دانشمندان نوعی از باکتری «ای کولای» تولید کردند که به جای قند، دیاکسیدکربن میخورد و میتواند کره زمین را نجات دهد

محققان انستیتوی علوم «ویزمن» (Weizmann)، نسل جدیدی از باکتریها ایجاد کردند که از هوا تغذیه میکنند.
این تیم تحقیقاتی موفق شدند نوعی از باکتری اشریشیاکولی یا به اختصار ای کولای (E.coli) در آزمایشگاه تولید کنند که به جای خوردن مواد قندی و شکری، دیاکسیدکربن هوای اطراف خود را میبلعند.
به طور کلی در جهان دو نوع ارگانیسم موجود زنده داریم. اتوتروفها (Autotrophs) که جاندارانی هستند که میتواند غذای خودش را از منبع غیرزنده تولید کنند. بخشی از آنها قادرند دیاکسیدکربن را از هوا جذب کرده و آن را به کربن قابل استفاده تبدیل کنند. گیاهان بارزترین نمونه این گونه ارگانیسمها هستند.
گونه دوم، هتروتروفها (Heterotrophs) هستند که کربن مورد نیاز خود را از جانوران دیگر تامین میکنند. حیوانات، قارچها و غالب باکتریها از این گونه هستند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
معمولا یک ارگانیسم در دسته اتوتروفها یا هتروتروفها قرار میگیرد. اینجا است که اهمیت کار محققان «ویزمن» مشخص میشود. آنها توانستند با دستکاری ارگانیسم یک باکتری، موجودی که قاعدتا باید از کربن موجودات دیگر استفاده کند را به موجودی تبدیل کردند که از هوا دیاکسیدکربن دریافت میکند. یعنی ارگانیسمی هتروتروف با ساز و کار تغذیهای ارگانیسم اتوتروف!
به صورت تئوری این کار غیرممکن بوده است. محققان آزمایشگاه «ویزمن» هم در روز نخست این تحقیق، چنین باوری دارند و بعید میدانند بشود ایده تغییر رژیم غذایی یک هتروتروف از محصولات ارگانیک را به یک باکتری مغذی هوا تبدیل کرد.
نتایج این تحقیق در شماره جدید نشریه Cell منتشر شده و یک نقطه عطف بزرگ در علم و حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و زمین سبز است.
نقطه عطفی برای امیدواری به آینده
این محققان برای شروع، با ویرایش ژنهای باکتری ای کلای، ژنهای خاصی که در گیاهان وجود داشت و باعث دفع دیاکسیدکربن میشد را به باکتریهای جدید اضافه کردند. همینطور، ژنی به باکتری اضافه شد که بتواند از هوا برای غذا خوردن تغذیه کند.
در گام بعدی، محیطهای مستعد برای رشد و تکامل این باکتریها فراهم شد و کمکم به سویی جهش داده شدند که از هوا به جای قند تغذیه کنند. البته، به اندازه کافی قند به این باکتریها داده شده بود تا در معرض گرسنگی و مرگ قرار نگیرند.
به میزان کافی گاز CO2 برای آنها در محیط فراهم شده و به تدریج از قند محیط کاسته شده تا باکتریها ناچار شوند برای جبران کمبود قند سراغ دیاکسیدکربن بروند.
در گذشته، دانشمندان از باکتریهای E.coli برای مصارف مختلف خود استفاده کردند. مثلا، چند سال پیش محققان توانستند دادههای رمزنگاری شدهای را روی میکروارگانیسمها ذخیره کنند. حتی کامپیوترهای مبتنی بر ای کلای ساختند.
محققان انستیتوی «ویزمن» امیدوار هستند نسل جدید باکتریهای ای کلای بتوانند دیاکسیدکربن موجود در هوا را خورده و به پاک شدن بیشتر هوا و نجات کره زمین کمک کنند.
در حال حاضر، پیادهسازی این ایده در دنیای واقعی عملی نیست ولی این امیدواری را به وجود آورده است که بتوان مواد غذایی اصلاح شدهای تولید کرد که ضرر کمتری داشته باشند یا اینکه رویکردهایی در پیش گرفت که باعث انتشار کمتر دیاکسیدکربن در هوا شد.
چه مزیتی نسبت به گیاهان و درخت ها دارند ؟
سرعت تولید مثل اولین و بزرگترین تفاوت میتونه باشه
حقیقتا خدمتی که جناب اشریشیا کلای که لقب اولین موجود دستکاری ژنتیک شده رو هم یدک میکشه به بشریت کرده یک تنه بیش از همهی فرمانرو جانورانه
:-).
بهره کشی از دیگر جانداران!