پال الن -یکی از مؤسسان شرکت مایکروسافت- به خاطر ابتلا به لنفوم در 65 سالگی درگذشت
شاید بعد از درگذشت استیو جابز، پال الن مشهورترین رهبر شرکتهای فناوری باشد که در این یک دهه از دست داده باشیم. او ساعاتی پیش در 65 سالگی به خاطر ابتلا به نوعی سرطان غدد لنفاوی موسوم به لنفوم از نوع غیرهاجکین درگذشت. او در ابتدای ماه میلادی جاری گفته بود که به خاطر بازگشت این بیماری که قبلا هم به آن مبتلا و درمان شده بود، یک دوره درمان دیگر را شروع کرده است.
الن از زمان کودکی دوست بیل گیتس بود و این دو در سال 1975 شرکت مایکروسافت را پایه نهادند. او در سال 1983 شرکت مایکروسافت را ترک کرد، اما همچنان سالها یکی از اعضای هیئت مدیره شرکت باقی ماند.
نخستین بار در سال 2009 تشخیص داده شد که او به لنفوم غیرهاجکینی مبتلا شده است، اما این دوره بیماری را پیش از بازگشت اخیر، با موفقیت طی کرد.
بیل گیتس در مورد مرگ او گفته است که از اینکه قدبمیترین و عزیزترین دوستش را از دست داده، احساس دلشکستگی میکند. گیتس گفته است که از زمانی که به مدرسته ابتدایی لیکساید میرفتند تا زمانی که مایکروسافت را تأسیس کردند و پیش از آن در جریان کارهای خیرخواهانه، با هم دوست و شریک بودهاند.
رئیس کنونی مایکروسافت- ساتیا نادلا- هم گفته است که او آرام و ثابتقدم بود و به یاری این تلاشها، باعث تولید محصولهای جادویی شده است. او گفت که از جهات مختلف بسیار از او آموخته است.
در کتاب خاطراتی که پال الن در سال 2011 منتشر کرد، اشاره کرده بود که او بود که نام مایکروسافت را برای شرکت برگزید و در تولید ماوس دو دکمهای هم تأثیرگذار بود. در این کتاب به صورت ضمنی او اشاره کرده بود که از نقش او در مایکروسافت و اوجگیری آن کمتر از چیزی که شایسته بوده، یاد شده است. همین مسئله اندکی جنجال پیرامون پل اپلن و بیل گیتس ایجاد کرد که البته این آشوب زود فرونشست و این دو همچنان دوست باقی ماندند.
بعد از ترک مایکروسافت پال الن به عنوان سرمایهگذار تعداد زیادی از شرکتها را خرید و مدیریت کرد که یکی از انها شرکت ولکان بود که بعد از آمدن پل الن تغییر ماهیت داد و روی یادگیری ماشینی برای پیشبینی وضعیت آب و هوا تمرکز کرد. او حتی شرکتی به نام Stratolaunch را در رؤیای سفرهای فضایی تأسیس کرد.
رؤسای شرکتهای دیگر فناوری مثل تیم کوک، ساندرا پیچای و جف بزروس هم در اظهاراتی درگذشت پل الن را تسلیت گفتهاند و یاد او را گرامی داشتهاند.
برآورد میشود که پل الن در طول دوره زندگیاش دو میلیارد دلار را صرف کارهای بشردوستانه کرده باشد. برای مثال او در سال 2003، مبلغ 500 میلیون دلار را به انستیتوی مطالعات مغز اختصاص داد. پس از آن او پژوهشکده هوش مصنوعی الن و نیز پژوهشکده مطالعات سلولی الن را تأسیس کرد.
او در مصاحبهای که در سال 2012 انجام داده بود اظهار کرد که بیشتر ثروتاش بعد از مرگ صرف کارهای بشردوستانه خواهد شد.