گزارشها نشان میدهند بهروزرسانی اخیر ویندوز ۱۰ باعث بروز مشکلات زیادی از جمله خطای صفحه آبی برای کاربران شده است

مایکروسافت در اردیبهشت ماه امسال، بهروزرسانی بزرگ دیگری برای ویندوز ۱۰ عرضه کرد.
بهروزرسانی اخیر ویژگیهای جدیدی مانند تایملاین به جای Task view، دیکته گفته به کامپیوتر و تایپ سخنان توسط ویندوز ۱۰ و اشتراکگذاری اطلاعات با کامپیوترهای دیگر در نزدیکی خود داشت. این نسخه برخی تغییرات برای استفاده بهتر از واقعیت افزوده و همینطور بهرهگیری از الگوریتمهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی داشت.
مایکروسافت اعلام کرد در بهروزرسانی جامه آوریل ۲۰۱۸، برخی مشکلات و خطاهای ویندوز ۱۰ را رفع کرده و نسبت به گذشته امنتر شده است. مایکروسافت از همه کاربران خواست این بهروزرسانی جامع را نصب کنند تا سیستمعاملی کارآمدتر و بهروزتر داشته باشند.
اما تنها ساعاتی پس از انتشار فایلهای بهروزرسانی آوریل ۲۰۱۸، گزارش کاربران از انواع مشکلات سختافزاری و نرمافزاری بهوجود آمده روی سیستمشان پس از این بهروزرسانی آغاز شد.
مشهورترین این مشکلات، بازگشت دوباره صفحه آبی موسوم به «صفحه مرگ» است. کاربران زیادی با این مشکل روبرو شدند و به طور ناگهانی، صفحه آبی روی مانیتور کامپیوتر یا لپتاپ شان ظاهر شده و سیستم هنگ کرده است.
پس از ریستارت سیستم هم برخی نرمافزارها با ویندوز سازگاری نداشتند یا قطعات سختافزاری مشکل پیدا کردند و توسط ویندوز ۱۰ شناسایی نشدند.
حالا، پس از طی دو ماه از عرضه بهروزرسانی آوریل ۲۰۱۸ ویندوز ۱۰، برخی موسسات گزارشها و آمارهایی منتشر کردند که وضعیت این سیستمعامل مایکروسافت را ناامیدکننده نشان میدهد.
کاهش روزانه کاربران ویندوز ۱۰
موسسه ویچ (which) براساس تحقیقاتی که روی بهروزرسانی جدید ویندوز ۱۰ انجام داده است؛ میگوید:
«نزدیک به ۲۱ درصد از خرابیهای بهوجود آمده، کار نکردن برنامه بهصورت صحیح در ویندوز ۱۰ بهروز شده است.
۱۶ درصد کاربران پس از بهروزرسانی دچار ایرادات سختافزاری شدهاند.
برخی از کاربران پس از بهروزرسانی، با کند شدن سیستمهای خود روبرو شدهاند.
حجم بالای بهروزرسانی جدید ویندوز و نیاز به پردازندههای قوی سبب شده تا سیستمهایی که پردازندههای ضعیفی دارند، با مشکل روبرو شوند.»
این موسسه در ادامه گزارش خود میگوید: «بیش از ۴۰ درصد افرادی که با بهروزرسانی ویندوز ۱۰ به مشکل برخورداند؛ ناچار شدند دستگاه خود را به مراکز تعمیر ببرند و بیش از ۷۰ یورو را خرج تعمیر سیستم خود کنند.»
مایکروسافت در حالی این بهروزرسانیهای بزرگ و جامع با حجمهای بالا را به طور رایگان عرضه میکند و امیدوار است بر کاربران ویندوز ۱۰ افزوده شود که گزارشهای بازار واقعیت دیگری را نشان میدهند.
این گزارشها میگویند هر روز از کاربران ویندوز ۱۰ کاسته میشود. طی یک سال اخیر، نزدیک به ۱۷۰ میلیون کاربر از ویندوز ۱۰ کوچ کردند.
مایکروسافت میگوید حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان دارند از ویندوز ۱۰ استفاده میکنند که شامل ۴۸ درصد کل بازار سیستمعاملهای این شرکت میشود. مایکروسافت میگوید کاربران ویندوز ۱۰ در حال بیشتر شدن هستند و این ویندوز دارد فاصله خودش با ویندوز ۷ را بیشتر میکند.
موسسه ویچ میگوید برخی از کاربران به خاطر مشکلات زیادی که برایشان پس از بهروزرسانی آوریل ۲۰۱۸ رخ داده است؛ سیستمعامل جدید را حذف و ویندوز ۱۰ قدیمی را نصب کردند. اگرچه این کاربران از دست مشکلات اخیر خلاص شدند ولی در معرض آسیبپذیریهای امنیتی هستند و امنیت آنها را کاهش میدهد.
