زندگینامه نیکولا تسلا و فعالیت‌های شگرف علمی‌اش

0

نیکولا تسلا در سال ۱۸۸۳ یک موتور القایی اختراع کرد و در سال ۱۸۸۴ بدون داشتن هیچ پولی به ایالات متحده امریکا وارد شد. شرکت وستینگهاوس الکتریک در سال ۱۸۸۵ حقوق اختراعات مربوط به جریان‌های متناوب تسلا را خرید و در سال ۱۸۹۱ «سیم پیچ (پیچهٔ) تسلا» اختراع شد. در حدود سال ۱۸۹۹ امواج ایستادهٔ زمینی را کشف کرد. تسلا در سال ۱۹۱۷ نشان ادیسون را دریافت کرد.

تعداد اندکی از معاصران توماس ادیسون به حوزه کاری او وارد و پیروز شدند، ولی کسی که می‌توانست چنین ادعایی داشته باشد یکی از کارمندان اسبق این مخترع بزرگ آمریکایی بود. نیکولا تسلا مهندس برق غریبه‌ای بود که در کرواسی امروزی به دنیا آمد ولی در سال ۱۸۸۴ به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد، و در همان ابتدای ورودش به کشور جدید ادیسون کاری به او داد. به علت تفاوت‌های شخصیتی و تضاد آرا در مورد الکتریسیته، رابطهٔ آن در کوتاه بود و به عداوت تلخی منجر شد، که سرانجام راه و روشی را تغییر داد که جهان، از بخش اعظم توان آن برخوردار شد.

روشی برای انتقال الکتریسیته (برق)

این داستان به پیش‌تر و به اروپا باز می‌گردد. ذهن تابناک، غیر عادی و غالباً ناآرام تسلا از سنین جوانی بارز بود. هر چند پیشینهٔ خانوادگی علمی و دانشگاهی نداشت، تاریخچهٔ ابداع کنندگانی در دودمان وی وجود داشت و پدرش در جهت توسعه توانایی‌های ذهنی تسلا سخت کار کرد. علی‌رغم وقفه‌هایی که طی دوران تحصیل‌اش در زمان کودکی به علت بیماری مکرر و ضربه روحی جدی ناشی از مرگ برادر بزرگ‌ترش «دانه» بر او وارد آمد، تسلا تحصیلات خود را در مدارج بالاتر ادامه داد و سمتی را در دانشگاه گراتس اتریش عهده‌دار شد.

مادام که تسلا در دانشگاه بود، مولدها و موتورهای الکتریکی موجود را مشاهده کرد و به اندیشیدن در مورد روش‌های بهتر تولید و انتقال برق پرداخت. سپس نظریه‌ای در مورد میدان مغناطیسی چرخان در موتور القایی پرداخت که «جریان متناوب» تولید می کرد ) امروزه به نام جریان متناوب (a.c) شناخته می‌شود). بیش‌تر الکتریسیته تولیدی در این زمان برای استفاده در منازل، دفاتر کار و کارخانه‌ها، مستلزم جریان مستقیمی (d. c) بود که محدودیت‌هایش به ویژه هزینه تولید، مشکل انتقال آن در فواصل طولانی و نیاز به جابجاگر داشت. با مقایسه کردن تسلا اثبات کرد که جریان متناوب وی می‌تواند به طور مطمئن، کارآمد و ارزان تا فواصل طولانی انتقال یابد. اختراع موتور القایی‌اش در راستای نظریه‌های اولیه‌اش در سال ۱۸۸۳ نخستین گام بزرگ در این مسیر بود. حرکت بعدی او تصمیم به فروش آن بود

جریان متناوب (a.c) و یا مستقیم (d.c)؟

تسلا تصمیم گرفت به آمریکا مهاجرت کند و بدون داشتن هیچ پولی به آن‌جا وارد شد، ولی به سرعت و با استفاده از مهارت‌های مهندسی برق خود کاری به دست آورد. ادیسون او را استخدام کرد. ادیسون با او در افتاد و ظرف یک سال از دست او خلاص شد. ولی رقیب ادیسون، جورج وستینگهاوس، تسلا را تحسین کرد. کمپانی او یعنی وستینگهاوس الکتریک در سال ۱۸۸۵ حقوق اختراعات جریان متناوب تسلا را خرید و جنگ بر سر الکتریسیته آغاز شد. ادیسون و دیگران آن را باور داشتند و احتمالا امر مهم‌تر این که علاقه مالی به جریان مستقیم داشتند و می‌خواستند تا از آن یک موفقیت بسازند. آن روش استاندارد تولید و تحویل جریان برق نیز بود. وستینگهاوس و تسلا باور داشتند که روش آن‌ها سرانجام سازگارتر به موضوع است و به سختی برای ترویج آن می‌جنگیدند. علی‌رغم تلاش‌های ادیسون در ابراز تردید نسبت به شهرت جریان متناوب با ناایمن خواندن آن (که بعدها تسلا آن را با ارائه دلایل کارسازی از طریق روشن کردن لامپ‌ها تنها با استفاده از بدنش و نیز امکان عبور جریان برق متناوب از طریق آن رد کرد (، فواید بیشتری از جریان متناوب پس از آن باز شناخته شد. با اختراع مبدل (ترانس) های بهتر برای انتقال جریان متناوب، به شکل استاندارد در آمد و جریان مستقیم به طور فزاینده‌ای فقط به مصارف تخصصی محدود شد. این روند تا به امروز نیز ادامه یافته است.

 سیم‌پیچ تسلا

تسلا در سال ۱۸۹۱ بر پایه دانش خود «سیم پیچ تسلا» را اختراع کرد که حتی در تولید جریان متناوب پر بسامد هم کارآمدتر بود. این اختراع کاربردهای فراوانی داشت و حتی امروزه به طور گسترده‌ای در گیرنده‌های رادیو، تلویزیون و دستگاه‌های الکتریکی از آن استفاده می‌شود. او با استفاده از آن و تبدیلش به کشف قرن با عنوان «امواج ایستادهٔ زمینی» که اساساً به این مفهوم بود که کره زمین می‌تواند به عنوان رسانای الکتریکی به کار گرفته شود، نمایش‌های بسیار تماشایی به وجود آورد. تسلا» لامپ‌های روشنایی» دست‌سازی را با طول بیش از ۳ متر تولید کرد و یک‌باره ۲۰۰ لامپ را که توسط سیم به هم وصل نشده بودند و در بیش از ۴۰ کیلومتر گسترده بودند، روشن کرد. در واقع، نظریه انتقال پردامنهٔ الکتریسیته بدون استفاده از سیم‌ها زمینه علاقه ویژه تسلا در سال‌های پایانی قرار گرفت. تسلا، یکای چگالی جریان مغناطیسی در دستگاه SI، به نام او نامگذاری شد.

دستاوردهای دیگر

تسلا مخترعی پر کار بود. اختراعات وی شامل: تکرار کننده تلفن، اصل میدان مغناطیسی چرخان، سامانه جریان متناوب چند فاز، موتور القایی، انتقال نیروی جریان متناوب، سیم پیچ مبدل تسلا، ارتباطات بی‌سیم، رادیو، لامپ‌های مهتابی و بیش از ۷۰۰ اختراع ثبت شدهٔ دیگر است.

ایده انتقال الکتریسیته بدون استفاده از سیم علاقه بعدی تسلا به شمار می‌آید.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های تاریخی که با دیدن آنها درمی‌مانیم که آنها واقعا در گذشته گرفته شده‌اند یا در یک آینده بهتر و…

گذشته بهتر بود یا آینده. این یک سوال باستانی است. معمولا ما تصور می‌کنیم که ترجیح دادن گذشته، تنها یک حس نوستالژیک خام است. چیزی که بن‌مایه فیلم نیمه‌شب در پاریس هم بود. اما گاهی ما پیش خودمان فکر می‌کنیم که این ترجیح و دوست داشتن، شاید…

کلاژهای کاغذی زیبای مینیمال از شخصیت‌های سینمایی مشهور

اینکه بتوانی به صورت خلاصه و مختصر و مفید با هنر خودت، مفهومی را برسانی، هر بسیار جالبی است. حالا تصور کنید که با برش چند کاغذ رنگی و کنار هم نهادت انها، یغنی کلاژ کاغذی بشود، شخصیت‌های مهم سینمایی را بازسازی کرد. این کاری است که مارگارت…

عکس‌هایی از حوادث ناگوار که با کمی «احتیاط» و عقل قابل پیشگیری‌اند

گاهی ما در کارهایمان به اصطلاح از خلاقیت استفاده می‌کنیم یا سعی می‌کنیم کاری را بدون اینکه وسایل لازمش را داشته باشیم با چیزهای بی‌ربط، در زمان کم، تمام کنیم. خب راستش گاهی شانس می‌آوریم و پز می‌دهیم که خلاقیت داشته‌ایم، اما خیلی وقت‌ها…

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…

زندگینامه «هرژه» و مروری بر مجموعه کتاب‌های «ماجراهای تن تن»

امروز مصادف است با زادروز هرژه. به همین خاطر این پست را به صورت مشروح اختصاص می‌دهیم به این نوستالژی دوران کودکی‌مان: «نیروهای ویلهلم دوم قیصر آلمان وارد بلژیک شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.» این را زنانی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گویند که جلوی یکی از…

ایده‌های خوب و خلاقانه برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضای بیرونی خانه‌های و مجتمع‌های مسکونی و اداری

آیا تا به حال به دنبال الهام گرفتن برای دکوراسیون و منظره‌سازی فضاهای بیرونی منزل خود بوده‌اید. آیا دوست داشته‌اید بتوانید به نوعی طبیعت را در فضاهای کوچک حیاط آپارتمان یا خانه ییلاقی خود ادغام کنید. در این صورت مجموعه این پست می‌تواند…

آگهی متنی در «همه» صفحات
ایمپلنت دندان / عمل اسلیو معده / کلینیک زیبایی / عمل بای پس معده / بهترین جراح چاقی / متخصص زنان رشت / خرید گوشی با حکمت کارت / پمپ آب صابون / buy telegram members / جراحی چاقی تهران / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور – متخصص زنان / خرید خودنویس / خرید دستگاه لیزر تیتانیوم / پمپ اسید / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / کمپ ترک اعتیاد / دانلود سریال / انواع مکمل های زینک / کلاه کاسکت / درمان سریع سیاتیک و دیسک کمر / متخصص زنان / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / شیشه اتومبیل / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / ثبت برند / سرور مجازی / فروشگاه اینترنتی زنبیل / مشاوره حقوقی تلفنی / وکیل / خرید ساعت دیواری / لیزر درمانی بواسیر / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / خرید سرور مجازی / تعمیر ماشین ظرفشویی / خرید تتر / متخصص ارتودنسی / چاپ لیوان / حمل بار دریایی از چین / بهترین سریال های ایرانی / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / چاپ کلاه / کاشت مو / درمانکده / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / بهترین سریال های کره ای / دکتر فارمو / کتاب صوتی رایگان / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / سریال جدید / داروخانه آنلاین تینا / سایت ترجمه تخصصی رایت می /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5