معرفی کتاب: تا طلاق نگرفتند کتاب ننوشتند – تحلیل‌هایی از جامعه ایران – نوشته فردین علیخواه

0

در ادامه معرفی کتاب‌های خوب، امروز کتابی با عنوان عجیب «تا طلاق نگرفتند، کتاب ننوشتند»، نوشته فردین علیخواه را می‌خواهم به شما معرفی کنم.

خب، عنوان کتاب عجیب و جاذب است، شاید اگر کسی شتاب‌زده کتاب را در قفسه کتابفروشی‌ها ببیند، تصور کند که با یک کتاب خسته‌کننده در مورد مشاوره ازدواج و طلاق روبرو است و طبعا کتابخوان‌های حرفه‌ای، میانه چندانی با این کتاب‌های اغلب بازاری ندارند.

اما گویا ناشر برای اینکه کتاب بیشتر دیده شود و میزان فروش‌اش بهتر شود، این عنوان را برگزیده است.

این کتاب را نشر هنوز، در 153 صفحه به قیمت 26 هزار تومان منتشر کرده است.

کتاب، تا طلاق نگرفتند کتاب ننوشتند، نوشته یک جامعه‌شناس ایرانی به نام فردین علیخواه است. اصلا نترسید، هیچ خبری از تحلیل‌های پیچیده و خشک و اصطلاحات دشوار در این کتاب نیست.

کتاب در واقع به لحن صمیمانه روزنوشت یک وبلاگ بیشتر شبیه است تا یک کتاب که می‌خواهد جامعه ایرانی را تحلیل کند.

در واقعا نویسنده کتاب مشاهدات روزانه خود را از چیزهایی ساده‌ پیرامونش، روی کاغذ آورده و پارادوکس‌ها و مشکلات جامعه ایران را در قالب توصیف این چیزها، توضیح داده است. کتاب در واقع تشکیل شده از بیش از 30 روزنوشت.

نویسنده بعد از بیان مشاهده و شرح مختصر تناقض و دشواری که دیده، پایان مقاله را باز گذاشته که تا ذهن خواننده خودش در مورد تحلیل قضیه و اینکه امیدی به بهبود اوضاع هست یا نه، به تکاپو بیفتد.

لحن بسیاری از حکایات و قضایای مطرح شده، بسیار صمیمی است و کتاب در مجموع بسیار خوشخوان است. می‌توانید کتاب را داخل کیف بگذارید و در مترو هر بار چند صفحه‌اش را بخوانید یا کنار تخت جایش بدهید و تا قبل از گرم شدن چشم‌ها و خوابیدن، شبانگاه، کمی مطالعه‌اش کنید.

البته ممکن است، مشکلات اجتماعی طرح شده در هر قسمت کتاب، خواب را از چشمان شما برباید و چند دقیقه‌ای با خودتان کلنجار بروید که بالاخره چاره این همه مشکل انبار شده، چه خواهد شد و جامعه ما تا چه زمانی می‌تواند این همه مشکلات درونی یا بیرونی تحمیل‌شده را تاب بیاورد و شاید سر پا ماندن پوسته‌ای جامعه تا همین حالا هم، خودش در حکم یک معجزه باشد.

در مجموع با کتاب خوبی روبرو هستیم و این هم جزو کتاب‌هایی است که دریغم آمد معرفی‌اش نکنم و نقشی هر چند اندک در بهتر شدن فروش‌اش نداشته باشم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

کهن‌ترین درختان جهان

" بث مون " عکاسی است که در سانفرانسیسکو زندگی می کند و بیش از 14 سال از عمرش را صرف شناسایی و عکاسی از قدیمی ترین درختان جهان کرده است. او به کشورها و سرزمین های دورافتاده سفر می کند تا از درختان قطور قدیمی تصاویر زیبایی را ثبت کند. او می…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

چرا بعضی‌ها وقتی پا به سن می‌گذارند جذاب می‌شوند یا دست‌کم کمتر زشت به نظر می‌رسند؟ عکس‌های قدیمی…

خب، این هم بحثی است که نمی‌دانم شما تا حالا در موردش با کسی صحبت کرده‌اید یا خیر. برخی در جوانی واقعا چهره یا قامت غیرقابل تحملی دارند. مثلا زیاد زمخت هستند، بینی یا فک یا گوش‌های بزرگ دارند. تناسب چهره ندارند. کلا جزو زیباروها به حساب…

پرتره‌های بیماران از بیمارستان روان‌پزشکی بدنامی در بریتانیا در قرن نوزدهم

‌ این عکس‌ها چهره بیمارانی را نشان میدهد که در بیمارستان سلطنتی بیتلم در لندن - که یکی از بدنام‌ترین بیمارستان روانپزشکی بریتانیا در قرن نوزدهم به شمار می‌رفت- تحت درمان قرار گرفتند.عکاسی به نام هنری هیرینگ از تعداد زیادی از بیماران…
آگهی متنی در همه صفحات

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.