اسمارت‌فون هواوی P20 Pro سه دوربین پشتی دارد؛ هریک از این دوربین‌ها چه وظیفه‌ای دارند؟

2

اولین اسمارت‌فونی که به سیستم دوربین پشتی دوگانه غیر سه‌بعدی مجهز شد؛ آیفون ۷ پلاس و البته اچ‌تی‌سی M8 در سال ۲۰۱۴ بود. امروزه، دوربین دوگانه به یک جریان اصلی و ویژگی ثابت اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار بازار تبدیل شده است.

حالا گوشی تازه معرفی شده هواوی پی ۲۰ پرو از سه دوربین در پنل پشتی سود می‌برد. به نظر می‌رسد افزایش دوربین‌های پشتی دارد به یک رقابت میان شرکت‌های موبایل‌ساز تبدیل می‌شود.

آیا این یک حیله تبلیغاتی است یا واقعا شاهد یک نوآوری هستیم و در آینده با گوشی‌هایی با چندین دوربین و پردازش‌های سنگین عکس و ویدیو روبرو خواهیم بود؟

اجازه بدهید به معرفی و نحوه کار هریک از دوربین‌های پشتی هواوی پی ۲۰ پرو بپردازیم و وظیفه هریک را بررسی کنیم:

دوربین اصلی

اولین دوربین هواوی پی ۲۰ پرو همان دوربین اصلی و معمولی رایج در تمام اسمارت‌فون‌ها است با این تفاوت که لنز ۴۰ مگاپیکسلی دارد. یعنی رزولوشن آن بسیار بالا است. این دوربین از تکنیکی به نام «binning» یا ترکیب ۲ در ۲ پیکسل‌ها سود می‌برد. هر تصویر ۱۰ مگاپیکسلی است که با ترکیب در یکدیگر دقت تصویر اصلی به ۴۰ مگاپیکسل می‌رسد.

غالب دوربین‌های اصلی اسمارت‌فون‌های پرچم‌دار بازار ۱۲ مگاپیکسلی هستند ولی این رزلشن مهم نیست؛ بلکه باید بدانیم یک صفحه‌نمایش 4K UHD با تصاویری با کمی بیشتر از ۸ مگاپیکسل پرمی‌شود.

افزایش پیکسل‌ها روی یک گوشی تلفن همراه با صفحه‌نمایش‌های عمدتا کوچک ۵ یا ۶ اینچی، می‌تواند منشا مشکلات و خرابی‌ها یا افزایش حساسیت‌های بیش از حد در عکس‌ها باشد.

به هر حال، دوربین اصلی هواوی پی ۲۰ پرو از لنزی 1/1.78 اینچی سود می‌برد که دو برابر گوشی‌های معمولی است. گلکسی اس ۹ از تراشه‌ای 1/2.55 اینچی سود می‌برد. وقتی لنز بزرگ‌تر می‌شود؛ به معنای واقعی نور بیشتری وارد دوربین شده و شاهد نویز کمتری هستیم.

دهانه دیافراگم این دوربین هم f/1.8 با قابلیت OIS است.

دوربین تله‌فوتو

اپل برای اولین بار استفاده از دوربین تله‌فوتو و مود پرتره در اسمارت‌فون‌ها را روی آیفون ۷ پلاس آغاز کرد. هواوی از یک دوربین مشابه روی پرچم‌دار جدیدش استفاده کرده است.

هواوی پی ۲۰ پرو یک دوربین تله‌فوتو ۸ مگاپیکسلی ولی سنسور کوچک‌تر 1/4.4 اینچی است. میدان دید این دوربین ۸۰ میلی‌متری و محدود بوده که تقریبا برابر با دوربین‌های DSLR فول‌فریم است. این لنز کاملا جلو آمده و با دوربین اصلی برابر است.

ویژگی‌های این دوربین برای عکاسی‌های پرتره و تصویربرداری‌های نزدیک که نیاز به میدان دید وسیعی ندارند؛ بسیار مناسب است. دهانه گشودگی لنز این دوربین نیز f/2.4 است که نسبت به دوربین اصلی نور کمتری را جذب می‌کند.

انتظار می‌رود دوربین تله‌فوتو روی هواوی پی ۲۰ پرو عملکردی مشابه با دیگر دوربین‌های تله‌فوتو اسمارت‌فون‌های بازار داشته باشد. البته، از تثبیت‌کننده تصویر سود می‌برد و تاری یا حرکت دست نمی‌تواند کیفیت عکس را خراب کند.

دوربین تک رنگ

سومین و شاید جالب‌ترین دوربین روی اسمارت‌فون P20 Pro یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی است که تنها می‌تواند تصاویر سیاه و سفید را ثبت کند. این دوربین عقب‌افتاده یا تنها برای عکاسی در یک مود خاص نیست.

در حقیقت، دوربین سوم داده‌های بیشتری برای دوربین‌های اصلی جمع‌آوری می‌کند و یک سیستم پشتیبانی برای افزایش کیفیت عکس‌ها است.

این دوربین به سوژه نگاه می‌کند و اطلاعات خاص مورد نیاز برای محاسبات عکاسی را ثبت و جمع‌آوری می‌کند تا در اختیار تراشه عکاسی و دیگر بخش‌های گوشی قرار دهد. مثلا وضعیت سوژه در جلوی دوربین یا فاصله و اندازه واقعی آن را ثبت می‌کند.

دوربین تک رنگ می‌تواند جزییات بیشتری از سوژه را ضبط کند. چون دیگر خبری از فیلترهای رنگی برای تعیین رنگ سوژه نیست و دوربین می‌تواند با دقت بیشتری روی سوژه تمرکز کند. به علاوه، در هنگام ثبت یک عکس، به جای اطلاعات رنگ‌ها می‌تواند اطلاعات جزیی‌تری از عکس ثبت شود.

ارزیابی‌های سایت معتبر DXO Mark نشان می‌دهد این دوربین بهترین زوم را در میان گوشی‌های هوشمند دارد.

همین‌طور، عکاسی تک رنگ باعث بهبود کارایی دوربین در نور کم می‌شود. براساس گزارش آزمایش‌های سایت DXO، این دوربین حداکثر ایزو +102,000 را به نمایش می‌گذارد که مساوی یا بهتر از برخی دوربین‌های DSLR بازار است.

برای یک دوربین اسمارت‌فون، رسیدن به این سطح از کیفیت بسیار چشم‌گیر است.

اگر بخواهیم جمع‌بندی کنیم؛ هریک از سه دوربین هواوی پی ۲۰ پرو یک عملکرد جداگانه دارند و می‌توانند موجب افزایش کیفیت عکاسی موبایل شوند. هواوی می‌تواند شروع‌کننده یک جریان بزرگ در دوربین‌های اسمارت‌فون‌ها باشد و تا چند سال دیگر؛ شاهد گوشی‌هایی با دوربین‌های سه‌گانه باشیم؛ البته به شرطی که بزرگ‌تر و ضخیم‌تر نشوند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با نخستین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو نوشته هرژه . به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی…

مجموعه‌ای از تصاویر هراس‌آور، عجیب با به اصطلاح نفرین‌شده!

برای قسمتی از شگفتی یا ترس خودمان از پیرامون یا عکس‌ها نمی‌شود توضیح صریح ارائه کرد. احتمالا منشا این ترس‌ها به تدریج در سیناپس‌های مغزی ما از هزاران سال پیش یه یادگار گذاشته شده.آدم فکر می‌کند اگر قرار باشد برنامه هوش مصنوعی ایجاد شود…

خانه‌هایی با طراحی عجیب که باید در مورد فلسفه وجودی‌شان فکر کرد!

سلیقه است دیگر. وقتی که کسی پول کافی داشته باشد و تنها حرف و سلیقه خودش برایش مهم باشد و اعتمایی به مد روز و حرف مردم نکند، ممکن است خانه‌اش را عجیب و غریب طراحی کند.البته گاهی این کاربری‌های متفاوت هستند که باعث ایجاد این خانه‌های عجیب…

آیا تا حالا عکس‌های باکیفیت از فضای داخلی پنهان سازهای موسیقی مختلف دیده بودید؟!

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که داخل سازها و آلات موسیقی چگونه است؟در کودکی و نوجوانی بسیار پیش آمده بود که وسایل الکترونیکی را باز کرده باشیم. اما خب آنها پیج داشتند و ما خودمان را متقاعد می‌کردیم که دوباره می‌توانیم سر هم‌شان…

عکس‌های قبل و بعد بی‌نظیر تاریخی: بناها و مناظر در گذر زمان

عکس‌های قبل و بعد همیشه علاقه‌مند زیادی دارند. مدتهاست که در اینترنت عکس‌های قبل و بعد افرادی که رژیم لاغری اختیار می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند یا جراحی زیبایی می‌کنند، منتشر می‌شود و محبوبیت زیادی هم دارند.اما در سطحی ژرف‌تر، بیایید…

طراحی‌ها و معماری‌های نبوغ‌آمیز و عالی که باید تحسین‌شان کرد

همان طور که در برخی پست‌های قبلی از طراحی‌ها و معماری بد گفتیم (در اینجا و اینجا برای مثال) سوی مخالف آنها هم وحود دارد. یعنی طراح یا معماری صنعتی به کاربرد و جنبه زیباشناختی اماکن و اشیا دقیقا فکر کرده و چیزی دلخواه و هماهنگ با محیط پدید…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
2 نظرات
  1. فرهاد کنجکاو می گوید

    مطلبی عالی بود و ارزش دوبار خواندن هم داره اما در چند جا واژه ی لنز به اشتباه استفاده شده:
    لنز ۴۰ مگاپیکسلی —> حسگر cmos (تراشه)
    لنزی ۱/۱٫۷۸ اینچی —> حسگر cmos (تراشه)
    گشودگی لنز این دوربین –> گشودگی دیافراگم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.