محققان از واقعیت مجازی برای آموزش پهپادهای خودمختار استفاده میکنند

محققان دانشگاه MIT در حال توسعه تکنیکی هستند که پهپادهای مستقل مجهز به هوش مصنوعی را سریعتر آموزش دهند.
این تکنیک بر پایه محیطهای واقعیت مجازی بنا نهاده شده و تلاش میکند خرابی یا سقوط این ماشینهای پرنده را کاهش دهد که در نتیجه آن نیاز به تعمیر یا جایگزینی کمتری داشته باشند.
این سیستم به نام «Flight Goggles» در کنفرانس بینالمللی رباتیک و خودکارسازی IEEE بریزین استرالیا تشریح شده است.
سیستم «Flight Goggles» پهپادها را قادر میسازد محیطهای واقعیت مجازی را مشاهده و ازشان چیزهایی یاد بگیرند در حالیکه واقعا دارند در فضاهای فیزیکی خالی حرکت میکنند.
این سیستم میتواند مسیر حرکتی پهپاد را تعقیب کند و تصاویری فوتورئالیسم با سرعت ۹۰ فریم در ثانیه از موقعیت مجازی فعلی ساخته و سریعا برای پردازش تصویر پهپادها ارسال کند.
یکی از مدیران و محققان این سیستم بیشتر توضیح میدهد که پهپادها در یک اتاق خالی به پرواز درمیآیند در حالیکه این فضا کاملا شبیهسازی شده است و تصور میکنند در یک دنیای واقعی پرواز کردند. بنابراین، پهپادها این فرصت را دارند که آموزش ببینند و مهارتهای جدیدی را یاد بگیرند.
شبیهسازی موانع مسابقه
ساخت این سیستم توسط تیم تحقیقاتی MIT از میلشان به ساختن پهپادهای خودمختار و مستقل از کنترل توسط انسان برای مسابقات پروازی پهپادها نشات گرفته است.
در این مسابقات پهپادها باید انواع در و پنجره یا مسیرهای پر پیچ و خم را رد کنند. تیم MIT به فکر شبیهسازی مسیر پروازی این پهپادها میافتد و میخواهد پهپاد در محیطهای آزمایشی هم بتواند با این موانع روبرو شود و سریعتر از انسان تصمیم بگیرد که چه مانور بهتری داشته باشد.
ارزیابیها نشان میدهد استفاده از سیستم «Flight Goggles» برای آموزش پهپادها موفقیتآمیز بوده است. یک پهپاد با ۱۰ پرواز و سرعت ۵ مایل بر ساعت موفق شده است به طور واقعیت مجازی از ۳۶۱ پنجره عبور کرده و فقط سه بار سقوط کند که خسارات جدی هم برنداشت.
در آزمایشهای واقعی هم این پهپاد موفق شد طی ۸ پرواز از ۱۱۹ پنجره و مانع با موفقیت عبور کند و تنها ۶ سقوط و برخورد داشته باشد. این پهپاد کمترین وابستگی به انسان هم در کنترل پرواز و هم در تعمیر و اورهال شدن دارد.
پرواز در مسیرهای واقعی با سرعت بالا در حالیکه باید محاسبات زیادی هم انجام شود؛ کوچکترین تغییر یا تعلل در تصمیمگیری منجر به تصادف و سقوط پهپاد میشود. در نتیجه، امکان یادگیری در مکانهای فیزیکی واقعی وجود ندارد.
سیستم «Flight Goggles» فعلا برای آموزش پهپادهای خودمختار استفاده میشود ولی ظرفیت بهکارگیری برای آموزش هر ماشین و پرنده پروازی را دارد.
با استفاده از فناوریهای واقعیت مجازی و ضبط حرکت (Motion Capture) میتوان هر وسیله و مانعی را سر راه پرواز ماشینها یا انسانها قرار داد تا از طریق هوش مصنوعی آموزش ببینند و مهارتهای خود را ارتقا دهند.