ترکیه، پهپاد قاتل Songar را ساخت

پهپادها، نخست، وسایلی با برد کوتاه بودند که ما از آنها معصومانه برای سرگرمی و عکاسی استفاده میکردیم.
اما به زودی این پهپادها کاربردهای متنوع بیشتری پیدا کردند. از جابجا کردن وسایل و مرسولههای پستی گرفته تا عملیات تجسسی و کمک به پیدا کردن مصدومان.
اما تازهترین پهپادی که ترکیه ساخته است، کاربردی کاملا نظامی و امنیتی دارد. این پهپاد ۸ پره دارد و اسلحهای روی آن با ۲۰۰ گلوله نصب شده است.
هر کسی که با پهپادها کار کرده باشد میداند که هدایت دقیق آن و ثابت نگه داشتنشان کار چندان سادهای نیست و وقتی قرار باشد با این پهپاد آدم کشته شود، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند، برای همین این پهپاد مجهز به دوربینها و مسافتسنجهای لیزری و حتی حسگر سرعت باد است.
با استفاده از این حسگرها و نرمافزار طراحی شده و یک دست روباتیک؛ با این پهپاد میتوان فعلا از فاصله ۲۰۰ متری، با خطای ۱۵ سانتیمتر، اهداف را مورد اصابت گلوله قرار داد.
کارشناسان ترکیه امید دارند که با بهبود نرمافزار دقت این پهپاد را که Songar نامگذاری شده، دو برابر کنند.
مشخص است که پهپاد Songar نخستین پهپاد مجهز به اسلحه نیست، اما اینکه هر روز مصارف خشن از پهپادها بیشتر میشود، جای نگرانی بیشتری برمیانگیزد.
از یک سو ما نگران هستیم که کشتن با واسطه اپراتور انسانی، روزی و شاید در یک بحران نظامی، به کشتار نیمهخودکار و یا حتی خودکار پهپادی و روباتیک بیانجامد و از سوی دیگر پهپادها فناوریای هستند که هزینه تمامشده کمتری نسبت به هلیکوپتر و هواپیما دارند و میتوانند با هزینه کمتری انسان بکشند.
باید دید که چه زمانی انسانها سر عقل میآیند و از فناوریهای کارا و ارزان، به جای اهداف نظامی به صورت فراگیر، برای مقاصد دیگر استفاده میکنند.