بهترین فیلم‌هایی که بعد از یک بار دیدن‌شان، دیگر تمایلی به دیدن دوباره‌‌ آنها ندارید، کدام‌ها هستند؟!

این سوالی بود که چند وقت پیش یک کمدین به نام رز ماتافئو از دنبال‌کننده‌هایش در توییتر پرسید و در کمال شگفتی همین توییت ساده، کلی بازتاب پیدا کرد و مورد استقبال واقع شد و خیلی‌ها به آن پاسخ‌های جالبی دادند.

در اینترنت ما شیوه‌های مختلف پیشنهاد فیلم و دسته‌بندی فیلم داشتیم، به جز این تقسیم‌بندی که بهترین فیلمی که دیگر نمی‌خواهید دوباره تماشایش کنید، چیست؟!

اما بیایید اینجا بررسی کنیم که این سوال که پاراداکسی را دل خود پنهان کرده، چه منطقی می‌تواند داشته باشد، وقتی که یک فیلمی خیلی خوب است، چرا نباید بعد از مدت‌ها، دوباره تماشایش کنیم.

1-خودمان قبول داریم که فیلم کیفیت خیلی بالایی، چه از نظر داستان و چه از نظر بازی هنرپیشه‌ها، موسیقی و پرداخت و … داشته، اما با این حال سلیقه ما چیز دیگری بوده و فیلم سرگرممان نمی‌کرده.

2-فیلم ما را یاد برهه‌ای از زندگی می‌اندازد که برای اولین بار فیلم را تماشا کردیم. برهه‌ای شاد یا غم‌انگیز که حالا دوباره به خاطر آوردنش، بسیار ما را غمگین می‌کند.

3-دیدگاه و شیوه تفکر ما در زمان دیدن فیلم، با الان خیلی فرق کرده و از یادآوری نادانی‌های گذشته، خوشمان نمی‌آید.

4-فیلم از هر جهت عالی بوده، اما غمی در درون خود دارد که ما را مطمئن می‌کند دوباره دیدنش، به مدت یک روز یا بیشتر روحیه‌مان را پایین می‌آورد.

5-فیلم به صورت کلی خوب بوده، اما برخی از صحنه‌های آن چندش‌آور یا بیش از حد ترسناک است.

6-برخی از هنرپیشه‌ها را سابقا دوست داشتیم، اما بعد با دیدن سبک‌سری‌ها یا موضع‌گیری‌های اجتماعی – سیاسی آنها، آنها را به فهرست تحریم شخصی خود اضافه کرده‌ایم و فیلمشان را نمی‌خواهیم ببینیم.

7-فیلم را باکیفیت خیلی بهتری از مثلا نسخه VHS می‌توانیم در یک ربع دانلود کنیم و دوباره ببینیم، اما خیلی دوست داریم با همان شرایط قبلی، فیلم را دوباره ببینیم!

8-زمان فیلم خیلی طولانی است و تا مدت‌ها اختصاص دادن 3 ساعت وقت برای شما غیرممکن است.

9-فیلم در بار اول به خاطر چرخش‌های داستانی و غافلگیری‌هایش شما را جذب کرده و الان که از آن چرخش‌های داستانی مطلعید، دیگر فیلم برایتان جذاب نمی‌نماید.

10- فیلم جدید ندیده خیلی زیاد دارید، بنابراین نمی‌خواهید حتی وقت برای دیدن یک شاهکار کنار بگذارید.

11- فیلم آنقدر خوب است که دوست دارید در حال و هوایی بهتر و سر فرصت آن را ببینید.

12-دوست دارید فیلم را در آینده با عشقی که آن را هم احتمالا بعدا با معجزه‌ای خواهید یافت، ببینید!


حالا از شما خوانندگان عزیز درخواست می‌کنم که در قسمت کامنت ابراز نظر کنید و بگویید که چه فیلم‌های خوب و شاهکاری را دیگر دوست ندارید، دوباره ببینید و چرا.

19 دیدگاه

  1. به نظر من فیلم پرتقال کوکی یهترین مثال برای این مورد هست. با این که یه فیلم فوق العاده هست ولی از دوباره دیدنش یا بحث راجبش متنفرم.

    1. دقیقا با شما موافقم.
      فیلم‌ پر از حس منفی و تنفر بود و من‌ واقعا از دیدن پشیمونم

  2. فکر می‌کنم Shutter Island اسکورسیزی یکی از این دست فیلم‌ها برای من باشه. یک شاهکار که شاید به خاطر جو روانی عجیبش علاقه‌ای به تماشای دوباره‌ اون نداشته باشم. فیلم Parasite هم همینطور…

  3. رقصنده در تاریکی از فون تریر. فیلم هیچی کم ندارد و خیلی هم روم تأثیر گذاشت؛ به خصوص اینکه عاشق بیورک هم بودم. اما بعد از یک بار دیدنش هم از فیلم هم از فون تریر و هم از بیورک فراری شدم. خیلی فیلم آزاردهنده‌ای است.
    و از فیلم‌های جانی دپ هم که زمانی طرفدار سفت و سختش بودم فراری هستم؛ بعد از اینکه مدام زن و معشوقه عوض کرد دیگه خیلی باهاش دلم صاف نشده! فکر می‌کردم مرد خانواده و زندگیه ولی تو زرد از آب دراومد!

  4. مرثیه ای برای یک رویا

    روح آدم رو بد تو منگنه میذاره و موسیقی فوالعاده و آزار دهنده ای داره…

  5. از همین فیلم های جدید بگم:
    جوکر
    روزی روزگاری در هالیوود

    البته خیلی کم کم کم پیش میاد بخوام فیلمی رو دوباره ببینم…

    1. بله ،با اینکه جوکر فیلم بزرگیه ولی به هیچ عنوان‌حاضر نیستم بار دوم‌ببینمش

      1. جوکر برای یک فیلم بزرگ بودن خیلی چیزها کم دارد. فیلم‌نامه‌ای مبهم با نقاط تاریک فراوان و شتاب‌زدگی در روایتِ زندگی جوکر و تحلیل علل جامعه‌ستیزیِ او، بازی فونیکس را کم‌رنگ کرده است. به نظرم به مدد رسانه‌ها آن را فیلمی بزرگ نمایانده‌اند.
        من همان یک بار که آن را دیدم هم صرفاً به جهتِ شهرت‌اش بود و اینکه از قافلۀ فیلم‌بینان عقب نمانم! وگرنه از همان دقایق ابتدایی عطایش را به لقایش می‌بخشیدم.

  6. رقصنده در تاریکی با اون پایان تلخش به تلخی زهر
    اسمال ویل
    12 سال بردگی
    Martyrs
    Closer

  7. فیلم Come and See ساخت سال 1985 مصداق بارز چنین فیلمی هست. آقای دکتر به نظر من این فیلم ارزش یک پست رو داره. فشار روانی و دردها و آلام نقش اول فیلم رو در لحظه لحظه فیلم حس می کنید. این فیلم در بعضی از کشورها ممنوع هست.

    عنوان این فیلم برگرفته از فصل ۶ از آخرالزمان جان، که در آیات اول، سوم، پنجم، و هفتم نوشته شده‌است بیا و بنگر (یونانی: Ἐρχου καὶ ἴδε, Erchou kai ide) به عنوان یک دعوت برای دیدن خرابی‌هایی که چهار سوار آخرالزمان به بار آورده‌اند. فصل ۶ آیات ۷ و ۸ به عنوان انحصار مربوط به فیلم ذکر شده:
    و هنگامی که او مهر چهارم را باز کرد، شنیدم که چهارمین جانور گفت: بیا و بنگر! و من نگریستم، متوجه یک اسب رنگ پریده شدم، آنکس که روی آن نششسته بود؛ مرگ بود و جهنم را با خود آورده بود و قدرتی که به آن‌ها داده شده بود؛ بیشتر از ربع زمین بود برای کشتن به وسیلهٔ شمشیر ٬گرسنگی، مرگ و جانوران زمین.
    از ویکی پدیا

  8. انیمیشن گورستان کرم های شب تاب، هنوز که هنوزه فکر کردن بهش و خشونت و تاثیری که جنگ روی ادم میزاره درد زیادی رو به یادم میاره. به نظرم خوبه همین موضوع رو در حوزه ادبیات هم بررسی کرد که چه کتاب هایی رو هیچوقت دوست نداریم بهشون برگردیم.

  9. اتفاقا من برعکس، دقیقا فیلمی که خیلی خیلی دوست داشتم رو به هیچ عنوان دوست ندارم ببینم. حتی موسیقیشو بشنوم یا ازش نقدی بخونم.
    یه ترس مرضی هست انگار توی من که میترسم از اون قشنگیش برام کم بشه.
    ولی خیلی وقتا بهشون فکر میکنم. به سکانسا به بازیا.
    مثل فیلم blue jay یا 12 angry men یا cold war یا apartman و…

  10. A Clockwork Orange 1971
    7en 1995
    Requiem for a Dream 2000
    irréversible 2002
    The Departed 2006
    Prisoners 2013
    Twelve years a slave 2016

  11. من اصولا هر فیلمی با پایان بد با غم انگیز را نگاه نمی کنم و اگر هم ببینم دیگه محاله برم سراغش. همه از خارجی گفتید من ایرونیش را میگم. قیصر. و چند تایی دیگه که الان اسمشون یادم نیست

  12. سری avengers. طرفداران زیادی دارن و خودم هم خیلی پیگیرشون بودم ولی من با این سری حال نمیکنم دیگه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]