ترومبوسیتوپنی همراه با هیپرتانسیون حاملگی

0

ترومبوسیتوپنی خفیف در زنان حامله اغلب مربوط به رقیق شدن خون و فیزیولوژی طبیعی حاملگی است که سبب می‌شود شمار پلاکت‌ها در محدودهٔ 100.000 تا 150.000 در میکرولیتر قرار گیرد؛ این مقادیر با عوارض جنینی و مادری همراه نیستند. از سوی دیگر، تخریب خودایمن پلاکت (هم‌چنان که پیشتر اشاره شد) و هیپرتانسیون حاملگی می‌توانند سبب شوند شمار پلاکت‌ها به کمتر از ۱۰۰٬۰۰۰ در میکرولیتر برسد و عوارضی بروز کنند. طیف هیپرتانسیون حاملگی شامل هیپرتانسیون پیش‌رونده‌ای است که به پروتئینوری _ اختلال کار کلیه (پره‌اکلامپسی) یا ادم مغزی و تشنج (اکلامپسی) منجر می‌شود. ترومبوسیتوپنی ممکن است به صورت یک یافته دیررس در هیپرتانسیون حاملگی دیده شود که اغلب در زمان زایمان یا اواخر سه ماهه سوم بارداری بروز می‌کند. مشخصه سندرم HELLP (hemolysis, elevated liver enzymes, low platelet, preeclampsia) در حاملگی عبارت است از همولیز، افزایش سطح آنزیم‌های کبدی و کاهش تعداد پلاکت‌ها به علت پره‌اکلامپسی، ترومبوسیتوپنی همراه با هیپرتانسیون حاملگی و HELLP احتمالاً ناشی از متابولیسم غیرطبیعی پروستاگلاندین در عروق است که منجر به مصرف پلاکت‌ها، واسکولوپاتی و انسداد عروق ریز می‌شود. این اختلالات معمولاً با تولد جنین و جفت برطرف می‌شوند. در برخی موارد هنگامی که این اختلال پس از زایمان برطرف نشود، برای درمان موفقیت‌آمیز این بیماری، تجویز ایمونوگلوبولین وریدی یا پلاسما فرز ضروری است. در چند شرایط دیگر، گاهی مرتبط با حاملگی، تخریب پلاکت غیرایمنی همانند TTP، سندرم اورمیک همولیتیک (HUS) و سندرم آنتی فسفولیپید، ایجاد می‌شود. با این وجود، این روندهای مصرف کننده‌های پلاکت به طور کلی به یک حالت ترومبولیتیک بیشتر از خون‌ریزی منجر می‌شوند.

جدول 6-53. داروهای موثر بر کار پلاکت
مهارکننده‌های قوی

Abciximab (و سایر ترکیبات ضد GPIIb/IIIa یا ضد قلی)

آسپیرین (اغلب جزو داروهای بدون نسخه است)

کلوپیدوگرل، تیکلوپیدین (مسددهای گیرنده ADP)

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی

مهارکننده‌های متوسط

آنتی‌بیوتیک‌ها (پنی سیلین‌ها، سفالوسپورین‌ها، نیتروفورانتوئین)

دکستران

فییرینولیتیک‌ها

هپارین

Hetastarch (1)

مهارکننده‌های ضعیف

الکل

تیتروگلیسرین

نیتروپروساید

۱) نوعی سرم دارای نشاسته مصنوعی که به عنوان افزایندهٔ حجم تزریق می‌شود –

 


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سخت است باور کنیم که این عکس‌ توهم‌برانگیز، واقعا عکس است و نقاشی نیست – چرا علیرغم هوش مصنوعی…

اخیراً توجه زیادی به جهان‌های فانتزی ایجاد شده در هنر هوش مصنوعی شده است. با این وجود عکاسی هنوز قدرت و تازگی خاص خودش را دارد و می‌تواند جادو کند و صحنه‌های فانتزی خیره‌کننده ایجاد کند.برخی از عکس‌های تارین گلدمن -عکاس آفریقای جنوبی-…

زره نمادین فلزی پیچیده‌ برای گربه‌ها و موش‌ها – کار یک هنرمند باذوق!

دشمنی بین گربه‌ها و موش‌ها به قدمت تاریخ است. اگر قرار بود آنها مثل آدمیان در برابر هم صف‌آرایی کنند چه چیزهایی برای این نبرد می‌ساختند؟کار یک هنرمند کانادایی تقریباً در همین سمت و سو است. جف دی بوئر با الهام از فرهنگ‌های باستانی و…

مجموعه عکس‌های پرتره زیبا هیلاری گولد از افراد مسن سندرم داون، پیش‌فرض‌های ذهنی ما را به چالش می‌کشد

یک مجموعه عکس با معنا و زیبا گرفته شده توسط هیلاری گولد، با عنوان «من اینجا هستم» این تصور نادرست مردم را به چالش می کشد که افراد مبتلا به سندرم داون تا سنین پیری نمی‌توانند زندگی گنند.برای مثال هیلاری گولد، عکس پرتره جوآن، زنی 84 ساله…

آخرین «نمونه» مقاوم – هر یک از اینها، آخرین چیزهای سالم به جا مانده در طول تاریخ هستند

از برخی جنبه‌های تاریخی چیزهای قالب توجهی به جا مانده، مثلا هزاران سکه از یک دوره تاریخ یا ده‌ها زره یا شمشیر یا کتاب‌های پوستی فراوان. اما برخی چیزها هم آنقدر نادر از بلایایی طبیعی و فساد و آتش‌سوزی‌های در امان مانده‌اند که تبدیل به آخرین…

تصور دهشت نبرد «واترلو» با هوش مصنوعی میدجرنی

نبرد واترلو، که در ۱۸ ژوئن ۱۸۱۵ رخ داد، یک درگیری نظامی مهم در طول جنگ‌های ناپلئون بود. این جنگ بین ارتش فرانسه به رهبری امپراتور ناپلئون بناپارت و اتحادی از نیرو‌های بریتانیایی، هلندی و پروس به فرماندهی دوک ولینگتون و فیلد مارشال گبهارد…

خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی- قسمت دوم

در قسمت دوم خوشمزه‌ترین غذاهای کشورهای مختلف ما باز غذاهای لذیذ و گاه عجیبی از کشورهای مختلف می‌بینیم. این تصاویر توسط میدجرنی با اطلاعاتی که به آن داده‌اند، بازسازی شده‌اند.قسمت اول این پست را در اینجا ببینید.شیلیبلژیک:…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.