پس از بروز مشکلات اخیر، وقتش رسیده در استفاده از برنامه ویدیو کنفرانس زوم تجدیدنظر کنید

معلمان سنگاپوری پس از اینکه مشاهده کردند برخی از دانشآموزان در معرض محتوای نامناسب روی پلتفرم تماس ویدیویی Zoom قرار گرفتند؛ استفاده از این اپلیکیشن برای برگزاری کلاسهای مجازی را کنار گذاشتند.
اپلیکیشن زوم با اوجگیری و همهگیری ویروس کرونا سر زبانها افتاد و دانلودهای میلیونی در هر روز را تجربه کرد. یک نرمافزار ساده و سریع برای راهاندازی یک ارتباط تصویری یا ویدیو کنفرانس بدون نیاز به داشتن دانش خاصی یا ثبتنام و پرداخت هزینه.
بسیاری از مدارس و معلمان در سراسر جهان از برنامه زوم برای ارتباط با دانشآموزان استفاده میکنند. زوم طی چند هفته به نرمافزار نخست فروشگاههای نرمافزاری اندروید و آیفون تبدیل شد ولی طی روزهای اخیر کشف چندین باگ و ضعیف امنیتی در آن؛ همهچیز را برای این نرمافزار برعکس کرد.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
گوگل به کارمندان خود گفته است در زمان دورکاری از برنامه زوم استفاده نکنند. سنای امریکا نیز به اعضای خود توصیه کرده است اصلا از این پلتفرم برای ارتباطاها ویدیویی یا برگزاری جلسات مجازی چند نفره استفاده نکنند.
علاوه بر اینکه برخی از فایلهای ویدیویی ضبط شده کاربران روی سرویسهای AWS آمازون در دسترس عموم قرار گرفت؛ برخی مشکلات امنیتی مهم دیگر این سرویس از جمله «زومبامبینگ» آشکار شدند.
زومبامبینگ
در «زومبامبینگ» هکرها میتوانند طی فرآیندهایی به جلسات ویدیویی برقرار شده در زوم دسترسی پیدا کنند. برخی از کاربران زوم اظهارنظر کردند در وسط یک تماس ویدیویی یا جلسه کاری و آموزشی شاهد ملحق شدن افراد غریبهای به جلسه بودند.
این اتفاق برای دو دختر دانشآموز سنگاپوری افتاده است و گزارش دادند در یک جلسه ویدیویی دو فرد غریبه وارد جلسه شده و به آنها تعرض کردند. معلمان سنگاپوری پس از شنیدن این سخنان دو دختر دانشآموز، تصمیم گرفتند استفاده از زوم را متوقف کنند. وزارت معارف سنگاپور از این حرکت معلمان حمایت کرده است.
بیبیسی هم گزارش داده ۳۹ کودک در یک کلاس ویدیو کنفرانس آموزشی بودند که باز هم این اتفاق افتاده است و سریعا کلاس را پایان دادند.
سخنگوی زوم به بیبیسی گفته است از شنیدن این اخبار بسیار ناراحت هستند و ضمن محکوم کردن این رفتارها، از مردم خواستند چنین حوادثی را سریعا و به طور مستقیم به زوم گزارش دهند تا واکنشهای مناسب صورت گیرد.
زوم به راحتی اجازه میدهد در چند ثانیه و با چند کلیک یک جلسه ویدیویی تا حداکثر ۱۰۰ عضو راهاندازی شود. همین سادگی برپایی یک کلاس یا جلسه ویدیویی با تعداد نفرات بالا باعث توجه زیاد به زوم شد ولی ظاهرا این راحتی و سادگی برای کاربران گران تمام میشود و باید در استفاده از این پلتفرم تجدیدنظر کنند.
مایکروسایت اسکایپ، مایکروسافت تیمز، دیسکورد و هاسپارتی نرمافزارهای ویدیوکنفرانس دیگری هستند که در دوره بحران ویروس کرونا مورد توجه کاربران اینترنت قرار گرفتند. مایکروسات در اسکایپ قابلیتی به نام Meet Now راهاندازی کرده است که تنها با سه کلیک یک ارتباط ویدیویی را برقرار میکند.