصنوعی برای عکاسی دوگانه سود میبرد و آیفون X داستان دیگری دارد. در بخش دوربین، باید منتظر ماند و نمونه عکسهای این گوشیها را کنار یکدیگر مقایسه کرد اما خلاقیت سامسونگ در دوربینهای گوشیهای گلکسی اس ۹ و بهخصوص اس ۹ پلاس قابل چشمپوشی نیست.
تمام گوشیهای اندرویدی این بحث حسگر اثر انگشت دارند و از سیم کارت نانو استفاده میکنند. گلکسی اس ۹ باتری ۳ هزار میلیآمپری دارد و گلکسی اس ۹ پلاس از باتری ۳۵۰۰ میلیآمپری سود میبرد. میت ۱۰ پرو باتری هزار میلیآمپری، پیکسل ۲ ایکسال باتری ۳۵۲۰ میلیآمپری و وی ۳۰ باتری ۳۳۰۰ میلیآمپری دارند. باتری آیفون X نیز ۲۷۱۶ میلیآمپری است. یعنی باز هم در باتری وزنه مقایسه بیشتر به سود سامسونگ است.
از نظر قیمتی، برخلاف انتظار، سامسونگ گوشیهای خود را افزایش قیمت نداده است و گلکسی اس ۹ را ۷۲۰ دلار و گلکسی اس ۹ پلاس را ۸۴۰ دلار به فروش میرساند.
حرف آخر: خوبها و بدها
روی کاغذ و به صورت تئوری؛ گوشیهای پرچمدار جدید سامسونگ از نظر مشخصات سختافزاری برتر از دیگر گوشیها هستند. حداقل میتوانیم بگوییم که از گوشیهای اندرویدی سرتر هستند اما بهتر میدانید که همیشه اعداد و آمار و ارقام نمیتواند تعیینکننده باشد و باید نتایج تستهای دقیق ارزیابی کارایی گوشیهای گلکسی اس ۹ منتشر شود. انتظار عموم این است که کارایی بالای از خودشان نشان بدهند.
سامسونگ نتوانست سیستم تشخیص چهره به شکلی که آیفون X دارد را به گلکسی اس ۹ اضافه کند ولی ایموجی متحرک و برخی قابلیتهای نرمافزاری بهبود کیفیت عکس را افزوده و سعی کرده گوشیهای خود را بیشتر به سوی کاربردهای سازمانی و کسبوکاری ببرد.
طرفداران سامسونگ و سری گلکسی خوشحال به نظر میرسند و این ارتقای هوشمندانه سامسونگ را تحسین میکنند. اما کاربران دیگر به عدم تغییر طراحی و ظاهر گوشی ایراد میگیرند و یک سری بهروزرسانیهای سامسونگ در دوربین، بلندگو، دادن ایموجی متحرک و چیزها دیگر را دلیلی برای سروصدای زیاد نمیدانند.
این دوستان میگویند ضخامت گوشی تفاوتی نکرده است و قابلیتهایی مانند اسکن هوشمند یا بلندگوهای استریو و مودم LTE گیگابیتی در دیگر گوشیهای رده بالا هم دیده میشود. برخی سایتها و همینطور کاربران؛ اعتقاد دارند که سامسونگ دوربین دوگانه گلکسی اس ۹ را بیش از حد شلوغ کرده یا روی قابلیتهای آن مانور میدهد تا تفاوت قیمت زیاد با مدل گلکسی اس ۹ را توجیه کند.
به هر حال؛ بهزودی مقایسههای دقیقی از کارایی گوشیهای گلکسی اس ۹ با دیگر پرچمدارهای بازار منتشر میشود و همینطور میتوانیم شاهد تفاوت عکاسی این اسمارتفونها باشیم و بهتر تصمیم بگیریم.
سعی میکنیم در سایت یک پزشک؛ مقایسههای بیشتری از گلکسی اس ۹ با دیگر پرچمدارها را داشته باشیم.
شما چه نظری دارید و فکر میکنید گوشیهای جدید سامسونگ یک ارتقای بزرگ است یا اینکه فقط این شرکت خواسته به رسم هر ساله یک گوشی گلکسی بدهد؛ بدون اینکه طراحی یا قابلیتهای بزرگی بدان اضافه کند؟
تصمیم دارید اسمارتفونهای گلکسی اس ۹ یا اس ۹ پلاس سامسونگ را خریداری کنید؟ چه دلایلی برای این خرید خود دارید؟
سلام ممنون از مطالبتون
بنظرمن چندسالی میشه که سیاست تولیدکننده های اسمارت فونها به این سمت رفته که بیشتر تبلیغ میکنن تا اینکه واقعا یک چیز متفاوت ارائه بدن. بدتر از این موضوع زیاد کردن قیمت هاس که شبیه به یه trend جدید شده!
سیاست بعدی شرکت ها یجور منتظر نگه داشتن مشتریها به امید دیوایس های سال آیندهس!
بنظرم اگه کسی گوشی های یکی دو سال اخیر رو داشته باشه نیاز آنچنانی به خرید مجدد نداره (لااقل درمورد اپل اینجوریه)